Πιάνο - Πλήκτρα και PC

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Ποιο καλό παιδί θα με βοηθήσει με το πρόβλημά μου; (όχι δεν έχω μόνο ένα) :laugh:

Καθότι αποφάσισα εδώ στα ξένα (sic) να ασχοληθώ πάλι με το άθλημα του πιάνου (έπαιζα γύρω στα 15 χρόνια πριν το αφήσω), και καθότι το να αγοράσω ένα πιάνο -ειδικά εδώ- είναι εξαιρετικά ακριβή υπόθεση, όπως και το να στείλω πακέτο το πιάνο μου από την Ελλάδα εδώ, λέω να κάνω το εξής:

Να πάρω ένα καλό keyboard, με αίσθηση αφής όσο πιο κοντά γίνεται στα ξύλινα πλήκτρα ενός πιάνου. Ένα το κρατούμενο.

Βήτα: να μπορώ να το κοτσάρω στο πισί και να παίξω με προγράμματα που σου επιτρέπουν on the fly αναπαραγωγή με virtualised όργανα. Ανακάλυψα πολλές βιβλιοθήκες τέτοιες στους σκληρούς δίσκους μου, vsti κλπ: http://www.synthogy.com/

Επειδή όμως έχω να ασχοληθώ κάτι χρόνια, δε ξέρω σε τι φάση είναι τώρα ούτε τα keyboards ούτε οι συνδέσεις με λογισμικά που παίζουν vst, ούτε με τι λογισμικά μπορώ να παίξω.

Καμιά ιδέα;

ΥΓ. Το θέμα είναι στη σωστή ενότητα;

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Απάντηση: Πιάνο - Πλήκτρα και PC

Σ'ευχαριστώ Μιχάλη, την κλαβινόβα πώς την κοτσάρω στο πισί; midi ? και τί λογισμικό ψωνίζω;

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.529

Πέρα από midi, ανέκαθεν τα κλαβινόβα είχαν και επικοινωνία με πισί, αρχικά μέσω σειριακής, νομίζω όμως ήδη αναβαθμίστηκαν σε usb εδώ και καιρό. Έχω από το 2000 ένα CLP-840, με κλαβιέ GHE, αλλά έχουν αναβαθμιστεί ήδη τα καλά μοντέλα, σε GH3 (καλύτερη αίσθηση). Θέλει λιγάκι ψάξιμο...

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.529

Πολλά μπρε! 3k αυστραλιανά είναι 50% επάνω από όσο έχει στην Ευρώπη! Και αυτό πρέπει να είναι το φθηνότερο Γιαμάχα με GH3!

Defkalion

Administrator
Reaction score
913

Τα πάντα είναι πολύ ακριβά εδώ δυστυχώς

Defkalion

Administrator
Reaction score
913

Από λογισμικά ξέρει κανείς; κάποτε χρησιμοποιούσα το cubase δε ξέρω τώρα τι υπάρχει.

Defkalion

Administrator
Reaction score
913

Λοιπόν ψώνισα! Πήρα ένα Yamaha p105 , πολύ καλύτερο απ'ότι το περίμενα, ωραία αίσθηση τα πλήκτρα και πολύ καλός ήχος!

Από λογισμικά τι κάνω τώρα για vsti για βοηθάτε!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.867
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef