Ποια ηχεία για τον ΟΝΚΥΟ ΤΧ-NR 906?

Reaction score
0
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους.
Γράφω πρώτη φορά στο forum και είμαι σχετικά νέος στον χώρο του οικιακού κινηματογράφου. Μέχρι τώρα όλες τις ταινίες μου τις έβλεπα στο pc στο οποίο έχω ένα σύστημα 5.1 της crative και συγκεκριμένα το Cambridge Soundworks Megaworks THX 5.1 550W. Επειδή όμως σε λίγους μήνες θα μετακομίσω στο καινούριο μου σπίτι και έχω προβλέψει χώρο για να τον διαμορφώσω ως home cinema θα ήθελα μερικές συμβουλές για να φτιάξω ένα καλό και ποιοτικό σύνολο.
Καταρχάς ο χώρος έχει διαστάσεις περίπου 3,70 x 3,90 (η πλευρά 3,90 είναι αυτή που θα βρίσκεται η τηλεόραση). Για ενισχυτή σκεφτομαι τον ONKYO ΝR 906 ο οποίος από ότι έχω διαβάσει και εδώ και σε περιοδικά είναι αρκετά καλός ενισχυτής. Μάλιστα το schlauershoppen τον έχει 1399 €. Προβληματίζομαι όμως αρκετά ως προς τα ηχεία που πρέπει να επιλέξω για να αξιοποιούν όσο το δυνατόν καλύτερα τις δυνατότητες του ενισχυτή. Φυσικά το κόστος ηχείων - ενισχυτή δεν θέλω να ξεπερνάει τις 3000 €, οπότε μένουν γύρω στα 1600 € για ηχεία. Σε αυτά τα χρήματα ποια πιστεύετε πως είναι η καλύτερη επιλογή για ένα σύστημα ηχείων 5.1?
Ευχαριστή προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Υπάρχουν τόσες εταιρείες αξιόλογες που κατασκευάζουν ηχεία που ειλικρινά δεν ξέρω που να καταλήξω. Για την crystal audio ποια ειναι η γνώμη σας? Αυτά που προτείνεις oppohellas τα μπροστινά ηχεία δεν είναι δαπέδου έτσι? Εάν επιλέξω δαπέδου λέτε να είναι υπερβολή για το χώρο μου?

Reaction score
4

Reaction score
1.815
Εγώ θα έριχνα και μια ματιά και στο σετάκι της Scandyna, τα minipod. Είναι μια ολοκληρωμένη λυση με σουπερ ήχο (ως επι το πλήστον χαιφιντελίζει). Τα έχω στην κατοχή μου ως 2.1 και τα οδηγώ με ONKYO pro και τελικο (P-304, M-504). Θα πληρωσεις βεβαια κάτι τις παραπάνω, αλλά αξίζει τον κόπο νομίζω.. Ακουσέτα και θα καταλάβεις. Μπορείς να πας εδω για ενημέρωση και ακρόαση..
http://www.homecinema.gr/details.php?prid=727

Reaction score
0
Μόλις παράγγειλα για τον ίδιο ενισχυτή ένα Σετ της Β&W που περιλαμβάνει 683 μπροστά, ΗΤΜ 61 κεντρικό 685 πίσω... (είναιι λίγο πιο πάνω από εκεί που λές αλλά..... αν βάλεις κάποιο άλλο μπροστά τότε βγαίνεις) Έχω ακούσει κάποια από αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω γιατό σου λέω άκου τα αυτιά σου....όποια και να πάρεις.

Reaction score
0
Για το σετ αυτό της Monitor audio (RS6 AV 5.1) τι λέτε?
http://www.monitoraudio.co.uk/products/silver-rs/rs6-av/your-speaker
Κοστίζει περίπου 2600 €
Τελικά παρήγγειλα από το γνωστό γερμανικό site τον onkyo tx-sr 876 στα 999 € (και όχι τον 906 όπως είχα αναφέρει) χωρίς τα έξοδα αποστολής. Ακόμη δεν έχω καταλήξει για τα ηχεία. Εξετάζω όλες τις προτάσεις σας συν 2-3 ακόμη, όπως τα B&W 684 theatre (2100 €) και klipsch RF-62 σετ 5.1 (2500 €). Ξέρω ότι ξέφυγα λίγο στα χρήματα αλλά αν είναι να πάρω κάτι καλό, χαλάλι.
Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις.

Reaction score
50
Πολύ καλή κι η τελευταία σου επιλογή (τα Monitor Audio). Πάντως έχουν ακουστεί ήδη αξιόλογες προτάσεις. Πήγαινε οπωσδήποτε ν' ακούσεις και μετά το ξανακουβεντιάζουμε. Έτσι κι αλλιώς όταν πας γι' ακροάσεις θα κατασταλάξεις κι ο ίδιος λίγο περισσότερο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.282
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale