Ποιο κλιματιστικό;

Μηνύματα
928
Reaction score
935
Ψάχνω κλιματιστικό για ψύξη θέρμανση γραφείου 35 τμ. Το μπάτζετ μπορεί να φθάσει το πολύ στα 500 ευρώ, αλλά δεν θέλω να πληρώνω τζάμπα για χαρακτηριστικα overkill για τις ανάγκες μου.
Κριτήρια κατά σειρά: Ποιότητα κατασκευής κι αξιοπιστία (δεν έχω σκοπό να αλλάξω σε 5-6 χρόνια!!! Θα δουλεύει ένα 8ωρο την ημέρα), Κατανάλωση, Θόρυβος.
Τι προτείνετε;
 

Μηνύματα
585
Reaction score
31
Ότι και να βάλεις σε αυτά τα χρήματα θα κρατήσει παραπάνω απο 5-6 χρόνια που λες αρκεί να γίνει καλή και σωστή εγκατάσταση και όχι άρπα κολα με 35-40€ και με μισό ένα μέτρο σωληνώσεις
[DOUBLEPOST=1460185795][/DOUBLEPOST]Απο μάρκες τώρα σχεδόν όλες σε αυτά τα χρήματα στα δυο τρία εργοστάσια βγαίνουν και σχεδόν όλα ίδια εγγύηση προσφέρουν
 

Μηνύματα
42
Reaction score
25
ένα 12αρι σε καλυπτει ανετα.
τωρα σε σειρα ποιοτητας είναι
Mitsubishi
Hitachi/Toshiba
Fujitsu
όλα τα αλλα
πιστευω στα λεφτα σου μπορεις να βρεις fujitsu
 


Μηνύματα
415
Reaction score
999
Κορυφαίο.
3 μέτρα σωλήνες χαλκού οπωσδήποτε από την εξωτερική έως την εσωτερική μονάδα.
Καλά μονωμένες.
Μεγάλη Κούρμπα 360 μοίρες σχηματίζοντας μεγάλο στεφάνη στο πίσω μέρος της εξωτερικής μονάδας που να βγαίνει λίγο ψηλότερα από το ανώτερο σημείο της. Έτσι πετυχαίνεις ΤΕΛΕΙΑ ΕΛΑΙΟΠΑΓΙΔΑ!
Αφού κουμπώσουν όλα σωστά θα πρέπει να γίνει ΚΕΝΟ με αντλία ΚΕΝΟΥ!
Προσοχή, μην δεχθεις να ανοίξουν λίγο τη βάνα να περάσει λίγο Ψυκτικό αέριο από τις σωληνώσεις. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.
Πρέπει να γίνει κενό στις σωληνώσεις και αφού διαπιστωθεί μετά από λίγη ώρα ότι δεν έχει απώλειες, τότε ανοίγουν οι βάνες και παίζεις Μπάλα!
 

Μηνύματα
17.731
Reaction score
25.527
Πριν το κενό δοκιμή με άζωτο.
Το κάνουν λίγοι αλλά είναι must .
Ο υδραυλικός μου δεν το κανε πότε . Του λέω φέρε μπουκάλα και μου λέγε πότε δεν του έτυχε κάτι που δεν το πιάσε με το κενό. Για καλή του τύχη έτυχε σε ένα δικό μου κλιματιστικό. Έκτοτε δοκιμάζει και αυτός με άζωτο στα 30bar και αφού δει ότι δεν χάνει τίποτα μετά κάνει κενό και μετά ανοίγει τις βάνες. Αυτό με την ελαιοπαγιδα χρειάζεται στα οικιακά; μια φορά που άνοιξα ένα mitsubishi μου φάνηκε ότι είχε αρκετά μεγάλη για την ποσότητα ψυχτικου που είχε το μηχάνημα
 

Μηνύματα
415
Reaction score
999
Υδραυλικός είναι μόνο για λούκια.
Ψυκτικό χρειάζεται.
Όσον αφορά την ελαιοπαγίδα που αναφέρω, αν η εσωτερική μονάδα είναι αρκετά ψηλότερα από την εξωτερική, δεν χρειάζεται. πχ 40cm
 


Μηνύματα
928
Reaction score
935


Μηνύματα
622
Reaction score
584
Αν έχει μικρή διαρροή στα ρεκόρ ούτε τα κενά ούτε τα άζωτα θα στη βρουν, με μια ώρα δουλειάς η εμπειρία του ψυκτικου πέζει τον πρώτο ρόλο.
 

Μηνύματα
17.731
Reaction score
25.527
αν δεν χασει με 30bar αζωτο δε θα χασει απο τιποτα αλλο. αλλα πρεπει να το αφησεις τουλαχιστον 2 ωρες. (στις μεγαλες εγκαταστασεις το αφηνουμε 24 , δε λεει να χανεις εστω και λιγο σε εγκατασταση με 200+kg ψυκτικο). φυσικα η πιο απλη δοκιμη ειναι οσο ειναι σε πιεση να βαλεις σαπουναδα, θα φανει αμεσως.

ο "δικος μου" (που κατα βαση ειναι ψυκτικος και δευτερευοντος υδραυλικος) απο ρακορ την πατησε, εκανε κενο και δεν εχανε (προφανως το τραβαγε και εκλεινε).

στο εγχειριδιο εγκαταστασης της mitsubishi αν θυμαμαι καλα ζητουσε δοκιμη στα 40bar
 

Μηνύματα
1.743
Reaction score
403



σελιδα 56 για το DAIKIN http://www.daikin.gr/docs/Split%20pr...478-407341.pdf

σελιδα 57 για το FUJITSU http://www.fgeurope.gr/images/produc...talog-2016.pdf

το FUJITSU ASYG12LLCC ειναι MADE IN P.R.C (Κίνα)

το DAIKIN ATXN35NB9 ειναι MADE IN MALΑYSIA

υπάρχει και το DAIKIN FTXB-C δεν γνωριζω χώρα προέλευσης και ειναι κατα 110€ φθηνότερο από τα δυο πάνω που εχουν ιδια τιμή..



σελιδα 39 για το φθηνότερο DAIKIN http://www.daikin.gr/docs/Split%20pr...478-407341.pdf
ποιο απο τα 3 θα προτιμούσατε;
 
Last edited:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Μηνύματα
43.543
Reaction score
78.633
Στα λογικής τιμής μοντέλα της Daikin και της Panasonic που πάντοτε αγόραζα, προσωπικά κοιτάζω το remote και τις δυνατότητές προγραμματισμού του.
Τα προϊόντα είναι χοντρά-χοντρά αντίστοιχα των προσόντων και της τιμής τους αν εξαιρέσουμε τις πιθανές προσφορές, και η κατανάλωση έχει μικρή διαφορά απο μοντέλο σε μοντέλο για να αξίζει ν' ασχοληθεί κανείς.


Για παράδειγμα, πήρα αυτό πρόπερσι επειδή μπορώ να το προγραμματίσω μέσα στη μέρα να ανάψει την ίδια ώρα κάθε βράδυ και να σβήσει το πρωί (αλλά όχι όπως κάποια υψηλότερης κατηγορίας που έχουν εβδομαδιαίο προγραμματισμό). Η απόδοση χειμώνα και καλοκαίρι είναι απόλυτα ικανοποιητική για το δύσκολο χώρο που τοποθετήθηκε αν και η ποιότητα κατασκευής των πλαστικών είναι αντίστοιχη της κατηγορίας τιμής.

Στα 40 χρόνια που η οικογένειά μου χρησιμοποιεί κλιματιστικά, ποτέ δεν έχει χαλάσει κάποιο και είναι περισσότερα απο 25. Σε ένα του '93 χάλασε πριν απο λίγα χρόνια η στήριξη του καπακιού των φίλτρων αλλά συνεχίζει να λειτουργεί στον επαγγελματικό χώρο της φίλης μου.


tl;dr: αγόρασε με την τιμή και τις δυνατότητες απο σοβαρή εταιρεία και μην το πολυψάχνεις. :)
 

Μηνύματα
1.743
Reaction score
403
το DAIKIN ATXN35NB9 εχει λίγο καλύτερη ποιοτητα στα πλαστικα του, δειχνουν πιο στοιβαρα, από οτι του Fujitsu, που αν και πιο ντιζαινάτο, τα πλαστικά έδειχναν κακής ποιότητας.

το φθηνοτερο DAIKIN FTXB-C δεν το ειδα σε καποιο καταστημα παρα μονο online, οποτε δεν γνωριζω τιποτα για την ποιοτητα κατασκευής του. οποτε λεω να λέω να αγορασω το ακριβο daikin. 570€ βγαινει το Fujitsu με δωρεαν εγκατασταση, 570€ το ακριβό Daikin με +70€ για την εγκατάσταση.
 

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Μηνύματα
43.543
Reaction score
78.633
Και κάτι που θυμήθηκα μόλις. Πριν απο 4-5 χρόνια, φίλη που ψωνίζει με ντιζαϊνοκριτήρια αγόρασε δύο Samsung καθρεφτένια που και τα δύο χάλασαν απο ηλεκτρικά και επισκευάστηκαν στην εγγύηση. Τυχαίο; Παρτίδα; Δεν γνωρίζω. :idk:

Αλλά δε μου άρεσε.
 

Μηνύματα
17.731
Reaction score
25.527
οχι, πολλα τετοια χαλασαν
παρα πολλα ισως.
αλλα νομιζω οτι τα καθρεπτε ηταν LG
 

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Μηνύματα
43.543
Reaction score
78.633
Σίγουρα Σαμσούνγκια. Θα του αρέσουν του Κορεάτη και τα βγάζουν κι οι δγυό. :D
 

Μηνύματα
788
Reaction score
834
το DAIKIN ATXN35NB9 εχει λίγο καλύτερη ποιοτητα στα πλαστικα του, δειχνουν πιο στοιβαρα, από οτι του Fujitsu, που αν και πιο ντιζαινάτο, τα πλαστικά έδειχναν κακής ποιότητας.

το φθηνοτερο DAIKIN FTXB-C δεν το ειδα σε καποιο καταστημα παρα μονο online, οποτε δεν γνωριζω τιποτα για την ποιοτητα κατασκευής του. οποτε λεω να λέω να αγορασω το ακριβο daikin. 570€ βγαινει το Fujitsu με δωρεαν εγκατασταση, 570€ το ακριβό Daikin με +70€ για την εγκατάσταση.
Συμφωνώ κι εγώ για τα Daikin, ειδικά γι αυτά της σειράς Siesta. Εξαιρετικά μηχανήματα και πλήρως αθόρυβα. Πριν 5 χρόνια, λόγω καύσωνα, πήρα ένα Fujitsu διότι δεν έβρισκα Daikin και ακόμα κλαίω τα λεφτά μου (θουβώδες και με χάλια πλαστικά που τρίζουν).
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.931
Μηνύματα
3.034.459
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll
Top