Ποιος είναι ο τομέας που καθορίζει εντονότερα το τελ. ηχητ. αποτέλεσμα ;;;;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Επαναφέρω ένα μείζον θέμα που για προφανείς λόγους καθίσταται ιδιαίτερα επίκαιρο !
Ποιο τμήμα παίζει τον κύριο ρόλο στην "ηχητική ποιότητα" μιας "ψηφιακής πηγής"; Το τροφοδοτικό , το τμήμα clocking-χρονισμού-διαχείρισης του jitter, τα DAC's , το αναλογικό στάδιο εξόδου ,η ύπαρξη-ανυπαρξία οversampling , κάτι άλλο ; Εξυπακούεται ότι όλα παίζουν τον ρόλο τους. Ποιο όμως παίζει τον κυρίαρχο ρόλο ;
Θεωρώ το τρόπο που έθεσε το ερώτημα ο Κος Τσαντουλής απολύτως κατανοητό αλλά μια επανάληψη δεν βλάπτει.:126:
Το <<ποιο>> σημαίνει <<ποιο>> και όχι <<ποια>>.:104:
Με λίγα λόγια ένα, και όχι πολλά, από τα μέρη που αποτελούν μια πηγή.

D

deleted user 10898

Guest
Θεωρώ το τρόπο που έθεσε το ερώτημα ο Κος Τσαντουλής απολύτως κατανοητό αλλά μια επανάληψη δεν βλάπτει.:126:
Το <<ποιο>> σημαίνει <<ποιο>> και όχι <<ποια>>.:104:
Με λίγα λόγια ένα, και όχι πολλά, από τα μέρη που αποτελούν μια πηγή.
εαν απευθυνεσε στο δικο μου ποστ νομιζω πως ειναι ξεκαθαρο το συμπερασμα, απλως το αναλυω λιγακι...
"συνοψιζω...
σε ενα dac με Interface που σεβεται τον εαυτο του ή που εχει φροντισει ο κατασκευαστης να μειωνει τα σφαλματα χρονισμου, το τσιπακι σε ενα μικρο ποσοστο και το αναλογικο σε πολυ περισσοτερο θα δωσουν τον χαρακτηρα."

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
εαν απευθυνεσε στο δικο μου ποστ νομιζω πως ειναι ξεκαθαρο το συμπερασμα, απλως το αναλυω λιγακι..."
Δεν αναφερόμουν σε εσένα αλλά μίλησα γενικά.
Είναι σύνηθες, ενώ μια ερώτηση είναι ξεκάθαρη, οι απαντήσεις να μην είναι.

D

deleted user 10898

Guest
Δεν αναφερόμουν σε εσένα αλλά μίλησα γενικά.
Είναι σύνηθες, ενώ μια ερώτηση είναι ξεκάθαρη, οι απαντήσεις να μην είναι.
ναι αλλα ειχα την μυγα και μυγιαστικα... :136::138:

γιατι οι επροσωποι της diy (εσυ και μπακ) πιστευεται στο αναλογικο τμημα?
μηπως οι πειραματισμοι σας, σας το εχουν ξαναματα αποδειξει?
και ο Kαυτια ειναι diy αλλα απο dac δεν ξερει μια γιατι εχει behringer:143:
ενδιεφερον δεν ειναι πως στα βουβαλια τα αναλογικα τους εξελισσονται συνεχως?

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.326
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιος είναι ο τομέας που καθορίζει εντονότερα το τελ. ηχητ. α

και με βαση αυτα που εγραψα παραπανω να σχολιασω....

ΒΡΙΣΕ ΜΕ ημιθεε να αγιασω...
To μήνυμά σου είναι εριστικό και το διέγραψα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441

Αν προσέξεις στην απάντηση 10 και ο Βασίλης ο Τσαντουλής στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε έχοντας ακούσει μια πλειάδα συσκευών.

Τυχαίο? Δεν νομίζω...:126:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιος είναι ο τομέας που καθορίζει εντονότερα το τελ. ηχη

To μήνυμά σου είναι εριστικό και το διέγραψα.
μπουαχααα λαθος σαιτ κυριε...
εχει χιουμρο ρε γμτ μου τι αλλο να πω...
:143::143:

Reaction score
2
Απάντηση: Ποιος είναι ο τομέας που καθορίζει εντονότερα το τελ. ηχητ. αποτέλεσμα ;;;;

Η τιμή!
.-
Για αυτό μας πουλανε τον καφε 6 ευρώ και εμείς τον αγοράζουμε...Γιατί νομίζουμε οτι τιμή καθορίζει την ποιότητα....Την τιμή την καθορίζει το κέρδος και το γόητρο. και τίποτα άλλο

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Ποιος είναι ο τομέας που καθορίζει εντονότερα το τελ. ηχητ. αποτέλεσμα

γιατι με καλο αναλογικο σταδιο (και τροφοδοσια) ολα τα dac παιζουν τουλαχιστον πολυ καλα ακομα

και αυτα που εχουν μεσα τα behringer:107:

ενω με ενα μετριο αναλογικο σταδιο μπορεις να θαψεις και το καλυτερο τσιπακι.

το πρωτο βουβαλι αναβαθμιστηκε στο δευτερο απο το sabre 9008 στο 9018.

απο εκει και περα αναβαθμιζουν αναλογικα και τροφοδοσια για να ξαναπουλανε σε εμας που ηδη

εχουμε μια και δεν εχει βγει καινουργιο τσιπακι να βαλουν.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Re: Απάντηση: Re: Ποιος είναι ο τομέας που καθορίζει εντονότερα το τελ. ηχητ. αποτέλε

γιατι με καλο αναλογικο σταδιο (και τροφοδοσια) ολα τα dac παιζουν τουλαχιστον πολυ καλα ακομα

και αυτα που εχουν μεσα τα behringer:107:
+1000

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Ποιος είναι ο τομέας που καθορίζει εντονότερα το τελ. ηχητ. αποτέλε

Τέλος, θα ήθελα να κάνω μια μικρή παρένθεση για να εξηγήσω το "γιατί" πολλοί "πιστεύουν" τόσο πολύ στο αναλογικό στάδιο εξόδου, και ΙΜΗΟ αυτό οφείλεται στην ανεπαρκή σχεδίαση των επόμενων σταδίων. Κάτι, που σε καλές συσκευές, δεν ισχύει. Γι'αυτό και ο "πονηρός" bro μου, απάντησε έτσι, αλλά έχω την αμυδρά εντύπωση πως πολύ λίγοι κατανόησαν τι είπε το άτομο....:138::137:
Εξάκτλι (πρέπει να σε ξέρω από κάπου εσένα :116:)!
Γι αυτό νομίζω πως η ερώτηση πρέπει να απαντηθεί διευκρινίζοντας εξαρχής κάποιες συνθήκες. Σε μία πηγή αυτό που οφείλει να παίζει τον σημαντικότερο ρόλο είναι η πληροφορία, που σημαίνει ότι στην περίπτωσή μας τον σημαντικότερο ρόλο πρέπει να τον έχουν οι μετατροπείς. Για να το πω με άλλον τρόπο... οι ακουστικές διαφορές δύο τσιπ μετατροπέων που έχουν 20 χρόνια διαφορά στο έτος κατασκευής τους πρέπει να είναι χαοτικές και φυσικά υπέρ του νεότερου (είναι σαν να συγκρίνουμε έναν zx spectum plus με ένα PC i7). Αν αυτό δεν συμβαίνει, (εάν οι χαοτικές διαφορές λόγω τεχνολογικού χάσματος) δεν αναδεικνύονται, τότε ΟΚ, έχουμε αλλού "πρόβλημα".

Μιλώντας λοιπόν για σύγκριση ψηφιακών πηγών, πρέπει να υποθέσουμε ότι οι υπόλοιπες συνθήκες είναι ιδανικές ή έστω να θεωρήσουμε ότι υπάρχουν κάποιες σταθερές συνθήκες. Αλλιώς δεν έχει νόημα. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για όλη μας την ηχητική αλυσίδα. Αν έχεις ένα ηχείο που δεν κατεβαίνει χαμηλά, προφανώς δεν θα ακούς διαφορές στις πηγές που δίνουν καλύτερο χαμηλό και θα νομίζεις ότι όλες είναι ίδιες (σε αυτόν τον τομέα). Για να μην πάμε πάλι στην κουβέντα με τα ενισχυτικά, τα δυναμικά εύρη, τα πικάπια κλπ... :144:

Γενικώς, νομίζω ότι καμία απάντηση δεν είναι λάθος, εφόσον διευκρινίζεται η εκάστοτε οπτική γωνία.

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Σε μια ψηφιακή πηγή μεταξύ της αρχικής πληροφορίας και του τελικού αποτελέσματος μεσολαβούν χίλιοι δύο παράγοντες.
Έτσι λοιπόν είναι πολύ σημαντικότερα τα ενδιάμεσα στάδια από την αρχική πληροφορία.

Όσο η πληροφορία βρίσκεται σε ψηφιακή μορφή ελάχιστες αλλοιώσεις μπορεί να δεχτεί.
Φτάνουμε λοιπόν στο σημείο ο κρισιμότερος παράγοντας να είναι ο ποιο αδύναμος κρίκος και συνάμα ο ποιο σημαντικός.
Αυτός δεν είναι άλλος από τα φίλτρα και τον απομονωτή εξόδου (buffer), που εκεί πλέον η πληροφορία μας βρίσκεται σε αναλογική μορφή.

Αυτό που γράφεται σε κάποιες δοκιμές ότι ο καλύτερος ήχος οφείλεται σε καινούριας γενιάς ψηφιακά ολοκληρωμένα δεν ισχύει καθόλου.

Η τεχνολογία για τη μετατροπή του ακουστικού σήματος από ψηφιακή μορφή σε αναλογική δεν είναι κάποια τεχνολογία αιχμής.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845
Απάντηση: Ποιος είναι ο τομέας που καθορίζει εντονότερα το τελ. ηχητ. αποτέλεσμα ;;;;

Και γιατι ο Weiss το γυρισε σε Sabre τοτε?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Re: Απάντηση: Ποιος είναι ο τομέας που καθορίζει εντονότερα το τελ. ηχητ. αποτέλεσμα

Για τον ίδιο λόγο που κάθε χρόνο γίνονται επιδείξεις μόδας ενώ υπάρχουν άπειρα ρούχα και απόψεις.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

:422::402:

Να μου επιτρεψεις να παρατηρησω οτι στις επιδειξεις μοδας δεν μετρανε ουτε THD,ουτε Jitter......................μονο τα κοκκαλα απο τις ανορεξικες μετριωνται .

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Ποιος είναι ο τομέας που καθορίζει εντονότερα το τελ. ηχητ. αποτέλεσμα

γιατι οταν εχεις τετειο αναλογικο σταδιο οπως του νεου medea κοιταζεις πλεον τις μικρολεπτομερειες.
και γιατι το sabre δεν ειναι μονο dac. ειναι και αλλα πραγματα μαζι στο ιδιο ολοκληρωμενο.

Reaction score
4.419
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιος είναι ο τομέας που καθορίζει εντονότερα τ

Εδώ πλεον μια ερωτηση ενός φιλου.
Ποσο καλα είναι τα παλια ντακ προ δεκαετιας –δεκαπενταετιας από επωνυμες και αξιολογες εταιριες (CARY – SONIC FRONTIERS) με ουδολως ευκαταφρονητες τιμες για την εποχη τους σε σχεση με συγχρονες υλοποιησεις πχ WEISS.

Εγω να ρωτησω ποσο εχει βελτιωθει ο αναλογικος τομεας τα τελευταια 5-10 χρονια? Τι καινοτομιες παρουσιαστηκαν σε σχεση με το παρελθον που οδηγηθηκαμε σε καποια μικρη η μεγαλη εξελιξη? Και βεβαια ποιες είναι οι καινοτομιες και στα ντακ? Ένα ονομα (πχ SABRE) από μονο δεν λεει τιποτα. Τι το διαφορετικο φερνει όμως σε σχεση με το παλιο?

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιος είναι ο τομέας που καθορίζει εντονότερα το τελ. ηχητ. α

δεν νομιζω οτι ο βασιλης ρωτησε τι παιζη τον μεγαλυτερο ρολο στα κορυφαια dacs αλλα σε ολα.

οσο για τον weiss δεν ξερω τι εκανε αλλα εγω τετοιες μετρησεις Ι/V stage δεν εχω ξαναδει.

ουτε καν κοντα.

σε μια τετοια σχεδιαση γιατι να μην βαλη και το καλυτερο τσιπακι που ειναι σιγουρο οτι θα αξιιοποιηση

στο επακρο την υπεροχη του;

σε ενα αλλο πιο συμβατικο ομως αντι για το πανακριβο τσιπακι καλυτερα να εριχναν τα παραπανω

κοστος σε καλυτερο αναλογικο-τροφοδοσια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.580
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani