Ποδήλατο

Reaction score
238
Παίδες, καλημέρα.

Ψάχνω για ποδηλατικό κράνος (για road bike) με προϋπολογισμό κοντά στα €200 (+/- 20%). Για ρίξτε ιδέες.

Είδα κάποια POC στο bike24, με καλές κριτικές, όμως θα ήθελα και τις γνώμες σας. Την προηγούμενη φορά, ο @AthanasiosL είχε προτείνει ένα Specialized, αυτή τη φορά, η γκάμα της Specialized στο bike24 είναι πολύ περιορισμένη. Α! H πρόταση/αγορά δεν χρειάζεται να είναι από το bike24, απλά το ανέφερα ως παράδειγμα.
Giro Aries πριν απο 3-4 χρονια 260/270 χωρεσε το φωτοβολταικο πανελ , ανετα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Ποντιος βλεπεις ]

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
23.367
@pankrok, @Drioannis, @Arkanovios & @Ira1987 ευχαριστώ για τις προτάσεις.

Αυτό το πράγμα ένα κράνος σε άσπρο χρώμα να είναι πιο ακριβό από τα άλλα χρώματα, με ξεπερνάει.

Last edited:

Reaction score
1.463
@pankrok, @Drioannis, @Arkanovios & @Ira1987 ευχαριστώ για τις προτάσεις.

Αυτό το πράγμα ένα κράνος σε άσπρο χρώμα να είναι πιο ακριβό από τα άλλα χρώματα, με ξεπερνάει.
Αυτό που εχω καταλάβει με τα ποδηλατικά είναι ότι τα άσπρα, ό,τι και να είναι, έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι ακριβότερα από το αντίστοιχο μοντέλο σε άλλο χρώμα.
"Προσφορά και ζήτηση "...

wizzy

Reaction score
23.367
Αυτό που εχω καταλάβει με τα ποδηλατικά είναι ότι τα άσπρα, ό,τι και να είναι, έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι ακριβότερα από το αντίστοιχο μοντέλο σε άλλο χρώμα.
"Προσφορά και ζήτηση "...
Α, ισχύει και σε άλλα ποδηλατικά είδη, π.χ. bin shorts; Δεν το είχα αντιληφθεί. Ένα λευκό base layer της Castelli που έχω, είχε την ίδια τιμή με το μαύρο.

Edit: Άκυρο. Το λευκό ήταν λίγο πιο ακριβό.

Reaction score
200
Άντε, αφού βρήκαμε (μάλλον) κράνος, πείτε καμιά πρόταση και για μένα τώρα για μικρό τσαντάκι σέλας, μικρή τρόμπα (είτε χειροκίνητη είτε ηλεκτρική), παγουροθήκες, άντε και κανα torque wrench.
Κοινώς, με πιάνει φαγούρα στην τσέπη για πραγματάκια 😆

Reaction score
27.090
ε δεν θες και τίποτα

τρόμπα μικρή δες topeak εμπειρικά θα φουσκώσεις μέχρι 45psi αν έχεις υπομονή, γιατί για να πας 80+ θα τρομπάρεις κάνα μισάωρο, λόγω διαδρομής και απόδοσης.

τσαντάκια άπειρα , παγουροθήκες αμέτρητες.

Reaction score
2.354
Τα poc είναι καλά κράνη Γιώργο αλλά τα καλύτερα κράνη γενικά είναι αυτά που κάθονται τέλεια στο κεφάλι μας και τα ξεχνάμε. Προσπάθησε να δοκιμάσεις αυτό που θα αγοράσεις. Κράνος ιντερνετικά δύσκολα θα ξαναψωνίσω για αυτόν τον λόγο κυρίως...
Τρόμπα πάρτε ηλεκτρική

wizzy

Reaction score
23.367
Τα poc είναι καλά κράνη Γιώργο αλλά τα καλύτερα κράνη γενικά είναι αυτά που κάθονται τέλεια στο κεφάλι μας και τα ξεχνάμε. Προσπάθησε να δοκιμάσεις αυτό που θα αγοράσεις. Κράνος ιντερνετικά δύσκολα θα ξαναψωνίσω για αυτόν τον λόγο κυρίως...
Ρε man, την προηγούμενη φορά μέτρησες την περιφέρεια του κεφαλιού μου από το διαδίκτυο (!!!) κι αποδείχθηκες σωστός (ακτινολόγος γαρ, όπως έγραψες!), ψώνισα το κράνος μου από το διαδίκτυο και βγήκε μια χαρά! Όμως, ΟΚ, αντιλαμβάνομαι αυτό που λες για τη δοκιμή - παρόμοια σκέψη κάνω κάθε φορά που ψάχνω παπούτσια: δεν αγοράζω εάν δεν δοκιμάσω.

Θα δω τι κυκλοφορεί στην τοπική αγορά για να δοκιμάσω κι αναλόγως τιμής, δω από πού θα αγοράσω.

Υ.Γ.: Την προηγούμενη φορά, το Specialized που πήρα από το bike24, το έβρισκα εδώ €100 ακριβότερο. Ε, νισάφι...

Reaction score
27.090
κάπως έτσι έχω ξεμείνει με το ΜΕΤ που είναι λίγο βάσανο να το φέρεις
να τον ακούτε τον γιατρό

Reaction score
200
Ναι μωρέ, λίγα πραγματάκια έτσι να μου φύγει. Δεν καίγομαι για κάτι. Πιο πολύ σαν "α δες, υπάρχει και κάτι τέτοιο".
Τσαντάκι έχω από το παλιό ΜΤΒ, απλώς ήθελα κάτι πιο μαζεμένο στη σέλα, να μην ενοχλεί και το radar.
Γενικά μπαίνω και κοιτάω σε διάφορα μαγαζιά, πρακτικά μικρές διαφορές έχουν μεταξύ τους, οπότε...

Κράνος κι εγώ πήρα από εδώ κι ας το πλήρωσα λίγο παραπάνω. Δεν είναι μόνο η περίμετρος του κεφαλιού, έχει κι άλλα για να σου κάτσει καλά και να ξεχνάς. Και για το αναρριχητικό κράνος έτσι έκανα.
Παπούτσι έκανα την "χαζομάρα" να πάρω κατευθείαν online, ενώ για ορειβασία, αναρρίχηση κλπ πάντα δοκίμαζα από κοντά. Τώρα είμαι με ένα παπούτσι 1 νούμερο μεγαλύτερο και περιμένω να το σουτάρω και να πάρω ένα σωστό 😆

Reaction score
1.463
Άντε, αφού βρήκαμε (μάλλον) κράνος, πείτε καμιά πρόταση και για μένα τώρα για μικρό τσαντάκι σέλας, μικρή τρόμπα (είτε χειροκίνητη είτε ηλεκτρική), παγουροθήκες, άντε και κανα torque wrench.
Κοινώς, με πιάνει φαγούρα στην τσέπη για πραγματάκια 😆
Για τσαντάκια... όπως αναφέρθηκε πολλά. Πρέπει να δεις τι θέλεις να κουβαλάς μαζί σου και μετά να διαλέξεις μέγεθος. Εγώ πχ με μία ηλεκτρική τρόμπα, σύνεργα να βγάλω τροχό και λάστιχο, να επισκευάσω με κορδόνι λάστιχο και λίγα εργαλεία, με φτάνουν 0.7-0.9 l, αν θυμάμαι καλά.
Τρόμπα...πήγα σε ηλεκτρική πχ Dynamic, αν και έχω και χειροκίνητη για το mountain ποδήλατο.
Παγουροθήκες... διάλεξε μία που θες. Θες ελαφριά πήγαινε σε carbon. Αν θες κάτι απλό, πλαστική ή αλουμίνιο που είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, άπειρες επιλογές.
Δυναμόκλειδο...τώρα εκεί δεν θέλει τσιγκουνιές. Παίζεις με την ασφάλειά σου. Πάρε κάτι ποιοτικό που θα καλύπτει το εύρος στις ροπές σύσφιξης που θέλεις. Εγώ πήγα σε Park Tool για 2-14Nm και έχω από Norbar 10-60Nm. Στο ποδήλατο δε νομίζω ότι θα χρειαστείς άλλα. Προσωπικά έχω και άλλα δυναμόκλειδα από άλλες χρήσεις (1-5Nm, 40-120Nm κλπ). Επαναλαμβάνω ΜΗΝ τσιγκουνευτείς τα λεφτά στο δυναμόκλειδο γιατί θα έρθει η στιγμή που θα το μετανιώσεις.
Θα προσθέσω κάτι ακόμη στη λίστα σου...Παγούρι.
Λόγω των μικροπλαστικών και στην προσπάθειά μου να τα περιορίσω όσο μπορώ πήγα σε Keego με επίστρωση τιτανίου. Είχα και έχω διαθέσιμα καλά παγούρια για νερό αλλά νομίζω η παραπάνω επιλογή είναι η καλύτερη που έχω κάνει.

Last edited:

Reaction score
200
Για τα πάντα έχει άπειρες επιλογές. Κάποια στιγμή θα κάτσω να δω τι μου αρέσει και τέλος. Έχω πραγματάκια και κάνω τις βόλτες μου.
Όχι τίποτα extreme, 50χλμ 2 βδομάδες πριν, 60χλμ το προηγούμενο Σάββατο, καλά είναι.
Αυτό το Σάββατο που θα κάνω μια παρόμοια διαδρομή, μπορεί να χαμηλώσω λίγο πίεση έτσι για την δοκιμή. Τώρα αν θυμάμαι καλά είναι στα 66-68psi.

Reaction score
27.090
Τρόμπα...πήγα σε ηλεκτρική πχ Dynamic, αν και έχω και χειροκίνητη για το mountain ποδήλατο.
κρίσιμη ερώτηση, πόσες φορές μπορεί να φουσκώσει ένα λάστιχο 25 στα 90psi με μια φόρτιση;

Reaction score
27.090
με έπεισες, το σάββατο που μας πέρασε είχα βγει για 5ωρη προπόνηση, σε ένα παλιό τρύπημα που είχε κλείσει προσωρινά το ζουμί, ένιωσα σταγωνίτσες να με λούζουν , καλως το 3-0 λέω. η τρύπα ξανάνοιξε και δεν έκλεισε σχεδόν ποτέ με το ζουμί μέχρι που τελείωσε και αυτό.
από τις 3 ώρες και μετά έμεινα με την τρόμπα στο χέρι, το φούσκωνα κράταγε κανα τέταρτο (δηλα΄δη στο τέταρτο είχε κάπου 20psi με το ζόρι) και ξανά μανά.
4 φορές τρομπάρισα με το χέρι και μία σε ένα ποδηλατάδικο με κανονική τρόμπα.

τώρα που θα πάω στο ταλλινν θα είμαι με σαμπρέλα μεν (εκτός αν φυσάει πολύ οπότε θα βάλω τον ανοιχτό πίσω άρα ζουμί) και θα πάρω φυσσίγια σίγουρα, αλλά και πάλι με αυτά που έχουν γίνει κατά καιρούς (πχ στο ironman Αμβούργου ένας παλαβός πέταξε ρινίσματα στον δρόμο και τρυπήσανε κάπου 300λάστιχα) θέλω να μην υπάρχει λόγος που θα εγκαταλλείψω εκτός από τραυματισμό.

wizzy

Reaction score
23.367
Αυτή η ιστορία με τις ηλεκτρικές τρόμπες είναι ενδιαφέρουσα! Θα δω το video!

Kudos @Drioannis!

Reaction score
200
Τρόμπα με βλέπω να δοκιμάζω την Cyplus AS2 Ultra. Μικρή και δυνατή. Δεν έχει καλή ακρίβεια από ό,τι λένε βέβαια...
Έχω και 1-2 ακόμη στην λίστα, είχα δει άπειρα τέτοια βίντεο που τις συγκρίνανε. Θα κάνω μια δοκιμή με μια από αυτές.

Reaction score
1.463
Αυτές οι mini τρόμπες είναι καλή και μαζεμένη σε μέγεθος λύση ,που μπορείς να την έχεις μαζί σου. Εμένα με έχει ξελασπώσει 1-2 φορές.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
179.030
Members
38.923