Ποιά Bookshelf Ηχεία περί τα 200 E για το PC ??

Reaction score
1.280
Λοιπόν , τώρα έχω το Pc μου συνδεδεμένο σε ένα SANYO παλιό 25W και παίζουν κάτι παλιά 3δρομα Pioneer ηχεία s310 που μετά απο αλλαγή των Woofers ( όχι με ίδια δεν έβρισκα ) έχουν ήχο .... ΧΑΛΙΑ ! ! !
Τα έχω πάνω στο γραφείο μου και είναι αρκετά αντιαισθητικά και ΜΕΓΑΛΑ !

Οπότε είπα να κάνω μια έρευνα αγοράς για να βρώ ένα ζευγαράκι ΣΩΣΤΑ ηχεία για το PC μου ! Μόνο που θέλω να μην είναι αναίσθητα ( περίπου 90dB να είναι ) γιατί έχω μικρό ενισχυτή ! ! !

Κάθε πρόταση ΔΕΚΤΗ και θεμιτή ! ! !

Ευχαριστώώώώώ....

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Ποιά Bookshelf Ηχεία περί τα 200 E για το PC ??

αφησε στην ακρη τo κουρασμενο Sanyo και μαζι τα προβληματα περιορισμενης οδηγησης, και κοιτα ενεργα monitor, οπως M-Audio, Βehringer, Genelec, Fostex κλπ που εχουν ενσωματωμενο ενισχυτη. Τα roister iq στα 200 ευρω ειναι και απιστευτα απο αισθητικης αποψεως

Reaction score
1.280
Καλό ακούγεται .. έως Πολύ καλό ....
όμως την χρηστικότητα του ενισχυτή είναι δύσκολο να την φτάσει το ενεργό ηχείο !
Δηλαδή έχω και μπορώ να συνδέσώ πολλές πηγές , να επιλέξω ακουστικά ή ηχεία ή και τα δύο , να ελέγχω πολύ ευκολα την ένταση ..
Αλήθεια ΜΠΟΡΕΙ να συνδιαστεί ο ενισχυτής με αυτά τα ηχεία ???
Είδα ότι πίσω έχουν High Low εισόδους ....

Reaction score
1.280
Μόλις μίλησα με ROISTER και το βγάζουν και σε παθητικό και σε ενεργιτικό !
Το παθητικό είναι 50 Euros πιο φτηνό και παίζει το ίδιο ακριβώς μου είπε με το ενεργητικό ....
Το θέμα είναι ότι δεν θέλω να χάσω την ευκολία του ενισχυτή !
Α έχει και ευαισθησία 90dB ! ...
Θα το ακούσουμε.....

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Ποιά Bookshelf Ηχεία περί τα 200 E για το PC ??

ΣΩΣΤΟΣ αλλά έτσι ΔΕΝ ελέγχουμε την ένταση του ηχείου απο τον ενισχυτή μόνο απο το PC ....
θα χρησιμοποιησεις για software αναπαραγωγης το Foobar που εχει προοδευτικο volume

Reaction score
0
Θα συμφωνήσω και εγώ με τους προλαλήσαντες για τα ενεργά ηχεία. Ειδικότερα για τα ενεργά της Fostex των οποίων κάτοχος είμαι και εγω.

Τα μικρά της σειράς PM 04 είναι μέσα στο budget σου (180 ευρώ). Όσο για τις ευκολίες που σου παρέχει ο ενισχυτής (ρυθμιστικό έντασης και ακουστικά) μπορείς να πάρεις μια φθηνή usb κάρτα ήχου η οποία θα σε καλύψει απόλυτα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Εκτος απο τα iq ολες οι υπολοιπες μαρκες που σου ειπα, εχουν και ενσωματωμενο volume πανω στα ηχεια. Τσεκαρε το πριν βιαστεις για οτιδηποτε..

Reaction score
1.594

Εχω εδω και 2 χρόνια αυτά συνδεδεμένα στο pc και μεταξύ τους παρεμβάλεται ένα dac επίσης της behringer. Το αποτέλεσμα (σε συνδυασμό με η σχέση τιμής/απόδοσης) θα σε ξαφνιάσει ευχάριστα...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Εκτος απο τα iq ολες οι υπολοιπες μαρκες που σου ειπα, εχουν και ενσωματωμενο volume πανω στα ηχεια. Τσεκαρε το πριν βιαστεις για οτιδηποτε..
εκανα λαθος. Τα Behringer MS-40 εχουν σιγουρα.

Κοιτα και αλλα, εδω

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Recording/Monitor-Speakers/with(sort=priceasc).htm

Reaction score
1.280
Αυτά τα Behringer MS-40 Ωραία φαίνονται μα έχουν Ανεξάρτητα ρυθμιστικά έντασης για δεξί αριστερό ????
Χάθηκε να έχουν ένα ΚΟΙΝΟ ????
Θα πάω στο Πλαίσιο να δώ κάποι απο αυτά ...
Καμοιά άλλη γνώμη ????

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Αυτά τα Behringer MS-40 Ωραία φαίνονται μα έχουν Ανεξάρτητα ρυθμιστικά έντασης για δεξί αριστερό ????
Καμοιά άλλη γνώμη ????
ρε συ, εδω τα υπολοιπα κ ακριβοτερα δεν εχουν καθολου και σε βαζουν στη διαδικασια να παρεις και προενισχυτη αν θες παραπανω απο μια πηγες! Σε πειραξε που αυτα στα 120 ευρω εχουν δυο????

Ελεος!

Αν θες μονο μια πηγη τον Η/Υ, παρε ακριβοτερα και καλυτερα με 2χ35 βατ και κονται στα 150 με 180 ευρω. Ποτενσιομετρο, το level του Foobar

Reaction score
1.594

ρε συ, εδω τα υπολοιπα κ ακριβοτερα δεν εχουν καθολου και σε βαζουν στη διαδικασια να παρεις και προενισχυτη αν θες παραπανω απο μια πηγες! Σε πειραξε που αυτα στα 120 ευρω εχουν δυο????

Ελεος!

Αν θες μονο μια πηγη τον Η/Υ, παρε ακριβοτερα και καλυτερα με 2χ35 βατ και κονται στα 150 με 180 ευρω. Ποτενσιομετρο, το level του Foobar
Θα συμφωνήσω...+1

Reaction score
0
Τα Behringer MS-20 & Ms-40 καθώς και τα M Audio Studiofile Av-30 & Av40 έχουν κοινό ρυθμιστικό. Τα roister δεν έχουν καθόλου και τα υπόλοιπα έχουν ανεξάρτητο ρυθμιστικό για κάθε ηχείο στο πίσω μέρος.

Reaction score
1.280
Στο Γραφείο έχω εκτώς απο το PC και άλλες συσκευές που θα συνδέσω , καθώς και το παλιό το Stanton !
Ο ενισχυτής που έχω τώρα είναι ένας Φτωχός ( 25W ) Πλήν τίμιος Sanyo !
O Χώρος είναι ένα μέτριο δωμάτιο και η απόσταση της θέσης ακρόασης απο το ηχείο είναι περίπου 80-100 Cm
Χρειάζομαι την ευκολία του ενισχυτή , όλων των συνδέσεων και της ανεξαρτησίας που προσφέρει !
Τα Ενεργά είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ απο άποψη ΔΥΝΑΜΗΣ αλλά δεν ανταποκρίνονται στις αναγκες μου απο όσο καταλαβαίνω !
Ένας φίλος πουλάει κάτι heco victa 200 Αλλά δεν έχω ιδέα για τα εν λόγω ηχεία !
Θα κανονίσω να τα δώ-ακούσω και θα πράξουμε ...
Κάτι άλλο σε παθητικό ηχείο ?

Reaction score
38

Καμοιά άλλη γνώμη ????
Νομίζω ότι ίσως η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις σε ενεργά ηχεία με καλή ηχητική ποιότητα σε συνδυασμό με πολύ καλή τιμή είναι τα Fostex PM0.4.
Δες τα εδώ:

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...peakers/Fostex-Monitors-Pm0-4-11-47-PM0-4.htm

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Τα ενεργα που λεμε εχουν κ ποιοτητα.

λοιπον, παρε τα Victa 200 του φιλου Τασου (Tanto) απο την αγγελια στα 80 ευρω, κρατα και τον Sanyo και εισαι οκ. Τα ηχεια ειναι 89db αρα κανουν και δεν εχουν παιξει ποτε!

Αν παραδωσει πνευμα ο ενισχυτης ευκαιρια να παρεις αλλον.

Αλλη επιλογη ειναι Roth Oli 1 και oli 2 στα 95 και 125 ευρω αντιστοιχα. Πολυ καλα review απο Whathifi, παιζουν το ιδιο καλα με ηχεια των 200-300 ευρω και στην ελλαδα ειναι φθηνοτερα απο 200+, επειδη ο αντιπροσωπος καταφερε να τα φερνει σε τιμη χαμηλοτερη απο την Αγγλια!!

Εχω και ιδιαν εμπειρια, εχω ενα ζευγαρι oli 1 στο εξοχικο που παιζει με εναν 25αρη Nad 312, τα χω προτεινει κ σε αλλους φιλους κ εντυπωσιαστηκαν με τον ηχο που αγορασαν με τοσα λιγα ευρουδακια

http://www.rothaudio.co.uk/docs/products_09/product_lineup.shtml

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

να μην σου πω οτι το καλυτερο ειναι να προσπαθησεις να φτασεις περιπου τα 300Ε και να παρεις καποιο απο αυτα τα παθητικα ηχεια, συν τον Harman Kardon 970 του φιλου στην αγγελια, που δινει ενα πολυ καλο μηχανημα με 200 ευρω, και να τελειωνεις το θεμα με αξιοπρεπεια..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.805
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός