Ποιος αγοραζει 720ρ?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
ισως να υπαρχει προβλημα χωρου. Μονο τοτε θα ελεγα πως ναι θα παρω 32 η 42 Full hd.
Ουτε το προβλημα χωρου καταλαβαινω(ο βιντεοπροβολεας χωραει παντου),
ουτε το 32/42 full HD, Aρη μου.:126:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Ποιος αγοραζει 720ρ?

Οπότε έρχεται και η εύλογη ερώτηση: Ποιός από τους κατόχους full HD προβολέων ταίζει με 1080 υλικό πάνω από το 50% της λειτουργίας του?

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να μας απασχολούν πλέον τέτοιου είδους ερωτήματα. Η απάντηση είναι πολύ απλή και είναι μονόδρομος: HTPC.

Έχω τον Sharp 21000 από τον Μάρτιο και έπαιξε μόνο δύο απλά dvd τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του! Από τότε, έχω δει τουλάχιστον 25-30 ταινίες σε ματρόσκες 1080p με ελληνικούς υπότιτλους, ενώ έχω κατεβάσει τουλάχιστον άλλες 40 ματρόσκες 1080p, που περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους στους σκληρούς μου δίσκους! :126:

Και μιλάμε αποκλειστικά για ταινίες που έχουν πάνω 6-6,5 αστέρια στο Imbd! Να μη μιλήσω για τις άπειρες παλαιότερες ταινίες-αριστουργήματα που είναι πλέον διαθέσιμες για κατέβασμα σε ματρόσκες 1080p: The deer Hunter, Godfather, Blade Runner κτλ!

Είναι λοιπόν τουλάχιστον αστείο να μιλάμε ότι δεν υπάρχει σήμερα άπειρο διαθέσιμο 1080p υλικό, ακόμα και στη πρωτότυπη μορφή του BluRay με προγράμματα όπως το Tsmuxer κτλ.

Το αν βαριέται ή δεν γνωρίζει κάποιος πως να στήσει ένα HTPC είναι άλλο θέμα! Το σίγουρο πάντως είναι ότι τα σύγχρονα HTPC είναι πανίσχυρα και κάνουν τα πάντα με φοβερή χρηστικότητα. Μπορεί άνετα να στήσει κάποιος ένα HTPC για εντελώς άσχετους, δηλαδή "να πατάει ένα κουμπί και να βγαίνει η χοντρή"! :142:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.218
Απάντηση: Ποιος αγοραζει 720ρ?

Παναγιώτη εσύ τώρα όμως μιλάς για την πηγή, ενώ λέμε για το μέσο απεικόνισης, προβολέα ή TV.
Μπορεί ένας φυσιολογικός (όχι βλαμμένος) άνθρωπος να δει διαφορές στις 42" μεταξύ HD Ready και Full HD?
Ειδικά παίζοντας κανονικά μια ταινία και όχι με πατερνάκια ή ακίνητες σκηνές με pause.

Reaction score
0
Τωρα αν σας πω οτι ακομα και DVIX καθομαι κα ι τα βλεπω στον projector θα φαω κραξιμο.
Αγορασα απο ενα φιλο ενα hitachi 720P 2 ετιας με 140 ωρες στην λαμπα αντι 350eur ,vogels βαση + Oehlbach (σωστα το εγραψα??) καλωδιο 10μετρο.
Τον εχω λυσαξει.αν μου βγαλει 3 χρονια μετα ουτε στο εξοχικο δεν θα τον παω.Θ ατον πεταξω-χαρισω κτλ.
Φανταστειτε οτι οταν βαριεμαι ανοιγω firefox και χαζευω Internet με προτζεκτορα και νοιωθω χλιδα.
Πιστευω οτι η τεχνολογια τρχει τοσο γρηγορα που δεν αξιζει να παρεις την πρωτη γραμμη παραγωγης αρα το 720 ειναι μια χαρουλα. Και να το λυσαξεις γιατι μετα απο 2 χρονια θα θεωρειται τοσο παλιο που δεν θ αεχει καμμια απολυτως αξια.
Ενας DENON AVC A1 που εκανε 6.000 ποσο κανει τωρα 500-600.
το ιδιο και οι TV,projectors,πανια ισως ???,AV αστα να πανε
Αυτα

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Ποιος αγοραζει 720ρ?

Τι λες βρε Παναγιώτη!! Τόσες πολλές ε; :142: :142:
Πας για αλλαγή λάμπας. :142: :142:
Γιατι βρε εσυ μηπως εχεις δει περισσοτερα bluray;
Σε πληροφορω πως ο Παναγιωτης με το pc του εχει δει και θα συνεχισει να βλεπει πολυ περισοτερα HD απο οτι εσυ με το player σου.

Reaction score
0
καλησπερα παιδια θα συμφωνησω στο οτι οι διαφορες 720- 1080,ειναι μικρες,οχι οτι δεν υπαρχουν,και σιγουρα φενονται σε αντιπαραθεση Α-Β,αλλα ο απλως κοσμος που δεν ασχολειτε,και παρα πολλη απλα θελει λιγο μεγαλυτερη εικονα απο τηλεοραση,πχ 80 90 ιντσες,και δεν διαθετει μεγαλο βαλαντιο ειναι καλυτερα προς το παρων,να περνει 720 λογο τιμης και λογο,ακομα λιγων τιτλων,αλωστε εδω στην ελλαδα το κατεβασμα απο ιντερνετ ταινιων σε καλη ποιοτητα,αφορα ενα παρα πολλη μικρο ποσοστο.μιας και ειναι στα σπαργανα προς το παρων,οπως και το HTPC,απλα η γνωμη μου ειναι οτι το φρουτο δεν οριμασε ακομα...θελει απλα το χρονο του, για την αποδοχη του απο το συνολο.

Reaction score
15.548
Re: Απάντηση: Ποιος αγοραζει 720ρ?

Οσο για τις διαφορες τωρα αναμεσα σε 1080ρ και σε 720ρ εχω
ξαναδιαβασει το αρθρο που αναφερεις.
Υποθετω δε πως ο καθενας αντιλαμβανεται διαφορετικα τις οποιες
διαφορες απο αναλογες αποστασεις.
Π.χ. δεν καταλαβαινω την μανια του κοινου να αγορασει οπωσδηποτε
1080ρ τηλεοραση 42''
Ποιος ο λογος?
Ας μου εξηγησει καποιος παρακαλω...
Απλα για να λεει οτι εχει 1080 τν στους φιλους του.....

Reaction score
15.548
Ουτε το προβλημα χωρου καταλαβαινω(ο βιντεοπροβολεας χωραει παντου),
ουτε το 32/42 full HD, Aρη μου.:126:
Συμφωνω....

Παιρνεις εναν προβολεα 1080 και βλεπεις σε 60-70 ιντσες σουπερ με τα ιδια λεφτα που εχει μια καλη τν 42 ιντσων.....
Η διαφορα ειναι στο οτι στην πρωτη περιπτωση δεν φαινονται τα λεφτα οταν δεν υπαρχει προβολη.....ενω στην δευτερη φαινονται τα λεφτα και χωρις προβολη.....:112:

Reaction score
15.548
Re: Απάντηση: Re: Ποιος αγοραζει 720ρ?

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να μας απασχολούν πλέον τέτοιου είδους ερωτήματα. Η απάντηση είναι πολύ απλή και είναι μονόδρομος: HTPC.

Εσυ σκεφτεσε μονο οπως γουσταρει η παρτη σου.....
Ο περισοτερος κοσμος(το 90%+)δεν ξερει ακομα τι ειναι 1080...

Έχω τον Sharp 21000 από τον Μάρτιο και έπαιξε μόνο δύο απλά dvd τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του! Από τότε, έχω δει τουλάχιστον 25-30 ταινίες σε ματρόσκες 1080p με ελληνικούς υπότιτλους, ενώ έχω κατεβάσει τουλάχιστον άλλες 40 ματρόσκες 1080p, που περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους στους σκληρούς μου δίσκους! :126:

Και μιλάμε αποκλειστικά για ταινίες που έχουν πάνω 6-6,5 αστέρια στο Imbd! Να μη μιλήσω για τις άπειρες παλαιότερες ταινίες-αριστουργήματα που είναι πλέον διαθέσιμες για κατέβασμα σε ματρόσκες 1080p: The deer Hunter, Godfather, Blade Runner κτλ!

Είναι λοιπόν τουλάχιστον αστείο να μιλάμε ότι δεν υπάρχει σήμερα άπειρο διαθέσιμο 1080p υλικό, ακόμα και στη πρωτότυπη μορφή του BluRay με προγράμματα όπως το Tsmuxer κτλ.

Το αν βαριέται ή δεν γνωρίζει κάποιος πως να στήσει ένα HTPC είναι άλλο θέμα!

Μα το θεμα Πανο ειναι να γινουν ποιο απλα ακομα τα πραγματα ωστε να δει ο κοσμος την διαφορα.....
Ο χρονος ειναι χρημα....μην κοιτας εσυ που εχεις χρονο και σου αρεσει και το αντικειμενο αρκετα και κανεις οτι κανεις..
Και εαν παρεις παραδειγμα εμενα που ακομα βλεπω dvd καταλαβαινεις τι γινετε παρα εξω.....!!!!!
Δυστυχως ουτε ο χρονος υπαρχει ουτε η τρελη ορεξη στο θεμα ποιοτητα της εικονας.....ειτε προκειται για πηγη,ειτε για μεσο προβολης.....

Το σίγουρο πάντως είναι ότι τα σύγχρονα HTPC είναι πανίσχυρα και κάνουν τα πάντα με φοβερή χρηστικότητα. Μπορεί άνετα να στήσει κάποιος ένα HTPC για εντελώς άσχετους, δηλαδή "να πατάει ένα κουμπί και να βγαίνει η χοντρή"! :142:

Εγω ενα τετοιο με την "χοντρη" το ηθελα αλλα δεν προκειται να ειναι σαν το player που ειναι πολυ "χοντρη"
Για κοιτα ποσο παει να κανουμε ενα htpc.....
Αλλα εαν κοληση θα στο φερω κολαρω....:112:

Reaction score
6
Άντε να πω και το δικό μου moto: The public gets what the public wants.

Μην κοιτάς Αντρέ που ως επαγγελματίας βλέπεις 5% στους 720p αφού όπως και να το κάνουμε ασχολείσαι σε μεγάλο βαθμό με την top ποιότητα δηλ. 1080p. Όπως πολύ σωστά είπες, αλλού το ποσοστό αυτό μπορεί να είναι μεγαλύτερο.
Εγώ θα πω κάτι άλλο. Το μεγαλύτερο ποσοστό στις αλυσίδες είναι στους Data. Αυτό τι σας λέει;

Εμένα μου λέει το εξής: Υπάρχει κόσμος εκεί έξω που θέλει μεγάλη εικόνα χωρίς να βάζει ως πρώτη προτεραιότητα την ποιότητα. Και να σας πω κάτι; ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ. Γιατί να μην έχει τη δυνατότητα με λίγα χρήματα να έχει πολλές ίντσες κατ' αρχήν και μετά να ψάχνει για ποιότητα;

Μην κοιτάτε που στις φλέβες μας τρέχουν pixel. Υπάρχει και λαός που δεν τρέχει (ακόμα:137:).

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.189
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιος αγοραζει 720ρ?

Υποθετω δε πως ο καθενας αντιλαμβανεται διαφορετικα τις οποιες
διαφορες απο αναλογες αποστασεις.
Π.χ. δεν καταλαβαινω την μανια του κοινου να αγορασει οπωσδηποτε
1080ρ τηλεοραση 42''
Ποιος ο λογος?
Ας μου εξηγησει καποιος παρακαλω...
Δε μπορώ να σου πω για το ευρύ κοινό.
Εγώ πάντως όταν παίζω με το PS3 και σε συνδυασμό με το ότι η απόστασή μου από την οθόνη δεν είναι ποτέ πάνω από 2 μέτρα, αντιλαμβάνομαι τη HD διαφορά άμεσα. :137:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιος αγοραζει 720ρ?

Δε μπορώ να σου πω για το ευρύ κοινό.
Εγώ πάντως όταν παίζω με το PS3 και σε συνδυασμό με το ότι η απόστασή μου από την οθόνη δεν είναι ποτέ πάνω από 2 μέτρα, αντιλαμβάνομαι τη HD διαφορά άμεσα. :137:
Τωρα, μαλιστα!:137:

Reaction score
5
Ότι είναι αντιληπτή η διαφορά από τα δύο μέτρα είναι... με 1080 υλικό πάντα....
Το θέμα είναι αν αξίζει αυτή η διαφορά τα εξτρά χρήματα (σχεδόν διπλάσια για βασικούς προτζέκτορες) και αν έχεις τέτοιο υλικό.
Προφανώς αυτό είναι θέμα του καθενός αλλά δεδομένης της μικρής διείσδυσης του HD υλικού (κάτω από 5%) μάλλον είναι περισσότεροι αυτοί που "θα έπρεπε" να πάρουν HD ready μηχανήματα αλλά προτιμούν τα full HD για λόγους παραπληροφόρησης ή/και δημαγωγίας (κακά τα ψέματα, άλλο περιθώριο κέρδους έχει ένας πωλητής από προτζέκτορα των 2000€ παρά από έναν των 800€).
Επίσης, δεν πρέπει να συγχέουμε τους προτζέκτορες (που κρατάνε συνήθως 3 χρόνια) με τις τηλεοράσεις που θα κρατήσουν ίσως και πάνω από 10 χρόνια (προσωπικά δε νομίζω βέβαια ότι ,τουλάχιστον στην Ελλάδα, τα κανάλια θα εκπέμπουν σε full HD ελεύθερα ούτε σε 20 χρόνια).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.611
Members
38.721
Νεότερο μέλος
gagakostas