Ποιά TV από τις 2 ?

Reaction score
0
Μετά από πολύ ψάξιμο στο internet και από 2-3 γύρες σε μαγαζιά με τηλεοράσεις κατέληξα σε 2 συμπεράσματα
1)Με τίποτα δεν παίρνω Plasma,γιατί εκτός από τεράστιες,υπάρχει ακόμα το ενδεχόμενο του burn in και δεν είμαι διατεθιμένος να κάθομαι να την στρώνω για 3 μήνες,λές και είναι μηχανή ή αυτοκίνητο.Αν δεν κάνω εγώ την μαλακία θα την κάνει η κοπέλα μου σίγουρα,κάποια στιγμή που θα λείπω από το σπίτι για αρκετές ώρες.
2)Πάω όπωσδήποτε για LED,γιατί όλες έχουν ένα συγκεκριμένο γυαλί-πάνελ,όπου η απεικόνιση και τα χρώματα,φαίνονται απίστευτα,παρόμοιο πάνελ έχει και η Samsung LE40C650,αλλά γιατί να πας σε προηγούμενη τεχνολογία?
Οπότε επειδή το budget είναι γύρω στα 500(ευτυχώς έχω έκπτωση 10% στο Πλαισιο) έχω καταλήξει στα εξής 2 μοντέλα:
1)http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/SAMSUNG-UE40C5000-LED-TV-40.htm
ή
2)http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/LG-37LE5300-LED-TV-37-37LE5300.htm

Το μόνο μου ερώτημα είναι:Τι γίνεται ρε παιδιά με τα hrz?Γιατί αν δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στην ποιότητα της εικόνας(δεν βλέπω αθλητικά,ούτε παίζω παιχνίδια ράλι,είμαι πιο πολύ του shoot em up κτλ),τότε να πάω για την 40αρα!

Υ.Σ :Έχω δει και τις 2 τηλεοράσεις να παίζουν και με καλύπτουν ποιοτικά και οι 2.Το θέμα μου είναι οι ίνσες και τα hrz.

Ευχαριστώ.

Reaction score
6
Απόσταση θέασης πρώτα απ' όλα.

Με τα Hz τι παίζει; Ό,τι και να παίζει μπορείς να απενεργοποιήσεις τη λειτουργία μέσα από το μενού της TV. Κάνουν την κίνηση "βουτυρο" όταν τα επιλέξεις.
Στα παιχνίδια αυξάνουν την καθυστέρηση στο σήμα κάποια milisecond.
Από την άλλη άμα η ταινία έχει πολύ judder (πρόβλημα όταν πανάρει η κάμερα π.χ. που βλέπεις αντικείμενα να χοροπηδάνε, κολώνες να μεταφέρονται από τη μία άκρη στην άλλη με ελαφρά πηδηματάκια κλπ.) το "διορθώνουν".

Απόσταση θέασης επαναλαμβάνω πρώτα απ' όλα σε σχέση με το μέγεθος. The bigger the better γενικά.

Reaction score
0
Απόσταση θέασης τα 3 μέτρα.Με προηγόυμενη 40άρα μια χαρά ήταν,γι'αυτό το σκέφτομαι για την 37άρα!Απλά έχω ακούσει ότι τα 100hrz παίζουν ρόλο και στην ποιότητα της εικόνας,τα δείχνουν σαν να είναι live,βλακείες έχω ακούσει?Δεν πολύκατάλαβα τι εννοείς με το να πανάρει η κάμερα,ποτέ δεν έχω δει να μεταφέρονται κολώνες από την μία στην άλλη!Άλλα αν κατάλαβα καλά μιλάμε για συγκεκριμένες σκηνές έργων διάρκειας κάποιων δευτερολέπτων?Γιατί αν είναι έτσι,δεν με ενδιαφέρει να έχω 100hrz.

Reaction score
6
Αυτό που κάνουν τα συστήματα 100Ηz, 200Hz, 400Hz κλπ είναι να προσθέτουν επιπλέον καρέ (που δεν υπάρχουν στο αρχικό υλικό όμως) και έτσι αυτό που βλέπουμε να αποτελείται από περισσότερες εικόνες το δευτερόλεπτο και έτσι η κίνηση να είναι πιο ομαλή.

3 μέτρα είναι πολλά ακόμα και για 47άρα.

Reaction score
6
Θα πω μόνο το εξής.
Δεν χρειάζεται ούτε καν να πληρώσεις για LED. Πήγαινε σε μεγαλύτερη LCD (υπ' όψιν και οι LED LCD είναι, απλά αντί για λάμπες φθορίου έχουν Led στον οπίσθιο φωτισμό).
Έτσι γλυτώνεις και τα νεύρα που θα έχεις μόλις δεις ότι σε μαύρη οθόνη η LED σου θα φωτίζει σα ντιμαρισμένο λαμπατέρ.

Ναι η αλήθεια είναι ότι φτάνουν μεγάλα νούμερα contrast με τα LED και η εικόνα τους δείχνει εντυπωσιακή χωρίς όμως απαραίτητα να είναι η σωστή. Από κει και πέρα είναι συνήθως πιο slim.

Αλλά αυτή είναι η δική μου γνώμη. Περί ορέξεως.... !

Reaction score
0
Δεν έχω πρόβλημα αν είναι πιο χοντρή,όχι βέβαια οτι με χαλάει το slim,αλλά θέλω όπωσδηποτε να έχει το γυαλί-πάνελ,που έχουν οι 2 παραπάνω,όπως το συγκεκριμένο πάνελ έχει και η LE40C650,την οποία την έχω δεί και πράγματι,έχει πολύ καλή εικόνα,όμως δεν καταλαβαίνω τον λόγο που πρέπει να πάω σε lcd,από την στιγμή που και οι άλλες 2,επειδή τις έχω τσεκάρει πιάνουν την ίδια απόδοση.Είναι και θέμα μεταπώλησης,αν υπάρξει βέβαια,δεν μπορώ να είμαι σίγουρος γι'αυτό.Σε 2 χρόνια οι lcd-plasma,θα είναι δεινόσαυροι και ευελπιστώ οι LED κάτι να πιάνουν,σε περίπτωση που θελήσω να την αλλάξω.Υπ'όψιν ότι θέλω ποιότητα και όχι ποσότητα,πάντα βέβαια με βάση το budget μου,οπότε σίγουρα,αν ανέβω σε ίντες,αναγκαστικά θα πάω σε lcd και μάλλον χωρίς το συγκεκριμένο panel που ψάχνω,το οποίο μπορεί να έχει λίγες αντανακλάσεις,αλλά έχει super απόδοση σε χρώματα και ρεαλισμό.

Reaction score
6
Θέλεις να έχει γυαλί μπροστά για ποιο λόγο; Για να έχει περισσότερες αντανακλάσεις από το φωτισμό της μέρας και του χώρου;

Δες λιγάκι τι εννοώ για τις LED και το λαμπατέρ...
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?95215-Samsung-3DTV-C7000-%D0%F1%EF%E2%EB%E7%EC%E1-%EC%E5-Clouding-%28AAAA!!%29/page2

Είπα και πιο πριν ότι δεν υπάρχουν LED τηλεοράσεις. Είναι κόλπο του μάρκετινγκ η ονομασία. Όλες LCD είναι απλά αλλάζει ο τρόπος που φωτίζονται. Και αν δεν είναι ελεγχόμενος σε ζώνες ο φωτισμός των LED και απλά είναι γύρω γύρω όλοι στη μέση το πάνελ, τότε υπάρχουν προβλήματα.
Μην περιμένεις αξία μεταπώλησης σε τηλεοράσεις.
Η τιμή πέφτει δραματικά μέσα στον ωφέλιμο χρόνο ζωής του προιόντος, πολλώ δε μάλλον όταν αυτό είναι μεταχειρισμένο και προηγούμενης γενιάς.

Τεσπα, άμα σου αρέσει go for it. Εμένα δε μου πέφτει λόγος.

Reaction score
0
Δίκιο έχεις και εσύ,πάντως δεν πίστευά ότι η αγόρα της κατάλληλης Tv θα είναι τόσο μπελαλίδικη,χαχαχαχαχα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.032
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos