Ποια TV εαν διαθεσιμο υψος = 52 cm ?

Reaction score
0
Γεια σε ολους
Χρειαζομαι μια τηλεοραση για την κουζινα. Το προβλημα ειναι οτι το διαθεσιμο υψος ειναι μονο 52 εκατοστα. Δηλαδη υπαρχει ενας παγκος βαθους 60 cm και απο πανω σε αποσταση 52 cm , ξεκινουν ερμαρακια βαθους 34 cm. Στην αποσταση αυτη των 52 εκατοστων πρεπει να τοποθετηθει η τηλεοραση.
Κοιταξα κατι προσφατες δοκιμες του HITECH, το οποιο ευτυχως γραφει και διαστασεις για τις συσκευες.
Αρχικα κοιταξα τις 26αρες. Βρηκα τις SONY KDL-2652010 , PHILIPS 26PF5321/12 , SONY KDL-26U2000 που χωρανε.
Ομως επειδη η αποσταση θεασης ειναι λιγο πανω απο τρισημιση μετρα λεω να προσπαθησω για 32αρα. Το σιγουρο ειναι οτι καμια 32αρα με την βαση της δεν χωραει. Ετσι σκεφτηκα να μην χρησιμοποιησω την βαση της αλλα να στερεωθει στον τοιχο πισω. Οχι να κολλησει πανω στον τοιχο γιατι δεν θα ειναι ομορφο να παει τελειως πισω , αλλα να φτανει σχεδον στο επιπεδο της επιφανειας των ντουλαπιων απο πανω δηλαδη να απεχει απο τον τοιχο καμια 30αρια ποντους. Εχει κανενας εμπειρια με τετοια εγκατασταση ? Ειναι εφικτο και ποσο δυσκολο ? Πολυ μεγαλο προβλημα φανταζομαι θα ειναι οτι στην Κυπρο αποκλειεται να εχουν τετοιες βασεις και οταν θα παω στα μαγαζια και θα λεω τι θελω να κανω, θα με κοιτουν σαν εξωγηινο.
Καποιες 32αρες που βρηκα στο περιοδικο ειναι η Hitachi 32LD6600 , LG 32LB1R , Philips 32PF5321 , Philips 32 PF9631D.
Καμια αποψη για την ολη επιχειρηση ? Απο αποψη εγκαταστασης αλλα και επιλογης τηλεορασης?
(Καλυτερα να βαλω 32αρα και καλη μαλιστα γιατι θα προσπαθησω να γινει αυτη η πρωτη σε χρηση τηλεοραση και ο χωρος στο καθιστικο να μεινει μονο για το home cinema με τον προβολεα)

Ευχαριστω ...........

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Ναι νομίζω γίνεται αυτό που θέλεις...

Θα σου έλεγα να μιλήσεις με τον Σάκη τον Καρατόλιο στο 6948209307. Έχει κάνει πολλές προσφορές στα μέλη μας μέχρι σήμερα και νομίζω θα σου βρει λύση...

Όσον αφορά στις τηλεοράσεις και η LG και η 9631 είναι καλές τηλεοράσεις... θα σου πρότεινα βέβαια να τις δεις πρώτα...

Reaction score
0
Ευχαριστω, Χρηστο.
Παραγγειλα τελικα την Philips 73κατι με μια βαση στηριξης στον τοιχο.
Μαζι και ενα dvd recorder Philps με HDMI (αυτα με σκληρο που εχουν HDMI μου φανηκαν καπως υπερβολικες οι τιμες τους ).
Εχω λιγες επιφυλαξεις για το τελικο αισθητικο αποτελεσμα, αλλα δεν νομιζω να μπορουσα να εκανα κατι αλλο. Μια 26αρα απο τα 3,80 μετρα μαλλον θα ηταν λαθος , και σε 32 αρες βασικα μονο οι Philips χωρουσανε αν εβγαζα την βαση. Το συγκεκριμενο μοντελο της LG δεν το βρηκα και μια LG 32αρα που υπηρχε δεν χωρουσε.
Θα σας ενημερωσω για το τελικο αισθητικο αποτελεσμα πως ειναι η τηλεοραση χωρις την βαση της μεταξυ του παγκου και του ντουλαπιου, αν βρεθει και κανενας αλλος ποτε σε παρομοια κατασταση.

Reaction score
0
Λοιπον, βοηθησε ο Θεος και την βαλαμε. Παρατριχα να φυγει να με αφησει ο ανθρωπος της εταιρειας με την τηλεοραση να εχει μια γελοια κλιση προς τα κατω. Ευτυχως ομως κατι εκανε την τελευταια στιγμη και το διορθωσε. Εβαλα απο κατω απο εκεινα που εχουν οι καρεκλες για να μην τριζουν και ακουμπα στον παγκο με αυτα, και στηριζεται στον τοιχο πισω με μια βαση. Μενει και μισος ποντος πανω για να ανοιγουν τα ερμαρακια.

Πρωτες εντυπωσεις.
Η τηλεοραση ειναι η Philips 7331. 32 ιντζες LCD. Τιμη αγορας 760 λιρες κυπρου. Pixel plus.
Πολυ ομορφη τηλεοραση (μαυρο γυαλιστο περιποιημενο πλαισιο).
Υπαρχει ενα Active control και ενα Contrast plus τα οποια φαινεται να κανουν εκπληκτικη δουλεια απο πλευρας αντιθεσης και τρισδιαστατης υφης της εικονας. Επισης και το noise reduction κανει πολυ δουλεια στα τηλεοπτικα καναλια. Αυτο που εχω διαβασει απο πολλους εδω οτι στα τηλεοπτικα καναλια στις LCD υπαρχει προβλημα , εγω μαλλον εξεπλαγηκα ευχαριστα καθως εχει καλυτερη εικονα απο τις αλλες CRT που εχω. Ομοιομορφια σε 100% λευκο σχεδον τελεια. Χρωματα πολυ ομορφα. Στην γρηγορη κινηση μαλλον το mpeg εχει προβλημα παρα ο χρονος αποκρισης της τηλεοραση. Την ενωσα μεσω HDMI με το dvd-recorder Philips 3400. Οπως φαινεται με αριστες μεταφορες σε dvd οπως πχ. τα StarWars, η τηλεοραση απογειωνεται, αλλιως οι τεχνικες του mpeg φαινονται μια μια... Στα καλα κινουμενα σχεδια η αποδοση ξεπερνα καθε οριο...
Ευχαριστο ειναι και το γεγονος οτι δεν υπαρχει καθολου προβλημα με την γωνια θεασης. Πολυ πλαγια φαινεται να πεφτει καπως η αντιθεση αλλα ενω μπορεις να δεις πληρως , ειναι τοσο πλαγια που δεν υπαρχει περιπτωση να κατσεις να παρακολουθησεις απο εκει.
Η μεταφραση στο βιβλιαρακι οδηγιων στα ελληνικα ειναι επιεικως γελοια. Επισης ειναι για 4-5 μοντελα αλλα δεν αναγραφεται το δικο μου.

Σημαντικο προβλημα φαινεται να ειναι το ευαισθητο της οθονης γενικα των LCD. Φοβασαι συνεχεια μην αμολησουν τιποτα πανω της τα πιτσιρικια. Μου φαινεται πολυ ευκολο να γδαρθει. Δεν ειναι σαν το γυαλι των CRT που τα καθαριζαν οι οικοκυρες με τα ιδια καθαριστικα που κανουν τα τζαμια και δεν ανησυχουσες. Μεσα στο βιβλιο οδηγιων λεει να μην χρησιμοποιας αλκοολ και μια αλλη ουσια. Αλλα κατι καθαριστικα που εχω για μονιτορ LCD εχουν μεσα καποιο αλκοολ. Προς το παρον την καθαρισα λιγο με ενα πολυ μαλακο ειδικο πανακι βρεγμενο με νερο αλλα να μην σταζει.

Να δουμε ποσο καιρο θα αντεξει αυτη τωρα με τα ζιζανια .... :sad:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.245
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale