Ποιον Projector να διαλέξω;

Reaction score
0
Σκέφτομαι να αγοράσω Projector για Home Theater και είμαι ανάμεσα στους α) Sanyo PLV-Z2 β)Panasonic PT-L500U γ)InFocus Screenplay 4805 δ)BENQ PB6200 ε)BENQ PB6100. Ποιον από όλους προτείνετε?Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση; Πόσο σημαντικό είναι το DVI για τη ποιότητα εικόνας του Projector;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Γεια σου Namdaed.
Για αρχη ισως θα ηθελες να γνωριζεις πως στις δυο πρωτες περιπτωσεις που αναφερεις υπαρχουν νεα μοντελα(Panasonic 700,Sanyo Z3) τα οποια και προφανως θα εχουν να προσφερουν περισσοτερα απο τις παλαιοτερες υλοποιησεις.
Εαν ομως η συγκριση πρεπει να γινει αναμεσα σε οσα ακριβως εθεσες για λογους οικονομιας και σε περιπτωση που ο προβολεας θα χρησιμοποιηθει για οικιακο κινηματογραφο και μονο, τοτε η προσωπικη μου εκτιμηση θα ηταν ο Infocus 4805.

Περα απο αυτο ομως νομιζω πως θα σε βοηθουσε να διαβασεις για το πρωτο συγκριτικο.
Κυριως θα σε βοηθουσε πολυ περισσοτερο να δεις ολους αυτους τους βιντεοπροβολεις και να σχηματισεις την δικη σου προσωπικη αποψη.

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Το γνωρίζω ότι έχουν κυκλοφορήσει νέα μοντέλα(Ζ3,ΑΕ700), αλλά καθώς η τεχνολογία κινείται με γοργούς ρυθμούς και οι τιμές πέφτουν συνεχώς δεν θα ήθελα να διαθέσω πολλά χρήματα για ένα projector.Προτιμώ έναν projector που να παίζει αξιοπρεπώς και ένα λίγο καλύτερο ηχητικό σύστημα.Δυστυχώς δεν πρόλαβα να συμμετάσχω στο συγκριτικό με τους Projectors.@$*%!#%&!@ Πλέον το δίλημμα μου περιορίζεται ανάμεσα σε SANYO PLV-Z2 και Infocus 4805. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η θύρα DVI που διαθέτουν και οι δύο αλλά με προβληματίζει η μικρή ανάλυση του 4805, αφού θα ήθελα να παίζω και PcGames,HDTV(αν γίνει ποτέ εφικτή). Sanyo or Infocus:This is the question!

Reaction score
51
Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να μας πεις για να καταλάβουμε τις ανάγκες σου καλύτερα (και να είσαι σίγουρος ότι ΔΕΝ είναι μόνο το θέμα των χρημάτων.......)

Αν πχ σκοπεύεις να τον χρησιμοποιείς κατά 90% σε ταινίες, τότε ο 4805 θα σε καλύψει καλύτερα αφού δίνει πιο καλή κινηματογραφική αίσθηση.

Αν η χρήση του σε PCgames θα ξεπερνά το 40% των ωρών ίσως η λύση ενός LCD (όπως ο Z2) να είναι καλύτερη (όχι όμως πως δεν θα σε καλύψει ο 4805......)

Το θέμα HDTV βάλ'το για λίγο στην άκρη γιατί το να αγοράσεις κάτι σήμερα (σε υλικό ψηφιακής τεχνολογίας) με σκοπό να μπορεί να δουλέψει καλύτερα σε ένα εύρος χρόνου που πλησιάζει (και ίσως ξεπεράσει) τα 2 με 3 χρόνια είναι μάλλον ουτοπικό!

Απ' την άλλη, προσπάθησε να δεις έναν DLP σε λειτουργία (και αν είναι δυνατόν το μοντέλο που σε ενδιαφέρει) και ΖΗΤΗΣΕ να δεις τμήμα ταινίας ΜΕ υπότιτλους. Αν ΔΕΝ σε ενοχλεί φαινόμενο Rainbow, τουλάχιστον θα ξέρεις ότι δεν υπάρχει "τεχνικό" πρόβλημα στα μάτια σου για να σε εμποδίσει να πάρεις βιντ/λέα αυτής της τεχνολογίας.

Άλλο........αν στον χώρο σου ΔΕΝ μπορείς να ελέγξεις το φως (με άλλα λόγια αν δεν μπορείς να πετύχεις συνθήκες χαμηλότατου,εως θεοσκότεινου, φωτισμού ίσως ένας LCD να σε καλύπτει παραπάνω (αν και ο 4805 είναι αρκετά "φωτεινός" για να προβληματιστείς ιδιαίτερα.........)

Τι άλλο, τι άλλο.........
Αααα, ναι: ίσως να είσαι λάτρης του καλού (σχετικά) μαύρου. Ένας DLP είναι καλύτερος σε αυτόν τον τομέα, όπως και στην φυσικότητα των χρωμάτων.

Στα πόσα μέτρα από τον τοίχο προβολής θα τοποθετήσεις τον προβολέα? Θα πρέπει να ελέγξεις πόσες ίντσες βγάζει το μοντέλο που θέλεις ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΟΥ και αν το νούμερο αυτό σε ικανοποιεί. Μην είσαι όμως υπερβολικός σε απαιτήσεις (που τελικά κακό θα κάνουν στα μάτια σου και στο μυαλό σου........) Αν πχ κάθεσαι στα 3.5 μέτρα από το πανί η διαγώνιος σε 16:9 ΔΕΝ πρέπει να ξεπερνά τις 90 με 92"
(γιατί αλλιώς θα διαβάζεις τους υπότιτλους σαν να βλέπεις αγώνα πινγκ-πόνγκ...... :roll: )

Αυτά και άλλα πολλά.........................
Και πάνω από όλα: ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ!!!

Reaction score
0
Z2 δεν θα τον κοιτουσα ΚΑΝ !!!!

Βαλε κατω τον 700 και τον 4805 και διαλεξε τι ταιριαζει καλυτερα στο ματι σου  :wink:

Reaction score
0
Αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Να σημειώσω λοιπόν ότι τον Projector τον θέλω κυρίως για ταινίες,αλλά αν μπορούσα να παίξω και PcGames ικανοποιητικά δεν θα έλεγα όχι.Έπειτα όσον αφορά το φωτισμό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα καθώς ο χώρος προβολής βρισκεται σε υπόγειο,συνεπώς υπάρχει απόλυτος έλεγχος φωτός.Έχω υπολογίσει χοντρικά ότι η απόσταση θέασης θα είναι 4m και η απόσταση του Projector 5,5 m,χωρίς όμως τα νούμερα αυτά να είναι δεσμευτικά με το σκεπτικό ότι υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές. Είμαι λάτρης του ωραίου μαύρου, άσπρου, κόκκινου κτλ. κτλ. και κάθε ωραίας και ποιοτικής εικόνας.Συμφωνώ ότι η επιλογή είναι πάνω απ΄όλα θέμα χρημάτων,αλλά καλό είναι να υπάρχει μια ισορροπία. Δηλαδή λογική αντιστοιχία ποιότητας και τιμής.Τέλος γιατί Ζ2 δεν θα κοιτούσες καθόλου Aki?Θεωρείται απο πολλούς κορυφαίος.Περυσι ήταν top. Καταλήγοντας συγκλίνω προς Infocus 4805,τον οποίο θα δω σύντομα και απο κοντά.
Δεκτές όποιες παρατηρήσεις συμβουλές.

Reaction score
51
Στον χώρο σου (και βέβαια σε σχέση με την απόσταση προβολής) σταμάτα στις 100" (σε 16:9) και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ στα παιχνίδια.

Αφού θα βλέπεις κυρίως ταινίες ρίξε μια ματιά στον 4805 (βάλ' τον να παίξει αλλά οπωσδήποτε με υπότιτλους στην ταινία :wink: )
Δες όμως και τον PANASONIC 700 για σύγκριση (απ' τις καλύτερες λύσεις που υπάρχουν στα χρήματα αυτά και από τα δύο στρατόπεδα)

Στα παιχνίδια πάντως ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΚΑΝ να ανοίξεις (τουλάχιστον στις πρώτες 20-30 ώρες παιχνιδιού) πάνω από τις 100"
Την πρώτη φορά που έπαιξα GRAN TURISMO (είμαι fan του τέλειου αυτού driving simulator) στις 90" έπαθα σοκ :shock: :shock: . Κυριολεκτικά μου "βγήκαν" τα μάτια!! Μετά βέβαια συνήθησα και τώρα είναι όλα Ο.Κ.

Τέλος, να σου υπενθυμίσω ότι (τουλάχιστον στους LCD) κορυφάιο μοντέλο του 2003 είναι πλέον ξεπερασμένο κατά πολύ! Και μάλιστα σε παραπλήσιο κόστος........

Reaction score
0
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ
Ζ3 2000,00 Ζ2 1300,00 .Ο Ζ2 ΒΓΗΚΕ 11/03 ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΣΤΑ 2400,00 ΕΥΡΩ ΤΕΛΙΚΑ
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ
ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΙΔΙΚΑ
ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΓΙΑ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ .
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΗ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΟ
ΟΙ ΠΛΑΣΜΑ & LCD TV ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ ΔΙΑΘΕΤΩ ΕΩΣ 1500,00 ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ 0 Ζ2 ΜΗΝ ΠΩ ΓΙΑ Χ1 ΜΕ 700,00 Χ2 900,00 ΑΛΛΑ
ΕΠΕΙΔΗ Ο ΧΩΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ THN ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΦΑΚΟΥ
ΚΑΙ Ζ2 ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

Reaction score
0
Τελικά η επιλογή προβολέα δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα, ειδικά αν θες κάτι ποιοτικό και όχι πανάκριβο. Κινούμενος λοιπόν με τον άξονα value for money και το γεγονός ότι οι προβολείς εξελίσσονται συνεχώς, είμαι πλέον ανάμεσα σε Infocus 4805 και BenQ PE 5120 συγλίνοντας ελαφρά προς τον δεύτερο.Για να δούμε τελικά ποιος θα βγει νικητής;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.423
Members
38.696
Νεότερο μέλος
AudioFuture