Ποια oικονομική λύση ενισχυτή και (κυρίως) ηχείων για ταινίες ΚΑΙ μουσική;

Reaction score
0
Χαίρετε, προσφατα εχω παρει την Panasonic 42PX70E την οποία τελευταία χρησιμοποιώ και ως htpc και ο σκοπος μου ειναι να την κρατησω συνδεδεμενη με το pc, ακουγοντας τη μουσικη απο την μεγαλη database που εχω στους σκληρους και βλεποντας ταινίες και σειρές από εκεί.

Τα 2.1 ηχεία που έχω χρόνια τώρα παρά τη φιλοτιμία τους δεν μου αρκουν πια οπως ειναι λογικο. Με ενδιαφέρει στο χωρο αυτο λοιπον, σαλονι τετραγωνο 4 μετρα επι 4 (γινεται ενιαιος χωρος με την κουζινα, αρφα δεν ειναι κλειστος χωρος το 4χ4), να δημιουργησω συνθηκες home cinema, αλλα με ενδιαφερει πολυ να εχω και καθαρο ποιοτικο αποτελεσμα και στην ακροαση μουσικης. Η ενταση δεν ειναι η προτεραιοτητα μου οσο ειναι η καθαροτητα και η δυνατοτητα για καλο αποτελεσμα σε ταινιες εξισου με την αναπαραγωγη μουσικης, τα οποια θα αντλουνται απο το htpc.

Το θεμα μου επισης ειναι οτι λογικα απο Σεπτεμβρη και για ενα χρονο θα λειπω για ενα μεταπτυχιακο Αγγλια, οποτε δεν θελω να ξοδεψω πολλα χρηματα, πανω απο 800 ευρω συνολικα, μιας και μιλαμε για χρηση 10 μηνων και μετα απουσια ενος χρονου.

Η λύση που σκέφτομαι είναι η αγορά ενός ενισχυτή, από Yamaha V361 και Sony DG510 έως Yamaha 461 και SonyDG710 ή κάποιον αντίστοιχο της Pioneer (με αυτούς θα έχω καλή απόδοση μουσικά?) και κυριότερα η αγορά
ηχείων
. Είτε ενός έτοιμου συστήματος ηχείων 5.1 (δύσκολη η εύρεση τέτοιου στα χρήματα αυτά με καλή απόδοση και σε μουσική από όσο εχω δει) είτε να επιχειρησω να κατανειμω καλυτερα τα χρηματα μου στην αγορα 2 ηχείων δαπέδου μαζί με subwoofer, χρησιμοποιώντας δύο δικά μου μικρά απλά ηχεία Sony για δορυφόρους (στην περίπτωση αυτή μιλάμε και για αγορά δύο βάσεων για τα ηχεία αυτά) και αφήνοντας την αφορά front speaker για το μακρινό μέλλον.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, οικονομικά (συνολικά έως 800 ευρώ) και τεχνικά (ψάχνω την ποιοτικότερη λύση στα χρήματα αυτά για ταινίες και μουσική), ποια-ες θα ήταν οι προτάσεις σας?

Ευχαριστώ προκαταβολικα.

Μιχάλης.

Reaction score
0
Θα ήθελα επίσης γνώμη για Roister ΗΤ-4000 και Koda SL-600, όχι τόσο για το κινηματογραφικό κομμάτι, έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια, αλλά για το μουσικό. Θα ήταν καλές λύσεις στην περίπτωση που επιλέξω κάποιο έτοιμο 5.1 σύστημα από τη λύση του να πάρω τα δύο βασικά ηχεία δαπέδου και το sub, χωρίς τους δορυφόρους?

Reaction score
5
Φίλε Μιχάλη, καταρχήν καλωσήρθες :)

Όσο για το ερώτημά σου, είσαι σίγουρος οτι θες να δώσεις κάποια λεφτά έστω και για λίγο; Η υπομονή είναι αρετή και όταν επιστρέψεις, με το καλό, από το μεταπτυχιακό σου, θα μπορείς να αγοράσεις πολύ καλά μηχανήματα, που θα αντέξουν και περισσότερο στο χρόνο και τις απαιτήσεις (νεα φορματ ήχου κλπ).

Μπορείς πάντως να πάρεις ένα δυνατό σετ ηχείων για PC (πχ Logitech Z5500) και να κάνεις την δουλειά σου γι'αυτούς τους μήνες με κόστος κοντά στα 300€

Reaction score
0
Εντάξει, 10 μήνες χρήσης δεν είναι και λίγοι, δεν ξέρω αν θέλω να τη βγάλω με ηχεία για υπολογιστή, παρόλο που αυτά σίγουρα θα κάνουν καλή δουλειά... Και είναι ότι είχα στο νου μου οπτικά για τον χώρο ηχεία δαπέδου, αλλά πχ έτοιμο all-in-one που θα ειναι μετριότατο σε μουσική και πάλι δε θέλω... Με 800 ευρώ δε θα βρω κάτι αξιόλογο? Ενισχυτη στα 250 και 2 ηχεια με sub και βασεις για δορυφορους στα 550?

Reaction score
0
Χαίρετε, προσφατα εχω παρει την Panasonic 42PX70E την οποία τελευταία χρησιμοποιώ και ως htpc και ο σκοπος μου ειναι να την κρατησω συνδεδεμενη με το pc, ακουγοντας τη μουσικη απο την μεγαλη database που εχω στους σκληρους και βλεποντας ταινίες και σειρές από εκεί.

Τα 2.1 ηχεία που έχω χρόνια τώρα παρά τη φιλοτιμία τους δεν μου αρκουν πια οπως ειναι λογικο. Με ενδιαφέρει στο χωρο αυτο λοιπον, σαλονι τετραγωνο 4 μετρα επι 4 (γινεται ενιαιος χωρος με την κουζινα, αρφα δεν ειναι κλειστος χωρος το 4χ4), να δημιουργησω συνθηκες home cinema, αλλα με ενδιαφερει πολυ να εχω και καθαρο ποιοτικο αποτελεσμα και στην ακροαση μουσικης. Η ενταση δεν ειναι η προτεραιοτητα μου οσο ειναι η καθαροτητα και η δυνατοτητα για καλο αποτελεσμα σε ταινιες εξισου με την αναπαραγωγη μουσικης, τα οποια θα αντλουνται απο το htpc.

Το θεμα μου επισης ειναι οτι λογικα απο Σεπτεμβρη και για ενα χρονο θα λειπω για ενα μεταπτυχιακο Αγγλια, οποτε δεν θελω να ξοδεψω πολλα χρηματα, πανω απο 800 ευρω συνολικα, μιας και μιλαμε για χρηση 10 μηνων και μετα απουσια ενος χρονου.

Η λύση που σκέφτομαι είναι η αγορά ενός ενισχυτή, από Yamaha V361 και Sony DG510 έως Yamaha 461 και SonyDG710 ή κάποιον αντίστοιχο της Pioneer (με αυτούς θα έχω καλή απόδοση μουσικά?) και κυριότερα η αγορά
ηχείων
. Είτε ενός έτοιμου συστήματος ηχείων 5.1 (δύσκολη η εύρεση τέτοιου στα χρήματα αυτά με καλή απόδοση και σε μουσική από όσο εχω δει) είτε να επιχειρησω να κατανειμω καλυτερα τα χρηματα μου στην αγορα 2 ηχείων δαπέδου μαζί με subwoofer, χρησιμοποιώντας δύο δικά μου μικρά απλά ηχεία Sony για δορυφόρους (στην περίπτωση αυτή μιλάμε και για αγορά δύο βάσεων για τα ηχεία αυτά) και αφήνοντας την αφορά front speaker για το μακρινό μέλλον.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, οικονομικά (συνολικά έως 800 ευρώ) και τεχνικά (ψάχνω την ποιοτικότερη λύση στα χρήματα αυτά για ταινίες και μουσική), ποια-ες θα ήταν οι προτάσεις σας?

Ευχαριστώ προκαταβολικα.

Μιχάλης.
Για ενισχυτή εαν θέλεις αξιοπρεπή ήχο δες Υamaha και Pioneer (δευτερευόντως) για το budget σου. Οχι Sony..

Reaction score
1
Εγώ προσφάτως πήρα Yamaha RX-V461 και τα Plasma της Crystal Audio και μπορώ να πώ οτι για τα λεφτά που έδωσα (330+500 Γιούργια) είμαι ευχαριστημένος.

Συγκεκριμένα είμαι πολύ ευχαριστημένος όσον αφορά τις ταινιούλες και αρκετα ευχαριστημένος όσον αφορά την μουσική. :happy_2:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Ποια oικονομική λύση ενισχυτή και (κυρίως) ηχείων για ταινίες ΚΑΙ μουσι

Εγώ προσφάτως πήρα Yamaha RX-V461 και τα Plasma της Crystal Audio και μπορώ να πώ οτι για τα λεφτά που έδωσα (330+500 Γιούργια) είμαι ευχαριστημένος.

Συγκεκριμένα είμαι πολύ ευχαριστημένος όσον αφορά τις ταινιούλες και αρκετα ευχαριστημένος όσον αφορά την μουσική. :happy_2:
τα ηχεία είναι αυτά?

http://www.net-electric.gr/catalog/crystalaudio-plasma12tsi-system-51-p-218.html

Reaction score
1
Επειδή σε ενδιαφέρει ΚΑΙ η μουσική ρίξε καμιά ματιά και στους Marantz AV. Στο 'source direct' και στο '6 channel stereo' παίζουν πολύ καλά για τα λεφτά τους.

Reaction score
0
Αφού δίνεις έμφαση στην μουσική, έχεις δώσει ανάλογη προσοχή στα κομμάτια που έχεις στο HTPC σου? Αν παίζεις MP3 128-160 όση προσοχή και να δώσεις στον ενισχυτή και τα ηχεία σου το αποτέλεσμα θα είναι πάντα χάλια.
Garbage in - garbage out.
Πάντως με τα χρήματα αυτά σε 12+10=22 μήνες θα παίρνεις ενισχυτή που τώρα κοστίζει πολλαπλάσια χρήματα (όχι απλά διπλάσια).
Αν επιμένεις ωστόσο, ο 461 (που έχει και HDMI έναντι του 361 που δεν έχει) είναι πολύ καλή λύση για μικρό budget.

Reaction score
0
Η αληθεια ειναι οτι το htpc μου προεκυψε, δεν φτιαχτηκε ως htpc. Μπορει να μην ακουω σε 128-160, αλλα 192 κυριως εως και 320, αλλα δεν αποκλειεται να το αναβαθμισω το συστημα.

Οι σκεψεις αυτη τη στιγμη περιστρεφονται γυρω απο τα ηχεια, το βασικοτερο ειναι αυτο. Απο ενισχυτη λογικα μιλαμε για τον 461...

Στα ηχεια αυτη τη στιγμη γλυκοιταω τα Wharfedale Diamond 8.4 Black Ash. Ελεγα για τα 9.5, αλλα τα 8.4, παρολο προηγουμενο μοντελο, ειναι αντιστοιχα σε χαρακτηριστικα και κυριως ειναι πολυ πιο ομορφα, μιλαω για το μοντελο Black Ash, και φυσικα αρκετα οικονομικοτερα. Αυτη η λυση πιστευω αποφερει το καλυτερο αποτελεσμα για ενα budget συστημα οπου με ενδιαφερει πολυ η μουσικη και οχι μονο το home cinema. Βαζοντας κατιι παραπανω για τα μπροστινα, μπορω μετα να παρω καποια αρκετα οικονομικα surround, ισως και της ιδιας σειρας ενω προς το παρον βλεπω τη χρηση μπροστινου ηχειου διαλογων ψιλοαχρειαστη, ενω το σκεφτομαι για sub. Δεν ξερω αν μπορω να κανω πληρως τη δουλεια μου με τα Wharfedale, αλλα θα το δοκιμασω και sub λεω να παρω μετα. Εναλλακτικα, σκεφτομαι για ετοιμο σετ 5.1 Crystal Audio Plasma Wenge που και καλα φαινονται και ταιριαζουν γαντι με το σαλονι μου. Μετραει και αυτο παντα...

Reaction score
1

Reaction score
1

Reaction score
0
Απάντηση: Ποια oικονομική λύση ενισχυτή και (κυρίως) ηχείων για ταινίες ΚΑΙ μουσική;

Καταρχήν καλώς μας βρήκες.......όσον αφορά τον ενισχυτή εγώ θα σου πρότεινα αυτόν.......θα τον βρείς γύρω στα 400Ε και έχει hdmi και φυσικά την πολυπόθητη λειτουργεία μεταφοράς σήματος 24p κάτι που σε αυτή την κατηγορία τιμής είναι πολύ σπάνιο να συναντήσεις σε ανταγωνιστικά μοντέλα............φυσικά μιλάω για τον VSX-917 της Pioneer............:happy_4:

http://www.skroutz.gr/c/239/amplifiers.html?keyphrase=Pioneer+VSX-917

Reaction score
0
Η αποφαση μου τελικα ειναι για τον V461 και τα Wharfedale Diamond 8.4 και 8.1... Αρχικά έστω, χωρίς sub και ηχείο διαλόγων.

Η ερώτηση μου είναι η εξής.

Χρησιμοποιω τον υπολογιστη μου ως htpc, που σημαινει οτι ο ενισχυτης θα συνδεθει στην καρτα ηχου του υπολογιστη. Ψαχνοντας τις εξοδους της on board Καρτας ηχου (motherboard: Albatron PX915: http://www.overclockercafe.com/Revie..._Pro/index.htm)
δε βλεπω καποια εξοδο περαν της απλης εξοδου που εχουν ολα τα pc (αυτης με το πρασινο χρωμα) οπου αυτη τη στιγμη εχω κατι απλα 2.1 ηχεια. Σε αυτην την ισια εξοδο θα συνδεθει ο ενισχυτης? Γινεται? Η χρειαζομαι αμεσα νεα καρτα ηχου? Ξερω οτι ως audio processor το pc δεν ειναι οτι καλυτερο, αλλα θελω να εχω αμεση και ευκολη προσβαση στη μεγαλη database που εχω. Τα φωτα σας παρακαλω...

Reaction score
0
Λοιπον εχεις 3 λυσεις
1η αγοραζεις μια καρτα ηχου με ψηφιακες εξοδους
2η ενωνεις τον ενισχυτη με τον υπολογιστη αναλογικα
3η αγοραζεις ενα S/PDIF-In/Out to input/output digital audio (a rear panel bracket with connectors is not included into the bundle),αλλα αυτα δεν τα βρισκεις πουθενα.:cool_4::cool_4::cool_4::cool_4:

Reaction score
0
Λοιπον εχεις 3 λυσεις
1η αγοραζεις μια καρτα ηχου με ψηφιακες εξοδους
2η ενωνεις τον ενισχυτη με τον υπολογιστη αναλογικα
3η αγοραζεις ενα S/PDIF-In/Out to input/output digital audio (a rear panel bracket with connectors is not included into the bundle),αλλα αυτα δεν τα βρισκεις πουθενα.:cool_4::cool_4::cool_4::cool_4:
1. Φαντάζομαι οτι αυτη ειναι και η προτεινομενη λυση. Εχεις καποια τετοια καρτα, συμβατη με τη motherboard μου, κατα νου? Το κόστος της? Δε θελω να ξεφυγω οικονομικα, αλλιως αλλαζει μια και καλη υπολογιστη και ξεμπερδευω! ...:p
2. Αναλογικα εννοεις οπως συνδεω και τωρα τα 2.1? Απο αποδοση?
3. Δεν δεν?...

Reaction score
0
Θα σου προτεινα την x-plosion Auzentech ,εχει 89 ευρω,εχω και εγω την ιδια και μπορω να πω οτι για τη τιμη της ειναι αρκετα καλη.Τωρα αν θες αναλογικα ,θα χασεις αρκετα σε ποιοτητα,θα χρειαστεις ενα καλωδιο το οποιο απο καρφακι θα σου βγαζει 2 RCA και ναι θα το ενωσεις εκει οπου εχεις τα 2.1.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977761&product=1037218

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.306
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale