Ποιόν HD δορυφορικό δέκτη;

Reaction score
26
Είχα αρχίσει να το ψάχνω πριν καιρό, αλλά πάγωσε το θέμα, όμως τώρα έφτασε η ώρα να πάρω δορυφορικό δέκτη. Η εγκατάστση εχει γίνει εδώ και ένα χρόνο με κάτοπτρο και 3lnb (που ίσως γίνουν λίγο περισσότερα). Μένει μόνο ένας δέκτης.
Θα ήθελα τη βοήθειά σας πάνω σε αυτό.
Ζητούμενο είναι να έχω όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα.
Θα πήγαινα για τον DM800 (μήπως και αποφασίσω οτι αργότερα θέλω να πειραματιστώ) αλλά δεν διαβάζω και τα καλύτερα για την εικόνα του οπότε σχεδόν τον έχω αποκλείσει.
Γενικά δίνω τη μεγαλύτερη βαρύτητα στην ποιότητα της εικόνας.
Επίσης θέλω γρήγορο zapping και ελληνικό μενού. Περα από αυτά με ενδιαφέρει η να έχει δυνατότητα εγγραφής.
Παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας ανεξάρτητα από το κόστος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Reaction score
1
Καλημέρα φίλε μου!
Εδώ και περίπου 8 μήνες χρησιμοποιώ τον Technomate TM6900HD PVR Combo με κινητό πιάτο και είμαι ευχαριστημένος (σύνδεση με HDMI σε μία Sony 32W4000). Ο δέκτης είναι εύκολος στα μενού του και γενικότερα στην χρήση του, με εξαιρετικές κριτικές απο τα περιοδικά του χώρου. Για εγγραφές χρησιμοποιώ HDD της Western Digital με USB. Κόστος δέκτη περίπου στα 380€.
Πρόσφατα έχει κυκλοφορήσει και ο νέος ΤΜ6900HD Super (έχει θύρα Ethernet).
Άλλος καλός και εύχρηστος δέκτης είναι και ο Octagon SF918HD (λίγο φθηνότερος από τον ΤΜ).
Αυτά τα ολίγα απο μένα. Σίγουρα οι συμφορουμίτες με περισσότερη γνώση απο εμένα μπορούν να σου δώσουν καλύτερες 'ιδέες'!
Μ.Φ.Χ.
Νίκος

Reaction score
164
Και εγώ στην ίδια φάση αναζήτησης είμαι...
Κοιτάζω πολύ θετικά τον M-Vision HD-200. Με 200€ πιστεύω ότι είναι μια χαρά.
Θα ήθελα να είναι και λίγο "κολπατζίδικος" αλλά μέχρι 300€ το ανώτερο που διαθέτω, δεν βλέπω φως.:121:

Reaction score
164
Ενδεικτική τιμή δεν έχουμε; Τουλάχιστον τάξη μεγέθους.
Γιατί πολύ φορτωμένος μου φαίνεται για το budget μου! :108:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Ποιόν HD δορυφορικό δέκτη;

Εαν το διαβάσεις όλο λέει στο τέλος , " Ολο αυτό το πολυμηχάνημα, μπορείτε να το παραγγείλετε απο την DUO-LABS στην τελική τιμή των 449 ευρώ και 24 ευρώ τα εξοδα μεταφοράς. Δεν περιλαμβάνει σκληρό δίσκο."

Απο ενδεχόμενο Powerbuy φαντάζομαι να βγεί καλύτερη τιμή. Ειδωμεν... :109:

Reaction score
26

Εγώ ούτως η άλλως θα κινηθώ σε αυτές τις τιμές.
Το βασικό μου πρόβλημα είναι το πόσο καλή εικόνα θα έχει ο δέκτης και το πόσο ευκολα θα είναι τα μενου του.
Για να λέω την αλήθεια καλοβλέπω τον Humax iCord που όπως διαβάζω παντού έχει πολύ καλή εικόνα.
Άλλη επιλογή θα μπορούσε να είναι ο Kathrein 910 αλλά γενικά υπάρχουν ενστάσεις για την εικόνα του και δεν έχω δει ποτέ τα μενου του.
Μετά υπάρχει και ο LyngBox για τον οποίο λένε πως έχει κορυφαία εικόνα, αλλά η τιμή του παρά το γεγονός οτι δεν έχω πρόβλημα να ανέβω και εκεί σε κάνει να το σκεφτείς πολύ σοβαρά. Διαβάζω επίσης οτι δεν έχει Ελληνικά μενού και οτι γενικά έχει αρκετά προβληματάκια, οπότε λέω να το αποφύγω.

Reaction score
1.030
Ο Humax icord είναι απλά κορυφαίος. Αλλά αν θέλεις να "πειράζεις" το δέκτη όσο αφορά τα menu και τις δυνατότητες τότε θα πρέπει να τρέχει Linux

Reaction score
26

Δεν με ενδιαφέρει να πειράξω το δέκτη.
Θέλω να το ανοίξω να κατεβάσω και να ρυθμίσω τα κανάλια και να βλέπω.
Αν με ενδιέφεραν επιπλέον δυνατότητες θα κοίταζα τον DM800 χωρίς να το πολυσκεφτώ...

Reaction score
386

Πολύ καλοί οι δέκτες που αναφέρθηκαν παραπάνω,να σου σου προτείνω επίσης αυτόν που έχω εγώ, Οctagon SF918HD.
Εύκολο μενού, υποστήριξη λογισμικού , τιμή ~300 ευρώ, εξωτερικό e-sata pvr, disecq 1.1 για σύνδεση τουλάχιστον 8 lnb.
Για εικόνα λίγο μας τα μπλέκει , αφού αποδίδει ποιότητα στα επίπεδα του DM800 / 8000, όπως έχω τσεκάρει προσωπικά.

Reaction score
26

Ευχαριστώ φίλε Λευτέρη. (Όπως ευχαριστώ και κάθε έναν που ασχολήθηκε μέχρι τώρα με το συγγεκριμένο θέμα για να με βοηθήσει.)
Με αφορμή αυτό ακριβώς που γράφεις ξαναλέω οτι το βασικό μου θέμα είναι η εικόνα.
Εκεί κολλάω. Επιλογές ψάχνοντας βλέπω οτι υπάρχουν πάρα πολλές και σε διάφορες τιμές.
Δεν με πειράζει το θέμα των χρημάτων, αλλά δεν θα ήθελα να δώσω 420 για τον iCord π.χ. και μετά να ανακαλύψω οτι υπήρχε άλλος με λιγότερα χρήματα και καλύτερη ποιότητα εικόνας. Πάντως από την αρχή έχω ξεκαθαρίσει οτι θα διαθέσω περίπου μέχρι 500 ευρώ για δέκτη.
Μια επιλογή που φαίνεται ενδιαφέρουσα για τις πολλές της δυνατότητες είναι το Q-Box από την DUO LABS που γράφει παραπάνω ο Πάνος.
Αλλά νομίζω οτι είναι λίγο αγορά με κλειστά τα μάτια αφού ακόμα δεν ξέρουμε τι μπορεί να κάνει και τι ποιότητα εικόνας έχει...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.064
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494