Ποιοί προσφέρουν στο hi-end φόρουμ-η αξία της συμβουλής.

Status
Not open for further replies.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.434
Ώρα για ψυχοθεραπεία? ίσως.... μετά από 16.5 χιλιάδες θεάσεις του παραδίπλα θρεντ, ίσως και ναί....

Αφορμή μου για το θρεντ αυτό υπήρξε η κόντρα μαγαζατόρων αλλά και διαφόρων άσχετων - με - Κώστα Κόγια, σε διπλανό θρεντ που δε συμμετείχα (α ρε ντολφον τι σε περιμένει..), όπως και οι υπαινιγμοί (κόντρα πάλι) διαφόρων επίσης ασχέτων - με - Βασίλη Τσαντουλή.

Δεν το παίζω συνήγορος κανενός. Δεν είναι δουλειά μου και κανείς δε το έχει ανάγκη. Κάνω όμως ένα απολογισμό, αναγνωρίζοντας την αξία και την προσφορά των συμμετεχόντων μελών σε αυτές τις αντιπαραθέσεις.

Φυσικά παίρνω το μέρος των αγαπητών φίλων ΚΚ και ΒΤ, ασχέτως αν τον ΚΚ δε τον ξέρω καλά, όσες φορές βρεθήκαμε ήταν για λίγο, όλο βιαζότανε να πάει στο χωριό του να πιάσει πληκτρολόγιο, μισώ το λούκ του (έχει πολλλύ μαλλλί και γω ελάχιστο) ενώ από την άλλη τον ΒΤ τον έχω στη μπούκα γιατί συνέχεια στο τηλέφωνο μου συστήνεται ως σκαλούμπακας.... θα του στείλω όμως κάτι ιντερκονέκτ που θα του βγάλουνε τα μάτια! Σα φίδια θα είναι, με δηλητήριο!

Το θέμα δεν είναι όμως ποιανού μέρος παίρνω, είναι το γιατί.

Και σε ένα φόρουμ αξία έχει αυτός που βοηθάει, αυτός που τιμάει με την παρουσία του το χώρο, αυτός που είναι αγαθός στην καρδιά και πλούσιος στην απλόχερη παροχή βοήθειας σε όποιον τη ζητήσει.

Και εδώ στο φόρουμ οι πιο πολλοί ζητάνε συμβουλές για κάτι, αυτή είναι άλλωστε και η μεγάλη αξία του, καθώς διαδίδεται η γνώση.

Και τι "συμβουλάτορες" διαθέτει η κατηγορία Hi-End?

Έχω δει πολλές φορές "συμβουλές" που παραπέμπουν σε εκπληκτικές και καλά ακουστικές εκτιμήσεις, ιδίως από αντιπροσώπους συσκευών, ενώ ταυτόχρονα έτοιμη η καραμέλα στο στόμα "πάμε για κόντρα όποτε θες!", τι κόντρα καλέ, σε ποιό χώρο, με ποιό εξοπλισμό, με ποιά αυτιά, σε ποιά μουσική, με πόσους ανθρώπους ταυτόχρονα εκεί μέσα, κλπ κλπ κλπ

Πάντα αυτοί "ξέρουν". Τι ξέρουν? Ποιό παίζει καλύτερα. Γιατί? Γιατί έτσι. Τι θες τώρα....

Αυτοί οι δήθεν χαιεντάδες, οι "συμβουλάτορες" των ακουστικών εκτιμήσεων ουδέποτε βοήθησαν ουσιαστικά με ένα κείμενο της προκοπής, ούτε για στήσιμο ηχείων, ούτε για σχεδιαστική φιλοσοφία, ούτε για τίποτα απολύτως. Μηδέν προσφορά. Σα βδέλες ένα πράμα.

Κι είναι κι ένα τσούρμο υπηκόων δίπλα τους, άσχετοι, με ακριβούτσικα στερεοφωνικά, με μηδενική προσφορά στο φόρουμ, που απλά που και που λεν "είχε συναίσθημα και ροή η μουσική" ή απλά "αυτό δε μου άρεσε" ή "αυτό μου άρεσε", να, ακουστικές εκτιμήσεις ασχέτων, αυτά. Εκεί τελειώνει κι η δική τους προσφορά. Κι από κει και πέρα ό,τι αρπάξουν και να περάσει η ώρα.

Μου λείπει πολύ ο ντόχερτης, αλήθεια λέω, έπρεπε να'ναι δω να τους τα χώνει ασταματήτως....

Αντίθετα, άνθρωποι των "μετρήσεων" βοηθούν καθημερινά με αξιόλογα κείμενα, με επεξηγήσεις, με ανάλυση παραμέτρων, με οδηγίες για ισχύ ενισχυτών, για χρήση ψηφιακής διόρθωσης χώρου ή ψηφιακού ενεργού κρος, με επίλυση προβλημάτων χρηστών, με οδηγίες για απλές κατασκευές που σε γλυτώνουν από ένα σωρό πεταμένα χρήματα, όπως πχ για καλώδια (Κυριολεκτικά πεταμένα), με αναλυτικότατες παρουσιάσεις συσκευών που δε κάθονται να κάνουν ούτε άνθρωποι που πληρώνονται γι αυτό, με κατάθεση γνώσης, πραγματικής γνώσης, όχι κουραφέξαλα.

Αν εσύ ο χρήστης δε ξέρεις να κάνεις ορθή ακουστική εκτίμηση ή δεν έχεις τα μέσα για να βγάλεις αυτό που μπορεί να βγάλει μια συσκευή, δεν είσαι για σκότωμα, είσαι απλά στην αρχή.

Ξέρω τον νέο χρήστη που όταν ακούει δυό ηχεία σε κοιτάει με αγωνία να του πεις πιο παιζει καλύτερα. Δεν είναι κακό. Είναι χειρολαβή για τον έμπορα όμως....

Αυτό το εκμεταλλεύεται ο πονηρός έμπορας και στο περνάει σαν το μόνο κριτήριο της Hi-END, μαζί με το πόσα λεφτά μπορεί να σου αρμέξει δηλαδή... Αυτός ξέρει καλά πιο παίζει καλύτερα, είναι βέβαιο. Τι μετρήσεις και μπούρδες μου λες τώρα....

Και αν το κείμενό μου φαίνεται ιδιαίτερα κατακριτικό για τους επαγγελματίες του χώρου, καλά κάνει. Δεν είδα κανένα τους να προσφέρει τίποτα ουσιαστικό και σε κανένα. Καμιά μετάδοση γνώσης. Μόνο τρίχες χαιεντάδικες και απόψεις απόλυτες του στυλ "εγώ ξέρω, όλοι οι άλλοι είναι ανόητοι, τα δικά μου μηχανήματα δε παίζονται, όλα τα φτηνά είναι σκάρτα".

Και κάθε λίγο λεν ότι θα παρατήσουν το φόρουμ και δε θα ξαναεμφανιστούν, και πάντα εδώ είναι, αδηφάγοι, αχόρταγοι και ασταμάτητοι.... Χαζοί είναι? Κι αν τους κάτσει καμιά πώληση?

Εξαιρέσεις φωτεινές υπάρχουν, όπως πχ ο Βασίλης ο Χουρμουζιάδης, που με τίποτα δε θα σου πει "αυτό πάρε, όλα τα άλλα είναι πατάτες", αλλά θα βοηθήσει χρήστες σε διάφορα θέματα, ιδίως σε θέματα τοποθέτησης.

Οι λοιποί, ξέρουν μόνο να παίρνουν τα λεφτά του κοσμάκη και μετά τράμπα τραμπαλίζομαι πέφτω και ζαλίζομαι. Και μπόλικη θεωρία μπουρδολογία ενδιάμεσα... περί Hi-END κριτηρίων και ακροάσεων και ακουσμάτων....

Από την άλλη οι ΚΚ και ΒΤ έχουν πραγματικά προσφέρει ΑΠΕΙΡΗ ποσότητα και ποιότητα σε αυτό το φόρουμ, το τιμάν με την παρουσία τους. Κοιτάξτε αντίθεση!
Οι μεν προσφέρουν μαγκιές και προτάσεις αγοράς, κι οι δε γνώση, επιλογές, αναλύσεις, κείμενα "οδηγούς" και πραγματική ουσιαστική βοήθεια.

Συμφωνείτε?

(ΥΓ δε θέλω pm ή τηλέφωνα, κατάθεση απόψεων μόνο, εδώ.)

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Αγαπητε συνφορουμιτη το μηνυμα σου παραειναι λογικο και ενωτικο και οπως βλεπεις απο την στιγμη που δεν δινει την ευκαιρεια για κοκορομαχιες δεν εχει απηχηση ...
Βεβαια εβαλες και εσυ ενα ονομα εμπορου(δηλαδη ολοι οι αλλοι ειναι μαναβηδες?) αλλα κανενας δεν ειναι τελειος...

sk

Reaction score
501
Φίλτατε Κώστα,
Αν είχα «φορτωθεί» μηχανάκια που στην τελική ανακάλυψα ότι «δεν μου πανε», θα διαφωνούσα σφόδρα.
:605:

Reaction score
5
Εδώ που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα έρθεις.

Αντιπαράθεση για την αντιπαράθεση αυτό συμβαίνει σήμερα.

Ότι ισχυρίζονται οι νεώτεροι και άσχετοι σήμερα ήταν για κάποιους τα πιστεύω χτες.

Ο ένας (ονόματα δεν λέω) μετρούσε απόκριση στα καλώδια του και έκοβε φλέβες ότι υπήρχε διαφορά, και ο άλλος έκανε παρουσίαση καλωδίου. Σήμερα και οι 2 σκίζουν τα σώβρακα τους για το πόσο πολύ άχρηστα είναι τα καλώδια.
Από ποιο σημείο και μετά δηλαδή αρχίζει η προσφορά κάποιου στα forum είναι το ερώτημα.
Όσο για τους κακούς εμπόρους η συμπεριφορά τους είναι ενδεικτική των κακών τους πωλήσεων.

Sorry αν δυσαρεστώ κάποιους που τα ονόματα τους δεν είπα, αλλά η πρόσφορα είναι κάτι τελείως υποκειμενικό και άμεσα σχετιζόμενο με τους σκοπούς που ωθούν κάποιον να ασχολείται με τα φόρουμ αυτού του είδους.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Γεια σου ΕΑΡΙΝΕ ΜΟΥ ΚΩΣΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τσαγανο-αληθειες(που καποιους πονανε),αυτοκριτικη,τσαμπουκαλεμα λεκτικο και φυσικα μια ανθρωπινη τοποθετηση σχετικα με τις αδυναμιες μας που αφορουν το χομπι μας!!!!!!!!!!!!
Τελικα ειναι ενα χομπι που ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΧΘΡΟΥΣ-ΞΟΔΕΥΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ(πολλες φορες με λαθος κρητιριακες κατευθυνσεις)-χαλανε τα αυτια σου (οταν ακους δυνατα)-λες ψεματα στο γυναικακι σου( οταν τα αγοραζεις σε τιμες στα υψη και συ κανεις εκπτωση της ταξης του 70%)και τελος μπορεις και να μισησεις εναν συμφορουμιτη,εναν ανθρωπο που δεν εχεις δει απο κοντα μονο και μονο επειδη αντιτιθεται στο στατους των παγιωμενων σου αποψεων!!!!!!!!!!
Τελικα......μαλλον οι ανθρωποι.....εμεις δηλαδη ειμαστε μεγαλοι ΠΑΠΑΡΕΣ και ανα πασα στιγμη μπορουμε ολα να τα φερουμε τουμπα ακομα και για ενα διαδικτυακο καπριτσιο!!!!!!!!!!!!
Mille gratzie ...................

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Sorry αν δυσαρεστώ κάποιους που τα ονόματα τους δεν είπα, αλλά η πρόσφορα είναι κάτι τελείως υποκειμενικό και άμεσα σχετιζόμενο με τους σκοπούς που ωθούν κάποιον να ασχολείται με τα φόρουμ αυτού του είδους.[/QUOTE]
Kατι σε νεο μπαρουτι Δημητσανιτικο μου μυριζει Αντουαν..............

Reaction score
250
Απάντηση: Ποιοί προσφέρουν στο hi-end φόρουμ-η αξία της συμβουλής.

Ένας από τους λόγους που ενεπλάκην στον χώρο των av fora

ήταν τα κείμενα και η πληθωρική-ουσιαστική προσέγγιση του

hobby από κάποιον τύπο που αφού έφαγε με το κουτάλι

τις εμπειρίες του μέσου αντιπροσωπευτικού χαιεντά ξαφνικά

πήρε ένα εναλλακτικό δρόμο. (Ήταν τα κείμενα του CostasEar).

Τον δρόμο της αναζήτησης της ηχητικής της τελειότητας

μέσα από την ουσιαστική επιστημονική γνώση και την

ταυτόχρονη χρήση του πολύμετρου και του κολλητηριού.

Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν κάποιος ηλεκτρονικός μηχανικός

του πολυτεχνείου. Μετά έμαθα ότι είναι εξαιρετικός γιατρός.

Reaction score
250

Κύριοι για μια ακόμη φορά καταθέτω τον σεβασμό μου και την

εκτίμησή μου στον άνθρωπο που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο

κάτι που δύσκολα πετυχαίνεται.

Εξαιρετική και μακρόχρονη εμπειρία στο υποκειμενικό πεδίο

(απίστευτα «χιλιόμετρα» ακροάσεων με υπερμηχανές),

εξαιρετική τεχνική και επιστημονική γνώση και τέλος μεράκι

στις πιο απαιτητικές και ενίοτε ντιούικες προσεγγίσεις

(όταν κάποιοι δοκιμάζουμε interconnects αυτός πειραματίζεται

πετυχημένα με ψηφιακές διορθώσεις και πολύπλοκη ψηφιακή

διαχείριση του σήματος . Τέλος το κυριότερο :όλα τα παραπάνω

τα συνδυάζει με ήθος .

Φίλε σε ευχαριστώ και περιμένω την άμεση συνεισφορά σου

σε θέμα που θα ανοίξω σε λίγο.

Reaction score
14
(ΥΓ δε θέλω pm ή τηλέφωνα, κατάθεση απόψεων μόνο, εδώ.)
Εγώ ένα θα πω.

Και οι 2 Τσαρουχάδες γράφετε σεντόνια βρε παιδάκι μου.... :136: :114:

Reaction score
1.844

Συμφωνώ (με το αρχικό μήνυμα), εξάλλου παρόμοιες απόψεις έγραψα εκεί.

Μια επεξήγηση. Ιδιαίτερη αξία για μένα έχουν οι προθέσεις. Δηλαδή, δεν μπορεί κάποιος με λίγες γνώσεις να βοηθήσει το ίδιο με κάποιο γνώστη του θέματος. Αλλά, είναι και οι δυό καλά παιδιά και σωστοί άνθρωποι. Ακόμα λοιπόν κι' αν δεν ενδιαφέρεται κάποιος για τον ήχο, μπορεί να τους κάνει φίλους.

Οι ειλικρινείς ανθρώπινες σχέσεις είναι πάνω απ' όλα. :403:

Όσο αφορά το τεχνικό κομμάτι, απορώ που κάποιοι αμφιταλαντεύονται ακόμα, ποιοι ξέρουν και ποιοι όχι, εδώ μέσα. Δεν έχω και ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις, αλλά μου ήταν εύκολο, απ' την αρχή που μπήκα εδώ, να καταλάβω ποιοι μπορούν να με βοηθήσουν να μάθω περισσότερα. Όχι μόνο στον ήχο, αλλά σε διάφορα θέματα. Ακόμα και στους προβολείς, που δεν μ' ενδιαφέρουν λόγω χώρου, βγάζουν μάτια αυτοί που κατέχουν το άθλημα. :126:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.432
Όπου ακούς πολλά: Eγώ εκείνο και Εγώ το άλλο πρέπει να προβληματιστείς.
Όποιος έχει φασιστικές απόψεις του είδους είναι έτσι επειδή το λέω εγώ... επίσης.
Όποιος αυτά που λέει δε μπορεί να τα αποδείξει στο ελάχιστο αλλά αντιγράφει ιδέες άλλων... επίσης.

Έχει μπει κανείς στη διαδικασία της αναζήτησης των αιτιών της σημερινής κατάστασης στο χώρο της υψηλής πιστότητας?

Καλή εφεύρεση η καραμέλα του high-end.
Ποίους εξυπηρετεί?
Πότε μια συσκευή χαρακτηρίζεται high-end?
Την κάνει high-end το τι γράφει στη πρόσοψη σαν φίρμα ή η τιμή της?

ΟΧΙ κύριοι όσο και αν αυτό δε σας βολεύει.
Μια πραγματική συσκευή αναπαραγωγής μουσικής είναι κατάθεση ψυχής και όχι κατάθεση επιταγών.

Υπάρχουν συσκευές κατασκευασμένες από ανθρώπους που δεν έχουν περάσει ούτε έξω από σχολή ηλεκτρονικών και όμως κάνουν θαύματα και τσακίζουν πολλά πανάκριβα μηχανάκια.

Τους πετάμε ένα χαρακτηρισμό όπως... γραφικοί και καθαρίσαμε.

Ποιοι είναι οι πλέον κατάλληλοι να βοηθήσουν τον αδαή?

Δε χρειάζεται και μεγάλη ευφυΐα για να καταλάβει κανείς.

Κάπου κάπου ακούς και καμιά αλήθεια από εκεί που δε τη περιμένεις.

Ο ανταγωνισμός πλέον είναι τέτοιος που <<ορισμένοι>> για να επιβιώσουν θάβουν οτιδήποτε δεν άπτεται των δικών τους συμφερόντων.

Όταν μπαίνεις σε ένα άδειο δωμάτιο έκθεσης και φεύγεις σε 5 δευτερόλεπτα διότι σέβεσαι τα αυτιά σου τι σημαίνει αυτό?

Τα βραβεία θα σώσουν τη κατάσταση?

Αυτό που πετυχαίνει ένας χομπίστας με την αλλαγή δύο πυκνωτών μπορεί να σημαίνει δοκιμές 5 συσκευών και τριών καλωδίων διασύνδεσης από κάποιους που δεν έχουν την ευχέρεια.

Η γνωστή <<ΤΡΑΜΠΑ>> με τα επακόλουθα της.

Δυστυχώς η γνώση δε βολεύει και...

ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΣΟ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΠΟΝΑΕΙ...

Reaction score
2
"Υπάρχουν συσκευές κατασκευασμένες από ανθρώπους που δεν έχουν περάσει ούτε έξω από σχολή ηλεκτρονικών και όμως κάνουν θαύματα και τσακίζουν πολλά πανάκριβα μηχανάκια"
Θα μπορουσατε να μας αναφερετε εστω και μια?
Επισης εσεις απο την μερια σας πως κρινετε αν ενα μηχανημα αξιζει τον τιτλο hi-end? Απο το εσωτερικο της (το οποιο μαλιστα διατυμπανιζετε οτι βλεπετε πρωτο σε μια συσκευη) το οποιο βεβαια δεν λεει ολη την αληθεια, απο την εξωτερικη εμφανιση? απο τις χροιες? και στην τελικη πειτε μου παρακαλω τι εστι για εσας η εννοια hi-end?
Γιατι για εμενα δεν αφορα μονο τα μηχανηματα. Προσωπικα εχω φτιαξει απειρες ιδιοκατασκευες που επαιξαν πολυ καλα και παρολο το μαγαζι μου δεν εχω ιδιαιτερα ακριβο συστημα αλλα τα τοσα χρονια ενασχολησης με οτι συνεπαγεται αυτο με εκαναν να αγαπησω ιδιαιτερα αυτο το σπορ. Το hi-end δεν το κανουν τα μηχανηματα αλλα εμεις οι ιδιοι. Αν εμεις ειμαστε καχυποπτοι και δυστυχως σαν Ελληναρες που ειμαστε μας χαρακτηριζει η κουτοπονηρια και η καχυποψια δεν μας φταιει ο ορος ουτε το συγκεκριμενο "σπορ".

Reaction score
2
Στην τελικη βοηθειστε και εσεις εμας τους εμπορους να γινουμε καλυτεροι. Τι θα θελατε να προσφερουμε παραπανω συνολικα, και μεσω των φορουμ, οσοι τελοσπαντων γραφουμε σε αυτα?
Συσκευες? Εμπειρια? Γνωση οση διαθετουμε βεβαια? τι ακριβως θελετε ωστε να γινουμε καλυτεροι?

Reaction score
4

Συγχαρητήρια "Dr. BRO" για το θέμα !
Κάποιος έπρεπε να τα πει, επιτέλους.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.432
"Υπάρχουν συσκευές κατασκευασμένες από ανθρώπους που δεν έχουν περάσει ούτε έξω από σχολή ηλεκτρονικών και όμως κάνουν θαύματα και τσακίζουν πολλά πανάκριβα μηχανάκια"
Θα μπορουσατε να μας αναφερετε εστω και μια?
Επισης εσεις απο την μερια σας πως κρινετε αν ενα μηχανημα αξιζει τον τιτλο hi-end? Απο το εσωτερικο της (το οποιο μαλιστα διατυμπανιζετε οτι βλεπετε πρωτο σε μια συσκευη) το οποιο βεβαια δεν λεει ολη την αληθεια, απο την εξωτερικη εμφανιση? απο τις χροιες? και στην τελικη πειτε μου παρακαλω τι εστι για εσας η εννοια hi-end?
Γιατι για εμενα δεν αφορα μονο τα μηχανηματα. Προσωπικα εχω φτιαξει απειρες ιδιοκατασκευες που επαιξαν πολυ καλα και παρολο το μαγαζι μου δεν εχω ιδιαιτερα ακριβο συστημα αλλα τα τοσα χρονια ενασχολησης με οτι συνεπαγεται αυτο με εκαναν να αγαπησω ιδιαιτερα αυτο το σπορ. Το hi-end δεν το κανουν τα μηχανηματα αλλα εμεις οι ιδιοι. Αν εμεις ειμαστε καχυποπτοι και δυστυχως σαν Ελληναρες που ειμαστε μας χαρακτηριζει η κουτοπονηρια και η καχυποψια δεν μας φταιει ο ορος ουτε το συγκεκριμενο "σπορ".
Συσκευές DIY μπορώ να αναφέρω πολλές αλλά τι νόημα έχει αφού δεν υπάρχει προσωπική εμπειρία και η απαξίωση τους είναι δεδομένη.

Βλέπω ότι το τι αναφέρω σε σχετικά ερωτήματα το παρακολουθείς (νομίζω ότι περιττεύει ο πληθυντικός). Εκτός λοιπόν από το εσωτερικό διαβάζω προσεχτικά και τις μετρήσεις. Γνωρίζεις κάτι αντικειμενικότερο από τη ποιότητα κατασκευής και τις μετρήσεις? Την απάντηση στο τι είναι χαι εντ την έδωσα παραπάνω. Κατάθεση ψυχής και όχι επιταγών.

Δυστυχώς ένα ακόμα χαρακτηριστικό του Ελληνάρα είναι η τάση της αρπαχτής.
Και ενώ στο εξωτερικό επενδύουν μακροχρόνια εμείς θέλουμε σε ένα βράδυ να τα οικονομήσουμε μην υπολογίζοντας τίποτα περισσότερο.

Reaction score
2
Συσκευές DIY μπορώ να αναφέρω πολλές αλλά τι νόημα έχει αφού δεν υπάρχει προσωπική εμπειρία και η απαξίωση τους είναι δεδομένη.

Βλέπω ότι το τι αναφέρω σε σχετικά ερωτήματα το παρακολουθείς (νομίζω ότι περιττεύει ο πληθυντικός). Εκτός λοιπόν από το εσωτερικό διαβάζω προσεχτικά και τις μετρήσεις. Γνωρίζεις κάτι αντικειμενικότερο από τη ποιότητα κατασκευής και τις μετρήσεις? Την απάντηση στο τι είναι χαι εντ την έδωσα παραπάνω. Κατάθεση ψυχής και όχι επιταγών.

Δυστυχώς ένα ακόμα χαρακτηριστικό του Ελληνάρα είναι η τάση της αρπαχτής.
Και ενώ στο εξωτερικό επενδύουν μακροχρόνια εμείς θέλουμε σε ένα βράδυ να τα οικονομήσουμε μην υπολογίζοντας τίποτα περισσότερο.
Πετρο ελπιζω να μην αναφερεσαι στο τελευταιο για εμενα γιατι στο λεω κανεις μεγα λαθος. Δεν ειμαι ουτε θα γινω της αρπαχτης...
Οσον αφορα το diy ειδικα εγω εχω και θα εχω παντα κατι diy στο συστημα μου. Πως να το απαξιω λοιπον?
Τωρα για το αλλο με το εσωτερικο και τις μετρησεις σε μια συσκευη πως αυτα καθοριζουν το ηχοχρωμα της? Δεν θα πρεπει οπωσδηποτε να συνδυαστουν με προσεκτικη ακροαση?

Reaction score
2
Οσο για την ποιοτητα κατασκευης δυστυχως αυτη δεν συνεπαγεται και αντιστοιχη ποιοτητα ηχου. Η σχεδιαση ειναι το μυστικο. Σωστη σχεδιαση+μετρια υλικα= καλο αποτελεσμα.
Λαθος σχεδιαση+κορυφαια υλικα=κακο αποτελεσμα...

Reaction score
13
Οσο για την ποιοτητα κατασκευης δυστυχως αυτη δεν συνεπαγεται και αντιστοιχη ποιοτητα ηχου. Η σχεδιαση ειναι το μυστικο. Σωστη σχεδιαση+μετρια υλικα= καλο αποτελεσμα.
Λαθος σχεδιαση+κορυφαια υλικα=κακο αποτελεσμα...

You got it man

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.432
Πετρο ελπιζω να μην αναφερεσαι στο τελευταιο για εμενα γιατι στο λεω κανεις μεγα λαθος. Δεν ειμαι ουτε θα γινω της αρπαχτης...
Οσον αφορα το diy ειδικα εγω εχω και θα εχω παντα κατι diy στο συστημα μου. Πως να το απαξιω λοιπον?
Τωρα για το αλλο με το εσωτερικο και τις μετρησεις σε μια συσκευη πως αυτα καθοριζουν το ηχοχρωμα της? Δεν θα πρεπει οπωσδηποτε να συνδυαστουν με προσεκτικη ακροαση?
Για τα diy πολύ καλά κάνεις και μπράβο σου που έχεις στο σύστημα σου ιδιοκατασκευές ενώ εμπορεύεσαι συσκευές ήχου.

Η ακρόαση έτσι ώστε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα έχει νόημα μόνο όταν γίνεται σε πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες.
Δηλαδή σε οικείο χώρο, με γνωστά μηχανήματα και γνωστό πρόγραμμα.
Διαφορετικά μόνο εντυπώσεις παίρνεις.

Status
Not open for further replies.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.979
Members
38.524