Ποιοτητα υλικων στις αναβαθμισεις.

Ποιοτητα πυκνωτων κατα την αναβαθμιση ενος vintage ενισχυτη

• Νορμαλ

Votes: 8 44,4%
  • Ακριβοι

Votes: 9 50,0%
  • Extreme

Votes: 1 5,6%

• Total voters
    18

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.294
Μου ζητηθηκε απο ακροατη συλλεκτη με μεγαλη ποσοτητα μηχανηματων να ανεβασω αυτο το νημα να συζητησουμε εδω εαν υπαρχει ενδιαφερον για την ποιοτητα των υλικων που θα επρεπε να χρησιμοποιουμε στις αναβαθμισεις και συγκεκριμενα τους πυκνωτες .

Πιο συγκεκριμενα παντα η λογικη ειναι να γινεται αυξηση της υπαρχουσας χωρητικοτητας οταν οι ηλεκτρολυτικοι ειναι σε τροφοδοτικο αλλα πριν την σταθεροποιηση , αντιστοιχα σε τοπικα τροφοδοτικα ενω προσοχη στην επιλογη της τιμης πρεπει να υπαρχει οταν οι ηλεκτρολυτικοι ειναι σε κυκλωματα αναδρασης φιλτρων η σταθερας χρονου .

Μερικα Δεδομενα
Πολλες φορες εχει εκφραστει η λανθασμενη αποψη οτι ο οποιος χαρακτηρας του μηχανηματος θα αλλαξει με φρεσκαρισμα πυκνωτων και πιθανον αυξηση . Τραγικο λαθος ο χαρακτηρας του μηχανηματος ειναι 15 αλλα πραγματα εκτος απο την ποιοτητα των πυκνωτων η και πιθανες μεταβολες στην χωρητικοτητα προς τα πανω .

Αλλαγες στον χαρακτηρα και πιθανον προβληματα θα εμφανιστουν απο την αλογιστη χρηση υλικου και επεμβασεις οπως ειπα σε αναδραση σταθερες χρονου και φιλτρα .

Ακομα μια αποψη ειναι οτι εαν βαλουμε extreme πυκνωτες συνηθως με λαμπατες καταβολες τυπου 4,7uf /630V στα σημεια που οι πυκνωτες ειναι DC blocking η coupling μεταξυ δυο σταδιων θα δουμε μεγαλη διαφορα . Ισχυει αλλα οχι αλογιστα Αυτο σημαινει οτι τα εξαρτηματα αυτα εχουν τεραστιο φυσικο μεγεθος σε σχεση με εναν κοινο ηλεκτρολυτικο ελαχιστου μεγεθους , εχουν και αυτοι πολικοτητα απο την κατασκευη τους ( πραγμα που δεν γνωρζει παρα πολυς κοσμος ) και τελος ειναι πολυ ευκολο να οδηγηθουμε σε αρνητικο αποτελεσμα απο την στιγμη που το εξαρτημα ειναι συνδεσμολογημενο αναποδα αλλα και απο την στιγμη που το φυσικο του μεγεθος συχνα λειτουργει μικροφωνικα και τσιμπαει πραγματα απο αλλες βαθμιδες που λειτουργουν διπλα του .

Η δικια μας προσεγγιση
Αρχικα πριν απο 5 περιπου χρονια μια βολτα στο Πολυτεχνειο στο τμημα Μηχανολογων και τομεα Πηρυνικης τεχνολογιας οπoυ ζητησα να μου δειξουν ενα PC το οποιο να ειχε γραμμενες επανω του τις απιστευτες χιλιαδες ωρες. Βρεθηκε ενα το οποιο ειναι αναμενο αιωνες και ειναι συνδεμενο με μια μετρητικη κεφαλη και δημοσιευει αποτελεσματα σε real time σε μια ιστοσελιδα . Σηκωσα το καπακι ειδα μεσα μια μητρικη Assus και συγκεκριμενο τυπο πυκνωτων . Εδω ειμαστε ειπα !!! Εντοπισα το εργοστασιο και αγοραζω απο τοτε την ακριβοτερη σειρα του συγκεκριμενου εργοστασιου παντα στους 105 βαθμους πυκνωτες που χρησιμοποιω συνηθως σε πολυ Consumer μηχανηματα .

Για ολα τα υπολοιπα και μια σκαλα πιο πανω ειναι η Nippon και Nichicon οπου εκει γινονται επισης επιλογες παντα στους 105 βαθμους αναλογα την χρηση παει και αναλογα η σειρα .

Κατα περιπτωση μας εχει ζητηθει να χρησιμοποιησουμε ακριβοτερες σειρες οπως Panasonic Mundorff κλπ απο διαφορους ακροατες .

Πιο συγκεκριμενα ο ακροατης μας βρηκε τον ηχο σε ενα μαλλον μικρo μηχανημα που του αναπυκνωτισαμε μαλλον σκληρο και σημερα μπαινουμε στην διαδικασια να αφαιρεσουμε ολους τους πυκνωτες που βαλαμε τςη Nippon με panasonic ωστε να εκτιμηθει αναλογα το αποτελεσμα .

Ενδιαφερον θα ειχε να συζητηθουν εδω οι δικες σας αποψεις και εμπειριες .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
221
Μετα απο καποιους πειραματισμους σε παλια μηχανηματα κατεληξα στο συμπερασμα οτι καλο ειναι να χρησιμοποιουμε καλυτερα υλικα σε ποιοτητα αλα στην ιδια τιμη με τα μαμας.Σε παλιο ενισχυτη Kenwood οταν αλλαξα πυκνωτες τροφοδοτικου με διπλασιας χωρητικοτητας το ηχητικο αποτελεσμα χειροτερεψε ειδικα σε χαμηλες εντασεις.
Κατι αλλο που εχω καταλαβει ειναι οτι υπαρχει λογος που καποιοι κατασκαευαστες χρησιμοποιουν πολλους μικρους στα τροφοδοτικα αντι για εναν μεγαλο και νομιζω οτι αυτη ειναι η πιο σωστη προσεγγιση,επισης σε κυκλωματα RIAA και τονων η αλλαγη τυπου και τιμης υλικων επιφερει μεγαλες αλλαγες στο ηχητικο αποτελεσμα και καλυτερα ειναι να προσεχουμε περισσοτερο την ανοχη να ναι χαμηλα...
Τελος να προσθεσω οτι δεν καταλαβαινω τη χρηση πολυ ακριβων πυκνωτων για μεγαλη ταση σε μη λαμπατα μηχανηματα και crossover τη στιγμη που κυκλοφορουν πολυ καλοι MKP,MKS κτλπ.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.294
Θεωρω απιθανο αυτο που περιγραφεις να αυξησεις την χωρητικοτητα σε τροφοδοτικο και να εχεις αρνητικο αποτελεσμα . Ειμαι απολυτα σιγουρος οτι για την αρνητικη εικονα θα ευθυνεται και κατι αλλο που τελικα εβγαλε αυτο το αποτελεσμα .

Γενικα μια απο τις παραφιλολογιες η αστικος μυθος που υπαρχει στο ιντερνετ ειναι οτι για ολα φταινε οι μεγαλοι πυκνωτες του τροφοδοτικου η τα τρανσιστορ εξοδου . Στο ξενο φορουμ ειναι δεκαδες τα παραδειγματα ανθρωπων που ειχαν διακοπες σε ενα καναλι ετρεξαν να αλλαξουν τα τρανσιστορ εξοδου και η βλαβη ηταν ας πουμε ενας βρωμικος διακοπτης .

Σε εναν ενισχυτη ακομα και οταν οι κεντρικοι πυκνωτες εχουν χασει πανω απο to 50% της χωρητικοτητας τους το πιθανοτερο ειναι οτι ο ακροατης δεν θα καταλαβει απολυτως τιποτα μεχρι να ζητησει καποια ισχυ τυπου απο το 20% και πανω οπου φυσικα θα αυξηθει η παραμορφωση .

Αντιθετα ..ενας και μονο πυκνωτης στην αναδραση ευτελους αξιας μεγεθους και χωρητικοτητας μπορει να στειλει την ποιοτητα του ενισχυτη στα ταρταρα πραγμα το οποιο φυσικα δεν θα διορθωθει απο μονο του αλλα και δεν θα αλλαξει ακομα και με 1.000,000 φαραντ σε πυκνωτες προσθετα στο τροφοδοτικο.

Αρα τις επισκευες μας δεν μπορουμε να τις αντιμετωπιζουμε τμηματικα και με αστικους μυθους και πρεπει αν βλεπουμε οχι μονο το συνολο αλλα και τα εξαρτηματα τα οποια μπορει να χαλασουν σε κοντινο χρονο .

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ακομα μια ακραια αλλα οχι απιθανη περιπτωση σε Ιαπωνικα κυριως μηχανηματα ειναι οτι οι Ιαπωνες αρεσκονται να τρεχουν τα ημιαγωγα του διαφορικου και των πρωτων σταδιων στον κορο γιατι ετσι παιζουν καλυτερα . Εχουν ενα τρανσιστορ με προδιαγραφες για 30 βολτ και το τρεχουν στα 29,9 αυτο σημαινει οτι οι πιθανοτητες να την κανει ειναι αρκετες αλλα σε βαθος χρονου τυπου 20 χρονια ( τελικα δεν ειναι αθανατο )

Πολλες φορες συμμβαινει τα τρανσιστορ αυτα να στρεσαρονται και να βγαζουν φυσημα η αλλες προβληματικες καταστασεις ...Αυτο συμβαινει με την κατασταση ως εχει Οποτε εαν αναβαθμιστουν πυκνωτες και τροφοδοτικα και τα ρευματα γινουν ξανα ισχυρα και καθαρα αυξανεται το στρες σε αυτα τα τρανσιστορ και η καιγονται η αυξανεται η δυσλειτουργια τους .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
221
Νομιζω οτι οι ενισχυτες με "μικρα" τροφοδοτικα περα απο την οικονομια του κατασκευαστη φτιαχτηκαν ετσι και για να ειναι γρηγορα και καθαρα μια και αυτο ειναι το ζητουμενο σε consumer κατασκευες ακομη και σημερα,φυσικα μιλαω για μικρης ισχυος
κατασκευες και σαν παραδειγμα εχω καποια Marantz και Harman που εχω τσεκαρει εσωτερικα...
Σε καθε περιπτωση θεωρω τη μικρη χωρητικοτητα ΚΑΙ επιλογη για τον ηχο ειδικα σε γιαπωνεζικα μηχανηματα ενω οι αγγλοι ειναι γνωστοι για τη τσιγκουνια τους γενικα σε υλικα.
Στην περιπτωση του Kenwood ισως φταιγαν και αλλα πραγματα σιγουρα και δεν βοηθησε το μεγαλυτερο τροφοδοτικο(ισως επρεπε να βαλω και bypass) η και αλλες διοδους στην ταλαιπωρημενη γεφυρα.
Τελος θα συμφωνησω απολυτα με την αποψη περι υλικων σε κυκλωματα αναδρασης ειναι μεγιστης σημασιας και δεν δινεται παντα η καταλληλη προσοχη !

Reaction score
29.790
Eγω θα ήθελα να πω δυο λογάκια , λίγο πιο πολύ κακιωμένα.
Σάκη , η εμπειρία σου και γνώση , εμένα μου είναι γνωστές, το ξέρεις. Ομως το να περιμένεις απο αδαείς να σου απαντήσουν , και να έχουν και άποψη για κυκλωματική σχεδίαση και υλοποίηση μου φαίνεται τουλάχιστον άτοπο. Οι περισότεροι απλοί χρήστες , δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ένα τρανζίστορ απο ένα ολοκληρωμένο. Εχω γνωστό μου που αποκαλεί τους πλαστικούς πυκνωτές ρελέδες λόγω χρώματος(πορτοκαλί). Ειδικότερα νομίζω πως η γνώμη του κάθε χρήστη , είναι ναι μεν σεβαστή , δεν μπορεί όμως να αξιολογηθεί και να στοιχειοθετήσει καταστάσεις και κρίσεις. Ο μέσος ακροατής , (ακόμα , ιδιαίτερα ο High endάς) δεν ξέρει που του παν τα 4 , θα έχει άποψη για τον κάθε πυκνωτή? Ενοιες όπως esr dcr linear operation area , και διάφορα άλλα τέτοια γραφικά του είναι εντελώς άγνωστα .Εχει μάθει ό,τι αν αυξήσει την χωρητικότητα στο τροφοδοτικό θα πάρει πλουσιότερο μπάσο , ή όπως ανέφερες από το ξένο φόρουμ , διακοπές στον ήχο θεωρεί ό,τι οφείλονται στα τρανζίστορς ισχύος. Τάση οδήγησης , ρεύμα πόλωσης κλπ του είναι έννοιες άγνωστες και δεν έχει την όρεξη και την κάψα να κάτσει να διαβάσει και να μάθει. Ετσι είναι και δεν θέλω να μειώσω κανέναν, δεν ενδιαφέρει ουσιαστικά τον μέσο ακροατή πως λειτουργεί η πόλωση , που εφαρμόζεται , πόση είναι , ποια είναι τα οδηγά τρανζίστορς , τι χαρακτηριστικά έχουν , αν οδηγούν ικανοποιητικά τα ισχύος , τι εύρος έχουν τα ισχύος , και πάει λέγοντας.
Για να μην παρεξηγηθώ , για τον τρόπο που γράφω ξαναλέω , ό,τι δεν είναι δυνατόν να έχει άποψη ο μέσος χρήστης για όλα ή κάποια από αυτά, πόσο μάλλον για τους πυκνωτές που όλοι έχουν άποψη , και ελάχιστοι την απαιτούμενη γνώση. Δεν θα συζητήσουμε για hfe γιατί θα πέσει πολύ γέλιο . Όπως και ή άποψη , ό,τι ένας μεγάλος 47μf/630v είναι καλύτερος από έναν 47μf /100v
Όπως είπα η γνώση δεν υπάρχει και καλώς κάνει και απουσιάζει σε ανθρώπους που δεν έχουν καμιά σχέση με το αντικείμενο. Φαντάζεσαι να έλεγες και να είχες και άποψη στο πως πρέπει ο-η δικηγόρος σου να χειριστεί μια υπόθεση?

Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.294
Γιαννη ενω δεν διαφωνω σε αυτα που γραφεις η υπαρξη του νηματος σαφως και δεν εχει στοχο την κυκλωματικη αναλυση σε βαθος του πως και του γιατι .

Ο κυριοτερος στοχος ειναι η συλλογη εμπειριων απο ακροατες που εχουν ενα τετοιο μηχανημα και εχουν κανει καποια αναβαθμιση και οποτε εχουν καποια εμπειρια απο τις ακροασεις τους να προσθεσουν .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.168
Το παιχνίδι αλλαγής πυκνωτών αφορά σχεδόν πάντοτε συσκευές ήχου. (Σχεδόν) ποτέ εικόνας. Συμπέρασμα: ο ήχος ασκεί τη φαντασία και μας ταξιδεύει. Κλείστε την τηλεόραση και ακούστε Kosmos ή και κανέναν μερακλή ερασιτεχνά που παίζει Ζαγοραίο. Αυτά...

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Αγαπητέ Γιάννη, εγώ δεν γνωρίζω τίποτα από κυκλώματα, και αυτά τα ακρωνύμια τριών γραμμάτων (esr, dcr κλπ) που αναφέρετε εσύ και ο Σάκης μου φαίνονται Κινέζικα. Κοιτάζοντας μια πλακέτα συσκευής ήχου το μόνο που μπορώ να ξεχωρίσω είναι οι πυκνωτές και τα τρανζιστορς τα οποία είναι συνήθως κολλημένα πάνω σε μια ψύκτρα.
Είμαι δε παντελώς αντίθετος στο να "πειράζει" κάποιος ένα μηχάνημα εφόσον αυτό δεν έχει κάποια σοβαρή σχεδιαστική ανωμαλία ή βλάβη.
Από την άλλη όμως βρε Γιάννη, και εδώ συμφωνώ με τον Σάκη ως προς την χρησιμότητα αυτού του νήματος, θα ήθελα να ακούσω τις εμπειρίες άλλων χρηστών.
Ποιος ξέρει, ίσως μάθουμε κάτι παραπάνω.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.294
Πολλες φορες εχει τυχει ανθρωποι με μηχανηματα 20-25-30 ετων και ισως παραπανω ερχονται στο εργαστηριο και μου λενε το κλασσικο αφου παιζει γιατι να το πειραξω . Μιλαμε επισης και για μηχανηματα τα οποια εκτος απο ιδιοκτητα εχουν καμμια φορα αγοραστει απο το ebay .

Ενα δυο παραδειγματα θα πω
1) Πολλες φορες για να γινει ο λογος μου πιο κατανοητος μεταφερω τα παραδειγματα μου σε ορους αυτοκινητου...
Ειναι σαν να λεμε λοιπον οτι καποιος βρηκε σε ενα γκαραζ ενα αυτοκινητο 30 ετων σε τελεια κατασταση και χωρις καν σκονη πανω του ..Αλλαζει μια μπαταρια και βρουμ το αμαξι βαζει μπροστα ...Η ερωτηση ειναι οτι το καβαλας να πας Αθηνα Κοζανη ας πουμε ??? προφανως οχι και αν το κανεις το σιγουρο ειναι οτι θα σκοτωθεις στο δρομο .

2) Υπηρξε καποιος ο οποιος βρεθηκε να εχει στα χερια του απο κατασχεση η απο λεπτομεριες τις οποιες δεν μπορω να γνωριζω καποια Ιαπωνικα μηχανηματα vintage σφραγισμενα στα κουτια τους ...Κουτα ...πιο κουτα δεν γινεται σκιζεις την ταινια ασφαλειας μπροστα στα ματια σου ...Πιο σφραγισμενο και πιο καινουργιο δεν γινεται .Απο αυτα που εχει πουλησει τα μισα σχεδον εχουν ερθει στο εργαστηριο με διαφορες βλαβες αλλα κυριως πυκνωτες .

3) περυσι αλλαξαμε περιπου 18,000 ηλεκτρολυτικους καθε τιμης και αξιας ενα μεγαλο μερος απο αυτους βρισκονται ακομα στο εργαστηριο ( υποθετω κατι μεταξυ 5,000-6,000 ακομα ) οι οποιοι δεν εχουν παει ακομα στην ανακυκλωση ...Οποιος νομιζει οτι εχει κουραγιο του διαθετω και τον χωρο και τα οργανα να τους μετρησει και να μας πει .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
221
Πολλες φορες εχει τυχει ανθρωποι με μηχανηματα 20-25-30 ετων και ισως παραπανω ερχονται στο εργαστηριο και μου λενε το κλασσικο αφου παιζει γιατι να το πειραξω . Μιλαμε επισης και για μηχανηματα τα οποια εκτος απο ιδιοκτητα εχουν καμμια φορα αγοραστει απο το ebay .

1) Πολλες φορες για να γινει ο λογος μου πιο κατανοητος μεταφερω τα παραδειγματα μου σε ορους αυτοκινητου...
Ειναι σαν να λεμε λοιπον οτι καποιος βρηκε σε ενα γκαραζ ενα αυτοκινητο 30 ετων σε τελεια κατασταση και χωρις καν σκονη πανω του ..Αλλαζει μια μπαταρια και βρουμ το αμαξι βαζει μπροστα ...Η ερωτηση ειναι οτι το καβαλας να πας Αθηνα Κοζανη ας πουμε ??? προφανως οχι και αν το κανεις το σιγουρο ειναι οτι θα σκοτωθεις στο δρομο .

2) Υπηρξε καποιος ο οποιος βρεθηκε να εχει στα χερια του απο κατασχεση η απο λεπτομεριες τις οποιες δεν μπορω να γνωριζω καποια Ιαπωνικα μηχανηματα vintage σφραγισμενα στα κουτια τους ...Κουτα ...πιο κουτα δεν γινεται σκιζεις την ταινια ασφαλειας μπροστα στα ματια σου ...Πιο σφραγισμενο και πιο καινουργιο δεν γινεται .Απο αυτα που εχει πουλησει τα μισα σχεδον εχουν ερθει στο εργαστηριο με διαφορες βλαβες αλλα κυριως πυκνωτες .

3) περυσι αλλαξαμε περιπου 18,000 ηλεκτρολυτικους καθε τιμης και αξιας ενα μεγαλο μερος απο αυτους βρισκονται ακομα στο εργαστηριο ( υποθετω κατι μεταξυ 5,000-6,000 ακομα ) οι οποιοι δεν εχουν παει ακομα στην ανακυκλωση ...Οποιος νομιζει οτι εχει κουραγιο του διαθετω και τον χωρο και τα οργανα να τους μετρησει και να μας πει .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
ισχυει οτι οι ηλεκτρολυτικοι χαλανε πιο γρηγορα στο ραφι απ'οτι εν λειτουργια?

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.294
ισχυει αλλα μονο κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες ...εχθρος τους ειναι η θεση τοποθετησης και η ζεστη Ειδικα η ζεστη ειναι το χειροτερο

Reaction score
153
Αν καποιος δεν μπορει να βρει το original replacment part..
Κοιταζει το datasheet και ψαχνει να βρει το ανταλακτικο που ειναι πιο κοντα σε τεχνικα χαρακτηριστικα;

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.294
Η χωρητικοτητα ειναι το ενα κομματι , η εσωτερικη αντισταση ειναι το αλλο ...αυτα για το εσωτερικο του πυκνωτη , πολλες φορες ομως υπαρχουν και οπτικα σημαδια οπως φουσκωματα , σκασμενο δερμα , διαρροες υγρων ,αλατα και πρασινιλες ..

Η προσεγγιση ειναι να παρεις δειγματα σε τυχαια σημεια και εαν στα δειγματα οι ανοχες ξεπερνανε το 20% πας με την μεθοδο σκουπα οποτυ ξηλωνεις τα παντα για σιγουρια .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
153
Εγω χρησημοποιω την εξης μεθοδο,
αγοραζω 1 κοματι απο το ιδιο Replacment part (αμα το βρω) και ενα αλλο καλης ποιοτητος (για παραδειγμα ELNA SILMIC)
Τα μετραω και βλεπω αν χρειαζονται αλλαγη.
Το επομενο βημα ειναι να παρω και ενα τροφοδοτικο να δω αμα κρατανε την ενεργεια.

Υπαρχει περιπτωση ενας πυκνωτης να ειναι σε spec αλλα να μην κραταει την ενεργεια του?

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.294
η προσεγγιση του κρατανε ενεργεια δεν βοηθαει πουθενα ... Ο πυκνωτης μπορει να εχει λανθανουσα συμπεριφορα μπαταριας πλην ομως συχνα στο κυκλωμα θα καλεστει να κανει τελειως διαφορετικες δουλεις οπως ειναι το decoupling η σε κυκλωματα σταθερας χρονου η αναδρασης σε συνθηκες σχεδον AC

ika

News
Reaction score
17.074
Μόνο στους ενισχυτές πρέπει να αλλάζονται οι πυκνωτές μετά από κάποια χρόνια ή και στα ηχεία;

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.294
Εχουν εμφανιστει αρκετες περιπτωσεις οπου σε δικτυωματα κορσσοβερ που εχουν πυκνωτες bipolar να χαλανε και αυτοι ...Σε ηχεια που ειναι κατασκευασμενα με πυκνωτες σταθερης καταστασης τυπου φιλμ ειναι πολυ σπανιο να υπαρχει καποιο προβλημα εκτος βεβαια εαν τα ηχεια εχουν καταπονηθει σε παρτυ και εχουν υποστει βαρυ κλιπαρισμα απο ενισχυτη .

Φυσικα σε πολλα ηχεια με πυκνωτες bipolar πολλοι κανουν αντικατασταση με πυκνωτες φιλμ διαδικασια που εχει φυσικα καποιο κοστος αλλα γενικα εχει πολυ καλο αποτελεσμα και το ηχειο αποκταει καλυτερη εικονα και αλλο αερα .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.780

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
Βοήθεια!
Ερωτηση προς γνώστες:
Ισχύει ή οχι πως μετα απο αλλαγή πυκνωτών σε ενισχυτη ο ήχος βελτιώνεται μετα απο κάποιες ώρες λειτουργίας (burn-in)?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.216
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney