Ποιά τηλεόραση (διαστάσεις, ποιότητα απεικόνισης)?

Reaction score
4
Καλησπέρα,
Προς το παρόν στο σαλόνι έχω μια τηλεόραση Philips 25" CRT (50Ηz) και στο παιδικό μια Philips 14" CRT.

Επειδή ο μικρός (5 ετών) τον τελευταίο καιρό (λόγω χειμώνα) κάθεται στο σαλόνι (στο δωμάτιο του σπάνια) και βλέπει αρκετά τηλεόραση ή παίζει Playstation (υπό την επίβλεψή μου πάντα) κρίνω ως επιβεβλημένη την αλλαγή σε LCD γιατί τον βλέπω με πατομπούκαλα για γυαλιά (προσπαθώ να περιορίσω την ώρα στην TV αλλά δεν αποφεύγεται δυστυχώς).

Το σαλόνι είναι μεγάλο σαν χώρος πλην όμως είναι διαρυθμισμένο (και δεν γίνεται διαφορετικά) έτσι ώστε το μακρύτερο σημείο θέασης είναι 2,70 m από την οθόνη, το μικρότερο 1 m (αλλά εννοείται ότι δεν χρησιμοποιείται) η συνηθέστερη θέση όμως όπως βολεύει ο καναπές είναι στα 2 m.

Επειδή είμαι καινούριος στον χώρο των LCD, ρωτάω τα εξής :

1. Πείτε μου τι πρέπει να προσέξω κατά την αγορά, όσον αφορά την ποιότητα απεικόνισης (αντιθέσεις κλπ) καθώς δεν με ενδιαφέρει μόνο η ποιότητα για να απολαύσω ταινία αλλά και η ξεκούραστη θέαση για τη προστασία των ματιών (πιστεύω ότι συμβαδίζουν).

2. Κάτι είδα ότι έχουν βγει μοντέλα για 100Ηz, παίζουν ρόλο ή είναι τρικ του marketing?

3. Όσον αφορά τις διαστάσεις, με βάση το σαλόνι που σας περιέγραψα , τι να κοιτάξω? Κάποιος γνωστός μου είπε να μην πάρω μεγάλη γιατί σε τόσο μικρή απόσταση θα αλλοιθωρίσει ο μικρός και έτσι σκέφτομαι για 32" (καμμία πρόταση συγκεκριμένου μοντέλου?).

4. Εννοείται ότι θα κοιτάξω να έχει και DVB-T,HDMI (αλήθεια το μέγιστο μήκος καλωδίου πόσο είναι), VGA κλπ αλλά είδαι ότι και κάποιες έχουν και USB θύρες. Που χρησιμοποιούνται αυτές (μήπως για να παίζουν DivX από stick)? Επίσης ποιες εταιρείες κατασκευής προτείνεται?

Reaction score
164
Στα δύο μέτρα, θα σου πρότεινα μια 37". Η 32ρα, μου φαίνεται μικρή. Η 40ρα, μεγάλη. Είναι και ο μικρός στη μέση. Αν δεν ήταν, θα άλλαζαν τα πράγματα! :126:
Θέμα ξεκούραστης ή όχι θέασης δεν τίθεται στα υπάρχοντα μοντέλα, TFT ή Plasma. Λόγω του ότι άλλο πράγμα ήταν τα 100Hz στις CRT και άλλο στις TFT, δεν έχουν να κάνουν με το αν η εικόνα θα τρεμοπαίζει (οπότε θα είναι πιο ξεκούραστη), αλλά με το πόσο ομαλή θα είναι η κίνηση. Οπότε μην σε απασχολεί, όσο αφορά την κούραση.
Το μέγιστο μήκος του HDMI, χωρίς να καταφύγουμε σε εξωτικές λύσεις, είναι 10m. Θα χρειαστείς καλό καλώδιο και ίσως θα πρέπει να ελαφρώσεις την τσέπη σου το λιγότερο κατά 50€.
Οι USB θύρες χρησιμοποιούνται για να συνδέονται σκληροί δίσκοι ή sticks. Παίζουν MP3, φωτογραφίες (συνήθως) και σε ορισμένες περιπτώσεις και DivX. Για τον ίδιο σκοπό υπάρχουν και θύρες Ethernet για σύνδεση μέσω δικτύου με το PC.
Εταιρίες κατασκευής, προσωπικά, δεν προτείνω. Όλες έχουν καλές και λιγότερο καλές συσκευές. Τρέφω μια αντιπάθεια, όχι άδικα κατά την άποψή μου, για την Philips, λόγω χαμηλής αξιοπιστίας της εταιρίας γενικότερα.
Αντιθέσεις κτλ κτλ ο καθένας δηλώνει ό,τι θέλει. Για να καταλάβεις, όταν αγόρασα τηλεόραση πριν 1-2 μήνες δεν ήξερα καν πόση αντίθεση δήλωνε ο κατασκευαστής!

Για να πάμε στο "δια ταύτα", τι ποσό διαθέτεις πάνω-κάτω;

Reaction score
4
Αν και είμαι κάπως στριμωγμένος για 32αρα θα έδινα μέχρι 500 € (όχι μετρητά), για παραπάνω ίντσες δεν το είχα σκεφτεί και δεν έχω ψαχτεί για τιμές
Βασικά περιμένω τις εκπτώσεις μήπως βγάλει και καμμιά προσφορά. Ευτυχώς εδώ στη Λάρισα έχουμε και Media Markt και ηλεκτρονική και Κωτσόβολο και στα Τρίκαλα έχει electroworld, κάτι θα βγάλουν που θα πάει!!
Αλλά από τι στιγμή που μου λες ότι από πλευράς κούρασης είναι όλες το ίδιο, αν πάω σε 37αρα δεν θα πάρω και κανα μεγαθήριο Full HD, Triple HDMI 10000000 contrast (που λέει ο λόγος) κλπ.

Reaction score
164
37ρα δεν χρειάζεται να είναι Full HD, είναι περισσότερο ψυχολογικό το θέμα. Καλά θα κάνεις να περιμένεις, μιας και οι εκπτώσεις σχεδόν έφτασαν.

Reaction score
4
Πήγα σήμερα στον οφθαλμίατρο γιατί ο μικρός έσπασε τα γυαλία του και από την συζήτηση που έκανα μαζί του κατέληξα στην 32αρα. Άρα πάω για 32αρα. Από χρήματα μπορώ να διαθέσω το πολύ όπως είπα στα 500, άντε και 600 για κάτι κορυφαίο. Οπότε χαζέυοντας τα διάφορα site και πριν αρχίσουν οι εκπτώσεις είδα αυτό :
http://www.electroniki.gr/product.asp?id=20426
SCARLET δεν είναι το μοντέλο? Την ίδια που εδώ είναι 100  ακριβότερα ή κάνω λάθος??
http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=43671

Aπό 400 μέχρι 500 - το πάρα πολύ 600 υπάρχουν μερικές προτάσεις ώστε να δώ από κοντά αύριο στη γύρα που θα κάνω στα διάφορα μαγαζία?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.990
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas