Ποια είναι η καλύτερη "μουσική" κάρτα ήχου για PC?

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Βλέπω τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο κόσμο να στρέφεται προς το PC ως την μουσική του πηγή κατι που χρόνια τωρα κάνω κι εγώ.

Πριν κάποιους μήνες ήμουν χρήστης της X-Meridian και κατόπιν διαβάσματος αποφάσισα να την αντικαταστήσω με την Asus Essence STX και φυσικά είναι κάτι που ειλικρινά με εξέπληξε ως αποτέλεσμα. Βέβαια η STX δεν παίζει πολυκάναλη αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Το μικρόβιο της αναβάθμισης βέβαια δεν φεύγει ποτέ και προσπαθώ να καταλάβω τι πρέπει να πάρει κανείς αν έχει την STX για να ακούσει καλύτερο ήχο αλλά έχω μπερδευτεί.

Ο λόγος που τρώγωμαι είναι διότι δεν έχω προενισχυτή μουσικό και παίζω όλη μου τη μουσική από έναν Onkyo 905 (που θα γίνει SC-5507 pro) αλλά από το HTPC μέσω αναλογικών εξόδων της STX και τον Onkyo σε pure Audio mode.

H STX αντικατέστησε μια X-Meridian και η διαφορά ήταν ΣΑΦΗΣ υπερ της ASUS. Δεν χρειάζεται χρυσό αυτί ΜΠΑΜ κάνει.

Και λεω τώρα ο αφελής, τι στο καλό δεν θα υπάρχει και καλύτερη καρτούλα από την ASUS?


Με λίγα λόγια υπάρχει κάποια λύση που και καλύτερα από την ASUS να παίζει αλλά συγχρόνως να είναι ένα εργαλείο που θα επιτρέπει άψογη μεταφορά της μουσικής πληροφορία σε εξωτερικό DAC που μπορεί να θελήσει κάποιος στο μέλλον.


Νομίζω πως ενδιαφέρει αρκετό κόσμο το θέμα που σκέφτεται το PC ως την αποκλειστική πηγή ήχου.

Απλά να σημειώσω ότι το νήμα δεν το ανοίγω για να μιλήσουμε για την STX σε σχέση με την ST της Asus μιας και υπάρχει άλλου αυτή η συζήτηση.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω γνώμες για τις Lynx, τις ESI καθώς και άλλες ανάλογες επαγγελματικές αλλά τις μουσικές τους επιδόσεις κυρίως.
 

Μηνύματα
5.775
Reaction score
1.186
Απάντηση: Ποια είναι η καλύτερη "μουσική" κάρτα ήχου για PC?

Ερώτηση: Αν έχει σκοπό κάποιος να χρησιμοποιήσει εξωτερικό DAC τότε τι την θέλει την καλύτερη κάρτα; Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να υπάρχει ψηφιακή έξοδος.

Θεωρώ δηλαδή ότι έχει νόημα η αναζήτηση μιας καλής κάρτας μόνο στην περίπτωση που θα ακούμε αναλογικά από τα DACs της ίδιας της κάρτας.
 

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Ναι σίγουρα και συγκεκριμένα ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί και εξωτερικό DAC να πάρω θα αργήσει οπότε με μια καλύτερη κάρτα θα ακούω καλύτερα από τα αναλογικά out.

Επίσης από την ψηφιακή έξοδο δεν περνάς 7 κάναλο ή 5 κάναλο 24bit /192Khz αλλά μόνο stereo. Οπότε με το εξωτερικό DAC πας σε USB ή firewire με τα όποια ζητήματα τους (synchronous).


Αν από την άλλη δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς περαιτέρω και για να δει σεβαστή διαφορά απαιτείται εξωτερικό DAC τότε μένω όπως είμαι και όταν έρθει η ώρα χτυπάω ένα εξωτερικό DAC και τελειώνω.
 




Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.591
Μηνύματα
2.866.867
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top