Ποια βιντεοκάμερα?

Reaction score
0
Καλησπέρα σας,

1ο post για μένα και ξεκινώ με ερώτηση... :crazy_1:

Ψάχνω να αγοράσω βιντεοκάμερα HDD, έχω διαβάσει + δεί αρκετά online, αλλά πολλές επιλογές και σίγουρα μου ξεφευγει κάτι.

Λίγα λόγια για το τι ψάχνω....:cool_4:

ότι ποιο καλό...... Πιστεύω ειναι πιο καλό να δώσω κάτι παραπάνω και να μείνει παρα κατι πιο φτηνό και μετά να ψάχνω να τη πουλήσω.

Λήψεις θα κάνει συνέχεια...

Θα κάνω edit video
Adobe Premiere
Ποιο άλλο software έχετε?

Το budget +/- 1200e

Την ερευνα απο το camcorderinfo.com την δίαβασα...θέλω την δική σας άποψη

Σας ευχαριστώ

Reaction score
1
δυστυχως σε σκληρο τα δεδομενα της εικονας συμπιέζονται παραπανω απ΄ότι σε κασσετα ( minidv), συνεπως εχει παραπανω θορυβο. Σε κανα χρονο όταν φτιαξουν καλυτερα τον αλγοριθμο συμπίεσης.... αν δεν εχουν βγει ως τοτε blu-ray βιντεοκάμερες, που εχουν ανακοινωσει ότι θα βγουν αλλα ο θεος ξερει πότε. Το AVCHD Format που χρησιμοποιουν οι σκληροι ειναι το μεταβατικο (και αποτυχημενο) σταδιο μεταξυ κασσετας και Blu-ray.
Η καλυτερη ως τωρα ειναι η canon HV20 με 24p, αλλα εχει και αυτη αρνητικα όπως το rolling shutter, η ''ασθενεια'' όλων των καμερων που εχουν cmos αισθητήρα.

Reaction score
0
Απάντηση: Ποια βιντεοκάμερα?

Και εγώ για αυτή την κατηγορία χρημάτων προτείνω την HV20 (975e) αν και δεν είναι HDD. Εξακολουθεί να είναι κορυφή (όλες οι βιντεοκάμερες έχουν συν και πλήν).

Reaction score
0
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ψάχνω όμως HD videocamera και συγκεκριμένα HDD.

Γνώμες για

JVC Everio GZ-MG575
Sony HDR-SR8E

Αξίζει τα παραπάνω χρήματα που έχει η Sony σε σχέση με την JVC?

Σας ευχαριστώ

Reaction score
1
η SR8E εχει πολυ θορυβο..... δεν αξιζει......
καταλαβαινουμε οτι με τον σκληρο εχεις περισσοτερη ευκαιρια στην μεταφορα στον υπολογιστη, το θέλουμε όλοι μας αλλά τι να κανουμε αν οι αλγοριθμοι συμπιεσης ειναι κατωτερης ποιότητας απο ότι το HDV...
Το ζητούμενο ειναι η ποιότητα στην εικονα και ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ
έτσι καταλήγουμε στην κασετούλα ή περιμενουμε ακομα για νεο αλγοριθμο ή Blu-ray.
Και εγω αν τωρα επελεγα (ηδη εχω την SONY HC1) θα επαιρνα την HV20

Reaction score
14
αν ήθελα καθαρά ποιότητα εικόνας θα κατέληγα σε τρίτσιπη (3ccd ή 3 cmos)

επίσης αν ήθελα να εχω αρκετές χειροκίνητες ρυθμίσεις δεν θα αγόραζα sony.

αν ήθελα να εχω το κεφάλι μου ήσυχο θα αγόραζα πάντα DV δηλαδή εγγραφή σε κασέτα, μιάς και ότι και να κάνω σε σκληρό το archiving και φυσικά η ασφάλεια των εγγραφών εχουν πολλούς κινδύνους.

Επίσης οι HD εγγραφές σε DVD ή σε Hard Disk με όλες τις συμπιέσεις τους είναι αναπόφευκτο να εχουν απώλειες αρα όσο καλή η ευκολία που παρέχουν τόσο μεγάλη είναι η πτώση ποιότητας εικόνας.

Τώρα για να σας κάνω λίγο να ζηλέψετε και φυσικά να σας βάλω ζουζουνιές μέσα σας να σας δώσω μια διαφορά μεταξύ καμερών.

Είχα την ΗC1000 (3CCD miniDV) η εικόνα της σε σχέση με τις απλές τις μονότσιπες των 800k pixels αλλά και σε σχέση με κάτι 3mpixels Που κυκλοφορούσαν ήταν και είναι ακόμα μεγάλη. Η εικόνα της HC1000 ήταν για SD απίθανη.

Μετά πηρα την HC3 για να δούμε τι εικόνα βγάζει το HD. Το σαγόνι στο πάτωμα. Η εικόνα πολύ καλή, κλάσεις πάνω απο την εικόνα της τρίτσιπης SD. Ειμουν με το σκεπτικό ότι το HD εφτασε σε broadcast quality.

Μέχρι που πήρα την ογκώδη, την βαριά την μεγάλη αλλά πληρέστατη FX7. 3CMOS και το βασικότερο ότι διαφορά εχει στην τιμή απο την HC3 τόση είναι και η δοαφορά στην ποιότητα εικόνας. Αποτέλεσμα μια φορά να ισχύει ο κανόνας ότι πληρώσεις παίρνεις.

Μεγάλος σε διάμετρος φακός, φωτεινός, με ισχυρό ζούμ, αλλά και σωστό για πρωτη φορά σε camdcorder ευρυγώνιο της προκοπής χωρίς ανάγκη για attachments. Χειροκίνητες ρυθμίσεις που σου φέρνουν την εικόνα εκεί που την θες εσυ, Και επιτέλους μια κάμερα που ξέρεις τι εικόνα θα πάρεις.

Τελικά απο πολλά που έχω διαβάσει για τις HD "κάμερες τσέπης" η καλίτερη είναι η CANON HV20 και ακολουθεί πολύ κοντά η SONY HCR7 που είναι και πολύ καλή σαν φωτογραφική μηχανή και η εικόνα της είναι λίγο βελτιωμενη απο την ΗC3. Η JVC απλά εχει φτιάξει ενα μικρό όμορφο καμεράκι με λίγες αρετές και η Panasonic μονίμως ψάχνεται να βγάλει κάτι καλίτερο απο την SONY αλλά μάταια....!!!

Reaction score
0
Απάντηση: Ποια βιντεοκάμερα?

Δηλαδή μια πρόταση στα 800-900 ευρώ με γνώμονα την ποιότητα εικόνας και την ευκολία αποθήκευσης ποια θα ήταν η πρότασή σας?

Reaction score
73
Πιστεψε με οτι κανεις δεν μπορει να σου πει... τι εχεις εσυ σαν προτεραιοτητες.....:smoking:

Τις τελευταιες μερες και εγω παιδευτηκα πολυ.. για HD-camera αναμεσα στο σκληρό και στη miniDV...
ωσπου κατεληξα οτι αυτο που μετραει για μενα ειναι η ποιοτητα εικονας και σε δευτερη μοιρα η ευκολια του HDD
οπότε παρηγγειλα την CANON HV20... και περιμενω την πιασω στα χερια μου..:crazy_3::crazy_3:...και να δω... τη Γη της Επαγγελίας...:happy_4::happy_4::happy_4:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos