Ποιο RAW workflow για Nikon DSLR, σε περιβάλλον Windows?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
κατα τη γνωμη μου κ σαν εππαγελματιας φωτογραφος το Capture One αυτη τη στιγμη ειναι το καλυτερο RAW Converter πακγοσμιος για πολλους λογους, τουλαχιστον οσον αφορα σε θεματα κυριως ποιοτητας εικονας κ ροης εργασιων.κ το nikon klao ειναι αλλα κατα τη γνωμη μου απλο κ δυσχρηστο.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664
Απάντηση: Ποιο RAW workflow για Nikon DSLR, σε περιβάλλον Windows?

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας.
Μια που το συζητάμε, γνωρίζετε μήπως ποια είναι η απόδοση του DXO Pro 6 ως RAW converter -πέρα του προφανούς πλεονεκτήματος της αυτόματης οπτικής διόρθωσης, για όσους φακούς έχει στη βάση δεδομένων του;
Πόσο καλά και εύκολα γίνονται οπτικές διορθώσεις στα άλλα προγράμματα (αναφέρομαι σε CA και γεωμετρικές παραμορφώσεις);

Reaction score
4.734

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας.
Μια που το συζητάμε, γνωρίζετε μήπως ποια είναι η απόδοση του DXO Pro 6 ως RAW converter -πέρα του προφανούς πλεονεκτήματος της αυτόματης οπτικής διόρθωσης, για όσους φακούς έχει στη βάση δεδομένων του;
Πόσο καλά και εύκολα γίνονται οπτικές διορθώσεις στα άλλα προγράμματα (αναφέρομαι σε CA και γεωμετρικές παραμορφώσεις);
Αν έχεις το dxo pro μην ασχολείσαι με άλλα και ειδικά με όχι τόσο γνωστά θα χάσεις τσάμπα χρόνο. Έχω χάσει άπειρο χρόνο με δοκιμές και χάλια αποτελέσματα και κατέληξα στο dxo pro. Το πρόβλημα είναι όταν ο φακός που τράβηξες την φώτο δεν είναι περασμένος μέσα.
Για raw converter το dxo pro δεν το έχω δοκιμάσει αλλα θα σου έλεγα αυτήν την δουλειά να την κάνουν τα εξειδικευμένα για αυτόν τον λόγο προγράμματα.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
ενα πολυ σημαντικο θεμα το οποιο δεν ξερω κατα ποσοσ απασχολει αναλογα κ με το θεμα της φωτογραφισης ειναι η χρωματικη κ τονικη ΠΙΣΤΟΤΗΤΑ. οταν φωτογραφιζουμε εν απαιτητικο θεμα πχ μοδα η διαφημιση θελουμε ακριβεια, πιστοτητα κ ευχρηστια ρυθμισεων on the fly. Καλο το DxO σε καποιες περιπτωσεις αλλα σε πιο εξειδικευμενες συνθηκες k μετα απο χρονια δοκιμες πανω σε πραγματικη δουλεια καταλαβα πως το Capture One ειναι απλα το καλυτερο κ αφηνει πισω κ Camera Raw, lightroom, aperture, Bible κτλπ.Κατα τη γνωμη μου παντα βεβαια κ ειδικα στις καινουριες εκδοσεις.

Reaction score
17

ξεθαβω λιγο το θεμα για να ρωτησω κατι..
εχω βγαλει μια φωτογραφια σε RAW και jpeg.

με το nikon capture nx2 οταν βλεπω την φωτο που ειναι τραβηγμενη σε raw αρχειo μπορω να δω τη διαφορα σε σχεση με την ιδια φωτογραφια που ειναι σε Jpeg.

συγκεκριμενα (για την ιδια φωτο παντα) στο raw αρχειο εχει ελαχιστα πιο εντονο χρωμα και θα ελεγα οτι ειναι και λιγο πιο ..σκουρα.επισης αν την κανω crop η αναλυση ειναι προφανως καλυτερη στο raw.
στο Jpeg ειναι λιγο πιο υπερφωτισμενη και με πιο ..ασαφες χρωμα(μικρη διαφορα αλλα φαινεται).

μια ερωτηση:γιατι με αλλα προγραμματα οπως το NIKON VIEW NX2 ή και το ACDsee Pro3 οταν την ανοιγω σε raw και jpeg φαινεται ακριβως ιδια;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7