Ποια ειναι η πιο "αβανταδορικη" μουσικη για τεστ;

Reaction score
5
Το Σαββατο ειχα παει στην εκθεση με ενα φιλο. ο οποιος ακουγοντας τη μουσικη που επαιζαν τα διαφορα κομματια της εκθεσης, σχολιαζε συνεχως:

'Βρε τους αθεοφοβους ολοι παιζουν τζαζ που ειναι απλη στο ακουσμα της και αρα αβανταδορικη στο να 'αναδειξει' τις δυνατοτητες των μηχανηματων!! Ας βαλουν ενα πολυσυνθετο κομματι ροκ να δουμε τι θα ακουσουμε!'

Εγω εχω μια καπως διαφορετικη αποψη (οτι η 'καθαροτητα' του κομματιου ειναι αυτη που αναδυκνει το μεσον) αλλα θα ηθελα και τη γνωμη σας...

Reaction score
77
Απάντηση: Ποια ειναι η πιο "αβανταδορικη" μουσικη για τεστ;

Χωρίς αμφιβολία, η καλύτερη μουσική για τεστ μηχανημάτων Hi-End είναι η κλασική.
Δεν είναι όμως "αβανταδόρικη" μερικές φορές, με την έννοια που το λες.

Αβανταδόρικη είναι όταν ακούσεις το 1812 του Τσαικόφσκι, σε Telarc!!! (υβριδικό CD/SACD)

Reaction score
0

Εγώ πάντως Θανάση , τείνω προς την γνώμη του φίλου σου . Θα έλεγα μάλιστα ότι εκτός από απλή τζαζ , συνήθως βάζουν "χάι-εντ" κιθάρες να ακούγονται από τα συστήματα ( δηλαδή κιθάρα ακουστική , ηχογραφημένη με απίστευτη καθαρότητα που ακούς το σύρσιμο των δαχτύλων πάνω στις χορδές και όλα τα τσίκι - τσίκι ) .

Πιστεύω πάντως ότι τα συστήματα θα έπρεπε να δοκιμάζονται με μουσική που ακούμε σπίτια μας , στα δικά μας συστήματα και με την οποίαν είμαστε εξοικειωμένοι . Υπό αυτήν την άποψη , εάν μέσα στα ακούσματα μας είναι η κλασική , μάλλον είναι το πιό πλήρες είδος για τεστάρισμα μηχανημάτων , όπως σωστά γράφει και ο κ. Κανελλόπουλος πιο πάνω .

Reaction score
0
Συμφωνω οτι απο ενα αριστα ηχογραφημενο κομματι κλασικης μουσικης βγαινουν πολλα συμπερασματα!Θελω ομως να δω συμπερυφορα και σε ροκ κομματια και σε vocals (clapton unpluged)!Θελω να νιωσω την ακουστικη κιθαρα και να ακουσω την στιγμιαια ανασα με το ηχο των χειλιων του ερμηνευτη!
Γαι μενα reference κομματια ειναι ο συνδυασμος κλασικης-ποπ-ροκ σε αριστες εγγραφες !
Ταπεινη μου γνωμη ,χωρις να με ενδιαφερει ο ορος hi-end!

Reaction score
1
Αβανταδόρικη μουσική για τα ηχεία είναι αυτή με το μικρότερο συχνοτικό φάσμα στη μονάδα του χρόνου.

Τέτοια μουσική βρίσκει κανείς σε όλες τις φόρμες.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Εγώ πάντως Θανάση , τείνω προς την γνώμη του φίλου σου . Θα έλεγα μάλιστα ότι εκτός από απλή τζαζ , συνήθως βάζουν "χάι-εντ" κιθάρες να ακούγονται από τα συστήματα ( δηλαδή κιθάρα ακουστική , ηχογραφημένη με απίστευτη καθαρότητα που ακούς το σύρσιμο των δαχτύλων πάνω στις χορδές και όλα τα τσίκι - τσίκι ) .
Γενικά πράγματα χωρίς εξάρσεις και χωρίς κορυφώσεις που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν ατέλειες του συστήματος. Με δεδομένο και το κακό στήσιμο μέσα στα μικρά δωμάτια τέτοια μουσική κάνει προσιτά στο αυτί τα ηχοσυστήματα αυτά.

Πιστεύω πάντως ότι τα συστήματα θα έπρεπε να δοκιμάζονται με μουσική που ακούμε σπίτια μας , στα δικά μας συστήματα και με την οποίαν είμαστε εξοικειωμένοι . Υπό αυτήν την άποψη , εάν μέσα στα ακούσματα μας είναι η κλασική , μάλλον είναι το πιό πλήρες είδος για τεστάρισμα μηχανημάτων , όπως σωστά γράφει και ο κ. Κανελλόπουλος πιο πάνω .
Σωστότατος. Αν όμως πας και ζητήσεις να βάλουν ένα δικό σου cd να παίξει πόσοι αντιπρόσωποι θα το δεχθούν;

Reaction score
13
Μουσικα κομματια απο μικρα συνολα με λιγα ακουστικα οργανα-φωνη δεν μπορουν να αναδειξουν τυχον ελλειπη συμπεριφορα καποιων συστηματων τα οποια μπορει να ακουγονται συμπιεσμενα οταν το Ενεργειακο περιεχομενο του μουσικου προγραμματος γινει υψηλοτερο.
Ποιοτητες οπως αποδοση της χροιας των οργανων, αναλυση, σωστη χωρικη και φασικη αποδοση μπορουν να αποδιδονται περιφημα απο πολλα συστηματα οταν το προγραμμα δεν ειναι φορτωμενο και συνθετο.
Ομως Ταχυτητα, Δυναμικη περιοχη, χαμηλη αλληλεπιδραση μεταξυ οργανων διαφορετικου ταμπεραμεντου, αισθηση της ομοιογενειας και της ασυμπιεστης αποδοσης ειναι ποιοτητες που γινονται εμφανεις με πληρες προγραμμα μιας μεγαλης ορχηστρας, ειτε Κλασσικης ειτε συγχρονης μουσικης.

Reaction score
0

Σωστότατος. Αν όμως πας και ζητήσεις να βάλουν ένα δικό σου cd να παίξει πόσοι αντιπρόσωποι θα το δεχθούν;
Στην φετινή έκθεση , Σπύρο , ήταν αρκετοί οι αντιπρόσωποι που , με χαρά τους μάλιστα, δέχθηκαν να βάλουν δικά μας cd να παίξουν . Τόσο στην Sonus Hi-Fi και μάλιστα σε όλα της τα περίπτερα ,όσο και στο δωμάτιο με τα Audio Technologies , αλλά και στην Ανάκρουση του Λουκά Στεφανίδη , άκουσα αποσπάσματα από δύο ή και τρία cd που είχα μαζί μου .

Ιδιαίτερη μνεία βέβαια πρέπει να κάνω για τον κ. Σάκη Χατζηδημητρίου , του οποίου η περισσή ευγένεια και προθυμία , έφτασε μέχρι του σημείου να αλλάξει τρία καλώδια στα Ellipsa για δοκιμή .

Reaction score
4

Για την εκτίμηση ενός συστήματος υπολογίζουμε την 'συνισταμένη' μερικών σημείων.Σε κάποια σημεία, 'παίζει' καλά και άλλα όχι. Μου φαίνεται δύσκολο να αποδίδει στα πάντα το ίδιο σωστά.
Σίγουρα υπάρχουν κάποιες ηχογραφήσεις που αναπαράγονται εύκολα.
Από την άλλη όμως όταν κρίνεις το δικό σου σύστημα πρέπει να δοκιμάσεις τα 'άκρα' των κατηγοριών που ακούς πράγμα που δεν είναι το ίδιο για όλους μας :happy_9:
Ο φίλος ας πούμε που θέλει να ακούει "πολυσυνθετα κομματια ροκ" πρέπει να κρίνει διαφορετικά σημεία από αυτά που θα προσέξει ένας που ακούει τζαζ.
Αυτό δεν σημαίνει ότι το πρώτο σύστημα είναι καλύτερο από δεύτερο απλά είναι πιο κατάλληλο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Ποια ειναι η πιο "αβανταδορικη" μουσικη για τεστ;

Δεν ξέρω αν το έγραψες τυχαία, αλλά στην φετινή έκθεση βαρέθηκα να ακούω dianna krall και γιαπωνέζους κιθαρίστες της jvc. Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι τα έχω κι εγώ στη συλλογή μου, όμως ΠΟΤΕ δεν τα χρησιμοποιώ για να δω τι "πιάνει" ένα σύστημα.

Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι η μουσική που προβάλει τα υπέρ ενός συστήματος ή δεν προβάλει τα κατά (με εξαίρεση την κλασική). Βασικά είναι η ηχογράφηση. Μια ηχογράφηση χωρίς ουσία, μια απλή εντυπωσιακή παραγωγή με τα μικρόφωνα χωμένα μέσα στο πιάνο ή στην κιθάρα ή στο σαξόφωνο, θα εντυπωσιάσει τον ανυποψίαστο πολύ εύκολα έτσι ώστε αυτός να δώσει βαθμούς σε ένα σύστημα που ίσως δεν το αξίζει.

Κατά τα άλλα, θεωρώ εξίσου δύσκολο το να παίξει σωστά ένα σύστημα ZZ Top και Ξυλούρη, Μαρία Κάλλας και Guns and Roses, The Roches και Gianluigi Trovesi...

Reaction score
0

Σαν καινουριος στο σπορ,θεωρω οτι το ζητουμενο ειναι η πιστη αναπαραγωγη.Αν λοιπον εχεις την δυνατοτητα να γνωριζεις τις ''παραμετρους'' μιας ηχογραφησης ,ει δυνατον και να ησουν παρον,τοτε αυτη ειναι για τον καθενα μας η πιο αβανταδορικη μουσικη,οσο ''βρωμα'' και να εχει η εγραφη. οσο λαθος και να εχουν τοποθετηθει τα οργανα,οσο μπροστα η' πισω ειναι οι φωνες κ.λ.π. .Και αυτο γιατι τα γνωριζεις καλυτερα απο τον καθ ενα, και σε θεσεις και σε χροιες κ.λ.π. .Και επειδη λιγοι ειναι οι τυχεροι ,θα συμφωνησω με τις αποψεις τον παραπανω κυριων.

Σωστότατος. Αν όμως πας και ζητήσεις να βάλουν ένα δικό σου cd να παίξει πόσοι αντιπρόσωποι θα το δεχθούν;[/quote] Και να σου βαλουν το cd σου να παιξει ,θα στο κακολογησουν τοσο, που ουτε το ιδιο δεν θα θελει να ξαναμπει σε μηχανημα......

Reaction score
0

Και να σου βαλουν το cd σου να παιξει ,θα στο κακολογησουν τοσο, που ουτε το ιδιο δεν θα θελει να ξαναμπει σε μηχανημα......[/quote]

Με κίνδυνο να αρχίσει να φαίνεται "λιβανιστήρι" , θα επισημάνω ότι ο κ. Χατζηδημητρίου , όχι μόνον δεν κακολόγησε τα cd που του έδωσα να ακούσουμε με το σύστημα , αλλά απεναντίας ενθουσιάστηκε τουλάχιστον με το ένα από αυτά και ζήτησε πλήρη στοιχεία για να το αγοράσει .:respect:

Reaction score
69
Δημήτρη ο κ. Χατζηδημητριου αυτό το έχει κάνει και σε μένα πριν
από 5 χρόνια και προς τιμή του εμένα μου δηλώνει ένα πολύ καλό
πωλητη που θέλει να γίνει αρεστός στον υποψήφιο πελάτη του και
με τον σωστό τρόπο να τον φέρει στο μαγαζί του
και όχι να προσπαθεί να τον μειώνει παίζοντας
τον έξυπνο και τον ξερολα. ( Ξερώ άλλους δυο στον χώρο που είναι
πολύ καλοί σε αυτό . Οι υπόλοιποι θέλουν ειδικά σεμινάρια πωλησεων για χρονιά).

Reaction score
61
Για μένα σωστή μουσική είναι αυτή που ακούει ο καθένας μας. Οπότε παιρνεις τα cd σου και πας να δοκιμάσεις. Όποιος αντιπροσωπος δε γουστάρει, τότε δε γουστάρουμε και εμείς. Κόβουμε λάσπη και πάμε για αλλού. Απλά είναι τα πράγματα.
Πάντως στο τεστάρισμα προτιμώ ethnic και lounge που έχουν και φωνές, πολλά όργανα και αρκετά μεγάλο συχνοτικό εύρως που μπορείς να καταλάβεις πολλά πράγματα για το τι κάνει το μηχάνημα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.099
Members
38.530
Νεότερο μέλος
Σωτήρης Καλύμνιος