Πικαπ αγορά

Reaction score
0
καλησπέρα σας,

πρώτο topic από εμένα!

λοιπόν μετά από καιρό (και ενώ μάζευα βινύλια) αποφάσισα να πάρω πικαπ! Δεν έχω την παραμικρή ιδέα όμως τι και πόσο. Έχω ψάξει διάφορα τοπικς, εδώ μέσα αλλά δεν έχω βγάλει άκρη!

Το μπάτζετ είναι μικρό (€300-400).
Ενισχυτής είναι ο Marantz pm5003, με ηχεία KEF Cresta 30.

Έχετε καμμία ιδέα???

Reaction score
1.379
Απάντηση: Πικαπ αγορά

Βασικη προυποθεση για οποιο πικαπ αγορασεις ειναι να ρυθμιστει σωστα. Αν δεν εχεις καποιον γνωστο που να γνωριζει θα πρεπει απο οπου αγορασεις να το ρυθμισουν.
Μια κλασικη προταση ειναι η Project http://www.project-audio.com/main.php?info=turntables&cat=turntables&lang=en εχει αρκετα μοντελα που αρχιζουν απο χαμηλες τιμες ενω εχει και αρκετα πακετα (πικαπ + κεφαλη).

Δες αν ο ενισχυτης σου διαθετει εισοδο phono. Αν δεν εχει θα χρειαστεις ενα phono προενισχυτη.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Απλα και νοικοκυρεμενα
1) Με τοσα χρηματα δεν αγοραζεις κατι πολυ καλο.Απλα ενα εισαγωγικο μοντελο
2)Μην τρελλαθεις ψαχνοντας διαφορα περιεργα.Οπως ηδη εχεις δει υπαρχουν παρα πολλες αποψεις και πολλλες φορες αντικρουομενες.
3) Ο ενισχυτης σου εχει εισοδο ΜΜ.

Παρε ενα Project-Debut με ~300€ που εχει και κεφαλη επανω (καταλληλη για τον ενισχυτη σου) και ακου μουσικη.

Ωδες στην Καλλιθεα η Μιχαηλος στην Πετρουπολη(Ορφεας Audio) ειναι 2 καλα σημεια για αρχη.

Αν παλι μπορεις να ανεβεις περιπου 200 € το Technics 1200 mk II ειναι η μοναδικη λυση.
Ανεβαινεις κατηγορια και μπορει να μεινεις εκει για πολυ καιρο.Εσυ κρινεις

Reaction score
2.248

Καλησπέρα zvailakis και καλός ήρθες στην παρέα μας.
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες με ιδιαίτερη έμφαση στο Technics εάν φυσικά έχεις την δυνατότητα.

Reaction score
777
A ναι...
θα μου πείς να ακουμπήσω ένα 600αρι?πρόσεξε τί γίνεται...

καταρχήν αν το πάρεις μεταχειρισμένο απο χαι-φα θα το πάρεις 350(περίπου)άρα είσαι μέσα στα χρήματα.Λέω χαι-φα γιατί αν το πάρεις απο ντι τζέι πιθανότατα να είναι ξεχαρβαλωμένο.
Το συγκεκριμένο πικάπ είναι το μόνο της κατηγορίας που έχει αντοχή στο χρόνο.Πολύ αντοχή όμως.
Επίσης αφού φλερτάρεις τα αναλογικά πρέπει να ξέρεις οτι τα πράματα είναι λίγο πιο δύσκολα απο τα ψηφιακά.Αν μου έκανες την ίδια ερώτηση για ψηφιακά θα σου έλεγα χωρίς κανέναν δισταγμό να πάρεις ένα τυπικό cd player και μετά απο χρόνια βλέπουμε.Εγώ εκεί θα έμενα αλλα υπάρχουν και φετίχ στην κοινωνία:137:
Στο αναλογικό δυστυχώς θα πρέπει να τα ακουμπήσεις για να ακούσεις καλά.Αν ας πούμε θεωρήσουμε το phono(ενισχυτής πικαπ-εσυ έχεις) ως το φτηνό κομμάτι στα άλλα τα πράματα είναι δύσκολα.Έτσι το ιδανικο για μένα που είναι το πικάπ με ιμάντα,κινητήρα με εξωτερική τροφοδοσία και ανάρτηση το technics δέν το έχει.παρ όλ αυτά αποτελεί κορυφή στην κατηγορία του ανεξαρτήτως τιμής.Θα πάρεις και μία καλή βελόνα(ο Κόγιας θα σου πεί) και πίστεψε με θα έχεις ένα άριστο αποτέλεσμα.
Οπότε αντί να ψάχνεις στους αντιπροσώπους που θα σου προτείνουν σανίδια Ελβετών μεγαλοκατασκευαστών θα σου έλεγα να πάς σε αυτό το οποίο εχει και τεράστιο κόσμο απο πίσω αλλα και φτηνά ανταλλακτικά(όπως άκουσα).
Όλα αυτά απο τη στιγμή που θές να ακούσεις βινύλιο...Απλά ως κάτοχος μερικών βινυλίων θα ήθελα να σε συμβουλέψω το εξής.

Το βινύλιο είναι πολύ ωραίο, μαθαίνεις τη μουσική, και γενικότερα οι παλιές βινυλιακές εκτελέσεις παίζουν πάρα πολύ ωραία.Να ξέρεις όμως οτι είναι ένα σπόρ που μπαίνεις με το χέρι στην τσέπη.Μάλιστα αγοράζεις και αέρα.Οπότε εγώ στη θέση σου θα έκανα ένα τουρ στο ψηφιακό μέρος του σάιτ για να δώ τί παίζει απο εκεί.Η μουσική εκεί είναι τσάμπα και αν δέν ενδιαφέρεσαι να ακούσεις παλιές εκτελέσεις(πρίν το 90) θα δείς και μόνος σου οτι ένα cd player παίζει καλύτερα απο ένα πικάπ.Αν θές να ακούσεις ροκάκια του 70,κλασική και να ψαχτείς σε εκτελέσεις τα πράγματα είναι αλλιώς.Μάλιστα θα έλεγα οτι κρύβεται ένας κόσμος μαγικός και σε ύλη αλλα και σε ποιότητα!!!

Τέλος πάντων...πρέπει να πάρεις αυτή την απόφαση...οτι θα τα ακουμπήσεις για υλικό(μουσική).για πικάπ τα παμε.
αν τώρα θες απλά να κάνεις την πλάκα σου πάρε ένα εκεί με εκατό ευρώ και όταν το βαρεθείς πέτα το.αλλα αν θές να ασχοληθείς ένα technics είναι ότι το καλύτερο.

ελπίζω να σε βοήθησα!!!!:137:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Καλα τα λες δασκαλε.
Ας σταματησουμε τωρα και ας περιμενουμε την απαντηση του ενδιαφερομενου.
Αν αρχισει τα τσαλιμακια θα του δωσουμε τοτε μια γερη δοση AVsite plilosophy.
Ξερεις τωρα εσυ,κατα την λογικη Krell του Βλασσιου.:142::136::138:

Reaction score
1.127

καλησπέρα σας,

πρώτο topic από εμένα!

λοιπόν μετά από καιρό (και ενώ μάζευα βινύλια) αποφάσισα να πάρω πικαπ! Δεν έχω την παραμικρή ιδέα όμως τι και πόσο. Έχω ψάξει διάφορα τοπικς, εδώ μέσα αλλά δεν έχω βγάλει άκρη!

Το μπάτζετ είναι μικρό (€300-400).
Ενισχυτής είναι ο Marantz pm5003, με ηχεία KEF Cresta 30.

Έχετε καμμία ιδέα???
Εγώ έχω πάρει ένα καινούριο της dual,το cs 455-1 με κεφαλή ΟΜΒ 10 της ortofon,ημιαυτόματο στα 380 euro και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Για τα λεφτά του θεωρώ οτί είναι εξαιρετικό!!Πιστεύω ότι πρέπει να το συμπεριλάβεις στη λίστα επιλογών σου.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Σωστο και αυτο.Τα Dual και τα Lenco ειχαν βγαλει χιλιαδες παρτυ στην εποχη τους

Reaction score
1.127

Και επανήλθαν δριμύτερα!!Για κάποιον που δεν θέλει να σπαζοκεφαλιάζει σχετικά με το στήσιμο ενός πικάπ τα dual είναι μια αξιοπρεπέστατη λύση.

Reaction score
0

DUAL & ξερό ψωμί !!!!!
Σκυλί & με πολύ καλό & υπεύθυνο service αντιπροσωπείας επιπλέον.
Την αντιπροσώπευση την έχει αναλάβει η Ακουστικη Κρητης & με υποκατάστημα στην Αθήνα.

Επίσης η αποστολή των προϊόντων πριν λίγο καιρό ήταν χωρίς χρέωση!!!!!

Reaction score
1.127

DUAL & ξερό ψωμί !!!!!
Σκυλί & με πολύ καλό & υπεύθυνο service αντιπροσωπείας επιπλέον.
Την αντιπροσώπευση την έχει αναλάβει η Ακουστικη Κρητης & με υποκατάστημα στην Αθήνα.

Επίσης η αποστολή των προϊόντων πριν λίγο καιρό ήταν χωρίς χρέωση!!!!!
Στην ακουστική κρήτης είναι επαγγελματίες οι ανθρώποι!!Το άλλο κατάστημα είναι στη γλυφάδα,αν και service δύσκολο να χρειαστείς αφού όπως είπες είναι σκυλί το πικάπ!!Μέχρι και προτράκτορα παρείχε ο γερμανός σε περίπτωση αλλαγής κεφαλής.

Reaction score
7.036

Technics. Τελεία και παύλα...
Πραγματικά είναι η καλύτερη λύση πιστεύω.
Εγώ το έχω πάνω σε ένα phonostage της NAD της τάξης των 100 και κάτι ευρώ
σε συνδυασμό με βελόνα ντένον χαμηλής σχετικά τιμής και ο ήχος του είναι απίστευτος!!:144:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Πικαπ αγορά

A ναι...
θα μου πείς να ακουμπήσω ένα 600αρι?πρόσεξε τί γίνεται...

καταρχήν αν το πάρεις μεταχειρισμένο απο χαι-φα θα το πάρεις 350(περίπου)άρα είσαι μέσα στα χρήματα.Λέω χαι-φα γιατί αν το πάρεις απο ντι τζέι πιθανότατα να είναι ξεχαρβαλωμένο.
Το συγκεκριμένο πικάπ είναι το μόνο της κατηγορίας που έχει αντοχή στο χρόνο.Πολύ αντοχή όμως.
Επίσης αφού φλερτάρεις τα αναλογικά πρέπει να ξέρεις οτι τα πράματα είναι λίγο πιο δύσκολα απο τα ψηφιακά.Αν μου έκανες την ίδια ερώτηση για ψηφιακά θα σου έλεγα χωρίς κανέναν δισταγμό να πάρεις ένα τυπικό cd player και μετά απο χρόνια βλέπουμε.Εγώ εκεί θα έμενα αλλα υπάρχουν και φετίχ στην κοινωνία:137:
Στο αναλογικό δυστυχώς θα πρέπει να τα ακουμπήσεις για να ακούσεις καλά.Αν ας πούμε θεωρήσουμε το phono(ενισχυτής πικαπ-εσυ έχεις) ως το φτηνό κομμάτι στα άλλα τα πράματα είναι δύσκολα.Έτσι το ιδανικο για μένα που είναι το πικάπ με ιμάντα,κινητήρα με εξωτερική τροφοδοσία και ανάρτηση το technics δέν το έχει.παρ όλ αυτά αποτελεί κορυφή στην κατηγορία του ανεξαρτήτως τιμής.Θα πάρεις και μία καλή βελόνα(ο Κόγιας θα σου πεί) και πίστεψε με θα έχεις ένα άριστο αποτέλεσμα.
Οπότε αντί να ψάχνεις στους αντιπροσώπους που θα σου προτείνουν σανίδια Ελβετών μεγαλοκατασκευαστών θα σου έλεγα να πάς σε αυτό το οποίο εχει και τεράστιο κόσμο απο πίσω αλλα και φτηνά ανταλλακτικά(όπως άκουσα).
Όλα αυτά απο τη στιγμή που θές να ακούσεις βινύλιο...Απλά ως κάτοχος μερικών βινυλίων θα ήθελα να σε συμβουλέψω το εξής.

Το βινύλιο είναι πολύ ωραίο, μαθαίνεις τη μουσική, και γενικότερα οι παλιές βινυλιακές εκτελέσεις παίζουν πάρα πολύ ωραία.Να ξέρεις όμως οτι είναι ένα σπόρ που μπαίνεις με το χέρι στην τσέπη.Μάλιστα αγοράζεις και αέρα.Οπότε εγώ στη θέση σου θα έκανα ένα τουρ στο ψηφιακό μέρος του σάιτ για να δώ τί παίζει απο εκεί.Η μουσική εκεί είναι τσάμπα και αν δέν ενδιαφέρεσαι να ακούσεις παλιές εκτελέσεις(πρίν το 90) θα δείς και μόνος σου οτι ένα cd player παίζει καλύτερα απο ένα πικάπ.Αν θές να ακούσεις ροκάκια του 70,κλασική και να ψαχτείς σε εκτελέσεις τα πράγματα είναι αλλιώς.Μάλιστα θα έλεγα οτι κρύβεται ένας κόσμος μαγικός και σε ύλη αλλα και σε ποιότητα!!!

Τέλος πάντων...πρέπει να πάρεις αυτή την απόφαση...οτι θα τα ακουμπήσεις για υλικό(μουσική).για πικάπ τα παμε.
αν τώρα θες απλά να κάνεις την πλάκα σου πάρε ένα εκεί με εκατό ευρώ και όταν το βαρεθείς πέτα το.αλλα αν θές να ασχοληθείς ένα technics είναι ότι το καλύτερο.

ελπίζω να σε βοήθησα!!!!:137:
Σοφά μίλησες! Το ότι θα βάλω γερά το χέρι στην τσέπη το έχω καταλάβει (ειδικά όταν άρχισα να ψάχνω παλιά βινύλια με ρεμπέτικα!). Αγοράζω βινύλια εδώ και 10 χρόνια...τα οποία δεν έχω ακούσει ακόμα!

Θα πάω να δω τα dual και το technics (έχω ακούσει για αυτό πάρα πολλα καλά) καθώς και τα project και θα ενημερώσω!

Ο ενισχυτής μου έχει phono κανονικά, οπότε δεν υπάρχει θέμα!!

Σας ευχαριστώ παιδιά!!

Reaction score
5.866
Απάντηση: Re: Πικαπ αγορά

Σοφά μίλησες! Το ότι θα βάλω γερά το χέρι στην τσέπη το έχω καταλάβει (ειδικά όταν άρχισα να ψάχνω παλιά βινύλια με ρεμπέτικα!). Αγοράζω βινύλια εδώ και 10 χρόνια...τα οποία δεν έχω ακούσει ακόμα!

Θα πάω να δω τα dual και το technics (έχω ακούσει για αυτό πάρα πολλα καλά) καθώς και τα project και θα ενημερώσω!

Σας ευχαριστώ παιδιά!!
Εδω εχει πληροφοριες πολλες για το SL1200MKII
http://www.avsite.gr/vb/search.php?searchid=1755989

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Πικαπ αγορά

Δες ο,τι θελεις, αλλα πριν καταληξεις, συνιστω να διαβασεις. Μπες στα ειδικα σαιτ vinylengine, analoguedept, vinylnirvana, και μπορει να τα δεις αλλιως τα πραγματα.
Αλλωστε η χρυση εποχη του δισκου εχει παρελθει και σημερα πια μπορουμε να βρουμε καινουρια μονο πικαπ ντιτζεαδικα η φτηνοκατασκευες που ουτε να περιστραφουν σωστα δεν μπορουν, η ακριβα χαιενταδικα ολο μουρη ακρυλικο και χρωμιο...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.775
Members
38.493
Νεότερο μέλος
Mili