Ποιο cd-player από αυτά?

Μηνύματα
210
Reaction score
0
Καλησπέρα! Σκέφτομαι να αγοράσω ένα cd-player για να αντικαταστήσω το dvd-p στις δικάναλες ακροάσεις μου! Τι θα μου προτείνατε μέχρι 400 ευρώ από αυτά:

NAD C521BEE
Marantz CD5400
Denon DCD-685
Harman/Kardon HK-970

ή και από άλλα που έχετε στο μυαλό σας σε αυτές τις τιμές?

Το υπόλοιπο σύστημα αποτελείται από Marantz SR-7400 av-ενισχυτή, και παίζονται τα ηχεία, ανάμεσα σε Monitor Audio RS6, Audiovector K3, Triangle Heliades!

Κάθε γνώμη/πρόταση δεκτή και επιθυμητή!

Thanx!
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
305
το καλύτερο απ' όλα είναι με διαφορά το Harman/Kardon HK-970.

Από τα υπόλοιπα μου είχε αρέσει περισσότερο το
NAD C521BEE.
 

Μηνύματα
210
Reaction score
0
Σπύρο κι εγώ πάνω κάτω την ίδια άποψη έχω, αλλά λόγω χρημάτων κατέληξα μάλλον στο NAD! Επίσης βλέπω πως η NAD έχει πολλά καλά προιόντα σε αυτήν την κατηγορία τιμής, και θα μπορώ έτσι μελλοντικά να τα "δεσω" καλύτερα μεταξύ τους!
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
31.202
Reaction score
3.830
Εγώ πάντως θα προτιμούσα να δώσεις λιγότερα χρήματα για την πηγή σου και να κρατήσεις περισσότερα για τα ηχεία σου. Μην υποτιμάς το DVD σαν πηγή και να ξέρεις ότι το Α και το Ω σε κάθε περίπτωση είναι τα ηχεία (και τα ενισχυτικά).

Ειδικά σε αυτές τις κατηγορίες τιμής η διαφορά που θα ακούσεις από ένα ηχείο των 900-1000 ευρώ με ένα ας πούμε των 1500 ευρώ θα είναι τεράστια, κάτι που δεν θα επιτύχεις ποτέ αν έχεις τα φθηνά ηχεία, όσες πηγές κι αν αλλάξεις.

Επιπλέον τα ηχεία είναι κάτι με το οποίο να είσαι σίγουρος ότι θα ζήσεις αρκετό καιρό, οπότε πρόσεξέ τα όσο μπορείς, ακόμη κι αν αυτό είναι στην αρχή εις βάρος άλλων συσκευών.

...
 

Μηνύματα
276
Reaction score
1
Νομίζω και εγώ το Harman/Kardon HK-970 και με διαφορά διοτι ειναι τελευταίας τεχνολογίας απο μια κορυφαία εταιρία στο είδος......και απο τιμή βέβαια..!!!!!! ΚΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ :)
 

Μηνύματα
210
Reaction score
0
Νίκο και dimM ευχαριστώ για τις συμβουλές σας καταρχήν! Συμφωνώ σε όσα λέτε, απλά έχω κάποιες ερωτήσεις_απορίες_αμφιβολίες:

α) Το σύστημα που θέλω να φτιάξω προορίζεται για χώρο 16 τ.μ. οπότε πιστεύω πως γι αυτό το χώρο τα RS6/8 της Monitor Audio είναι ότι πρέπει.

β) Μάλλον δε θέλω να δώσω πάνω από 1000-1100 ευρώ για ηχεία. Το να μη δώσω χρήματα για την πηγή τώρα το θεωρώ λογικό, αλλά τα χρήματα αυτά να τα κρατήσω και να τα δώσω πιο γρήγορα στον προβολέα ή σε κάποιο έξτρα ενισχυτικό, αν δω ότι ο Marantz δεν οδηγεί καλά τα ηχεία που σκέφτομαι να πάρω..

γ) Εκτός όλων αυτών θέλω να πω πως για μένα που είμαι φοιτητής και συνεπώς το budget πρέπει να το κρατήσω χαμηλά, είναι καλύτερα να πάρω λίγο πιο "χαμηλές_σε_ποιότητα" συσκευές και να ολοκληρώσω πιο γ΄ρηγορα το συστηματάκι μου, παρά να αργήσω να τελειώσω (σε πρώτη φάση) το πρώτο μου σύστημα και να έχω όλες τις συσκευές state_of_the_art. Σωστά?

Με τον όρο "χαμηλές_σε_ποιότητα" εννοώ πως καλύτερα πιστεύω είναι να πάρω τα RS8 των 1000 ευρώ παρά τα G20 των 2000 ευρώ, μιας και τα 1000 επιπλέον μπορώ να τα δώσω σε προβολέα, cd, δικάναλο, xbox, πιάτο κτλ κτλ.

Γνώμες?
(Έχετε υπάρξει φοιτητές, κάτι παραπάνω θα ξέρετε από μένα!! ;-)
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
31.202
Reaction score
3.830
Αν σε ενδιαφέρει η μουσική σε δικάναλο πρόγραμμα, τότε υποχρεωτικά η αλυσίδα ξεκινάει από τα ηχεία. Με την λογική ότι πέρνεις όσο καλύτερα ηχεία μπορείς ακι χτίζεις γύρω τους το υπόλοιπο σύστημα.
Τον χώρο καλά κάνεις και τον βάζεις στη μέση αλλά λάβε υπόψη σου ότι εκεί θα μπορούσαν να παίζουν από τα monitor audio μέχρι nautilus 805, kef 801, sonus faber, jm lab κοκ, δηλαδή ηχεία βάσης μεν, πανάκριβα δε.

Αυτό που λέω είναι ότι η πιο τίμια αγορά που κάνει κάποιος που ασχολείται με το hi fi είναι αυτή των ηχείων, γιατί σε όλες τις περιπτώσεις οι διαφορές ακούγονται ακόμη και από αυτιά που δεν είναι εκπαιδευμένα. Σαφώς και οι πηγές έχουν διαφορές αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη είτε αυτή έχει 200 ευρώ είτε 500 ευρώ δεν θα τρελαθείς κιόλας.

Από την άλλη αν η λογική είναι να ολοκληρώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα σύστημα ΗΤ και θέλεις και προβολέα και άλλα ωραία κόλπα, σαφώς περιόρισε από όπου μπορείς χρήματα για να φτάσουν για όλες τις συσκευές. Και εδώ πάλι βέβαια είναι προτιμότερος ένας καλός προβολέας με μια κακή πηγή παρά μια καλή πηγή με έναν κακό προβολέα. :wink:
 

Μηνύματα
210
Reaction score
0
Νικο θα μπορούσες να μου προτείνεις κάποια ηχεία κατα προτίμηση δαπέδου μέχρι ας πούμε 1500 ευρω για να ψάξω λίγο παραπέρα?

Έτσι, για να εξετάσω λίγο και αυτήν την περίπτωση, για να μη λέω ότι δεν το κοίταξα και αυτό!!
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
31.202
Reaction score
3.830
Προσωπικά δεν θα πήγαινα σε ηχεία δαπέδου λόγω χώρου. Τα ηχεία δαπέδου θα είναι συχνοτικά επαρκέστερα στο κάτω φάσμα αλλά αυτό είναι πρόβλημα σε μικρούς χώρους. Και εφόσον ο χώρος δεν "σηκώνει" αυτές τις συχνότητες δεν υπάρχει λόγος να έχεις ηχείο που να τις βγάζει...

Δεν θα σου προτείνω μάρκες γιατί θα μπερδευτείς παραπάνω. Οι street prices να ξέρεις ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που βλέπεις σε διαφημήσεις, περιοδικά, internet κλπ.

Η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι να ακούσεις όσα περισσότερα ζεύγη μπορείς και να επισκεφτείς αρκετά μαγαζιά (όχι ηλεκτρικατζίδικα) μιας και αν είσαι τυχερός, στα χρήματα που συζητάμε (γύρω στα 1500 ευρώ) μπορείς να βρεις διαμάντια σε τιμές ευκαιρίας.

p.s. Υπόψιν ότι υπάρχουν και πολύ καλά ελληνικά ηχεία βάσης :wink:
 

Μηνύματα
210
Reaction score
0
Θα το ψάξω και θα επανέλθω με περισσότερες γνώμες και εντυπώσεις!! Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια και σόρυ για την ταλαιπωρία!
 

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Για να καλυψεις 16 m2 δεν χρειαζονται ηχεια δαπεδου.Προτιμησε ενα καλο ηχειο βασης που θα ποδωσει πολυ καλυτερα σε αυτο το χωρο χωρις τα γνωστα μπουμαρισματα.Με μεγαλα ηχεια απο μια σταθμη και μετα θα ακους ενα βουητο να καλυπτει τη μουσικη και τον συντομισμο απο τα επιιπλα του χωρου.Η πηγη ειναι πολυ βασικη και ενα καλο αλλα προσιτο cdp παιζει πολυ καλυτερα μουσικη ακομα και απο ενα ακριβουτσικο dvdp.
 

Μηνύματα
210
Reaction score
0
Τάσο το πρόβλημά μου είναι πώς αν πάω σε καλό ηχείο βάσης, ας πούμε γύρω στα 1000-1300 ευρώ μετά θα πρέπει να δώσω πολλάαα λεφτά για το αντίστοιχο κεντρικό, και δε με παίρνει.
 

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Δεν χρειαζεται να δωσεις τοσα χρηματα για ηχειο βασης,μπορεις με 800 το πολυ ευρω να αποκτησεις κατα παρα πολυ καλο.Αλλωστε απο εκει και πανω το ηχειο θα υπερκαλυπτει τις δυνατοτητες του ενισχυτη σου...Αν μπορουσες να ακουσεις ακομα και ενα DYNAUDIO AUDIENCE 42 των 500 ευρω στο χωρο σου θα καταλαβαινες τι εννοοω.
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
305
Όντως τα Dynaudio είναι πολύ καλά για τα λεφτά τους. Εκτός όμως από αυτά υπάρχουν κι άλλα καλά ηχεία βάσης. Άκου οπωσδήποτε τα Harbeth NRG2, και τα Epos 12.2.

Όσο για το θέμα κεντρικό ας μην σε τρομάζει. Έτσι κι αλλιώς θα έπαιρνες κάτι καλό...
 

Μηνύματα
17.350
Reaction score
24.836
"Για να καλυψεις 16 m2 δεν χρειαζονται ηχεια δαπεδου.Προτιμησε ενα καλο ηχειο βασης που θα ποδωσει πολυ καλυτερα σε αυτο το χωρο χωρις τα γνωστα μπουμαρισματα."

διαφωνω.
σε 14 τετραγωνικα διπλο 7ιντσο σε 40 λιτρα χωρις να οδηγειται και απο κανα κτηνος (c370) με πολυ χαμηλο και μηδεν μπουμαρισμα (ενταξει το παντζουρι δεν την παλευει και πολυ).
μπορεις να τα εχεις ολα αλλα θελει ψαξιμο. απλα με το μικρο ηχειο εισια σιγουρος οτι θα γλυτωσεις απο το ενοχλητικο μπουμαρισμα. . πιθανοτατα ομως θα σου λειψει το χαμηλο. διαλεγεις και παιρνεις...
 

Μηνύματα
210
Reaction score
0
Είναι γεγονός πως τα θέλω τα δαπέδου, όπως θα έχετε καταλάβει!

Αλλά θα τα κοιτάξω και αυτά που μου λέτε, σίγουρα κάποιο λόγο θα έχετε και κάτι περισσότερο θα ξέρετε από μένα!
 

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Μην κανεις το λαθος να αντιπετωπισεις την αγορα ηχειων σαν την αγορα διαμερισματος ..." ας εχω τα δωματια και οταν κανω οικογενεια θα μου χρειαστουν".Δεν θα μπορεσεις να τα στησεις σωστα και μην ξεχνας οτι υπαρχουν ηχεια βασης με εξαιρετικο χαμηλο πολυ πιο σωστο απο αυτο που βγαζουν καποια ηχεια μεγαλου ογκου.Το σωστο χαμηλο δεν βγαινει απλα απο μια μεγαλη καμπινα με μπολικα γουφερ......
Οσο για το cdplayer το NAD ειναι πολυ καλο αλλα θα σου προτεινα να ανεβεις λιγο πιο πανω στο 542 (καλυτεροι μετατροπεις αλλα κυριως καλυτερη τροφοδοσια αναλογικου τμηματος).Το 970 ειναι πολυ καλο και αρκετα βολικο (δυνατοτητα λειτουργιας και ως dac).Στη κατηγορια αυτη κινειται και το AUDIO CAMBRIDEGE 640 ενω λιγο πιο πανω τα ARCAM 73,AUDIO ANALOGUE PRIMO.
 

Μηνύματα
17
Reaction score
0
Επειδη εχω βγει και εγω στην αγορα για cd player ειμαι μεταξυ του NAD 542 και του 970! Με ενισχυτη τον yamaha 650 (συντομα θα φτιαξω αποκλειστικα δικαναλη συνδεση με στερεο ενισχυτη) και ηχεια τα B&W 602.5 τι μου προτεινετε? Βασικα σκεφτομαι την αγορα του σετ της NAD ολοκληρωμενος c352 και πηγη το 542 και οταν βρω να πουλησω τα ηχεια μου να παω σε ενα ηχειο στα 1000 ευρω (βασης δαπεδου δεν με πολυαπασχολει, σωστο ηχο θελω!)Δηλαδη θα ξεχωρισω το home cinema με τη αναπαραγωγη μουσικής!Πειτε μου αν κινουμαι σωστά!!
 

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Mια χαρα κινεισαι...ακομα και ο 352 (ενας προσιτος ενισχυτης) παιζει μουσικη πολυ καλυτερα απο τον 650 (πολυ καλος στη κατηγορια του).Οταν τον αποκτησεις θα το αντιληφθεις απο τα πρωτα λεπτα.....Νομιζω οτι σε αυτη τη κατηγορια η αγορα συσκευων απο την ιδια εταιρεια ειναι πιο ασφαλης επιλογη.
 

Μηνύματα
17
Reaction score
0
Επισης και ο συνδυασμος της Hk ο 970 ενισχυτης με το cd 950 ειναι δελεαστικος και απο αποδοση και απο τιμη (800 ευρω και οι 2 απο technikdirect!). Επειδη καλοβλεπω και ηχεια της Epos για αργοτερα ισως να μου ταιριαζουν καλυτερα (συμφωνα με το περιοδικο ηχο κανουν πολυ καλο συνδυασμο).
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.258
Μηνύματα
3.006.333
Members
38.436
Νεότερο μέλος
damian111
Top