Ποια Floorstander ηχεια μπορει να οδηγησει ο παλιος Rotel 931 μου?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Εχω ενα rotel που αυτη τη στιγμη αναπαυεται μεσα στην κουτα του και σκεφτομαι να τον αξιοποιησω σε χωρο 20 τμ με καποιο ζευγαρι ηχειων (κολωνες). Το ζητημα ειναι ποιο
καινούριο μοντελο μπορει να οδηγηθει καλα απο το ροτελακι μου (30 Rms), και να ειναι σε σχετικα λογικη τιμη. Τα Wharfedale 8.3 ειναι στα 230 Ε περιπου αλλα τα 86 DB
ε προβληματιζουν. Καμια ιδεα.

Ευχαριστώ προκαταβολικα.

Reaction score
1
Μπορείς να πάρεις τα Klipsch F-2 στα 560 ευρώ. τα ηχεία εχουν 2 woofer των 6.5". είναι 100w στα 8Ω και ευαισθησία 95.5 db.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Καλη λυση ακουγεται αλλα λιγακι τσουχτερά.
Σκεφτηκα την Tangent που εφερνε καποια μοντελα πριν 4 χρονια περιπου με 90 dB
και γύρω στα 200-300 Ε αλλα δεν ξερω αν υπαρχει καν η φιρμα στην ελλαδα πλεον.
Παντως πιστευω οτι οδηγει ανετα ηχεια μεχρι 600Ε και απο 88 db. Τον ειχα με ενα ζευγαρι mission m71 (88db) και τα πηγαινε καλα.

thanks

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Τασο ευχαριστω.Μολις πηρα τα m33i (ειναι και σε καλη τιμη) και τα στρωνω. Το αποτελεσμα ακουγεται πολλα υποσχόμενο.Λετε το set up να ακουγεται καλυτερο απο το Rega Brio+B&W 603 S2 που έχω στο σαλονι?Είδομεν

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Χαιρομαι που σε βοηθησε η γνωμη μου.Τωρα το αν θα παιζει καλυτερα απο το βασικο συνδυασμο σου......μαλλον οχι αν και εχω μια μικρη επιφυλαξη.Τα 603 δεν ειναι και τα πιο ευκολα ηχεια και ισως ο ενισχυτης να ζοριζεται λιγακι,αντιθετα τα 33 ειναι αρκετα πιο ευκολα σαν οδηγηση και ακομα και ο 930 θα τα οδηγει με ανεση.Οατν τα στρωσεις δοκιμασε να τα ακουσεις με τον rega.Γενικα πιστευω οτι η σειρα Μ της MISSION ειναι οτι καλυτερο υπαρχει σε σχεση κοστος -αποδοση.

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Χαιρομαι που σε βοηθησε η γνωμη μου.Τωρα το αν θα παιζει καλυτερα απο το βασικο συνδυασμο σου......μαλλον οχι αν και εχω μια μικρη επιφυλαξη.Τα 603 δεν ειναι και τα πιο ευκολα ηχεια και ισως ο ενισχυτης να ζοριζεται λιγακι,αντιθετα τα 33 ειναι αρκετα πιο ευκολα σαν οδηγηση και ακομα και ο 930 θα τα οδηγει με ανεση.Οατν τα στρωσεις δοκιμασε να τα ακουσεις με τον rega.Γενικα πιστευω οτι η σειρα Μ της MISSION ειναι οτι καλυτερο υπαρχει σε σχεση κοστος -αποδοση.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Τασο σημερα το πρωι συνεδεσα τον Rega με τα m33i.Απλα επιβεβαιωθηκε η διαφορα κλασης των δυο ενισχυτων, με τον Rega να ειναι πιο αναλυτικος αν και λιγο λαμπρος.Ο Rotel εχει την ταση
να κολακευει τις ηχογραφησεις αν και ειναι κι αυτος προς το λαμπρο.Ο Rega ειναι μια περιεργη περιπτωση ολοκληρωμενου αφου τα 38 W/Ch δεν πείθουν για τις ικανοτητες οδηγησης αλλα τα sanken 150W τρανζίστορ εξοδου και τα 10000μF στην εξομαλυνση σε εκπλησουν ευχαριστα.
Οδηγει μια χαρα τα 603 και η μονη και μικρη διαφορα ειναι οτι στις αρκετα υψηλες σταθμες, στα m33 το μπασο εχει λιγο καλυτερο ελεγχο.Τον Rega μου τον εφερε απο Αγγλια ενας φιλος που σπουδαζει εκει με περιπου 80000δρ απο τα γνωστα μαγαζια που "χαριζουν" τα λιγο παλαιοτερα μηχανηματα. Αν ηξερα θα ειχα παρει και δευτερο.Αληθεια, εδω ποσο κοστιζει περιπου?Ξερουμε?

Που θα βρω καποιον Musical Fidelity E11 exdemo, εστω και μεταχειρισμενο...Μου φαινεται οτι καποια στιγμη θα παω για καποιον audiolab 8000a.

Χαιρετω

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Ειναι λογικο αυτο που γραφεις,τα 603 θελουν αρκετο ρευμα κατι που δενε χει ο μικρος REGA.Εγω στη θεση σου θα εψαχνα για ενα τελικο (εχει pre out o rega) για να τον συνδεσω.Ο Ε11 δε νομιζω να ειναι ουσιαστικη βελτιωση σε σχεση με αυτον που εχεις.Ο 8000Α ναι αλλα και οι δυο ενισχυτες ειναι παλια μηχανηματα και σε οσο καλη κατασταση και αν ειναι δεν θα σε συμβουλευα να τα αγορασεις.Ο audiolab 8000p στα 650 ευρω ειναι μια αριστη επιλογη για τελικο.Αν σου φαινεται ακριβος τοτε καποιος μεταχειρισμενος nad c270,rotel rb-1070 θα ηταν καλη επιλογη.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Καποτε ειχα εναν NAD 302 και αποφασισα να τον αναβαθμισω αγοραζοντας εναν Rotel
RB970 χρησιμοποιωντας το NAD σαν προ.Το αποτελεσμα ηταν απογοητευτικο και μαλλον ειχε να κανει με το μη ζυγισμα των εισοδων και εξοδων ενισχυσης προενισχυσης,Δεν υπηρχε πουθενα η ισχυς των 70 βατ με αντικτυπο στον ηχητικο χαρακτηρα.Αν αγοραζα θα επαιρνα ενα προ/τελικο της ιδιας εταιριας.Αυτοι που προτεινεις ειναι στις προτεραιοτητες μου.
Περιμενω εναν φιλο μου να μου φερει εναν Rotel RA-03 που μολις αγορασε, να τον δοκιμασω στα 603...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Καποτε ειχα εναν NAD 312 και αποφασισα να τον αναβαθμισω αγοραζοντας εναν Rotel
RB970 χρησιμοποιωντας το NAD σαν προ.Το αποτελεσμα ηταν απογοητευτικο και μαλλον ειχε να κανει με το μη ζυγισμα των εισοδων και εξοδων ενισχυσης προενισχυσης,Δεν υπηρχε πουθενα η ισχυς των 70 βατ με αντικτυπο στον ηχητικο χαρακτηρα.Αν αγοραζα θα επαιρνα ενα προ/τελικο της ιδιας εταιριας.Αυτοι που προτεινεις ειναι στις προτεραιοτητες μου.
Περιμενω εναν φιλο μου να μου φερει εναν Rotel RA-03 που μολις αγορασε, να τον δοκιμασω στα 603...

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Αναμενομενο....εχω παλια ειχα συνδεσει τελικο ROTEL RB-1070 σε NAD C350 και δε μπορουσα να καταλαβω πως ο NAD των 2χ60 επιαζε καλυτερα απο το τελικο των 2χ120......
Ποσο αγορασες τα ηχεια και απο που?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
απο Κανιγγος , 340Ε. Περιιττο να σου πω οτι εδω και 2 ωρες ακουω τον RA-03 στα 603 και τωρα καταλαβαινω τι εννοουσες οτιαν ελεγες οτι θελουν πολυ ρευμα.Δεν ξερω αν
υπαρχει κατι καλυτερο στην τιμη του αλλα εχω εντυπωσιαστει.Και να φανταστεις οτι ο ιδιοκτητης του εχει και εναν shearne 2.5 σαν βασικο που δεν τον βγαζει απο το σπιτι παρα μονο σε περιπτωση πυρκαγιας. :)

Ηθελα να σε ρωτησω..Εχω ενα παλιο setup το εξοχικο μου με τον nad 312.Αν αγορασω
τον τελικο 270 της εταιριας θα ταιριαξει με τον 312 σαν προ, που ειναι μια γενια παλιοτερος?

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Και καπου στο μυαλο μου εχω και τη επομενη κινηση σου.....διπλοενισχυση των 603 με την προσθηκη ενος τελικου rb-03 ( o RA-03 σαν προ και ενισχυτης για πριμα+μεσαια)....
Νοιμζω οτι ο 270 θα ταιριαξει με τον 312 αλλα ο τελευταιος σαφως δεν θα αξιοποιησει πληρως τις δυνατοτητες του τελικου.Ξεφορτωσου τον 312 και μετα χρηματα που θα εδινες για τον 270 παρε ενα καινουργιο c352 ( ειναι το best value εργαλειο της εταιρειας αυτη τη στιγμη).

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
μου ετυχε μια ευκαιρια να αγορασω εναν NAD C320(οχι τον ΒΕΕ).Σκεφτομαι αν αξιζει να δωσω περιπου 80Ε οπως υπολογιζω αν πουλησω τον 931, για να τον αντικαταστησω με τον 320. Ηχεια τα mission m33i. Ειναι καλυτερος ο 320 ή δεν αξιζει τον κοπο?

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Οχι δεν αξιζει αυτη η κινηση,δεν θα δεις διαφορες .Αλλωστε ο 931 ειναι πολυ καλο μηχανακι.Αν θες να δεις ουσιαστικη βελτιωση πρεπει να δωσεις αρκετα χρηματα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab