Πικαπ dual ac 505-2

Reaction score
20
Καλησπερα …
Μολις ήρθε στη κατοχή μου το παραπάνω πικαπ από μακρινό φίλο και ομολογώ εξωτερικά είναι σε άψογη κατάσταση (με εξαίρεση το σπασμένο καπάκι )
Ειμαι άσχετος με το άθλημα .για αρχή το εβαλα στη πρίζα είδα πως λειτουργεί ,ο μηχανισμός 33 45 στροφών λειτουργεί ,ο βραχίονας ανεβοκατεβαίνει κανονικά με τον μηχανισμό .
Βελόνα δεν έχει όποτε θα παραγγείλω μια ortofon σαν την εργοστασιακή μάλλον για αρχή .
Ήθελα να ρωτησω το εξής .αξιζει να προσπαθήσω να ξεβιδωσω το πλατό να το καθαρίσω και μα το λαδώσω μόνος ;ξεβίδωσα τις βιδες αλλα το τράβηξα προς τα πάνω και δεν σηκώνεται τελείως ώστε να το βγαλω καπου σκαλώνει .
Μαζί με τη βελόνα θα παραγγείλω και ένα πολυ φτηνό phononstage με 30-40 ευρώ να δω πρώτα πως παίζει καλά και όλα είναι οκ και στο μέλλον παίρνω κατι καλύτερο .

Ηχεία προς το παρόν θα χρησιμοποιήσω το σύστημα όλο των sonos που εχω συνδέοντας το phono stage στο Sonos connect .
Οποία συμβουλή και βοήθεια ευπρόσδεκτη και αν κάποιος έχει το ίδιο πικαπ θα ήθελα καμια βοήθεια !

Reaction score
569
Καλησπέρα,

Είχα δύο στο παρελθόν, οι βίδες πρέπει να τις τραβήξετε πλάγια για να ελευθερωθεί το σασί.
Επίσης να ελέγξετε αν ξεκινάει αμέσως μόλις κουνήσετε το βραχίονα προς το πλατό, αλλιώς θέλει καθάρισμα, ο μηχανισμός.
Δείτε το βίντεο

Είναι πολύ καλό πικάπ ανάρτησης με ελατήρια και με μια ortofon κεφαλή θα σας ικανοποιήσει πλήρως.

Στη διάθεσή σας!

Reaction score
20
Κατάφερα το άνοιξα ..πεντακάθαρο από μέσα .του κουτιού .ο μηχανισμός ενεργοποείται αμέσως .κλεινει και μένει ετσι .
Μια βελόνα να παραγγείλω τωρα .
Τι μου προτείνεις ;κατι vfm ?

Reaction score
569
Ortofon om10 ή τη νεώτερη 2m red ταιριάζουν με αυτό τον βραχίονα χαμηλής μάζας.

Reaction score
569
Και αυτή, οι άλλες είναι καλύτερες, αλλά εξαρτάται και από το πόσο θες να διαθέσεις

ika

News
Reaction score
16.170
για ενημέρωση τι να δεις

βελόνα δεν έχει (δλδ υπάρχει η κεφαλή) ή δεν έχει καθόλου κεφαλή?

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.309
Προσοχή, η red θα χρειαστεί επιπλέον διαφορετικό βαρίδι....

Επίσης, λόγω του ότι το πικάπ είναι πράγματι καλό, καλό θα ήταν να το πας για έλεγχο στην αντιπροσωπεία της Dual:
Ακουστική Κρήτης.
Αυτοί αφ ενός θα στο κάνουν..... τζιτζί, αφ εταίρου θα σου προτείνουν και τα υπόλοιπα....

ika

News
Reaction score
16.170

Κεφαλή έχει .βελονα δεν έχει …
H OM10 νομίζω πως είναι αυτή, πάρε μόνο την βελόνα της αφού είσαι σε στάδιο εκτίμησης

ika

News
Reaction score
16.170
Κεφαλή έχει .βελονα δεν έχει …
Επειδή έχει βγει η κεφαλή από το κέλυφος, θα χρειαστεί και ένας προτράκτορας.
Εκτός και αν έχουν μείνει τα σημάδια από τις βίδες στο κέλυφος.

Τελικά είναι το 505 ή το 505-2?

γιατί στην φωτό, το -2 το γράφει
505-2.jpeg

dual-505-2-5072959.jpg

Reaction score
20
Επειδή έχει βγει η κεφαλή από το κέλυφος, θα χρειαστεί και ένας προτράκτορας.
Εκτός και αν έχουν μείνει τα σημάδια από τις βίδες στο κέλυφος.

Τελικά είναι το 505 ή το 505-2?

γιατί στην φωτό, το -2 το γράφει
View attachment 314891

View attachment 314892
Τι εννοεις δεν καταλαβα..την κεφαλή εγω την ξεβίδωσα για να δω πως βγαίνει .την ξανά εβαλα .
Τι είναι ο προτρακτορας;
Πάνω γράφει 505 σκέτο .
Πίσω έχει αυτοκόλλητα δυο 505-2.δεν ξέρω τι ισχύει από τα δυο

ika

News
Reaction score
16.170
μικρή σημασία για την επιλογή κεφαλής αν είναι το 505 ή το 505-2.

Η κεφαλή πρέπει να μπαίνει σε συγκεκριμένη θέση στον βραχίονα, γι' αυτό το λόγο το κέλυφος έχει αυλάκια για τις βίδες και όχι 2 τρύπες.
Ο προτράκτορας βοηθάει να μπεί η κεφαλή στην σωστή θέση στο κέλυφος, ώστε να έχει τον κατάλληλο προσανατολισμό/ευθυγράμμηση με τα αυλάκια του δίσκου. Αφού την ξεβίδωσες θα πρέπει να την ξαναβάλεις στην σωστή θέση.

Last edited:

Reaction score
20
Καλησπερα
Θα ήθελα επειδή αυτή τη στιγμή ακούω μουσική με έναν πολυ φτηνό προενισχυτη και με ασύρματα sonos ηχεία ,να μου προτείνετε έναν καλο δικαναλο ενισχυτή με phono με ταβάνι 200 ευρώ .στη συνέχεια μετά τον ενισχυτή θα παρω σιγά σιγά παθητικά ηχεία .δεν εχω μεγάλες απαιτήσεις για πολυ δυνατό ήχο .

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.541
Members
38.460
Νεότερο μέλος
the saint