Πηγη και οχι μονο...

Reaction score
0
Καλησπέρα και καλώς ήρθα:107::107:
Μια βοήθεια θέλω κι εγώ ξεκαθαρίζοντας ότι είμαι άσχετος σε ότι έχει σχέση με ήχο. Πάμε λοιπόν
Αυτοκίνητο VW jetta (ιδιο σε ηχο με golf 5)
Θέμα Αναβάθμιση ήχου
Κόστος έως 1000 ευρώ.τώρα αυτό που θέλω να κάνω είναι να έχω ποιότητα χωρίς απαιτήσεις σε δυνατές εντάσεις και αυτά νομίζω ότι μπορούν να γίνουν με τα παρακάτω
Πηγή οπωσδήποτε 2DIN.(χάλια το ταμπλό με 1 din)
οθόνη ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα(dvd στο ταξίδι για τα πιτσιρίκια)
Hχεια διδρομα διαιρούμενα
Αν είναι δυνατό TV.Nα σημειώσω οτι έχω ακούσει ίδιο αυτοκίνητο με αλλαγμένη μόνο πηγή(avx-800)και ήταν λίγο καλύτερο από το αρχικό χάλι που είναι εργοστασιακά.Οποιαδήποτε πρόταση προϊόντων,η ιδεών σύνθεσης συστήματος ευπρόσδεκτη αλλά δεν θέλω να ξεπεράσω τα χίλια ευρώ.μάλλον η ολοκλήρωση θα γίνει σταδιακά αφού μέχρι στιγμής είμαστε στα 500 ευρώ άμεσα διαθέσιμα και ίσως σε κάνα 2 μήνες φτάσουμε το χιλιάρικο.
Ευχαριστώ προκαταβολικά και ελπίζω να σας έδωσα μια ιδέα του τι σκέφτομαι να κάνω

Reaction score
49
Απάντηση: Πηγη και οχι μονο...

Καλησπέρα και καλώς ήρθα
Καλώς ήρθες Γιώργο στο AVsite!
Καλή συνέχεια! :107:

Μια βοήθεια θέλω κι εγώ ξεκαθαρίζοντας ότι είμαι άσχετος σε ότι έχει σχέση με ήχο. Πάμε λοιπόν
Αυτοκίνητο VW jetta (ιδιο σε ηχο με golf 5)
Θέμα Αναβάθμιση ήχου
Κόστος έως 1000 ευρώ.τώρα αυτό που θέλω να κάνω είναι να έχω ποιότητα χωρίς απαιτήσεις σε δυνατές εντάσεις και αυτά νομίζω ότι μπορούν να γίνουν με τα παρακάτω
Όλοι άσχετοι ξεκινήσαμε και.....παραμείναμε!
Μην κοιτάς που το παίζουμε γνώστες. Απλά κοροϊδεύουμε! :138:

Πηγή οπωσδήποτε 2DIN.(χάλια το ταμπλό με 1 din)
Τι θα έλεγες για ωραιότατη πηγή 2Din, επώνυμη αλλά CDplayer και όχι DVDplayer? Και χωρίς οθόνη 6-7" αλλά με όμορφο design και πολύυυυ λογικό κόστος? Και με Bluetooth για να μην χρειάζεσαι handsfree? Και με θύρα usb για να βάλεις ένα 2.5άρη εξωτερικό σκληρό στο ντουλάπι σου και να γλυτώσεις και από τα δισκάκια?

Ρίξε μια ματιά εδώ (345€)

οθόνη ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα(dvd στο ταξίδι για τα πιτσιρίκια)
Ξέχνα την οθόνη για πίσω.
Ανασφαλές (παρκάρεις κάπου και φοβάσαι μην σου σπάσουν το αυτοκίνητο) και με λίγες δυνατότητες. Υπάρχει λύση, την έχω σκεφτεί για μένα και θα την διαβάσεις παρακάτω......

Hχεια διδρομα διαιρούμενα
Εδώ όλα θα εξαρτηθούν από το κόστος της πηγής (και αν θα πάρεις «οθόνη» για τα παιδιά (είπαμε, διάβασε στο επόμενο post Γιώργο!). Ένα καλό σετ 2δρόμων για εμπρός θα σου στοιχίσει 150 με 200€. Ένα πολύ καλό σετ γύρω στα 250 με 370€ και συνεχίζει η ανηφόρα! Η επιλογή σου εδώ εξαστάται από το πρώτο βήμα, την πηγή αλλά ό,τι και να διαλέξεις από τις προηγούμενες κλάσεις θα είσαι πολύ καλύτερα από τα «μαμά» ηχεία!

Αν είναι δυνατό TV.
Την ξεχνάς. Εν κινήσει έχεις πολύ θόρυβο ή καθόλου σήμα και θα πληρώσεις και αρκετά χρήματα......Δεν αξίζει, ιδιαίτερα με τους περιορισμούς που έχεις στα χρήματα. Τηλεόραση αξίζει αν σκέφτεσαι κάποιο σύστημα στα 3+ χιλιάρικα αλλά και πάλι δεν θα έβαζα!

Nα σημειώσω οτι έχω ακούσει ίδιο αυτοκίνητο με αλλαγμένη μόνο πηγή(avx-800)και ήταν λίγο καλύτερο από το αρχικό χάλι που είναι εργοστασιακά.Οποιαδήποτε πρόταση προϊόντων,η ιδεών σύνθεσης συστήματος ευπρόσδεκτη αλλά δεν θέλω να ξεπεράσω τα χίλια ευρώ.μάλλον η ολοκλήρωση θα γίνει σταδιακά αφού μέχρι στιγμής είμαστε στα 500 ευρώ άμεσα διαθέσιμα και ίσως σε κάνα 2 μήνες φτάσουμε το χιλιάρικο.
Ευχαριστώ προκαταβολικά και ελπίζω να σας έδωσα μια ιδέα του τι σκέφτομαι να κάνω
Την μεγαλύτερη διαφορά θα την καταλάβεις από τα ηχεία. Σε συνδυασμό με μια αξιόλογη πηγή θα μιλάμε για εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα σε σχέση με το εργοστασιακό! Πολύ καλύτερο.....

Πες μου για την πηγή και βλέπουμε τι μπορούμε να κάνουμε....
Bonus το επόμενο post, για να βρω 2-3 φωτογραφίες και να δεις τι μπορείς να αγοράσεις για τα παιδιά (και όχι μόνο)

Reaction score
49

Για τα παιδιά......
Θέλεις να υπάρχει κάτι για να βλέπουν πχ κινούμενα σχέδια πίσω σε ένα ταξίδι κοκ.....

Πας λοιπόν σε κάποιο κατάστημα, πχ στο Πλαίσιο, και αγοράζεις ένα τέτοιο (κόστος μόλις 119€):

ή ακόμα καλύτερα ένα τέτοιο (αφού η περιστρεφόμενη οθόνη βολεύει καλύτερα) και κόστος μόλις 139€

Πλεονεκτήματα?
Αντικλεπτική προστασία σε σχέση με τις μόνιμες οθόνες.
Φορητότητα (το παίρνεις μαζί σου στο καράβι, πχ, και βλέπετε μια ταινία στο ταξίδι)
Λογική τιμή
Δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων από flash sticks
Δυνατότητα εμφάνισης των φωτογραφιών σου από την ψηφιακή κάμερα/ φωτογραφική μηχανή

Καλό δεν ακούγεται? :107:

Reaction score
49

Αν θες ντε και καλά να πας σε (πιο) επώνυμη εταιρία, μια πολύ καλή λύση είναι αυτή:

Χάνεις τον τηλεοπτικό δέκτη αλλά κερδίζεις ραδιοφωνικό, έχεις είσοδο AV (για εξωτερικές πηγές εικόνας-ήχου), και είσοδο για iPOD......Αλλά αναβαίνεις στα 249€!

Reaction score
49

Στην περίπτωση του Panasonic έχεις άλλο ένα πλεονέκτημα που θα σε γλυτώσει από την βαβούρα εύρεσης τρόπου στήριξης:

Αυτά!!!
Διάβασε τα, σκέψου τι θες και τα κουβεντιάζουμε! :107:

Reaction score
0

πραγματικα εχω μπερδευτει...
2 din ALPINE απο εξωτερικο 520+ μεταφορικα
Το pionner νομιζω ειναι καλο και θα ταιριαζει στο ταμπλο μου,αλλα με τις τιμες εξωτερικου και με μια βολτα που εκανα βιαστικα σημερα σε διαφορα καταστηματα car audio δεν βγαζω ακρη.Μεταξυ αλλων η προταση σου Giovanni για το pionner απο το καταστημα που εχει και το link μου φαινεται μονοδρομος.Σαν συμπληρωμα θα ελεγα καποιον ενισχυτη low cost διοτι οσοι ακουσαν το αυτοκινητο μου μου ειπαν οτι με ενισχυτη και οποια πηγη επιλεξω τα ηχεια μου θα παιζουν πολυ καλα και οτι δεν χρειαζεται να τα αντικαταστησω.Οπως βλεπετε απο αυτα που γραφω η κατευθυνση μου πλεον ειναι να φτιαξω τον ηχο του αυτοκινητου οσο καλυτερα μπορω(μου επιτρεπουν τα οικονομικα μου)
Τελος Ευχαριστω για την αμεση απαντηση.

Reaction score
0

Μια αλλη εναλακτικη ειναι το κλασικο radio cd mp3 π.χ.alpine που μου αρεσουν κιολας ΑΛΛΑ
δεν βρισκω τι να βαλω στην 1din που απομενει

Reaction score
0

Τελικα στο αυτοκινητο μπηκαν
FH-P80BT
και ηχεια εμπρος TS-A172C.Τι λετε αξιζει τον κοπο σε αυτα τα ηχεια να προσθεσω ενισχυτη?Αν ναι με πιο κοστος περιπου?
Ευχαριστω

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.893
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster