ΠικΑπ - Ενισχυτής - Ηχεία

Reaction score
5
Γεια σας, δεν είμαι πολύ σχετικός με θέματα hi-fi για αυτό θέλω τα φώτα σας.
Εχω ένα πικ απ kenwood kd 1600 mkii. Από το 1980 το έχουμε.
Τα ηχεία είναι KLH και αυτά από το 1980.
Ο ενισχυτής είναι kenwood KA-1010. Από το 1990 το έχουμε αυτό.
Να αξίζουν όλα δεν το πιστεύω.
Βλέπω κάτι πικ απ που ξεκινούν από 100 και φτάνουν μέχρι 5000!
Επίσης οι μάρκες είναι καλές όλες. Πχ η Stanton? Marantz?
Θέλω αν γίνεται να μου πείτε μια λογική τιμή (γύρω στα 500 ευρώ) που μπορώ να αποκτήσω τα 3 κομμάτια.
Αν δεν γίνεται γιατί τα 500 είναι λίγα ποιο κομμάτι α αλλάζατε οπωσδήποτε εσείς.
Σας ευχαριστώ πολύ
Κώστας

Reaction score
1.127
Γεια σας, δεν είμαι πολύ σχετικός με θέματα hi-fi για αυτό θέλω τα φώτα σας.
Εχω ένα πικ απ kenwood kd 1600 mkii. Από το 1980 το έχουμε.
Τα ηχεία είναι KLH και αυτά από το 1980.
Ο ενισχυτής είναι kenwood KA-1010. Από το 1990 το έχουμε αυτό.
Να αξίζουν όλα δεν το πιστεύω.
Βλέπω κάτι πικ απ που ξεκινούν από 100 και φτάνουν μέχρι 5000!
Επίσης οι μάρκες είναι καλές όλες. Πχ η Stanton? Marantz?
Θέλω αν γίνεται να μου πείτε μια λογική τιμή (γύρω στα 500 ευρώ) που μπορώ να αποκτήσω τα 3 κομμάτια.
Αν δεν γίνεται γιατί τα 500 είναι λίγα ποιο κομμάτι α αλλάζατε οπωσδήποτε εσείς.
Σας ευχαριστώ πολύ
Κώστας
Γειά σου και σένα. Γιατί λες ότι δεν αξίζουν αυτά που έχεις? Επειδή είναι του 1990?Λάθος.Αν είναι λειτουργικά δεν υπάρχει λόγος για αλλαγή. Τα δοκίμασες και δεν σου αρεσουν? Αν ναι έχει καλώς και θα συμφωνήσω με το δεύτερο ποστ να κοιτάξεις για ηχεία πρώτα.

Reaction score
5
Γεια σου vinyllover.
Είπα οτι ίσως δεν αξίζουν από τις τιμές τους. Πχ το πικαπ το δίνουν ολοι για 50 ευρω.
Ωραια λοιπόν θα κοιτάξω για ηχεια πρώτα. Κάποια πρόταση εχετε να μου κάνετε?
Γύρω στα 150 ευρω. Μάρκα κυρίως , δεν ξέρω τι αλλα χαρακτηριστικά εχουν τα ηχεια.
Επίσης να συνδέονται μεταξύ τους, ο ενισχυτης ειναι από το 1990?
Ευχαριστώ

Reaction score
1.127
Μην κοιτάς τη σημερινή τιμή τους. Αν και είναι από τα εισαγωγικά μοντέλα σκεψου ότι έκείνη την εποχή κάποιος έπρεπε να διαθέσει ένα μηνιάτικο για να πάρει ένα hi fi σύστημα και να ακούει μουσική.
Τώρα το πρώτο που πρέπει να τσεκάρεις είναι ότι το πικάπ και ο ενισχυτής είναι λειτουργικά και δεν έχουν βλάβη.Φαντάζεσαι να πάρεις ηχεία και να μη παίζει το πικάπ?αν λειτουργούν και θέλεις να αναβαθμίσεις τον ήχο τους σκέψου αν θέλεις ηχεία δαπέδου(κολώνες) η ηχεία βάσης.συνήθως τα πρώτα τα βάζουμε σε μεγάλους χώρους ενώ τα βάσης σε ποιο μικρά δωμάτια.Το σκρουτζ βγαζει αξιόλογες μάρκες για οικονομικά ηχεία αν πατήσεις.είναι η pioneer,yamaha και θα προσθέσω εγώ και τη roister.Αυτά για καινούρια ηχεία.Αν πάλι θέλεις μπορείς να κοιτάξεις και στις αγγελίες εδώ μέσα όπου με τα ίδια λεφτά μπορεί να βρείς κάτι πολύ καλύτερο.Ακόμα και αγγελία ζήτησης αν βάλεις σίγουρα θα εχεις κάποιες προσφορές.
Ελπιζω να βοηθησα.

ika

News
Reaction score
16.780
Δίσκους έχετε?
Αν όχι, δεν νομίζω ότι πρέπει να ασχοληθείτε με το πικαπ.

Reaction score
5
Δίσκους έχω σχεδόν 40 αλλά στο μέλλον πιστεύω πως θα αυξηθούν πολύ.
Να προσθέσω ότι τα ηχεία μου είναι τα KLH Mirror Image 150 Loudspeakers.
Όλα αυτά τα έχω και παίζουν , απλά μήπως χάνω από τη μουσική πάρα πολύ, και είναι ίσως καλύτερα να τα ακούω από ένα cd (marantz cd-48).
Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας για τις πληροφορίες

Reaction score
1.147
Πιστευω πως αφου ακουτε μουσικη απο το συστημα αυτο σιγουρα αξιζει.
Με 40 βινυλια ισως ειναι καλυτερο να αφησετε την αλλαγη πικαπ για αργοτερα.
Ο ενισχυτης φαινεται αξιοπρεπης και σιγουρα θα παιζει ωραια με το marantz.
Oλα νομιζω παραπεμπουν στα ηχεια σας.Αν οι αναρτησεις των γουφερ δεν ειναι
κατεστραμενες ισως ακουγονται καλα.Αυτο ελεγχεται ευκολα αφαιρωντας τα προστατευτικα τους καλυματα.

Reaction score
5
Γεια σας και πάλι.
Το σύστημα μου είναι αυτό που γράφω παραπάνω.
Επειδή άλλαξα σπίτι χρειάζεται να πάρω καλωδια για τα ηχεια.
Χρειαζονται περίπου 4m για το ένα και 8m για το αλλο.
Είναι πολλά φαντάζομαι, αλλά επειδη το συστημά μου δεν ειναι κατι το ιδιαίτερο σκεφτομαι να πάρω κατι απλο.
Επίσης μηπως το μήκος των καλωδίων πρεπει να ειναι ομοιο?
Δεν ξέρω ποια είναι η γνωμη σας. Δηλαδη το πάχος του καλωδίου ποσο να είναι? κ αν θα έχει καποια διαφορά στην απόδοση ή θα ειναι η ιδια?
Και κάτι ακόμα. Όταν βάζω CD να παίζει και μετα με την ιδια ένταση βαζω πικ απ ,
είναι πολύ χαμηλοτερος ο ηχος, δεν πιστευω να έχω κάποιο προβλημα με αυτο , η απλά φταιει το πικαπ που ειναι κάπως παλιο?

Reaction score
460
Γεια σας και πάλι.
Το σύστημα μου είναι αυτό που γράφω παραπάνω.
Επειδή άλλαξα σπίτι χρειάζεται να πάρω καλωδια για τα ηχεια.
Χρειαζονται περίπου 4m για το ένα και 8m για το αλλο.
Είναι πολλά φαντάζομαι, αλλά επειδη το συστημά μου δεν ειναι κατι το ιδιαίτερο σκεφτομαι να πάρω κατι απλο.
Επίσης μηπως το μήκος των καλωδίων πρεπει να ειναι ομοιο?
Δεν ξέρω ποια είναι η γνωμη σας. Δηλαδη το πάχος του καλωδίου ποσο να είναι? κ αν θα έχει καποια διαφορά στην απόδοση ή θα ειναι η ιδια?
Και κάτι ακόμα. Όταν βάζω CD να παίζει και μετα με την ιδια ένταση βαζω πικ απ ,
είναι πολύ χαμηλοτερος ο ηχος, δεν πιστευω να έχω κάποιο προβλημα με αυτο , η απλά φταιει το πικαπ που ειναι κάπως παλιο?
Καλημέρα. Το μήκος των καλωδίων των ηχειων σου πρέπει να ειναι ίδιο και στα δυο,για μικρότερες απώλειες να πάρεις καλώδιο με διατομή 2χ4 και θα είσαι οκ. Η διαφορά στάθμης μεταξύ cd και πικαπ ειναι φυσιολογική λόγω χαμηλότερου σήματος εξόδου του πικαπ.

Reaction score
1.391
Αλλαγή πικαπ ακομη οχι...
Απο την αλλη εξαρτάται ΤΙ 40 δισκους έχεις...
Κ μεις που εχουμε 1000... πανω απο 40 δεν ακουμε...
Επίσης οσο αφορά το μηκος καλωδίων κρατα το ως εχει...
Αν ηταν αλλα τα ... σταθμά κ τα μέτρα του συστήματος θα σου ελεγα κ γω αυστηρά ίδιο μήκος
[DOUBLEPOST=1499242446][/DOUBLEPOST]Επίσης το καλώδιο δε χρειάζεται να εχει διατομή νερολαστιχου...
Με 2...2.5 εισαι μια χαρά
[DOUBLEPOST=1499242563][/DOUBLEPOST]Σαν πρωτη αλλαγη θα κοιταξεις για ηχεία...

Reaction score
1.147
Φίλε @kvelentz , όπως είπαν και οι προηγούμενοι κοίτα τα ηχεία σου σε τί κατάσταση βρίσκονται.
Αν είναι σαν αυτού του κυρίου εδώ -> http://audiokarma.org/forums/index.php?threads/klh-mirror-image-150-loudspeakers.548032/
που έχει σαπίσει το "λάστιχο" του woofer ή έχει κανα πατικωμένο tweeter τότε θα πρέπει να αλλάξεις ηχεία.

Αν πάμε λοιπόν για αλλαγή ηχείων, θα βοηθούσε πολύ να μας πεις τις διαστάσεις του χώρου που θα ακούς μουσική.

Ας αρχίσουμε με αυτά και μετά θα τα βρούμε όλα σιγά σιγά.

Καλωσήρθες στο avsite!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.657
Το μήκος των καλωδίων των ηχειων σου πρέπει να ειναι ίδιο και στα δυο,για μικρότερες απώλειες να πάρεις καλώδιο με διατομή 2χ4 και θα είσαι οκ.
Κι αν δεν είναι ίδιο δεν έγινε τίποτα. Κι αν είναι 2x2,5 η διατομή, επίσης. :)

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Θα πρότεινα να ξεκινήσεις με την αλλαγή κεφαλής. Δε γνωρίζω αν την έχεις αλλάξει από το 1983 που κυκλοφορούσε το πλατό σου.... Ίσως και ένας έλεγχος του ιμάντα απαιτείται...
Στη συνέχεια προσπάθησε να έχεις μικρότερη απόσταση στα ηχεία, ειδικά σε αυτό που χρειάζεται 8 μέτρα καλώδιο. Καλώδιο ηχείων στα 2,5mm είναι ΟΚ για 55w/ch ενισχυτή!
Στη συνέχεια θα πρότεινα την αλλαγή του ενισχυτή με κάτι ισχυρότερο. Αν είχες τα 160 θα ήταν αρκετός, με τα 150 ίσως "κουράζεται" παραπάνω. Αυτό με το σκεπτικό ότι οι αναρτήσεις των ηχείων είναι ΟΚ. Η επισκευή τους πάντως αν έχει χαλάσει η ανάρτηση δε νομίζω να κοστίζει παραπάνω από 80€
Με 500€ που σκέπτεσαι να δαπανήσεις, πιστεύω ότι θα βρεις κεφαλή, ιμάντα και ενισχυτή για την ουσιαστική ανανέωση του συστήματός σου

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.573
- μπορείς να ανεβάσεις μερικές φωτογραφίες ; . . . ειδικά κοντινές της εξωτερικής ανάρτησης των γούφερ

ika

News
Reaction score
16.780
Τα KLH δεν ήταν κακή μάρκα. Ίσως με ένα service στους πυκνωτές και αν θέλει και η ανάρτηση να παίζουν αξιοπρεπώς.

Reaction score
5
Γεια σας κ πάλι.
Εχω ένα πρόβλημα μάλλον με τα καλώδια που συνδέουν το πικαπ με τον ενισχυτή.Είναι RCA αρσενικά.
Κ λέω μάλλον γιατί οταν παιζει το CD δεν έχω κάποιο πρόβλημα, ένω όταν παίζει το πικαπ απο τα ηχεια
μου ακούγεται ο ήχος κάπως σαν μουντος.
Το θέμα επίσης είναι πως τα RCA καλώδια έχουν μία έξοδο, δηλαδή είναι μέσα στο πικαπ η μία άκρη.
Το έχετε ανοίξει ποτέ μήπως? Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να καθαρίσω τα RCA?
Εχω και αλλο πικαπ αλλά δεν έχει κεφαλι κ βελόνα "dual cs 2215 turntable". Μου ζητανε για αυτά περίπου 70 ευρω.
Δεν ξέρω αν πρέπει να κρατήσω τα πικαπ αυτά ή να πάρω κάτι αλλο.
Σκέφτομαι να πάρω άλλο πικαπ το πολύ μέχρι 150 ευρώ. μεταχειρισμένα κοίταγα
http://www.xe.gr/hlektronika/pikap|ad-453547927.html
Τελικα τι θα μου προτείνατε?
Είναι μεγάλο το μήνυμα κ μπορεί να μπερδευτήκατε, συγγνώμη

Reaction score
1.127
Γειά σου και πάλι.Το πικάπ εκτος από τα δύο rca έχει και ένα τρίτο λεπτό καλώδιο το οποίο είναι η γείωση και αυτή συνδέεται δίπλα στην είσοδο phono σε μια μικρή βίδα.Ετσι δεν έχεις βόμβο
Αρχικά πρέπει να βρείς το δεύτερο rca. Λογικά πρέπει να ακούς μόνο από το ένα ηχείο αφου δεν έχεις συνδέσει το δευτερο.Μήπως έχει κοπεί?
Δες αυτά που σου ΠΡΙΝ προβεις σε αγορά άλλου πικάπ.Ισως να μην χρειαστει.Αλλιώς βλέπουμε.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas