Ποιες μπανάνες;

Reaction score
41
Έλεγα να βάλω μπανάνες στα ήδη γυμνά καλώδια που έχω.

Τα καλώδια είναι τα Chord Carnival
http://www.bluestreamav.co.uk/pages/product_detail.aspx?s=01119044689
οχι σε διπλοκαλωδίωση, τα απλά.

Πιστεύω οτι δεν χρειάζομαι κάτι ακριβό και ενδιαφέρομαι μόνο για τα 3 μπροστινά ηχεία.
1) Τι προτείνετε με βάση οτι η σύνθεση που έχω είναι
Denon 2807 και ηχεία Audiovector Kseries (προτείνονται μπανάνες στο manual).
2) Μάλλον θα πρέπει να πάω σε κάποιο μαγαζί τα καλώδια να μου τα περάσει.
3) Μήπως να το γύρναγα σε διπλοκαλωδίωση για τα 3 μπροστινά γιατί ως τώρα ακούω χωρίς (στα πίσω δεν υπάρχει δυνατότητα πλέον).
Ακούω γνώμες.

Reaction score
5
1) Γιατί να βάλεις μπανάνες;
2) Γιατί να πας σε μαγαζι; Είναι πανεύκολο
3) Διπλοκαλωδίωση ή διπλοενισχυση; Γιατί για διπλοενισχυση, το συζητάμε. Για διπλοκαλωδίωση... γιατί να το κάνεις;

Reaction score
5
Για να βάλεις μπανάνες; Είναι δύο βίδες (λογικά). Μία που έχει το πλαστικό περίβλημα και μία για να κρατάει το καλώδιο στην θέση του.

Αφού βγάλουμε το πλαστικό περίβλημα, λασκάρουμε την δεύτερη βίδα για να μπει το καλώδιο. Μόλις μπει την σφίγγουμε πάλι και ξανατοποθετούμε το περίβλημα.

τέλος :)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
εγω νομιζα οτι υπηρχαν και κολλητες μπανανες?
τοσο λαθος νομιζω παλι

Reaction score
8
εγω νομιζα οτι υπηρχαν και κολλητες μπανανες?
τοσο λαθος νομιζω παλι
πολυ παραπονιαρης εισαι, αντε ριχτα.

Σε λογικα πλαισια βρε, οχι τιποτα τριριδιου με χρυσοκολληση

Reaction score
41
1) Γιατί να βάλεις μπανάνες;
2) Γιατί να πας σε μαγαζι; Είναι πανεύκολο
3) Διπλοκαλωδίωση ή διπλοενισχυση; Γιατί για διπλοενισχυση, το συζητάμε. Για διπλοκαλωδίωση... γιατί να το κάνεις;
1) το γράφω πιο πάνω.
α) γιατί το λέει το manual των ηχείων
β) γιατί θα "κλειδώνουν" πιο εύκολα στον av, ενώ τώρα λίγο να κουνηθούν χάνουν επαφή.

2) με τα συγκεκριμένα καλώδια δεν το βλέπω να είναι εύκολο, γιατί έχουν ένα μικρό πλαστικό σωλήνα στη μέση και γύρω σύρμα και τρέχα γύρευε...
δεν είναι σύρμα σκέτο που το κοτσάρεις και τέλος. Αληθεια γιατί υπάρχει αυτό;

3) Διπλοκαλωδίωση...χμ ξέρω γω; για να εκμεταλλευτώ τη δυνατότητα των ηχείων φαντάζομαι. Τώρα αν ακούω καλύτερα ή χειρότερα δεν ξέρω. Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει το extra κόστος. Ίσως όχι.
Διπλοενίσχυση; Δηλαδή; Τι εστί; 1 av έχω.

Α δε μου είπατε ποιες μπανάνες να πάρω, αν πάρω τελικά.

Reaction score
5
Θα σε γελάσω. Δεν εχω κατι συγκεκριμένο να προτίνω. Κάποιοα στιγμή παλιοτερα χρησιμοποίησα καποιες της Tributaries (αυτές εδω). Δεν είχα παράπονο, αλλά δεν ξερω να ξεχωρίσω την κακιά από την καλή μπανάνα :135:

Τώρα τα έχω γυμνά.

Reaction score
8
Παιδι μου για τετοια θεματα θα ερχεσαι στους χαιενταδες διπλα.
Λοιπον για παμε απο την αρχη.
τα Chord Carnival το απλο αποτι θυμαμαι δεν ειναι θωρακισμενο. Αυτο που λες οτι εχει περιφερειακα απο τους δυο κεντρικους αγωγους ειναι μια μορφη θωρακισης και αν δεν με γελαει η μνημη μου την εχουν τα Chord Carnival silver. Αν και η θωρακιση συνηθιζεται σε ορισμενα ιντερκονεκτς, στα καλωδια ηχειων δεν την βαζουν συνηθως οι κατασκευαστες γιατι μαλλον ειναι περιττη. ANYway η συγκεκριμενη θωρακιση δεν συνδεεται πουθενα με τους ακροδεκτες και αυτο προσεξε το οταν συνδεεις το καλωδιο πανω στα ηχεια.
Επαναλαμβανω οτι μονον οι δυο κεντρικοι αγωγοι συνδεονται στα ηχεια και στον ενισχυτη και η εξωτερικη θωρακιση δεν ακουμπαει σε κανεναν πολο. Παει το πρωτο.

Reaction score
8
Δευτερον
τροποι συνδεσης των καλωδιων με τα ηχεια και τον ενισχυτη.

1. γυμνο καλωδιο

για μενα ο καλυτερος τροπος αρκει να σφιξεις καλα τους πολλους των ηχειων και του ενισχυτη. Καλυτερο για μενα γιατι ερχεται σε απολυτη επαφη ο αγωγος με τον πολο χωρις ενδιαμεσα βυσματα κ.λπ.
Προβλημα
Λογω του οτι οι γυμνοι αγωγοι ερχονται σε επαφη με τον αερα, με τον χρονο μπορουν να οξειδωθουν. Οσο καλυτερο το σφιξιμο, τοσο λιγοτερος αερας σε επαφη με τους αγωγους, και λιγοτερη οξειδωση.

Reaction score
8
2. μπανανες

Υπαρχουν οι βιδωτες οπως της φωτογραφιας, υπαρχουν με κολληση και υπαρχουν και αυτοι που παιρνουν βιδωτες και τις κολλανε κιολας. Εδω θα ακουσεις πολλα, οτι δηλαδη οι καλες μπανανες σφιγγουν τα μπασα, ισωνουν τα πριμα και κανουν την ξανθια ψευδη τραγουδιστρια μελαχροινη κι αηδονι.
Ακου να δεις καλες μπανανες ειναι μονον οι τσικιτα, για ηχεια βρες τις φτηνοτερες που σε εμπνεει καπως η ποιοτητα κατασκευης τους, απλως στις βιδωτες το θεωρητικο προβλημα της οξειδωσης υπαρχει. Εμενα παντως δεν θα με ενοχλουσε και δεν θα ασχολιομουν καθολου. Αυτα αν τελικα αποφασισεις να βαλεις μπανανες.

Reaction score
8
3. φουρκες η διχαλα οπως τα λενε

τα ιδια με τις μπανανες εκτος του οτι υπαρχουν και διχαλα τα οποια τα σφιγγεις και με πενσα. Τα περι κολλησεων βιδωματων και ηχητικων αποδοσεων ως ανωτερω.
Τελος ας σημειωθει οτι υπαρχουν και μικτες λυσεις, οπως διχαλα στην μερια του ενισχυτη και μπανανες στα ηχεια και το αντιθετο.

Reaction score
8
3) Μήπως να το γύρναγα σε διπλοκαλωδίωση για τα 3 μπροστινά γιατί ως τώρα ακούω χωρίς (στα πίσω δεν υπάρχει δυνατότητα πλέον).
Ακούω γνώμες.
ερημην λεφτα.

Reaction score
8
α) γιατί το λέει το manual των ηχείων
και το μανουαλ του ενισχυτη λεει απαγορευονται οι μπανανας.
Ξερεις γιατι;
Γιατι η Ευρωπαικη ενωση θεωρει τους καταναλωτες της τοσο ηλιθιους που νομιζει οτι αν δουν μπανανες θα νομισουν οτι θα πρεπει τις βαλουν στην πριζα.
Στην Αμερικη που φαινεται οτι τα Αμερικανακια ειναι πιο εξυπνα δεν ισχυει τετοιος κανονισμος.
Τελος παντων μην παιρνεις παντα τοις μετρητοις τι λενε τα μανουαλς - ουτε και να τα αγνοεις βεβαια, απλως κρινε.

sk

Reaction score
501
Πάντως αν τελικά χρησιμοποιήσεις μπανάνες, χρησιμοποίησε κάποιες που να «κλειδώνουν», όπως αυτές της φωτογραφίας που παρέθεσε ο Θανάσης.
Όλες οι άλλες με την χρήση χαλαρώνουν ....

Reaction score
41

Λοιπον για παμε απο την αρχη.
τα Chord Carnival το απλο αποτι θυμαμαι δεν ειναι θωρακισμενο. Αυτο που λες οτι εχει περιφερειακα απο τους δυο κεντρικους αγωγους ειναι μια μορφη θωρακισης και αν δεν με γελαει η μνημη μου την εχουν τα Chord Carnival silver. Αν και η θωρακιση συνηθιζεται σε ορισμενα ιντερκονεκτς, στα καλωδια ηχειων δεν την βαζουν συνηθως οι κατασκευαστες γιατι μαλλον ειναι περιττη. ANYway η συγκεκριμενη θωρακιση δεν συνδεεται πουθενα με τους ακροδεκτες και αυτο προσεξε το οταν συνδεεις το καλωδιο πανω στα ηχεια.
Επαναλαμβανω οτι μονον οι δυο κεντρικοι αγωγοι συνδεονται στα ηχεια και στον ενισχυτη και η εξωτερικη θωρακιση δεν ακουμπαει σε κανεναν πολο. Παει το πρωτο.
Ευχαριστώ Θανάση, ήσουν κατατοπιστικότατος.
Τα καλώδια είναι τα silver τελικά με αυτού του είδους τη θωράκιση που λες. 'Έτσι κι αλλιώς δεν χωράνε με τη θωράκιση να κουμπώσουν στον av, αλλά είναι μανούρα, κόψε, στρίψε, ράψε έτσι κι αλλιώς και μέχρι να μπουν μου βγάζουν την πίστη.
Στα ηχεία κλειδώνουν πολύ καλύτερα, ενώ στον av δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι.

Reaction score
8
παρακαλω και οτι αλλο χρειαστεις στην διαθεση σου

Ασφαλως η παραπανω φραση ειναι αστεισμος απλως ξεχασα να βαλω σμαιλς.

Reaction score
41
το κατάλαβα. επίτηδες δεν πήγα εκεί γιατί είμαι σίγουρος οτι κάθε πρόταση των highendάδων θα ήταν του στυλ μπανάνα και 50άρικο
:105:

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.089
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Emmanouel graecorum