Ποιος έφτιαξε τον άνθρωπο; Γιατί είσαι εδώ; Έχουμε μέλλον;

Reaction score
4.986
Γιά πεs και εσύ , ( Εσείs ) κάτι ?
Δεν ξέρω αν αυτό είναι το "κάτι" που περιμένεις να ακούσεις αλλά.....

Ο Θεός δεν είναι ένας παντοδυναμος παπουλης που πλάθει τον πηλό
ξεχωριζει αμνοερίφια, του αρέσουν τα θαύματα και ενίοτε υφίσταται τη κριτική μας....
Είναι ενα Αρχετυπο... ένα συμβολο αν θέλεις.

Για να το θέσω διαφορετικά.... Μας έχει αφήσει μόνους.

Ή ίδια ή ζωή με τις αντιφάσεις της και το μεγαλείο της έχει σημασία...
Εμείς της δίνουμε το νόημα της και την αξία της με τη στάση μας.
Και εμείς συχνα την απαξιωνουμε....

Ή καθημερινή μας πρακτική καταφάσκει είτε στις δυνάμεις της ζωής
είτε στις δυνάμεις καταστροφής και εντροπίας.

Αυτή είναι ή μεγάλη πολικότητα..... Ή εκλογή του καθενός.....

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
Editor ,
-
Ο Θεός γιά εμένα είναι παντοδύναμος .
Είναι ένας .
Είναι , τά πάντα όλα .
Ό Θεός είναι υπέρτατη οντότητα .
Δέν μας έχει αφήσει ποτέ μόνους . Είναι δίπλα στόν κάθε ένα μαs , ξεχωριστά .
Όταν τα πράγματα δεν γίνονται όπωs τα έχω φανταστεί ή έχω σκεφθεί , σκύβω το κεφάλι καί λέω έτσι είναι το θέλημα του θεού μου .
Προχώρα Εμμανουήλ .
Τήν άλλη φορά .....καλύτερα .

* καί δέν trollάρο καθόλου .

Reaction score
680
[DOUBLEPOST=1532267902][/DOUBLEPOST]
Όταν τα πράγματα δεν γίνονται όπωs τα έχω φανταστεί ή έχω σκεφθεί , σκύβω το κεφάλι καί λέω έτσι είναι το θέλημα του θεού μου .
No comment.......

GKZ

Reaction score
222
Ό Θεός είναι υπέρτατη οντότητα

υπέρτατος, -η, -ο= που βρίσκεται πάνω απ’ όλους σε διάφορους τομείς (αξία , σημασία , μέγεθος κ.λπ.)

οντότητα = 1)H ιδιότητα του όντος ,2)ύπαρξη αισθητή

ον = 1) αυτός ή αυτή ή αυτό που υπάρχει
2) ένα προι όν της φαντασίας : παράδοξο πλάσμα, , παράξενη ύπαρξη ,( π.χ.είδα στον ύπνο μου κάτι περίεργα εξωγήινα όντα , τον άνθρωπο τον έφτιαξαν τα πόκεμ ον)

Τι είναι Θεός βρε παιδιά ;; Μπορεί κάποιος/α επιτέλους να τον ορίσει για να καταλάβω και εγώ ο αδαής ;;;

Last edited:

Reaction score
4.986
Θεωρίες ή οντότητες, ορισμένες ή αόριστες...
το μόνο που με ενδιαφέρει είναι ή επίδραση που έχουν στη ζωή μου.....

GKZ

Reaction score
222
το μόνο που με ενδιαφέρει είναι ή επίδραση που έχουν στη ζωή μου.....

ε....τότε να ορίσουμε την κοκαίνη σαν θεό μας .Αυτή η θεός να δεις ...τι επίδραση θα έχει στην ζωή μας .

άμ΄ είναι έτσι ... εντάξει .

Reaction score
4.986
Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι εσύ δεν ενδιαφέρεσαι
για την επίδραση που έχουν οι θεωρίες και οι οντότητες στη ζωή σου.
Γιατί εγώ μόνον αυτό είπα.

@GKZ

Last edited:

GKZ

Reaction score
222
Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι εσύ δεν ενδιαφέρεσαι
για την επίδραση που έχουν οι θεωρίες και οι οντότητες στη ζωή σου
Από που προκύπτει αυτό το συμπέρασμα ;;Από ποιά παρατηρησιακά δεδομένα στοιχειοθετείται και πώς καταλήξατε σε αυτό ;;;

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.971
Εμενα τωρα τελευταια με εχει παρει απο πισω μια οντοτητα που μου λεει συνεχεια φαε ,φαε, πεινας φαε κιαλλο:D, ειναι να μην μπλεξει κανεις με μαλακοοντοτητες.......

gid

Reaction score
10.153
Editor ,
-
Ο Θεός γιά εμένα είναι παντοδύναμος .
Είναι ένας .
Είναι , τά πάντα όλα .
Προχώρα Εμμανουήλ .
Τήν άλλη φορά .....καλύτερα .
Ήταν θέλημα του θεού σου, όπως λες, να μην πάνε τα πράγματα καλά, άρα μην παραπονιέσαι, είναι ασέβεια... Αυτός ξέρει καλύτερα... Και την άλλη φορά, ό,τι θέλει ο θεός σου θα γίνει, όσο κι αν εσύ προσπαθήσεις. Αν πάνε καλά, έχει καλώς, αν όχι, εσύ πάλι θα σκύψεις το κεφάλι...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.714
Εμενα τωρα τελευταια με εχει παρει απο πισω μια οντοτητα που μου λεει συνεχεια φαε ,φαε, πεινας φαε κιαλλο:D, ειναι να μην μπλεξει κανεις με μαλακοοντοτητες.......
Εσένα η οντότητα σε σπρώχνει σε εύκολα μονοπάτια.

Η δική μου οντότητα με κυνηγάει από την εφηβεία και μου δείχνει τέτοια. Αντε μετά να ευχαριστηθείς στον Κίτσουλα, ή να επιλέξεις αυτοκίνητο βάσει φορολογίας, ή να συζητήσεις με τον Χάρη για το δίκιο του εργάτη... :D

A0ADF7BE-3CB4-4009-94B6-3BE8D3600E62.jpeg

GKZ

Reaction score
222
Η δική μου οντότητα με κυνηγάει από την εφηβεία και μου δείχνει τέτοια.
Ω ... τι παραφορά συναισθημάτων !
Αγαπητό μέλος xfader , φίλε της φυσικής και της τεχνολογίας ,αυτό ακριβώς είναι το και το ζητούμενο απο τα υπόλοιπα 4 δισ. περίπου αρσενικά του είδους μας .Κυριαρχία ,πλούτος ,«παλάτια», ακριβά αυτοκίνητα ,κότερα ,ναυτίλοι ,γενικά «φορτίο» και ότι άλλο συγκαταλέγεται σε αυτό συμπεριλαμβανομένων των πτυχίων και των γνώσεων , (μεγάλο Δυναμικό Διαχείρισης Πόρων όπως το ορίζουν οι εξελικτικοί βιολόγοι ), έτσι ώστε
να είναι ικανά να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερα νέα ,όμορφα και ελκυστικά θηλυκά του είδους μας , στο κρεβάτι τους .

Αντίστοιχα το ζητούμενο από τα 4 δις περίπου θηλυκά του είδους μας , είναι να είναι και να μπορούν να παραμένουν νέες ,πανέμορφες , έξυπνες ,χλιδάτες και σεξουαλικώς ελκυστικές και γενικά να διαθέτουν το απαιτούμενο «φορτίο» , όχι ώστε να είναι ικανές να προσελκύσουν περισσότερα αρσενικά στο κρεβάτι τους , (προσοχή το ωάριο σπανίζει και είναι «ακριβό» σε σχέση με το σπερματοζωάριο), αλλά για να επικρατήσουν στον ενδοθηλυκό ανταγωνισμό για την κατάκτηση του πριγκιπόπουλου .Του αρσενικού δηλαδή πού όχι μόνο διαθέτει τα καλά γονίδια αλλά τα διαφημίζει κιόλας μέσω τους δυσβάσταχτου ενεργειακά μεγάλου «φορτίου» (βλέπε αρχή της μειονεξίας zahavi ).

Ω .... μα τον Άγιο Δαρβίνο τον τρισμέγιστο , όπως έχουν παρατηρήσει όλοι οι πρωτευοντολόγοι , ακριβώς οι ίδιες συμπεριφορές ισχύουν σε όλα τα πρωτεύοντα αλλά ακόμη και στις μαιμούδες ,λεμούριους και κερκοπίθηκους. Όπως έχουν παρατηρήσει οι βιολόγοι πεδίου ,τις ίδιες συμπεριφορές έχει υιοθετήσει μια μεγάλη πληθώρα ζωικών ειδών ,απο τις στικτές ύαινες τα αγριόσκυλα , μέχρι πολλά είδη πτηνών και ψαριών.

Το γενικό μοτίβο από το οποίο εκκινούν αυτές οι συμπεριφορές , περιγράφεται απο το δίπτυχο :ΕΠΙΒΙΩΣΗ και ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ.

Το κυνήγι και η «ακόρεστη» επιθυμία για την ικανοποίηση του διπτύχου , μαζί με την επιβίωση του ικανότερου είναι το εκρηκτικό αυτό «μίγμα » το οποίο οδήγησε το 99,9 % των ειδών που πέρασαν από τον πλανήτη μας στην εξαφάνιση .

Αγαπητέ Homo Sapiens ,είχες το προνόμιο και την τύχη να προικιστείς (έξ ατυχήματος ) , απο την φυσική επιλογή , με το σπουδαιότερο εργαλείο του γνωστού σύμπαντος :Τον μετωπιαίο λοβό και συνεπακόλουθα με τις 2 μεγάλες συνειρμικές περιοχές (προμετωπιαίος φλοιός και βρεγματο-κροταφικο-ινιακός φλοιός ) ,που εμπεριέχονται σε αυτόν . Αλλά εσύ δεν εκμεταλεύτηκες αυτήν την καλή σου τύχη- προίκα .Δεν άκουσες καν τους θετικούς επιστήμονες που σου κοινοποίησαν τα ευρηματά τους και σε προειδοποίησαν. Ακόμη και ο Richard Dawking στην αναθεωρημένη έκδοση του εγωιστικού γονιδίου (που τόσο επικρίθηκε ) στο είπε καθαρά :
«Το να περιγράφει ένας επιστήμονας ένα φυσικό φαινόμενο και μια υπόρρητη καθολική συμπεριφορά δεν συνεπάγεται ότι ο επιστήμονας συμφωνεί και επικροτεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η φύση ...............αν θέλουμε να έχουμε μέλλον ως είδος θα πρέπει να πετάξουμε πολλές ενστικτώδεις συμπεριφορές (άρα και πολλά γονίδια) στον «κάλαθο των αχρήστων ».

Εσύ αντιθέτα homo sapiens δεν έλαβες και δεν λαμβάνεις καθόλου υπόψη σου τα ευρήματα των φυσικών επιστημών.Εξακολουθείς ακόμη και σήμερα 300 χρόνια μετά την έλευση της επιστημονικής επανάστασης ,να ακολουθείς τον «βηματισμό» των ζωικών σου ενστικτών και να ακούς τι σου λένε οι θεοί σου ,οι παπάδες ,οι πολιτικοί ,οι οικονομολόγοι ,οι αστρολόγοι ,οι διαφοροι παπατζήδες και κάθε λογής παραεπιστήμονας .

Η εξαφάνιση του είδους έχει ήδη δρομολογηθεί .Το εάν τελικά το μοιραίο συμβεί μετά από 50 , 100 ή 200 χρόνια δεν έχει καμία σημασία .

Εύχομαι ότι η δική μας εξαφάνιση δεν θα συμπαρασύρει και τον πλανήτη στον όλεθρο ,αλλά με ευχές δε προάγεται η επιστημονική γνώση .
Στην περίπτωση αυτή ...και όταν ο πλανήτης συνέλθει , η ζωή σε αυτόν θα ξαναβρεί τον δρόμο της.

Πιστεύω ότι κάποιοι τεχνολογικά προηγμένοι -εξωγήινοι πολιτισμοί (εάν υπάρχουν και εφόσον κατάφεραν και γλύτωσαν την αυτοκαταστροφή ) εάν κάποτε στο μέλλον ( και προτού ο κόκκινος γίγαντας -ήλιος την «καταπιεί» οριστικά μετά απο 2-2,5 δις χρόνια ) ανακαλύψουν τον πλανήτη γή ,να αναγνωρίσουν ότι κάποτε πέρασε απο αυτόν ένα είδος, που αν μη τι άλλο διέθετε «πνεύμα » και καλλιτεχνικό ένστικτο .

Καληνύχτα Ηomo Sapiens ... και καλή τύχη ...σε ένα παράλληλο σύμπαν τύπου ΙΙΙ, στο οποίο ...που ξέρεις ....η ανθρωπότητα ίσως να έχει καλύτερη τύχη .

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης