Ποιο supermini;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.181
Νεαρός φοιτητής που θ' αποκτήσει σύντομα δίπλωμα οδήγησης, ενδιαφέρεται για αγορά αυτοκινήτου της κατηγορίας του τίτλου. Απαιτήσεις:
  • Ασφαλής οδική συμπεριφορά και πληρότητα συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφαλείας (έστω και ως εξτρά)
  • Ξεκούραστη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο, όπου θα διανύει πολλά από τα χιλιόμετρά του
  • Ευχρηστία στην πόλη
  • Αξιοπιστία και οικονομία χρήσης
  • Χώρους επαρκείς για δύο άτομα και τις αποσκευές τους
  • Συνολικό (τελικό) κόστος έως 15.000€
Σκέφτομαι να του προτείνω το τρίθυρο Fiesta 1.25. Έχετε καμία καλύτερη ιδέα;

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.580
Απάντηση: Ποιο supermini;

Προσφάτως οδήγησα ένα 1200άρι Corsa και ένα 1400άρι Peugeot 207 (αμφότερα 16βάλβιδα), και μου άφησαν άριστες εντυπώσεις, ειδικά η συμπεριφορά του Corsa στο δρόμο. Όμως, μιας και ο προϋπολογισμός είναι σχετικά υψηλός, προτείνω κάποια αντίστοιχης τιμής έκδοση του Seat Leon, ειδικά με τη σπορ ανάρτηση - δεν ξέρω αν παρέχεται σε μοντέλο με τιμή έως 15000€. Πραγματικό εργαλείο ακριβείας στο δρόμο, και με ψαλίδια πίσω, κάτι που στα σούπερ μίνι δεν απαντάται συχνά.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.181

Ευχαριστώ για τις προτάσεις Κώστα.
Σε ποιότητα κύλισης και περιορισμό των θορύβων σε ταχύτητες κοντά στα 120km/h, ποια μοντέλα υπερέχουν;

Να διευκρινίσω ότι τα 15.000€ που ανέφερα, είναι η ανώτατη τελική τιμή με το κλειδί στο χέρι. Πρέπει να περιλαμβάνει όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό (μεταλλικό χρώμα, A/C, ηλ. παράθυρα & κλείδωμα, ηχοσύστημα, ζάντες αλουμινίου και ESP, αν είναι διαθέσιμο) καθώς και τα τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα έτους και λοιπά έξοδα. Δεν είναι δηλαδή τόσο πολλά, όσο ακούγονται.

G60

Reaction score
0

Με βάση την ταυτότητα του οδηγού,δηλ ως νέου,τα αρκετά χλμ που θα διανύει (αν κατάλαβα καλά) και τη σχετική αξιοπιστία θα έλεγα Toyota Yaris,Μitsubishi Colt ή Honda jazz.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.751

Απ τον Δεκεμβριο του 2006 οδηγω το Corsa 1.2 με τα 80 αλογακια.

Εχω κανει γυρω στα 85.000 χλμ (εταιρικο γαρ) και δεν εχω αντιμετωπισει προβληματα.

Μ αρεσει η αισθηση στιβαροτητας που δινει στον δρομο , σαν να οδηγω μεγαλυτερο αυτοκινητο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.447
Hundai i20 1400 GLS.
Δεν σπάει,δεν χαλάει,χαμηλά έξοδα συντήρησης,εξαιρετικό στον δρόμο και με την απαιτούμενη δυναμη για ασφαλές ταξίδι στην εθνική.
Χώροι αρκετοί,σχετικά θορυβώδες σε υψηλές ταχύτητες(140+) και αρκούντως οικονομικό μέχρι αυτές τις ταχύτητες.
Το corsa όντως είναι εξαιρετικό αλλά πολλά έχουν πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων.
Το fiesta είναι κορυφή σε όλα πλην του κινητηρα.Λόγω βάρους και σχέσεων μετάδοσης πνίγεται με αποτέλεσμα αυξημένη κατανάλωση και μέτριες επιδόσεις.
Το Yaris προσωπικά μου άρεσε πολύ αλλά δεν ξέρω τιμή(νομίζω είναι κάπως ακριβό).Απ την άλλη όμως είναι το πιό ευκολοσυντήρητο της κατηγορίας.

Reaction score
7.315

FIESTA 1.4,αν μπορεις να ανεβεις και λιγο ακομα πας στο 1600,η διαφορα με τα 1400αρια ειναι αισθητη. Παντως ολα τα αυτοκινητα αυτης της κατηγοριας ειναι πολυ καλα και δεν εχουν καμια σχεση με τα προ 5-6 ετων αδερφια τους.

Το πολο οταν ερθει κατι μου λεει πως θα ειναι πανακριβο.

Reaction score
807

yaris 1.33 , jazz , fiesta 1.4 (oxi 1.25) , polo (12500 η βασικη 3θ εκδοση,πολυ ακριβο και δεν αξιζει).
Πολυ καλη τιμη εχει το leon και ειναι πολυ ευχαριστο αμαξι για νεους οδηγους με σπουδαια οδικη συμπεριφορα.

Reaction score
1
Πολύ απλά παίρνεις τον βασιλιά της κατηγοριας που λέγεται Grande Punto Tjet. Τουλάχιστον κανε ένα test drive και θα με θυμηθείς...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.580

Ευχαριστώ για τις προτάσεις Κώστα.
Σε ποιότητα κύλισης και περιορισμό των θορύβων σε ταχύτητες κοντά στα 120km/h, ποια μοντέλα υπερέχουν;
Το Corsa. Είναι το ίδιο θορυβώδες με το 207, (τουλάχιστον αυτήν την εντύπωση μου έδωσε - να μη λέω μεγάλα λόγια), και η ανάρτησή του ελέγχει καλύτερα τις ταλαντώσεις του πλαισίου, καθώς είναι πιο σκληρή. Επιπροσθέτως, στις στροφές παίρνει μικρότερη κλίση, αποπνέοντας μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Όμως, το θέμα της ανάρτησης είναι κάτι που οι κατασκευαστές δεν αναφέρουν. Να σου πω ένα παράδειγμα, άσχετο βέβαια, αλλά ίσως και σχετικό. Διατηρώ κακές αναμνήσεις από το Peugeot 307 Leader. Είναι όμορφο, καλοφτιαγμένο, αξιόπιστο, γρήγορο, με εξαιρετικό μοτέρ και μέτριο κιβώτιο, αλλά η ανάρτησή του είναι απελπιστικά μαλακή, και αφήνει το αμάξωμα να πλέει, και στις στροφές γέρνει τόσο, που σου πάει την ψυχή στο στόμα, (και δεν κρατάει). Αντιθέτως, προσφάτως μπήκα ως επιβάτης στο 1600άρι C4 του Anthony, που έχει το ίδιο πάτωμα και τον ίδιο κινητήρα, είναι το ίδιο καλοφτιαγμένο, αλλά με ανάρτηση τελείως διαφορετική, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να πηγαίνει σωστά στο δρόμο.

Επίσης, ελέγξτε και το Mazda 2. (Πρέπει να) είναι σχεδιασμένο από την ίδια ομάδα που έχει στήσει το 3 και το 6, και θα πρέπει να είναι πάρα πολύ καλό. Βεβαίως, όσον αφορά το θέμα της αξιοπιστίας, ούτε λόγος.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.580

Επίσης, δεδομένου ότι όποιος μπορεί να δώσει 15 χιλιάρικα, μπορεί να δώσει και 19, (έλα μη φωνάζεις), πες του παιδιού να πάρει το Volvo C30. Είναι πανέμορφο, ερωτεύσιμο θα έλεγα, νεανικότατο, αποκλειστικά τρίθυρο, και έχει εξαιρετικό πλαίσιο και ανάρτηση (το πάτωμα του Focus).

Reaction score
5
Το Mazda 2 είναι αδερφάκι του Fiesta.
Πάντως για ESP/TC κλπ θα πρέπει να πας σε ειδική παραγγελία, γιατί είναι σχεδόν απίθανο να υπάρχει σε stock, σε αυτή την κατηγορία. Οι αντιπρόσωποι δεν το φέρνουν, ο κόσμος δεν τα ζητάει. Τρελό, για μένα, αλλά εδώ είναι Βαλκάνια.
Εγώ προτείνω Fiesta, το καλύτερο από πλευράς δυναμικής στην κατηγορία του.

Reaction score
51
Απάντηση: Re: Ποιο supermini;

Hundai i20 1400 GLS.
Δεν σπάει,δεν χαλάει,χαμηλά έξοδα συντήρησης,εξαιρετικό στον δρόμο και με την απαιτούμενη δυναμη για ασφαλές ταξίδι στην εθνική.
Χώροι αρκετοί,σχετικά θορυβώδες σε υψηλές ταχύτητες(140+) και αρκούντως οικονομικό μέχρι αυτές τις ταχύτητες.
Πολύ καλή επιλογή στην κατηγορία του.
Αν βασικότερος σκοπός μου ήταν η αξιόπιστη, άνετη και ευχάριστη μετακίνηση με χαμηλό κόστος χρήσης και συντήρησης. με top αντιπροσωπία ως προς το after sales και «νέας κοπής» θα πήγαινα δαγκωτός στο i20.

Πολύ απλά παίρνεις τον βασιλιά της κατηγοριας που λέγεται Grande Punto Tjet. Τουλάχιστον κανε ένα test drive και θα με θυμηθείς...
H επιλογή μου στην κατηγορία. Γιατί είναι καλοστημένο, στρίβει-φρενάρει-πάει (έχει 200άρες σε ανηφορικά κομμάτια, έχω και φωτό αν ενδιαφέρεστε), είναι π α ν ε μ ο ρ φ ο και πολύ λογικό σε τιμή κτήσης και συντήρησης.
Αν περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβρη θα βρει την ανανεωμένη έκδοση (ελαφρύ face-lift) και ίσως να έρθει απ' ευθείας με τα multi-air.
Ανέξάρτητα της αναμονής, αν αύριο έπρεπε να αγοράσω αυτοκίνητο μέχρι 15 χιλιάρικα μάλλον το T-Jet θα ήταν η 1η μου επιλογή.

Αν πάει στην Fiat για το G.Punto και δεν αντέχει το λίγο πάνω από τα 15 χιλιάρικα, να δει οπωσδήποτε το Panda 1.4 100Hp.
Κάνει ό,τι ακριβώς θέλει και είναι απίστευτο στο δρόμο, αυτό το μικρό ζουζούνι!!
Θα πρότεινα να οδηγήσει και τα δύο Fiat....

Να κάνει και μια στάση στην Kia γιατί αν ξεπεράσει την Ελληνική χαζομάρα απέναντι στο όνομα, θα δει πως το pro Cee'd (3θυρο) είναι ένα απίστευτα καλο αυτοκίνητο σε άριστη τιμή....
Και βεβαίως μια κλάση πάνω, με ό,τι καλό (ή και κακό) συνεπάγεται αυτό....

Μια μικρή λίστα:
  1. Grande Punto 1.4 T-Jet
  2. i20 1.4 GLS
  3. pro Cee'd 1.4 SC2
  4. Panda 1.4 100Hp

Reaction score
3

Toyota Yaris.
Εάν θέλει σπορ οδήγηση, σούπερ κρατήματα και άλλα εξωτικά να του πεις να βρει μια καλή και αποδοτική δουλειά και να αγοράσει, μετά από μερικά χρόνια, μια M3 ή κάτι παρόμοιο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.219
Members
38.669
Νεότερο μέλος
Andreas79