Πλάσματα.....

Reaction score
784
Απο ότι διάβασα, υπάρχουν συνφορουμίτες που έχουν εμπειρία απο πολλά πλάσματα (magnepan, martin logan, audiostatic, sound lab, apogee). Μήπως θα μπορούσαν να γράψουν μερικές κουβέντες υπο τύπον σκέψης-προτιμήσης για τις εμπειρίες τους;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.966
Απάντηση: Πλάσματα.....

Απο ότι διάβασα, υπάρχουν συνφορουμίτες που έχουν εμπειρία απο πολλά πλάσματα (magnepan, martin logan, audiostatic, sound lab, apogee). Μήπως θα μπορούσαν να γράψουν μερικές κουβέντες υπο τύπον σκέψης-προτιμήσης για τις εμπειρίες τους;
Μου παν να μην μπλέξω πάνελ ΤV και πανελίστες,μα έλα που αν δεν άκουγα θα μ'έτρωγαν οι αρτίστες...:121:

Reaction score
8

απο πανελ υπαρχουν τεραστιες λιστες
μα να ξερεις πως παιδευουν τους χομπιστες
δεν ειναι δα και για απλους χρηστες

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.966

Είναι όμως γιά μεγάλες...πίστες:144:

Reaction score
4.250

Τα Quad σε χαλανε και δεν τα εβαλες στην λιστα??
Η πλακα ειναι οτι με εξαιρεση τα apogee τα υπολοιπα τα ακουσα + τους Αμφιτρυωνες της ANALYSIS. Γενικα ο ηχος των μαγνητοστατικων σε σημαντικο βαθμο μοιαζει μεταξυ τους και νομιζω οτι δεν θα μου ηταν ευκολο να τα ξεχωρισω σε μπλαιντ τεστ.
Τα ηλεκτροστατικα κι αυτα επισης μοιαζουν αρκετα μεταξυ τους. Με ευκολια πιστευω θα ξεχωριζα ενα ηλεκτροστατικο απο ενα μαγνητοστατικο. Συμπτωση τα ηλεκτροστατικα τα ακουσα μονο με λαμπατους ενισχυτες και επαιξαν μια χαρα. Τα μαγνητοστατικα τα ακουσα με τρανζιστορ επισης ηταν πολυ καλα, ενα μονο που ακουσα με τους δικους μου ενισχυτες λυχνιας φανηκαν πολυ λιγοι για να τους οδηγησουν. Δηλαδη θελουν παρα πολλες λαμπες!!
Ο Κωστας και ο Νικος εχουν "ακτινογραφησει" τον ηχο και γενικως το συστημα τους δεν μοιαζει με κανενος. Δεν τους ξεφευγει απο πουθενα καμμια νοτα. Παντου υπαρχουν παγιδονοτες ντεσιμπελομετρακαι ενα σωρο ακομη συναφη μηχανηματα. Αφου αν φυγεις απο το δωματιο ακροασης περνας απο ειδικο μηχανημα "αποστειρωσης ηχο" :142::142:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.966

Φήμες...Ο Μωχάμεντ Αλί δήλωνε με το πέρας της επίτιμης ακρόασής του πως του θύμιζαν τον τρόπο που πυγμαχούσε.
Ένα υπερθετικό...πλάσμα που χόρευε ανάλαφρα σαν πεταλούδα,ενώ δάγκωνε σα μέλισσα όταν το πρόγραμμα απαιτούσε.
:111:

Reaction score
784
Re: Απάντηση: Πλάσματα.....

Τα Quad σε χαλανε και δεν τα εβαλες στην λιστα??
Η πλακα ειναι οτι με εξαιρεση τα apogee τα υπολοιπα τα ακουσα + τους Αμφιτρυωνες της ANALYSIS. Γενικα ο ηχος των μαγνητοστατικων σε σημαντικο βαθμο μοιαζει μεταξυ τους και νομιζω οτι δεν θα μου ηταν ευκολο να τα ξεχωρισω σε μπλαιντ τεστ.
Τα ηλεκτροστατικα κι αυτα επισης μοιαζουν αρκετα μεταξυ τους. Με ευκολια πιστευω θα ξεχωριζα ενα ηλεκτροστατικο απο ενα μαγνητοστατικο. Συμπτωση τα ηλεκτροστατικα τα ακουσα μονο με λαμπατους ενισχυτες και επαιξαν μια χαρα. Τα μαγνητοστατικα τα ακουσα με τρανζιστορ επισης ηταν πολυ καλα, ενα μονο που ακουσα με τους δικους μου ενισχυτες λυχνιας φανηκαν πολυ λιγοι για να τους οδηγησουν. Δηλαδη θελουν παρα πολλες λαμπες!!
Ο Κωστας και ο Νικος εχουν "ακτινογραφησει" τον ηχο και γενικως το συστημα τους δεν μοιαζει με κανενος. Δεν τους ξεφευγει απο πουθενα καμμια νοτα. Παντου υπαρχουν παγιδονοτες ντεσιμπελομετρακαι ενα σωρο ακομη συναφη μηχανηματα. Αφου αν φυγεις απο το δωματιο ακροασης περνας απο ειδικο μηχανημα "αποστειρωσης ηχο" :142::142:
Οχι δεν με χαλανε καθολου, ούτε τα Quad, ούτε τα Analysis ούτε και τα Audio Technologies, απλά η λίστα δεν φιλοδοξούσε να τα συμπεριλάβει όλα, ενδεικτική ήταν.

Τα soundlab σαν μονόδρομα ποιές διαφορές έχουν με τα ML CLX ή και τα μικρότερα; με τα 3,6;

Reaction score
4.250

Martin Logan εχω ακουσει μονο μια φορα σε πολυκαταστημα (νομιζω ηταν το pyrity)με ενισχυτη μπρυστον. Aν και εχει περασει αρκετος καιρος απο τοτε, ωστοσο δεν μπορω να πω οτι μ ενθουσιασε αυτο που ακουσα. Για τα Σαουντλαμπ εχουμε γρψει στο παρελθον. Ηχειο για μεγαλα γουστα. Τωρα μπορει καποιος να πει οτι θα τον προτιμουσα με τρανζιστορ, η πιο μακρια απο τον πισω τοιχο, ωστοσο αυτο που ακους με τους ατμασφερ (λυχνιας) κι ετσι οπως ειναι στημενο το συστημα (στου Λουκα Στεφανιδη) ειναι εκπληκτικο. Το Quad 2905 μοιαζει παρα πολυ με το Saundlab αρκει να τ ακουσει καποιος παλι με λυχνια. Το ηχειο αυτο για μεγαλους χωρους δυσκολα βρισκει αντιπαλο.
Για το Μαγνεπαν 3,6 στους ανθρωπους που το ακουσα υπαρχει περιπτωση αν καποιος το ακουσει καπου αλλου και να εισπραξει πολυ διαφορετικο αποτελεσμα. Και ο λογος ειναι οτι οι ανθρωποι εχουν βαθειες τεχνικες γνωσεις και αυτα που εχουν κανει στο συστημα τους δεν ειναι για τους κοινους θνητους! Νομιζω ομως οτι ειναι παρα πολυ απαιτητικα ηχεια και για να βγαλουν τον καλυτερο εαυτο τους πρεπει να πιανεις πουλια στον αερα στο θεμα του ηχου. Ειναι δυσκολο να περιγραφει η διαφορα απο τα ηλεκτροστατικα αλλα πολυ ευκολα να εντοπισθει απο το αυτι του οποιοδηποτε! Για το ποιο ειναι πιο καλο ειναι καθαρα θεμα γουστου.
Γενικα πιστευω οτι αν καποιος παει σε πανελ και στησει ενα συστημα μονο για μουσικη τοτε το Quad 2905 ειναι η πιο ευκολη λυση και συγχρονως και οικονομικη. Για τα Summit (&Spire) δεν εχω αποψη.
Παντως και το audiostatic που ακουσα στου Στεριου ηταν εκπληκτικο. Συμπτωση κι αυτο το ακουσα με ενισχυτη λαμπατο του Σπερτου! Προσωπικα δεν θα αλλαζα τιποτα απολυτως απ αυτο που ακουγα τοτε στον Στεριο αλλα αυτος το εψαχνε ακομη! Ειμαστε και λιγο παραξενοι :133:.

Reaction score
4.250

Ο ηχος τους μοιαζει. Απλα τα Saudlab στους μεγαλους χωρους ....ζωγραφιζουν, ενω τα Quad κατα την γνωμη μου μεχρι 30 τμ φαινεται να ειναι μια χαρα. Κατα την γνωμη μου το πρωτο υπερεχει αλλα δεν αποκλειεται να κανω και λαθος γιατι πιστευω οτι σωστη αντιπαραθεση μπορει να εχεις μονο εχεις διπλα-διπλα τα δυο ηχεια κατι που φυσικα δεν ειναι εφικτο. Παντως πολυ ευκολα καταλαβαινει καποιος οτι και τα 2 ειναι της ιδιας σχολης.

Reaction score
8

ε ναι πεφτει η ασφαλεια στα 100 και κατι ντι μπι, αλλα αυτες οι σταθμες ειναι σχετικα υψηλες για μεσες ακροασεις, αν κοψεις δε και τις χαμηλες και τις στειλεις σε σαμπ, ε μονο αν ανηκεις στην οικογενεια των ... Τσαρουχαιων δεν ικανοποιησε.

Reaction score
4.250

Δεν ξερω στην ουσια τι σημαινει 100 db, η ποσο ειναι τα 110 db. Απλα οτι το ενα ειναι ειναι μεγαλυτερο του αλλου. Ωστοσο οταν ακουσα τα Quad να παιζουν και μεγαλωνα την ενταση, καταλαβα οτι προβλημα εντασης στην ουσια δεν υπαρχει. Τα περισσοτερα db ισως ειναι ειναι τελειως περιτα. Μονο ισως θα χρειαζοταν στον κινηματογραφο, αν και παλι δεν ειμαι τοσο βεβαιος.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Mακάρι! Εξαρτάται κι από τον ενισχυτή βέβαια απ'ότι έχω διαβάσει. Κάποιοι ενεργοποιούν την προστασία γρηγορότερα από άλλους.
Όταν έρθει εκείνη η ώρα με το καλό θα το ψάξω περισσότερο.. :p

Reaction score
784
Τα Soundlab απο ότι βρήκα στα χαμηλά μέχρι και στα μεσουψηλά είναι εύκολα φορτία μέχρι και 20Ωμ ενώ απο εκεί και πάνω είναι δύσκολα φορτία.Τι σημαίνει αυτό για τους ενισχυτές;

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας