Ποιοτικο συστημα 5.1, για υπολογιστη.

Reaction score
3
Καλημερα.
Εχω ενα καλο συστημα στο σαλονι,αλλα για τεχνικους λογους,(υπερηλιξ μητερα το κατελαβε και βλεπει τηλεοραση,βρισκομαι την περισσοτερη ωρα στο δωματιο μου,οπυ εχω βαλει διαφορα.
Ενα μινι συστηματακι της Φιλιπς,αυτο με τη λαμπατη προενισχυση,και τα ηχεια με το ribbon tweeter,και ενα υπολογιστη,με μια τηλεοραση 32" ,και ενα συστημα Logitech Ζ-5500,(5.1 ,με ενεργο υπογουφερ),για να ακουω ,οταν βλεπω καμα ταινια,ή κανα Web radio.
Γλυκαθηκα ομως,και θα ηθελα κατι καλυτερο σε ηχο.
Σκεφτηκα να βαλω ενα Yamaha AX1,που εχει ξεμεινει,οταν τον αντικατεστησα με εναν Ζ9,και να παρω τιποτα ηχεια της προκοπης,μικρου μεγεθους βεβαια,για να χωρανε πανω στο γρφειο,που θα τα βαλω.
Επειδη ειναι ογκωδης ο Yamaha,και επειδη καποιος φιλος εξεδηλωσε το ενδιαφερον να τον αγορασει,ρωταω ,τι μπορει να βαλει κανεις στη θεση των Logitech,που να ειναι μικρο σε μεγεθος,αλλα να παιζει καλυτερα,εως πολυ καλυτερα απ αυτα;
Εννοειται οτι τοτε,θα πρεπει να αγορασω κατι σε ολοκληρωμενο συστημα,με ενισχυτη δηλαδη,που να μπει και να παιζει,και να συνδεεται με τον υπολογιστη,γιατι και τωρα,ετσι γινεται.
Εχω ενα Blu Ray player,στον υπολογιστη επισης.
Για ν ακουσω καμια απαντηση,γιατι εχω φτιαχτει με κατι βιντεακια που ακουω απο το you tube,με το νεο και φοβερο μαεστρο Gustavo Dudamel,και ταχω δωσει οαλ,με κινδυνο να δω καμια ωρα τους κωνους να γινονται ιπταμενοι δισκοι απο την ενταση.
(Αφου εφερα και το dbμετρο,και μετρησα κορυφες >100db στο δωματιο)!
Θοδωρος.

L

LLLEFTERIS

Guest
Απάντηση: Ποιοτικο συστημα 5.1, για υπολογιστη.

Απο τα Ζ-5500 τιποτα σε ηχεια υπολογιστη.

Για σωστη δουλεια και αν ειναι σχετικα μικρο το δωματιο θα πας παλι σε AV ενισχυτη και σκεψου και την λυση του soundbar.

Reaction score
3

Παιδια,κατ αρχας ευχαριστω για την ανταποκριση.
Κοιτα,στη ζωη μου,ξεκινουσα να αγορασω κατι,που εκανε 100 δρχ,και κατεληγα να αγοραζω κατι αλλο, με 300.
Ετσι και τωρα.
Εξαρταται απο την ποιοτητα.Αν αυτη,ειναι πολυ καλη,και το χιλιαρικο,το δινω.Και παλι,εξαρταται.
Ειναι να μην ερωτευτω κατι.Αν αυτο γινει,δινω περισοτερα απο οσο πρεπει.
Βαλτε κατι για αρχη,για μελετη δηλαδη,και βλεπουμε.
Κοιτωντας σε καποιο Αγγλικο site,με reviews,ειδα οτι ειχε ψηλα,τα
KEF-KHT-2005.3 ,και τα B&W MT-25.
Υπαρχουν και καποια LG και καποια SONY στην κατηγορια.
Θοδωρος.

Reaction score
3

Τελικα,εκανα το αυτονοητο.
Προτου προβω σε εξοδα,μεσουσης και της κρισεως,εκανα το εξης απλο.
Πηρα τα ηχεια της Φιλιπς,με τους τρεις δρομους τους,τις καμπυλες επιφανειες τους,για μειωση ανακλασεων κλπ,και το ribbon tweeter,και τα εβαλα στη θεση των δυο μπροστινων της Logitech.
To αποτελεσμα;
Πρωτον,γεμισε το γραφειο,μιας και εχει πανω του,ΚΑΙ την 19άρα Eizo,ΚΑΙ την 32άρα Samsung,και εναν εκτυπωτη,ΚΑΙ ενα τερατωδες scanner, Epson 1600 Expression,KAI το control panel της Logitech,KAI το κεντρικο ηχειακι της Logitech,AΛΛA' o ηχος,εγινε το κατι αλλο.
Και τα βιολια,και ιδιως το πιανο,μοιαζει με πιανο.
Ακουσα το βιντεο με τη συναυλια του Dudamel στο Σαλτσμπουργκ,και επαθα πλακα.Χτυπησα 104db κορυφης!
Βεβαια,αμα ζορισω το συστημα,τα φτυνει ο ενισχυτακος,αλλα κατι θα κανω επ αυτου.
Εξ αλλου,ολο και καποιο καλο παιδι,θα ριξει καμια καλη ιδεα περι του πρακτεου.

Reaction score
139

...σκεφτεσαι καθολου τα ενεργα μονιτορ ηχεια ως λυση?

Reaction score
3

...σκεφτεσαι καθολου τα ενεργα μονιτορ ηχεια ως λυση?
;;;;;;;;;;
Δηλαδη;
(Ειδα και ενα πολυ καλο τεστ,για τα Tannoy Arena,με το ομοκεντρικο μεγαφωνακι,και ενεργο υπογουφερ,αλλα θελει και ενισχυτη,και μαλλον θα περιμενω,γιατι οπως μου ειπε φιλος απο το χωρο,οπου ναναι,βγαινουν οι καινουριοι ενισχυτες,με το HDMI 1.4,οποτε,αν ειναι να παρω κατι,να το παρω τελευταιας γενιας).

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.206
Members
38.430
Νεότερο μέλος
mitsosblkadder