Ποια ηχεία για MF B1

Reaction score
0
Φίλοι καλησπέρα.
Έχω έναν λατρεμένο Musical Fidelity B1 από το 1995. Όταν τον πήρα λόγω αφραγκιάς, οδηγούσε κάτι Altec Lansing. Τελευταία 5ετία οδηγεί κάπως καλά ένα ζευγάρι Energy Reference Connoisieur RC-30. Αλλά ...
Είμαι μουσικός, κλασικός πιανίστας. Ακούω κλασική και τζαζ, άντε και λίγο Floyd, Genesis και Yes. Τα ηχεία τσιρίζουν και παραμορφώνουν μόλις δώσεις λίγο ένταση παραπάνω και ειδικά σε όμποε, φλάουτο, soprano φωνή και ψηλά strings.
Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με το "τις πταίει". Πιστεύω πως είναι τα ηχεία. Σκέφτομαι να τα αλλάξω. Έχω υπ' όψη μου τα Sonus Faber Concerto, τα Vienna Acoustics Bach ή Mozart, τα Heco Celan 500 και τα Klipsch RF-82. Τι προτείνει το forum?
Για όσους ρωτήσουν, το σύστημα συμπληρώνει ένα cd player NAD 521BEE με Klotz καλώδια σύνδεσης και τα ηχεία είναι καλωδιωμένα με Ecosse MS 2.3

Προκαταβολικά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Νίκος Έξαρχος

Reaction score
8
Απάντηση: Ποια ηχεία για MF B1

σιγουρα θα πρεπει πρωτα να τα ακουσεις, να καταληξεις ακουστικα ποιο απο αυτα τα ηχεια σε καλυπτει και να δουμε αν μπορει να τα οδηγησει ο ενισχυτης σου.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Αγαπητέ Νίκο καταρχάς καλώς όρισες στη παρέα μας.

Η γνώμη μου, για το πρόβλημα σου, είναι πως φταίει ο ενισχυτής σου.
Αυτό λόγο της μικρής του ισχύος συνεπικουρούμενο και από τη παλαιότητα των υλικών του που δεν είναι στη πρώτη τους νιότη.

Δοκίμασε κάτι με μεγαλύτερη ισχύ.

Reaction score
8

επισης, λογω του οτι η ισχυς του ενισχυτη σου ειναι μετρια, περιπου 35 βατ στο καναλι πρεπει να βρεις ενα ηχειο σχετικα ευαισθητο, οπως π.χ. τα κλιπς που ανεφερες.

http://www.musicalfidelity.com/produ...chived/b1.html
Power output per channel at 8 Ohms, <1%THD : 35 watts
Phono MC: 200μV, Phono MM: 2mV
Line inputs & Sensitivity: 200mV (CD, Tuner, CDV, Tape 1, Tape 2)
Total Harmonic Distortion: <0.5%
Signal-to-Noise Ratio: Phono MC -55dB, Phono MM -60dB, Line inputs -80dB
Peak Output Current: +45 amps
Power Consumption: 200 watts peak

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Αν σου πω πως και εγώ σκεφτόμουν να γράψω για το ενδεχόμενο ενός ηχείου υψηλότερης ευαισθησίας...:140:

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Φίλοι καλησπέρα.
Έχω έναν λατρεμένο Musical Fidelity B1 από το 1995. Όταν τον πήρα λόγω αφραγκιάς, οδηγούσε κάτι Altec Lansing. Τελευταία 5ετία οδηγεί κάπως καλά ένα ζευγάρι Energy Reference Connoisieur RC-30. Αλλά ...
Είμαι μουσικός, κλασικός πιανίστας. Ακούω κλασική και τζαζ, άντε και λίγο Floyd, Genesis και Yes. Τα ηχεία τσιρίζουν και παραμορφώνουν μόλις δώσεις λίγο ένταση παραπάνω και ειδικά σε όμποε, φλάουτο, soprano φωνή και ψηλά strings.
Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με το "τις πταίει". Πιστεύω πως είναι τα ηχεία. Σκέφτομαι να τα αλλάξω. Έχω υπ' όψη μου τα Sonus Faber Concerto, τα Vienna Acoustics Bach ή Mozart, τα Heco Celan 500 και τα Klipsch RF-82. Τι προτείνει το forum?
Για όσους ρωτήσουν, το σύστημα συμπληρώνει ένα cd player NAD 521BEE με Klotz καλώδια σύνδεσης και τα ηχεία είναι καλωδιωμένα με Ecosse MS 2.3

Προκαταβολικά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Νίκος Έξαρχος
Σίγουρα τα ηχεία σου είναι για άλλου είδους ακροάσεις (συγνώμη που κατακρίνονται), αλλά για την ζεστή ογκώδης και ατμοσφαιρική μουσική που αναζητάς θα πρέπει να κινηθείς σε ηχεία με tweeter μαλακού θόλου. Και καλό θα είναι να τα ακούσεις ο ίδιος. Οι ήχοι είναι σαν τις αποχρώσεις των χρωμάτων και είναι πολύ δύσκολο για όλους μας να μπούμε στην φιλοσοφία της αρεσκείας σου. Απλά προσπαθούμε ο καθένας με τον τρόπο του να σε οδηγήσουμε πως θα εντοπίσεις αυτό που σου αρέσει. Σίγουρα και ο ενισχυτής είναι μικρούλης σε Watt αλλά καλός σε χαμηλές εντάσεις όπως σωστά το ανέφερες, με αποτέλεσμα στην προσπάθεια μεγάλης έντασης να μην ελέγχει τα ηχεία και να δίνει τα Watt εκεί που βολεύετε κοντα στο 1 Khz. Αλλά είμαι της γνώμης σε αντιστοιχία χρημάτων τότε με τώρα οι κατασκευαστές είχαν κ@βλες και έφτιαχναν σπουδαίους ενισχυτές χωρίς τις προβολικές μεσαίες που επικρατούν σήμερα που αρέσει σε ευρύ κοινό μιας και ακούγετε πιο δυνατά. Δυστυχώς πρέπει να ανέβης κατηγορία στον ενισχυτή ώστε να πάρης το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Εν ολίγοις άλλα ηχεία οπωσδήποτε και τέτοιου είδους ενισχυτή που έχεις με περισσότερο έλεγχο

Reaction score
0

Σας ευχαριστώ θερμότατα όλους, ως τώρα και όσους συνεχίσουν να βοηθούν! Νομίζω πως προς το παρόν, το χρωστάω στον B1, θα ψάξω για καλύτερα και πιο μουσικά ηχεία να οδηγήσει. Αργότερα βλέπουμε για άλλον ενισχυτή.
Πείτε μου και μια γνώμη για τα ηχεία που αναφέρω. Ιδιαίτερα για τα Vienna και τα Klipsch.
Ευχαριστώ

Reaction score
8

τα VIENNA δεν τα εχω ακουσει - τα κλιπς ειναι ευκολα σαν φορτια με ελαφρως πιο εκτεταμενα πριμα, που ειναι μεν πιο αναλυτικα, αλλα κουραζουν καπως σε μακροχρονιες ακροασεις.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.958

Σας ευχαριστώ θερμότατα όλους, ως τώρα και όσους συνεχίσουν να βοηθούν! Νομίζω πως προς το παρόν, το χρωστάω στον B1, θα ψάξω για καλύτερα και πιο μουσικά ηχεία να οδηγήσει. Αργότερα βλέπουμε για άλλον ενισχυτή.
Πείτε μου και μια γνώμη για τα ηχεία που αναφέρω. Ιδιαίτερα για τα Vienna και τα Klipsch.
Ευχαριστώ
Mozart-όχι η απόλυτα ουδέτερη τονική ισορροπία,αλλά γιά κλασσική και τζαζ πολύ γοητευτική και ξεκούραστη.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88