Ποιά ηχεία για DENON AVR 1508?

Reaction score
0
Τελικά αγόρασα μέσω e-bay έναν DENON AVR 1508 με λιγότερα από 200 Ευρώ και έχω προβληματιστεί πολύ στην επιλογή των L - R ηχείων που θα τον πλαισιώσουν.(Δεν έχω προλάβει ακόμα να ξεκινήσω ακροάσεις ηχείων αλλά θα συμβεί σύντομα και αυτό).

Βασικά σκέφτομαι για τα Wharfedale Diamond 8.4 ή τα 9.5
Η διαφορά στην τιμή είναι 100 ευρώ περίπου αλλά θέλω να ρωτήσω
όποιον έχει εμπειρία με τα συγκεκριμένα ηχεία αν αξίζει να
δώσω κάτι παραπάνω για τα 9.5 και πόσο καλύτερα ακούγονται
τελικά από τα 8αρια?

Η δεύτερη ερώτηση μου είναι για το ταίριασμα τους με τον DENON.
Θα μπορέσει ο συγκεκριμένος ενισχυτής (7χ110 watt στα 6ohm) να οδηγήσει ικανοποιητικά τα ηχεία αυτά χωρις να κουράζεται πολύ δεδομένου ότι είναι 150watt και έχουν μικρή ευαισθησία (86db τα 8.4 και 88db τα 9.5) ???

Μου προτάθηκε και η λύση των έτοιμων 5αριών σετ όπως Magnat 990 ή eltax Hollywood κοντά στα 300 ευρω. Για αυτά τι γνώμη έχετε? Πως ανταγωνίζονται τα Wharfedale σε ήχο?

Reaction score
50
Ε όσο να'ναι ένα κλικ παραπάνω είναι τα Wharfedale (ίσως και περισσότερο). Να ρωτήσω κάτι, θες μόνο μπροστινά ηχεία ή ολόκληρο το set; Επίσης πόσα θα ήθελες να δώσεις; Απλά σα να μου φαίνεται ότι δεν είσαι εντελώς κατασταλαγμένος γιατί μιλάς για επιλογές που έχουν κάποια οικονομική απόκλιση. Όσον αφορά τα 9.5 σε σχέση με τα 8.4 νομίζω ότι έχουν μια υπεροχή. Δεν πας στο ΝΑΚΑ να τ' ακούσεις; Ίσως έχει και τα 8.4, πάρε ένα τηλέφωνο και ρώτα. Αλλά και τα Magnat νομίζω μπορείς να τα βρεις στημένα κάπου για να σχηματίσεις ο ίδιος μια εικόνα.

Reaction score
0
Η αλήθεια είναι οτί δεν είμαι εντελώς κατασταλαγμένος.
Σκέφτομαι να πάρω πρώτα τα δύο μπροστινά και σιγά σιγά αργότερα
να συμπληρώσω το σετ.
Η ερώτηση λοιπόν παραμένει Wharfedale Diamond 8.4 ή 9.5 και
κατα πόσο θα μπορέσει να τα οδηγήσει απροβλημάτιστα ο DENON?

Reaction score
50
Πάντως το ρευματάκι τους το θέλουν... για λογικές εντάσεις δε νομίζω να'χεις πρόβλημα αλλά για πιο υψηλές ίσως να μην είναι και ό,τι καλύτερο.

Reaction score
0
Σήμερα άκουσα τα wharfedale 8.4 και τα Indiana Line HC 505 και μπορώ να πω ότι με κέρδισαν τα 505. Είχαν πιο καθαρά και σφιχτά μπάσα από τα 8.4 (που όμως κατέβαιναν χαμηλότερα λόγω 6.5 woofer) και ήταν πιο αεράτα στα ψηλά τους. Γενικώς τα 8.4 δεν με εντυπωσίασαν και μου ακούστηκαν λίγο μουντά.
Τα 9.5 δεν κατάφερα να τα ακούσω αλλά άκουσα τα 9.2 που μου άρεσαν αρκετά αλλά λίγο περισσότερο προτίμησα τον ήχο των HC 206. Θέλω οπωσδήποτε να ακούσω και τα Diamond 9.5 για να καταλήξω κάπου.

Ακούω γνώμες λοιπόν
wharfedale Diamond 9.5 ή Indiana Line HC 505 ?

Reaction score
0
Σήμερα άκουσα τα wharfedale 8.4 και τα Indiana Line HC 505 και μπορώ να πω ότι με κέρδισαν τα 505. Είχαν πιο καθαρά και σφιχτά μπάσα από τα 8.4 (που όμως κατέβαιναν χαμηλότερα λόγω 6.5 woofer) και ήταν πιο αεράτα στα ψηλά τους. Γενικώς τα 8.4 δεν με εντυπωσίασαν και μου ακούστηκαν λίγο μουντά.
Τα 9.5 δεν κατάφερα να τα ακούσω αλλά άκουσα τα 9.2 που μου άρεσαν αρκετά αλλά λίγο περισσότερο προτίμησα τον ήχο των HC 206. Θέλω οπωσδήποτε να ακούσω και τα Diamond 9.5 για να καταλήξω κάπου.

Ακούω γνώμες λοιπόν
wharfedale Diamond 9.5 ή Indiana Line HC 505 ?
+1
Ακριβώς την ίδια γνώμη αποκόμισα και εγω από ακούσματα....Τα Diamond αρκετά πιο μουντα...Εγώ πάντως μετά απο αρκετές δοκιμές με τ'αυτιά μου (roister, maurdant short, heco, wharfedale κλπ) πήρα τα Indiana Line και είμαι απόλυτα ικανοποιιμένος

Timaras

Reaction score
2.153
Και τα 9.5 μουντά ακούγονται.Μουντά και όχι δυνατά.Καμμία σχέση με τα Indiana line που είναι και πιο ευαίσθητα και πολύ πιο αεράτα.
Ψηφίζω και εγω Indiana line ειδικά για τον 1508 που είναι λίγο ασθενικός σε ισχύ

Reaction score
0
Απάντηση: Ποιά ηχεία για DENON AVR 1508?

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΜΕΣΩ E-BAY ΤΟΝ DENON 1508 ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΗΧΕΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΣ.EINAI ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΝΑΛΟΣ,ΕΤΣΙ?ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΕΣ ΜΕ ΗΟΜΕ ΣΙΝΕΜΑ?ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ?ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΟΑΣΩ ΚΙ ΕΓΩ. ΑΝ ΟΧΙ, ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ?ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕ ΗΧΕΙA DENON SYS-57HT ? EYXARISTV

Reaction score
50
Καλωσήρθες argyargy... Θα σε παρακαλούσα κατ' αρχήν να μη γράφεις με κεφαλαία γιατί είναι κουραστικό.

Σχετικά με την ερώτησή σου, για πες μας πόσα διαθέτεις για ηχεία και για τι χώρο τα θέλεις.

Reaction score
0
Tον Ενισχυτή τον πήρα από ιδιώτη και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Ειναι 7κάναλος και όχι 5κάναλος όπως ο 1509.
Για ηχεία κατέληξα στα Indiana Line HC 505 με HC 205 για πίσω και το αντίστοιχο κεντρικό.
Δυστυχώς ακόμα δεν τα έχω αποκτησει αλλά μέχρι το Πάσχα μάλλον θα τα έχω (τουλάχιστον L- R και Center).
Το σετάκι αυτό δεν το έχω ακούσει αλλά θα σου πρότεινα αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου να σκεφτείς την αγορά ηχείων δαπέδου για μπροστινά L-R. Ειδικά αν σε ενδιαφέρει να ακούς μουσική θα δεις μεγάλη διαφορά.
Ο 1508 να ξέρεις δεν περνάει ήχο μέσω HDMI. Αν θές να συνδέσεις ας πούμε ενα PS3 για να έχεις και τα νέα format ήχου
μέσω ΗDMI σε 7.1 LPCM κοίτα τον Marantz SR 4002 που το υποστηρίζει και μπορείς να τον βρεις φθηνά και σε ελλάδα πλέον.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.312
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale