Πλήρες σετ JR-149 + Superwoofer

Status
Not open for further replies.
Reaction score
2.557
Μετά από πολύ σκέψη και δισταγμούς αποφάσισα να αποχωριστώ τα ηχεία μου JR-149 για λόγους που εξηγώ παρακάτω.

Αν και για τους επαΐοντες δεν χρειάζονται συστάσεις, ας αναφέρω τα βασικά για τους νεώτερους:

Το ηχείο είναι βελτίωση του BBC Monitor LS3/5A από τον JimRogers, μηχανικό ήχου του BBC.

Χρησιμοποιεί τις ίδιες κορυφαίες μονάδες της KEF (B110 bextrene mid-woofer και T27 tweeter) σε μια κλειστή (ακουστικής ανάρτησης) κυλινδρική (για αποφυγή ιδιοσυντονισμών) καμπίνα από συμπαγές αλουμίνιο (μη μαγνητικό και ακουστικά αδρανές μέταλλο). Τα καπάκια πάνω και κάτω (από σκληρό ξύλο τριανταφυλλιάς) συνδέονται μεταξύ τους με ατσάλινη προεντεταμένη (σφίγγει με βίδες στα άκρα) ράβδο και η όλη κατασκευή είναι ιδιαίτερα συμπαγής. Τίποτα δεν διεγείρεται ή συντονίζει, έτσι ο ήχος είναι εντελώς αχρωμάτιστος. Το crossover τους είναι σε ξεχωριστό χώρο (έξω από την καμπίνα, στον πάτο του ηχείου), για αποφυγή ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών από τα μεγάφωνα.

Βασικά χαρακτηριστικά JR-149: Impedance 8-16 Ohms, Power Rating 60 Watts RMS, Frequency response ±4 db 55-20.000 Hz, ±3db 70-20.000Hz.

Συνοδεύονται από το δικό τους superwoofer που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα συγκεκριμένα ηχεία. Η σχετική ένταση του superwoofer σε σχέση με τα JR-149 ρυθμίζεται σε 4 θέσεις κλιμακωτά, ανάλογα με το χώρο ακρόασης (στο δικό μου χώρο το βάζω στο 2 ή στο 3). Αυτό, και ένας διακόπτης αντιστροφής φάσης, είναι τα μόνα ρυθμιστικά στο superwoofer. Ας σημειωθεί ότι το superwoofer δεν είναι subwoofer: το σετ προορίζεται αποκλειστικά για μουσική – όχι για home cinema. Αυτός είναι και ο λόγος που το δίνω – δεν έχω χώρο και για τα δύο συστήματα, ούτε έχει νόημα να έχω τόσο καλό σύστημα στο εξοχικό.

Βασικά χαρακτηριστικά Superwoofer: Frequency range extending down to 30 hz, power handling capacity 100 watts programme, impedance nominally 8 ohms at 120 hz.

Τα JR-149 μπορούν να συνδεθούν κατ’ ευθείαν στον ενισχυτή (με το superwoofer να οδηγείται από ξεχωριστό τελικό), αλλά εγώ προτιμούσα τη σύνδεση των L+Rκαναλιών από τον ενισχυτή στο superwoofer και από εκεί στα JR-149. Ο λόγος είναι ότι το crossover του superwoofer είναι ειδικά σχεδιασμένο για τα JR-149.

Μπορούν να οδηγηθούν πολύ καλά με ένα καλό ενισχυτή 2x100 Watt RMS σαν τον Sanyo Plus P-55 που τα οδηγούσα εγώ (ίσως τον δώσω και αυτόν, είναι για μουσική όχι για homecinema).

Περιλαμβάνονται και οι (original) επιτοίχιες βάσεις των JR-149. Φυσικά μπορούν να μπουν και στη βιβλιοθήκη, όπως τα είχα εγώ (βλ. φωτογραφία).

Είναι πολύ όμορφα και καλοδιατηρημένα χωρίς το παραμικρό χτύπημα ή γδάρσιμο και με καινούριο foam. Θα αρέσουν και στην συμβία σας, η οποία πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει το superwoofer σαν τραπεζάκι σαλονιού, σκεπασμένο με ένα ωραίο πανί (αλλά μπορεί και σκέτο γιατί το καπάκι του είναι από πολύ ωραίο ξύλο τριανταφυλλιάς). Ευτυχώς αυτό δεν επηρεάζει καθόλου τον ήχο του (είναι downfiring), όπως δεν επηρεάζεται και ο ήχος των JR-149 όταν μπουν στη βιβλιοθήκη γιατί δεν είναι bass-reflex.

Με δυό λόγια, εκτός από τον πολύ καλό ήχο (για μουσική πάντα) μπορούν να ταιριάξουν θαυμάσια σε ένα σαλόνι.

Μια έρευνα στο διαδίκτυο και στα σχετικά fora θα σας εφοδιάσει με όλες τις πληροφορίες που θέλετε καθώς και με εγκωμιαστικές – πάντα - κριτικές, καλύτερα όμως μια ακρόαση.

Τιμή για το set 900 ευρώ.

Φυσικά κάθε έλεγχος είναι δεκτός.

ΥΓ. Επισυνάπτω και το φυλλάδιο του Jim Rogers, καθώς και ένα πολύ κατατοπιστικό review. Διαβάστε τα.
JR-βασεις.png

P1050830.JPG
P1050829.JPG
P1010014.JPG
JR-149.png
JR-sub.png

Attachments

Last edited:

Reaction score
2.557
HXOS-1.jpg
HXOS-2.jpg
HXOS-3.jpg
HXOS-4.jpg

[Mod]Διαβάστε τον κανονισμό των αγγελιών![/Mod]

Last edited by a moderator:

Reaction score
2.557
Η αγγελία ξεπαγώνει.
Όσο και αν προσπάθησα δεν μπόρεσα να βρώ χώρο για δικάναλο σύστημα.

Ταιριάζουν εξαιρετικά με τον Sanyo Pl;us P55 που έχω σε αυτή την αγγελία.
Αν δοθούν μαζί θα γίνει καλύτερη τιμή.

Όσοι πιστοί προσέλθετε...

Η τιμή μαζί με τον Sanyo Plus P55 κατεβαίνει στα 990 ευρώ (από 810+320=1130€).

Reaction score
62
Να γινω λιγο κακος, πως γινεται κατι που αξιζε 43. 500 δρχ να κοστιζει τωρα 900 e ? Αυτο εξηγησε μου μονο.

Το μοντέλο είναι 10ετία του 70..τότε που η δραχμή ήταν σκληρό νόμισμα...;)
Που'σαι ρε Παπαδόπουλε?:roflmao::roflmao:
το 1978 ενα καλο μηνιατικο δημοσιου ηταν περιπου 25000 δραχμες......οποτε αναλογικα σημερα το συστημα θα κοστιζε καινουργιο πανω απο 2000 ευρω. Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα βεβαια,απλα απαντω στην απορια του ΚΤΜbill.Επισης καποιες συσκευες εχουν και ιδιαιτερη-συλλεκτικη αξια,για παραδειγμα ενας ΝΑD 3020Α ,εκεινη την εποχη κοστιζε το ιδιο με εναν ενισχυτη Τechnics,απλα σημερα ο ο δευτερος ειναι για τα σκουπιδια και ο αλλος θεωρεται συλλεκτικος και αν ειναι σε καλη κατασταση μπορει να πιασει ακομα και πανω απο 200-250 ευρω,δηλαδη 80000 δραχμες οταν τοτε τον αγοραζες με 15000.
ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι είναι τα πράγματα, και ακόμα εντονότερα:
Το σύστημα κόστιζε 43500 δρχ για καν'α χρόνο μόνο (ή μηνες; δεν θυμάμαι ακριβώς), επειδή ο κόσμος τότε μόλις έπερνε χαμπάρι τι σημαίνει LS3/5a συν ξαδελφάκια και τι σημαίνει ακριβές μικρό μόνιτορ. Μόλις το πήρε χαμπάρι, η τιμή (των ηχείων μόνο χωρίς το sub, έ) ένα ωραίο πρωινό, πήδηξε από τις 35.000 δρχ στις 70.000 μονομιάς! Ακόμα κι' έτσι, εθεωρούντο απόλυτη ευκαιρία.
Διότι επρόκειιτο για ΤΑ κορυφαία μικρά μόνιτορς της εποχής (και για πολλά πολλά χρόνια μετά), και ΤΙΣ κορυφαίες μεσαίες, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΙΜΗΣ. Πόσο έχει ένα τέτοιο κορυφαίο μικρό μόνιτορ σήμερα, για σκεφτείτε.
Δεν ξέρω αν πρέπει να απαντήσω αλλά δες τι αγόραζες στη λαϊκή κάποτε με 1000 δρχ και τι αγοράζεις τώρα με 3 ευρώ...
Η τιμή είναι πολύ καλή και περιλαμβάνει και τις γνήσιες βάσεις τοίχου των JR...

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.616
Members
38.471
Νεότερο μέλος
nickger