Πικαπ + ενεργά ηχεια + rca-mini jack = θόρυβος

Reaction score
17
Καλησπέρα σας,

Κατοχος του πικαπ sony ps-HX500 με έξοδο phono και line, πήρα σήμερα ενεργά ηχεία kef lsx με είσοδο aux min jack, όποτε πήρα και καλώδιο rca σε mini jack Audioquest evergreen. Τα σύνδεσα και ακούγεται θόρυβος, με ανοιχτό πικάπ (on) ακούγεται λιγότερο, με κλειστό το πικαπ (standby) αρκετά δυνατά και εκτός πρίζας καθόλου.
Παραθέτω φωτο. Μέχρι χθες το πικαπ λειτουργούσε με ράδιο ενισχυτή Yamaha με σύνδεση 2rca to 2 rca (χωρίς την χρήση της γείωσης που είχε το καλώδιο) και δεν υπήρχε πρόβλημα.

Παρακαλώ για την γνωμη σας και την βοήθεια σας.

Έχω δοκιμάσει αλλαγή πρίζας, πολύπριζου, απομάκρυνση πικαπ από τα ηχεια από τα 20 εκατοστά σε πάνω από μετρο.

Reaction score
5.360
Ωχ.....!!!!
Αυτό είναι νήμα. .... Η χαρά του "παθητικού" ... ......
Θα περιμένεις φίλε μου...... τώρα περιμένουμε κάτι αποτελεσματα.. .. :D

Reaction score
7.068
Ωχ.....!!!!
Αυτό είναι νήμα. .... Η χαρά του "παθητικού" ... ......
Θα περιμένεις φίλε μου...... τώρα περιμένουμε κάτι αποτελεσματα.. .. :D
:D:D

Reaction score
17
Ναι με Bluetooth, Spotify, optical από τηλεόραση όλα οκ!
[DOUBLEPOST=1556915742][/DOUBLEPOST]Φωτο

Attachments

Reaction score
30.455
Μάλλον στη γείωση θα οφείλεται.
Αν βάλεις το ένα διχαλο στο ground του πικάπ και κρατήσεις το άλλο διχαλο με το χέρι σου, παρατηρείς διαφορά?

Reaction score
17
Μετά από διάφορες εναλλακτικές... βρήκα το εξής: έβαλα από το παλιό καλώδιο rca με γείωση, την γείωση στο πικαπ και το άλλο άκρο σε κάτι μεταλλικό του ηχείου ή σε μια βίδα μιας άλλης συσκευής και όλα λύθηκαν, δεν ακούγεται τίποτα!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.351
Εεεε, πάει τώρα, πέρασε, χάθηκε η αφορμή.

Άντε με γεια και καλές ακροάσεις από το ... Spotify.

Κι άμα ξανακάνει βόμβο το πικάπ, πιάσε σφυρί και βάρα το, ή θα φτιάξει, ή θα ησυχάσεις μια και καλή. 50-50 είναι.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.957
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988