Ποιον ενισχυτή για το γραφείο μου (λαμπάτο ή class d/tripath)

Reaction score
47
Σκέφτομαι να αγοράσω τα Taga Harmony Platinum One ηχεία http://www.taga-audio.com/catalog,pr...s_platinum_one για το γραφείο μου, πηγή θα έχω το PC και μελλοντική αγορά του 3R της IDEON AUDIO και ίσως Aune X1S dac
Το θέμα μου είναι τι ενισχυτή αγοράζω??? Τετραγωνικά περίπου 12, γραφείο είναι στη γωνία του δωματίου.

1) Trends TA 10.1

2) Tangent Ampster BT http://www.audioshow.gr/el/proionta/...ster-bt-detail

3) Taga Harmony HTA-700B V.2 Hybrid Amphttp://www.taga-audio.com/catalog,product,id,240,home_electronics_hybrid_aud io_amplifiers_hta-700b_v.2

ή κάτι άλλο μικρού σχετικά μεγέθους που να χωράει στο γραφείο μου, το οποίο σημειωτέον είναι μικρό.
Τα ηχεία τα είχα ακούσει με τον aune x2mkII ο οποίος δεν κυκλοφορεί πλέον (θα τον είχα πάρει).
Μουσική κυρίως Rock-Hard rock-Disco αλλά και όλα τα υπόλοιπα είδη.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Reaction score
11.789
Θα μου επιτρέψεις να σε αποτρέψω από το να πάρεις αυτά τα ηχεία. Και μετά ενισχυτή.
Αντίθετα, θα σου πρότεινα να πάρεις τα JBL LSR 305, που είναι λίγο μεγαλύτερα σε διαστάσεις, αλλά έχουν μέσα τους 2 ενισχυτές class D το καθένα, ενεργό crossover (πολύ θετικό) και ρυθμιστικά τονικότητας και volume. Θα τους δώσεις σήμα κατευθείαν από το pc σου (κάρτα ήχου, εσωτερική ή εξωτερική).
Είναι πολύ καλύτερη συνολικά επιλογή από την αγορά ξεχωριστών συσκευών.
Εγώ τα πήρα πριν 1,5 μήνα περίπου και είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημένος από την απόδοσή τους. Κι εγώ στο γραφείο τα έχω, δίπλα από την οθόνη του υπολογιστή.
Αν δε θέλεις τα συγκεκριμένα ηχεία, δες για άλλα ενεργά monitors της κατηγορίας τιμής που μπορείς να διαθέσεις.
Επίσης, αν μπορείς να πληρώσεις λίγο παραπάνω, κοίτα για ενεργά monitors που να δέχονται ψηφιακό σήμα, κατευθείαν, για να γλυτώσεις άσκοπες μετατροπές σήματος, αλλά και την αγορά κάποιας καλής εξωτερικής κάρτας ήχου.

Reaction score
47
Θα μου επιτρέψεις να σε αποτρέψω από το να πάρεις αυτά τα ηχεία. Και μετά ενισχυτή.
Αντίθετα, θα σου πρότεινα να πάρεις τα JBL LSR 305, που είναι λίγο μεγαλύτερα σε διαστάσεις, αλλά έχουν μέσα τους 2 ενισχυτές class D το καθένα, ενεργό crossover (πολύ θετικό) και ρυθμιστικά τονικότητας και volume. Θα τους δώσεις σήμα κατευθείαν από το pc σου (κάρτα ήχου, εσωτερική ή εξωτερική).
Είναι πολύ καλύτερη συνολικά επιλογή από την αγορά ξεχωριστών συσκευών.
Εγώ τα πήρα πριν 1,5 μήνα περίπου και είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημένος από την απόδοσή τους. Κι εγώ στο γραφείο τα έχω, δίπλα από την οθόνη του υπολογιστή.
Αν δε θέλεις τα συγκεκριμένα ηχεία, δες για άλλα ενεργά monitors της κατηγορίας τιμής που μπορείς να διαθέσεις.
Επίσης, αν μπορείς να πληρώσεις λίγο παραπάνω, κοίτα για ενεργά monitors που να δέχονται ψηφιακό σήμα, κατευθείαν, για να γλυτώσεις άσκοπες μετατροπές σήματος, αλλά και την αγορά κάποιας καλής εξωτερικής κάρτας ήχου.

Σε ευχαριστώ για την αμεση απάντηση σου. Η αλήθεια είναι οτι τα έχω ερωτευθεί τα ηχεία αυτά. Μην διαβάζετε χαρακτηριστικά, απλά πηγαίντε ακούστε τα !!! όσος όγκος τους λείπουν τόσο τεράστιο γεμάτο γλυκό ήχο βγάζουν

Reaction score
7.110
το γραφειο ειναι πολυ μικρο,τα jbl θα ειναι πολυ μεγαλα. Αν τα taga σου αρεσουν παρε αυτα,εχουν αρκετα βολιμο μεγεθος και σε ασπρα θα δειχνουν και μικροτερα. Απο τους ενισχυτες που αναφερεις ο taga ειναι ταξη ΑΒ απλα εχει λαμπες στην προενισχυση,Ειναι αρκετα πιο ακριβος απο τους αλλους δυο αλλα εχει και usb dac. Ειναι βασικο να παρεις και αυτο αμεσα,γιατι ο ηχος απο την καρτα ηχου του υπολογιστη θα ειναι μετριος αν οχι κακος (δεν ξερω τι καρτα εχεις ή αν απλα περιοριζεσαι στην μητρικη).
Δεν ξερω ποιο ειναι το χρηματικο οριο,καλη επιλογη θα ηταν ο denon pma-50(ενισχυτης και dac),αλλα κοστιζει λιγο κατω απο 500 ευρω και εχει και αλλες ευκολιες που μαλλον θα σου ειναι αχρηστες (αλλες ψηφιακες εισοδους,bluetooth,τηλεχειρισμο).
Mικρα ενισχυτικα σε μεγεθος αλλα με αρκετα καλο ηχο ειναι τα box της pro-ject. Απο dac νομιζω το ifi nano LE ειναι η πιο οικονομικη αξιοπρεπης επιλογη (και ειναι και ενισχυτης ακουστικων).

Reaction score
47
το γραφειο ειναι πολυ μικρο,τα jbl θα ειναι πολυ μεγαλα. Αν τα taga σου αρεσουν παρε αυτα,εχουν αρκετα βολιμο μεγεθος και σε ασπρα θα δειχνουν και μικροτερα. Απο τους ενισχυτες που αναφερεις ο taga ειναι ταξη ΑΒ απλα εχει λαμπες στην προενισχυση,Ειναι αρκετα πιο ακριβος απο τους αλλους δυο αλλα εχει και usb dac. Ειναι βασικο να παρεις και αυτο αμεσα,γιατι ο ηχος απο την καρτα ηχου του υπολογιστη θα ειναι μετριος αν οχι κακος (δεν ξερω τι καρτα εχεις ή αν απλα περιοριζεσαι στην μητρικη).
Δεν ξερω ποιο ειναι το χρηματικο οριο,καλη επιλογη θα ηταν ο denon pma-50(ενισχυτης και dac),αλλα κοστιζει λιγο κατω απο 500 ευρω και εχει και αλλες ευκολιες που μαλλον θα σου ειναι αχρηστες (αλλες ψηφιακες εισοδους,bluetooth,τηλεχειρισμο).
Mικρα ενισχυτικα σε μεγεθος αλλα με αρκετα καλο ηχο ειναι τα box της pro-ject. Απο dac νομιζω το ifi nano LE ειναι η πιο οικονομικη αξιοπρεπης επιλογη (και ειναι και ενισχυτης ακουστικων).

Και αν πω ότι θέλω και μελλοντικά να συνδέσω πικαπ, πάει μακριά η βαλίτσα......... ??? ξεχνάω για λύση πάνω στο γραφείο???
Σε ευχαριστώ

Reaction score
47
Και αν πω ότι θέλω και μελλοντικά να συνδέσω πικαπ, πάει μακριά η βαλίτσα......... ??? ξεχνάω για λύση πάνω στο γραφείο???
Σε ευχαριστώ
Ο
, member: 5463"]Και αν πω ότι θέλω και μελλοντικά να συνδέσω πικαπ, πάει μακριά η βαλίτσα......... ??? ξεχνάω για λύση πάνω στο γραφείο???
Σε ευχαριστώ[/QUOTE]

Και οσο αφορα για αυτα που μου προτεινες.
Απο κοστος πιο ακριβο ειναι
1. Denon
2. Tangent+aune x1s
3. Taga hta 700 hybrid

Λογικα το dac του aune (sabre) θα ειναι πολυ καλυτερο απο τα ενσωματωμενα σε denon kai hybrid. Αν οχι τοτε στμφσιρει ε ο denon η αν οι λαμπες ταιριαξουν καλυτερα με οτι dac εχουν ομως σαν ποιοτητα ( Cmedia CM6631A+Cirrus Logic CS4344)

Reaction score
7.110
Ετσι οπως βλεπω τον χωρο σου που θα το βαλεις το πικαπ? Εχεις καποιον αριθμο απο δισκους τωρα ή σκεφτεσαι να ξεκινησεις να αγοραζεις μελλοντικα? Εγω θα προτιμουσα ξεχωριστες συσκευες,ενισχυτη και dac δηλαδη,για να εχω την ευελιξια της αναβαθμισης μελλοντικα,αλλα και για να πετυχω καλυτερα αποτελεσματα. Κοιτα και τις συσκευες που σου γραφω στο τελος του μηνυματος.

Mufasa

Top teaser
Reaction score
2.158
Από τις επιλογές που αναφέρονται στην αρχή ο Trends αποτελεί μία σίγουρη και πολυδοκιμασμένη επιλογή.

Μιας και δεν έχουν ακόμα αγοραστεί τα ηχεία να βάλω στο τραπέζι των προτάσεων την πλήρη λύση των Audioengine A2+.

Αν το πικάπ αποφασίσεις να το βάλεις κάπου εκεί κοντά, τα Augioengine έχουν μία βοηθητική είσοδο οπότε με την εισαγωγή ενός phono stage μπορείς να απολαύσεις τις αναλογικές μαύρες πλάκες.

Eπίσης! Τα οικονομικά μικρά Fostexάκια είναι.. μικρά και χωράνε όπου θες. Έχουν κι αυτά βοηθητική είσοδο (για το phono) κι υπάρχει ασορτί subάκι -- εφόσον ακούς dance ενδεχομένως θα το χρειαστείς.

Mελλοντικά αυτά θα γίνουν κύριο σύστημα και θα μπουν στο σαλόνι;

Reaction score
11.789
το γραφειο ειναι πολυ μικρο,τα jbl θα ειναι πολυ μεγαλα.
Διαστάσεις taga (ύψος, πλάτος, βάθος) = 23 x 14.5 x 21.4
Διαστάσεις JBL (ύψος, πλάτος, βάθος) = 30 x 18.5 x 24

Μικρή η διαφορά τους θα έλεγα. Σημαντική διαφορά; 1 ίντσα παραπάνω στη διάμετρο του γούφερ.

Reaction score
7.110
Το ενα εχει ογκο 7 λιτρα,το αλλο 13.5.....δεν ειναι και μικρη διαφορα. Η διαμετρος του γουφερ σε τοσο μικρη αποσταση και χωρο,μαλλον δεν ειναι σημαντικη. Το πιο σημαντικο ομως ειναι ο ηχος,τα jbl ειναι εξαιρετικα (για τα χρηματα τους) για ερασιτεχνικες-ημιεπαγγελματικες στουντιακες εφαρμογες,αλλα για την χρηση που θελει ο φιλος μαλλον θα κουρασουν.

Reaction score
11.789
Δεν ξέρει OP αν έχει μικρό ή μεγάλο γραφείο και ξέρεις εσύ. Ίσως να χρειάζεται μια μικρή αλλαγή της διαρρύθμισης.

Reaction score
7.110
Πετρο εγω βλεπω μια φωτο και ενα μικρο γραφειο (και σαν επιπλο και σαν χωρος γενικα).Ακομα και τα ηχεια edifier που υπαρχουν στη φωτο (μαλλον τα R1600 Tiii),με διαστασεις 25x15x21 (υ-π-β),δειχνουν μεγαλα και πολυ κοντα σε αυτον που καθεται στο γραφειο. Απο εκει και περα ο φιλος μας ξερει καλυτερα τι θελει.

Reaction score
11.789
Σίγουρα ξέρει καλύτερα, αλλά τα ηχεία που βλέπεις εσύ πολύ μεγάλα, εγώ τα βλέπω μικρά.
Και αυτό που λες εσύ πολύ κοντά, εγώ το βλέπω μια χαρά.

Reaction score
47
Πετρο εγω βλεπω μια φωτο και ενα μικρο γραφειο (και σαν επιπλο και σαν χωρος γενικα).Ακομα και τα ηχεια edifier που υπαρχουν στη φωτο (μαλλον τα R1600 Tiii),με διαστασεις 25x15x21 (υ-π-β),δειχνουν μεγαλα και πολυ κοντα σε αυτον που καθεται στο γραφειο. Απο εκει και περα ο φιλος μας ξερει καλυτερα τι θελει.
  • Edifier 1700bt 154mm×254mm×214mm(W×H×D)έπεσες διάνα κα το ήμισυ:party: τώρα ο χώρος είναι 12 τετραγωνικά 3X4.5 . Βασικό να ναι μικρο για να χωράνε όπως σωστα είπες. Και τα edifier class d ενισχυτη έχουν και για 100 ευρω παίζουν ΑΡΙΣΤΑ!!! όμως αν ακούσεις τα platinum θα καταλαβεις τι εννοω. Τα τα άκουσα με στήλες διπλάσιο ποσό α/β τεστ στο μαγαζι και τους έριχναν στα αυτιά (δεν θυμαμαι τι ηταν οι στηλες), μόλις έπαιζε το μικρο ηταν σαν να εφευγε μια κουρτινα απο μπροστά σου.
[DOUBLEPOST=1489775046][/DOUBLEPOST]
http://www.klipsch.com/products/r-15pm-powered-monitors
ΤΑ έχει όλα αυτά που ζητάς και φόνο και Ντακ γύρω στο 500αρικο
Με πολύ καλές κριτικές !!
Give it a try ;)
θα του ρίξω ματιά, σε ευχαριστώ

Reaction score
47
Από τις επιλογές που αναφέρονται στην αρχή ο Trends αποτελεί μία σίγουρη και πολυδοκιμασμένη επιλογή.

Μιας και δεν έχουν ακόμα αγοραστεί τα ηχεία να βάλω στο τραπέζι των προτάσεων την πλήρη λύση των Audioengine A2+.

Αν το πικάπ αποφασίσεις να το βάλεις κάπου εκεί κοντά, τα Augioengine έχουν μία βοηθητική είσοδο οπότε με την εισαγωγή ενός phono stage μπορείς να απολαύσεις τις αναλογικές μαύρες πλάκες.

Eπίσης! Τα οικονομικά μικρά Fostexάκια είναι.. μικρά και χωράνε όπου θες. Έχουν κι αυτά βοηθητική είσοδο (για το phono) κι υπάρχει ασορτί subάκι -- εφόσον ακούς dance ενδεχομένως θα το χρειαστείς.

Mελλοντικά αυτά θα γίνουν κύριο σύστημα και θα μπουν στο σαλόνι;

Στο σαλόνι σειρά klipsch rf-35 , rc,rs, rw... με ενισχυτη yamaha rxv-1500, αλλά εκει βλέπω με την οικογνεια ταινιούλες πιο πολύ. Μουσικη "φιλοξενουμε" στο δωμάτιο της κόρης (το γουστάρει και αυτή, για την μουσικη) και ψάνχω τη βελτιστη λύση+ φfiio x5+e12 και ακουστικά focal spirit pro (ΤΡΟΜΕΡΟ ΣΥΝΔΥΑΜΟΣ !!!!!). Σας είπα τα platinum είναι καημός μεγάλος, απλά φανταζομαι και δεν γνωρίζω πόσο διαφορετικά θα παίξουν απο το μαγαζί, αλλα οπως και να ναι θα παίξουν. Δισκους έχω από παλιά καμιά 80αρια όχι τίποτε σπουδαίο, να βάλω την κόρη και στη φάση του βινυλίου, αλλά πιο μετά σιγα σιγα, τωρα που θα μπει τιο πικαπ είναι ένα θέμα χιχιχχι είδωμεν ΚΑΤΑΡΧΗΝ ηχεία - ενισχυτή - dac

Timaras

Reaction score
2.153
Βασικά η ουσία του θέματος είναι ότι ο φίλος θέλει να πάει καρφωτός για τα platinum one χωρίς να έχει καμμία εναλλακτική στο μυαλό του οπότε ότι και να του πει κάποιος για άλλα ηχεία που μπορεί να παίξουν και καλύτερα θα πέσει στο βρόντο νομίζω.
Και γω ενεργά θα έπαιρνα για το γραφείο αλλά είπαμε.Platinum One!

Όσο για τον ενισχυτή τώρα,εφόσον τα ηχεία που θέλεις να πάρεις μπορούν να δεχθούν στην είσοδό τους έως 100w,θα επέλεγα έναν που μπορεί να αποδώσει τουλάχιστον αυτά!
Ας πούμε τον Α-500 της Behringer με τιμή ικανοποιητική!
Εδώ και το manual!
Τώρα αν θες πικάπ και τέτοια θα αναγκαστείς να τα πάρεις ξεχωριστά!

Reaction score
11.789
Καλή επιλογή. Και έχω διαβάσει ότι με κάποια αλλαγή κάποιων τελεστικών στην προενίσχυσή του, βελτιώνεται ο ήχος του.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.724
Όσο για τον ενισχυτή τώρα,εφόσον τα ηχεία που θέλεις να πάρεις μπορούν να δεχθούν στην είσοδό τους έως 100w,θα επέλεγα έναν που μπορεί να αποδώσει τουλάχιστον αυτά!
Ας πούμε τον Α-500 της Behringer με τιμή ικανοποιητική!
Πολύ σωστά!

Θα πρότεινα και λίγο παραπάνω χεντρουμ στον ενισχυτή, αλλά δε θα χρειαστεί, διότι πρώτα θα χρειαστεί υποβαθυφωνη μονάδα, που λέει κι ο μπουτχιας, η οποία θα ξελασπώσει το ηχειακι, και κατ'επεκταση και τον ενισχυτή. ;)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.063
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp