Ποιος θα παρει CRT?????

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Με αφορμη, ενα ποστ ρου φιλου MAD, μου δημιουργηθηκε αυτη η απορια.
Οι εξελιξεις στον τομεα της βιντεοπροβολης μας εχουν επιτρεψει να χαιρομαστε απιστευτη εικονα με 2000 ευρω. Σσ λιγο καιρο, θα εχουμε 1080 προβολεις με 3500 ευρω και ισως χαμηλοτερα. Απο την αλλη, τα λαμπατα θηρια που εχουν αφησει ιστορια, εχουν πεσει σε απιστευτα χαμηλες τιμες. Ενας G90 με μολις 5000 ευρω!!! Ενας προβολεας αναφορας που εχει διθυραμβικες κριτικες απο τους παντες σε τοσο χαμηλη τιμη!! Ασχετα με τα υπερ και τα κατα, ολοι εχουμε ονειρευτει ενα τετοιο προβολεα σε τοσο χαμηλη τιμη (εστω και μεταχειρισμενο). Ποιος θα δελεαζοταν απο μια τετοια περιπτωση??
Εγω προσωπικα, αν και μου περασε απο το μυαλο, θα προτιμουσα ενα ψηφιακο μηχανημα. Και για λογους ευκολιας, αλλα και γιατι με τα νεα φορμα, πιστευω οτι θα αποδωσει καλυτερα.
Εσεις???

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Δεν ξερω!
Υποθετω πως θα επρεπε να το σκεφτω παρα πολυ...
Για ορισμενους θα ειναι βλασφημια να συγκρινουμε εννιαντσους CRT με τα ψηφιακα μηχανηματα και ο G90 θρυλος(οχι σαν τον αλλο τον θρυλο που ξερετε στα περιχωρα Ρεντη-Δραπετσωνας-Ιχθυοσκαλας :lol:) ολκης.
Εαν επρεπε να στησω τον προβολεα μου σε σαλονι δεν θα το συζητουσα καν.Ψηφιακο διχως δευτερη ερωτηση.
Σε εξειδικευμενο χωρο ομως?
Κολαζει η σκεψη του G90 με ενα Crystalio...(να ενα εξοδο απαραιτητο για CRT και ακρως υπολογισιμο αρα παμε στα διπλα περιπου χρηματα)

Δεν ξερω , δεν ξερω...
Και απο την αλλη οι νεοι ψηφιακοι 1920χ1080...
Ουφ!Θα με σκασετε εσεις :wink:

Reaction score
14
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Δεν ξερω!
Υποθετω πως θα επρεπε να το σκεφτω παρα πολυ...
Για ορισμενους θα ειναι βλασφημια να συγκρινουμε εννιαντσους CRT με τα ψηφιακα μηχανηματα και ο G90 θρυλος(οχι σαν τον αλλο τον θρυλο που ξερετε στα περιχωρα Ρεντη-Δραπετσωνας-Ιχθυοσκαλας :lol:) ολκης.
Εαν επρεπε να στησω τον προβολεα μου σε σαλονι δεν θα το συζητουσα καν.Ψηφιακο διχως δευτερη ερωτηση.
Σε εξειδικευμενο χωρο ομως?
Κολαζει η σκεψη του G90 με ενα Crystalio...(να ενα εξοδο απαραιτητο για CRT και ακρως υπολογισιμο αρα παμε στα διπλα περιπου χρηματα)

Δεν ξερω , δεν ξερω...
Και απο την αλλη οι νεοι ψηφιακοι 1920χ1080...
Ουφ!Θα με σκασετε εσεις :wink:
1) καταρχάς οταν μιλάς για θρύλο θα πλένεις απο το στώμα μέχρι τα πόδια σου με antiseptic, αλλιώς No mercy στον roz τύπο!

2) όταν οι τιμές κατεβαίνουν και φτάσουν αισίως στα 5,000χιλιάρικα για 1920χ1080 αφού στην ουσία δεν θέλουν ούτε scalers ουτε τίποτε άλλο, αρα είσαι κομπλέ μιλάς για ενα ποσό που σου δίνει ανάλυση που οι λάμπες δεν θα μπορέσουν να φτάσουν ετσι?

3) Οι λάμπες εχουν την τέλεια εικόνα απο φωτεινότητα όμως πώς συγκρίνονται με τα νεα γενιάς μασινάκια?

4) επίσης σε ογκο και βάρος μιλάς για εγκαταστάσεις ακόμα που θέλουν γερανό και παλάγκα για να γίνουν στο ταβάνι?

5) Τώρα άλλο 5,000 Ευρώ και άλλο 13,000 και δεν είσαι και σουπερ 1920χ1080 ετσι?

6) Αλλά αναλογικό vs Digital είναι δίλημμα!!!!

Ουφ και εγώ εσκασα

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Θα πώ και εγώ την γνώμη μου, και ας μην πιάνεται καθ'οτι CRTάκιας.
Όταν λοιπόν κάνεις <χρήση> στόν προβολέα έχεται όλοι δίκιο!!! όταν όμως κάνεις κατάχρηση
όπως ο υποφαινόμενος,τότε ο CRT είναι μονόδρομος,φανταστήτε σε 7 χρόνια 12000 ώρες,
πόσες λάμπες θά ήθελα σε ψηφιακό (εάν βέβαια άντεχε τόσα χρόνια?).
Επίσεις οι ψηφιακοί πού είδα μέχρι στιγμής στον Ανδρέα στά διάφορα τέστ,αντί για μαύρο έχουν
ένα σκούρο γκρί,ποιός θα μου δώση το μαύρο που απολαμβάνω τόσα χρόνια?
Ο μόνος λόγος αλλαγής είναι η ανάλυση καί ο G90 έχει 2500Χ2000.
Και κάτι γιά το σαλόνι!!! γιατί φιάχνουμε ένα σαλόνι? Γιά τούς φίλους,ή για ζούμε εμείς σε ένα χώρο
που μάς αρέση? (αυτό είπα στήν γυναίκα καί την έπεισα,είναι νομίζω λογικό επιχείρημα!!)
Διαλέγουμε λοιπόν 1 ταινία την εβδομάδα λόγω λάμπας? ή βλέπουμε ότι καί όποτε θέλουμε?

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Ακομα ενα προβλημα ομως, ειναι και ο λογος πλευρων των λαμπατων που ειναι 4:3. Εκει, χανουν κατα πολυ σε σχεση με τους αυθεντικους 16:9. Και μη ξεχναμε οτι οι λαμπατοι υποφερουν απο Burn In των φωσφορων...

Reaction score
10
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ said:
Ακομα ενα προβλημα ομως, ειναι και ο λογος πλευρων των λαμπατων που ειναι 4:3. Εκει, χανουν κατα πολυ σε σχεση με τους αυθεντικους 16:9. Και μη ξεχναμε οτι οι λαμπατοι υποφερουν απο Burn In των φωσφορων...
Στους λαμπάτους μπορείς να δώσεις ότι λόγο πλευρών θέλεις (όπως στις CRT TVs με το πλήκτρο για αναμορφικό 16:9)
και εκεί έιναι που δεν παίζονται!
Βέβαια το burn in υπάρχει.
Έχοντας ζήσει για πολύ καιρό με έναν Barco 1209, έχω να πω ότι τα ψηφιακά, ειδικά στον τομέα του χρώματος, έχουν
δρόμο ακόμα να κάνουν.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Οι CRT ειδικά ένας 9ιντζος είναι και θα παραμείνει για αρκετό καιρό ακόμα ό,τι καλύτερο υπάρχει στον τομέα της εικόνας...

Αν δεν ήταν τόσο θηρία σίγουρα με 5.000 Ευρώ δεν είναι απλά ευκαιρία...

Αλλά δυστυχώς δεν είναι εύκολο να τον στήσεις...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.505
Members
38.707
Νεότερο μέλος
Kesus