Ποια 32'' Lcd?

Reaction score
0
Καλησπέρα σε ολους!

Είμαι νέο μέλος εδώ και αρχάρια.Eπειδή θέλω να αγοράσω μια lcd 32’’ σκέφτηκα να ρωτήσω την γνώμη σας.
Μετά από μια ερευνά αγοράς κατέληξα στις παρακάτω

LG 32LC25R
SONY KDL-32U2000
PHILIPS 32PF/7331
PHILIPS 32PF/5331

Από όσο γνωρίζω το contrast πρέπει να είναι υψηλό για καλύτερη απόδοση χρωμάτων καθώς και του μαύρου.
Η LG φαίνεται να έχει το καλύτερο Λόγο Αντίθεσης: 5000:1 και δελεαστική τιμη!!, από την άλλη η Sony έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη (DVB/T) για τα ψηφιακά σήματα της ΕΡΤ και στο μέλλον των υπόλοιπων σταθμών, αλλά έχει χαμηλό contrast 1,200:1, η Philips 32PF 7331 έχει το Pixel Plus (για να αυξήσει τον αριθμό των γραμμών και των Pixels. Το αποτέλεσμα είναι πεντακάθαρες εικόνες με απίστευτες λεπτομέρειες και βάθος, από οποιαδήποτε πηγή) και αντίθεση 3200:1 ενώ η άλλη Philips 5331 έχει Ψηφιακό Crystal Clear για φυσικές, ζωντανές εικόνες, με αντίθεση 1600:1 όπως λέει και το site της Philips.
Πραγματικό μπέρδεμα!
Εγώ σαν κριτήριο έχω την αναλογία τιμής - ποιότητας και εγγύησης και τελος της εμφάνισης που είναι καθαρά υποκειμενικό.
Κάθε βοήθεια επιθυμητή
Υπάρχει κάποιο κατάστημα που μπορώ να τις δώ και να πάρω πραγματικά μια άποψη ενημερωμένου ανθρώπου και όχι απλά ενός πωλητή?

(πχ ξέρω την ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ)
Σας ευχαριστώ

Reaction score
0
η Philips 32PF 7331 έχει το Pixel Plus (για να αυξήσει τον αριθμό των γραμμών και των Pixels. Το αποτέλεσμα είναι πεντακάθαρες εικόνες με απίστευτες λεπτομέρειες και βάθος, από οποιαδήποτε πηγή) και αντίθεση 3200:1 ενώ η άλλη Philips 5331 έχει Ψηφιακό Crystal Clear για φυσικές, ζωντανές εικόνες, με αντίθεση 1600:1 όπως λέει και το site της Philips.
Το είπες και μόνος σου.... Το λέει το site, δεν σημαίνει όμως και πολλά...

Εγώ θα σου έλεγα (προσφατα αγόρασα την SONY 32V2000) ότι εξαρτάται από τι πηγή θα βλέπεις και τι θα βλέπεις.

Αν την θέλεις για TV αντε και κανένα DVD πού και πού τότε μήν ξοδευτείς, πάρε μια χαμηλής κατηγορίας.

Αν από την άλλη έχεις βλέψεις για περισσοτερα τότε δώσε κάτι παραπάνω και ανέβα στη σειρά S της sony ή τις 9xxxτης PHILIPS.

Η ακόμα καλύτερα δες διπλα διπλα αυτες που μπορείς να πάρεις σε τημα TV και σε "HD" και μετά αποφάσισε....

Reaction score
0
Όποια και να πάρεις θα είναι ένα ώραίο έπιπλο στο σαλόνι σου. Αν αυτό είναι το ζητούμενο τότε προτείνω να πάρεις την πιό ...... όμορφη!
Τώρα επειδή αναφέρεις πολλά για contrast, απλά θα σου πώ το εξής: αν μια καλή crt έχει πραγματικό contrast 1000:1 (τυχαία νούμερα), τότε η καλύτερη από τις 32 τηλέωράσεις που αναφέρεις δεν ξεπερνάει το 150-200:1 στην καλύτερη περίπτωση. Όσον αφορά το μαύρο της lcd??? Αυτό είναι απλά...... ανύπαρκτο (υπάρχει όμως ένα ωραιότατο ανοικτο γκρί!).
Εν κατακλείδι τα contrast που αναφέρονται (ειδικά στις lcd) είναι εντελώς μούφα. Η διαφορά με την crt είναι τεράστια. Θα την καταλάβεις μόλις κλείσεις τα φώτα και δείς μια ταινία. Απλά απογοήτευση......

Reaction score
108
Συμφωνω με τον Γιαννη, το μαυρο στις lcd ειναι κατι μεταξυ γκρι και μπλε σκουρο, οπως και οτι το τηλεοπτικο σημα απλα δεν βλεπεται σε σχεση με την τιμη τους. Απο ντιζαιν παντως οι περισσοτερες σκιζουν!

Reaction score
0
ευχαριστώ...

με βοηθήσατε αλλά και με '' απογοητεύσατε '' ( διαβάζοντας και άλλα posts )με τις μούφες και την παραπλάνηση που υπάρχει.

Reaction score
0
Μην απογοητεύεσαι στις 32 lcd ιντσες θα έχεις περίπου την ίδια εικόνα με μια CRT 26 (λόγω 4:3), θα γλυτώσεις ένα κάρο χρήματα και θα έχεις ασύγκρητα καλύτερη ποιότητα.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: Ποια 32'' Lcd?

Η 7331 της Philips είναι πολύ καλή και σε τηλεοπτικό σήμα. Αν τελικά επιλέξεις 32άρα θα σου την πρότεινα.

Επειδή όμως πιστεύω ότι αγοράζουμε τηλεόραση με προοπτική τουλάχιστον 5 ετών θα σου πρότεινα να πας στις 37'' σε κάποια 1080p τηλεόραση. Σε αυτές και τηλεοπτικό σήμα αρκετά καλό θα πάρεις αλλά και σε π.χ. 2 χρόνια θα έχει μία τηλεόραση έτοιμη ακόμα και για πραγματικό high-definition...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.865
Members
38.508