Ποια περιοδος Genesis?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Καθως τωρα τελευταια με "τρωει" με τα τελευταια box των Genesis(SACD+DVD+...) διαπιστωσα πως ειναι χωρισμενα σε χρονικες κατηγοριες.
http://www.genesis-news.com/genesis/reviews/sacds/1970-1974.htm
http://www.genesis-news.com/genesis/reviews/sacds/1976-1982.htm
http://www.genesis-news.com/genesis/reviews/sacds/1983-1998.htm
Δεν μπορεσα να μην θυμηθω τις διαμαχες που ειχαμε μικροι(Gabriel η Collins?) και απο την στιγμη που ημουν-και παραμενω-φαν του Πητερ Γκαμπριελ μεταφερω το ερωτημα σε εσας.
Ποια απο τις τρεις χρονικες περιοδους προτιμουσατε?
Γκαμπριελ η Κολλινς?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Ε ,ναι βρε Ανδρεα ,ο GABRIEL δεν συγκρινεται!!!
Αλλα εσυ ,λογω προτερου βιου (city/πουλοβερακι στους ωμους) ειναι λογικο να εχεις αποριες.
Σε δικαιολογω βεβαια γιατι στις γκομενες αρεσε το ""in the air tonight""!!

Reaction score
14
άσχετο με την ερώτηση αλλά έχετε προσέξει το Undertow με Collins ???
Από το ...and then there were three...

Τι κομμάτι κι αυτό....

Reaction score
0
Δυστυχως εχω δει μονο τους GENESIS με τραγουδιστη τον Ray Wilson,αν θυμαστε.Απο τα live που εχω δει σε video,πιο εφετζιδικος σιγουρα ο Phil.Ομως οι καλυτεροι Genesis και συγχρονως ενα απο τα καλυτερα συγκροτηματα ολων των εποχων,ηταν εκεινοι με Gabriel(και Hacket,μην ξεχναμε).Θα αλλαζα ολες τις συναυλιες που εχω δει,με μια δικη τους εκεινη την εποχη.Αληθεια τι σοκ θα πρεπει να ηταν για την συντηρητικη ακομα τοτε μουσικη(κι οχι μονο) κοινωνια,να βγαινει καποιος με στολη αλεπους ή ντυμενος λουλουδι.
Αγαπημενος δισκος,το Lamb...,που καποτε σε ενα δυσκολο ταξιδι προ 12ετιας(και χωρις ipod τοτε),το τραγουδουσα ολο στιχο προς στιχο για 5 ολοκληρες ωρες συνεχεια...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απο την δευτερη περιοδο παντως-και συνεπως Collins-θα πρεπει να ομολογησω πως μου αρεσε πολυ το "Wind and withering" και συγκεκριμενα τα "One for the vine" & "Blood on the rooftops":cool_4:

Reaction score
0
Απο την δευτερη περιοδο παντως-και συνεπως Collins-θα πρεπει να ομολογησω πως μου αρεσε πολυ το "Wind and withering" και συγκεκριμενα τα "One for the vine" & "Blood on the rooftops":cool_4:
Και το "A trick of the tail" ηταν εξαιρετικο.Η αληθεια ειναι οτι ηταν αλλη ιστορια με Gabriel,κυριως λογω των συμβολισμων και ολων αυτων των αναφορων στην μυθολογια που εβαζε στους στιχους,που προσεθεταν μια αλλη διασταση στο αρτιστικο ροκ τους.Παντως πολλες φορες προσπαθω να φανταστω τον Gabriel να τραγουδαει καποια μεταγενεστερα τραγουδια των Genesis(π.χ. τα "Μama","Turn it on again","Domino").
Αχ τι μου κανατε βραδιατικα,και θα ξυπνησω τη γυναικα με το "Ripples"

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Ποια περιοδος Genesis?

Κομματάρες .

Κατά τα άλλα οι Genesis , ως δημιουργοί αξιόλογης μουσικής , τελείωσαν ακριβώς με το Wind and Wuthering . Τα φράγκα και η καλλιτεχνική βουτιά στα τάρταρα του maistream ήρθαν από το Mama ( ή κάπως έτσι ) . "happy_1"

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Re: Απάντηση: Re: Ποια περιοδος Genesis?

Κομματάρες .

Κατά τα άλλα οι Genesis , ως δημιουργοί αξιόλογης μουσικής , τελείωσαν ακριβώς με το Wind and Wuthering . Τα φράγκα και η καλλιτεχνική βουτιά στα τάρταρα του maistream ήρθαν από το Mama ( ή κάπως έτσι ) . "happy_1"
Ειδικα ο λυρισμος του "One for the vine" θυμιζει πολυ τα παλαιοτερα χρονια και εαν καποιος δεν δωσει την πρεπεουσα σημασια θα μπορουσε να εκλαβει την ερμηνεια του Collins ακομα και ως αυτη του Gabriel.
Ειδικα στο εισαγωγικο τμημα:
" Fifty thousand men were sent to do the will of one.
His claim was phrased quite simply, though he never voiced it loud,
I am he, the chosen one..."

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποια περιοδος Genesis?

Ειδικα ο λυρισμος του "One for the vine" θυμιζει πολυ τα παλαιοτερα χρονια και εαν καποιος δεν δωσει την πρεπεουσα σημασια θα μπορουσε να εκλαβει την ερμηνεια του Collins ακομα και ως αυτη του Gabriel.
την πλάκα με τις ομοιότητες στην φωνή του Gabriel και του Collins την είχαμε πάθει ήδη από το Selling England by the pound όταν τραγούδησε μόνος στο More Fooll Me. Το A trick of the tail επιβεβαίωσε τις ομοιότητες

Ειδικα στο εισαγωγικο τμημα:
" Fifty thousand men were sent to do the will of one.
His claim was phrased quite simply, though he never voiced it loud,
I am he, the chosen one..."
Βάλε και τα οργανικά περάσματα του κομματιού και έχεις όντως το τελευταίο μεγάλο κομμάτι των Genesis .

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo