Ποιοτητα ρευματος δικτυου.Τι και αν εχεις τα καλυτερα μηχανηματα...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Πριν απο μερικα χρονια επεστρεψα απο την πολη που φοιτουσα και μαζι εφερα και το setup που ειχα εκει.Παρατηρησα οτι μετα την εγκατασταση του στο σπιτι μου στην αθηνα
, τα ιδια μηχανηματα ακουγοντουσαν διαφορετικα.Τραχυς ηχος , ξηρος και ακομα χειροτερος σε υψηλες σταθμες..Τα πηγα και τα εστησα στο σπιτι του ξαδερφου μου και
τα πραγματα διορθωθηκαν εντυπωσιακα.Εκει καταλαβα οτι μαλλον ειναι το ρευμα.Κυμαινομενη ταση ισως.Το σπιτι μου ειναι στη Ν.Σμυρνη.Δεν ξερω αν ειναι προβληματικη η περιοχη.Η χρηση φιλτρων ρευματος διορθωνει την κατασταση;Τι μπορει να διορθωσει την κατασταση εκτος απο τη μετακομιση. Εδω σε λιγο θα διαλεγουμε σπιτι
με κριτηριο την ποιοτητα ρευματος.
:)

Reaction score
3.497
Πιστεύω ότι ο χώρος σου, ακουστικά, έχει χειρότερη συμπεριφορά από τους άλλους χώρους που δοκίμασες το σύστημά σου.
Δεν πιστεύω ότι στην περίπτωσή σου η κακή συμπεριφορά του συστήματος οφείλεται στην κακή ποιότητα του ρεύματος

Στην Ν. Σμύρνη το ρεύμα της ΔΕΗ είναι καλό.

Reaction score
3.497
Φρόντισε για την καλύτερη ακουστική βελτίωση του χώρου ακρόασης. Μια καλή αρχή είναι να ξεκινήσεις με την τοποθέτηση των ηχείων σε άλλη θέση.

Reaction score
0
Φίλε Tyler μάλλον ο χώρος σου κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά...

Φυσικά και το ρεύμα παίζει τό ρόλο του, αλλά δεν πιστεύω σε τόσο μεγάλο βαθμό.
Πρόσφατα άλλαξα καλώδια ρεύματος σε προενισχυτή και τελικό και η διαφορά, αν και υπαρκτή δεν ανέτρεψε το σκηνικό. Φυσικά τώρα που συνήθισα τον ήχο με τα καλώδια δεν γυρίζω πίσω...
Δοκίμασε κάτι πολύ απλό...χτύπα παλαμάκια μέσα στο δωμάτιο να δείς κατά πόσο ακούς αντηχήσεις. Αν ακούς, τα πράγματα είναι ήδη άσχημα...
Η καλύτερη λύση είναι η συμβουλή κάποιου ειδικού. Αν δεν αντέχεις, κάνεις μόνος σου ή με συμβουλές φίλων παρεμβάσεις και κρίνεις από το αποτέλεσμα.

Reaction score
3.497
Οταν θα χτυπάς παλαμάκια, να μην είναι η γυναίκα σου στο σπίτι. Ακουσε την συμβουλή μου και δεν θα χάσεις.

Reaction score
5
Η ποιότητα του ρεύματος σίγουρα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην απόδοση του συστήματος. Φυσικά το να κρίνεις σε κάποιο άλλο χώρο το ίδιο setup είναι κάπως παρακινδυνευμένο διότι εκτός του ότι σε κάποια άλλη περιοχή την συγκεκριμένη στιγμή η ποιότητα του ρεύματος μπορεί να είναι αισθητά καλύτερη η χειρότερη πρέπει να λαμβάνεις υπόψη και τις ακουστικές ιδιαιτερότητες του χώρου.

Πάντως ότι υπάρχει τεραστία διαφορά ορισμένες φορές από το ρεύμα είναι ένα γεγονός, όμως ένα άλλο γεγονός είναι ότι ποτέ το ρεύμα δεν έχει την ίδια ποιότητα και αυτό πρέπει να γίνεται αισθητό από μέρα σε μέρα και από ώρα σε ώρα. Αν αυτό δεν γίνεται αισθητό πιστεύω ότι πρώτα υπάρχει πρόβλημα ποιότητας με τα μηχανήματα η και πρόβλημα με τον χώρο.

Γενικά έχω την εντύπωση ότι το ρεύμα ναι μεν επηρεάζει αλλά ποτέ δεν πρέπει γίνεται ενοχλητικό στο άκουσμα ιδιαίτερα όταν υπάρχουν καλά μηχανήματα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
φιλοι μου σας ευχαριστω γιατι ημουν ετοιμος για μετακομιση.Πραγματι το δωματιο ειναι αρκετα "φορτωμενο". Υπαρχουν ομως χαλιά, κουρτινες και γνωριζω γενικα πως επιδρουν στην ακουστικη χωρου μιας και ειμαι Φυσικος.Εχω κανει καποιες δοκιμες , μεχρι που αλλαξα και δωματιο στο ιδιο σπιτι αλλα παλι τα ιδια παρολο που η θεση των ηχειων ηταν καλυτερη σε ενα πιο αδειο δωματιο. Αυτο που δεν αντεχεται παντως ειναι οτι τα tweeter "ξυνουν" και αυτο τα καταστρεφει ολα.

Φιλε g.kar , αν η γυναικα σου μαθει απο τη γειτονια οτι βαρας παλαμακια οταν αυτη λειπει, κινδυνευεις απο αλλου ειδους παρεξηγηση :lol:

Reaction score
3.497
πολύ καλό αυτό με το γείτονα ...
Γιαυτό λες καθε φορά που χτυπάω παλαμάκια έρχεται και μου λέει να παιξουμε το παιχνίδι με τον μπάτλερ και τον μάστερ ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης