Ποιός βραχίονας είναι τούτος;

Reaction score
1.657
Με ενα γρήγορο ψάξιμο που έκανα σε βραχίονες που φοράει συνήθως το Systemdek δεν βρήκα κάποιον να του μοιάζει. Είναι πάνω σε ένα Systemdek IIX .
Ποιόν προτράκτορα να χρησιμοποιήσω για να ρυθμίσω την κεφαλή και πως να τον ευθυγραμίσω πάνω στην βάση του. Η ΑΤ95 του ταιριάζει;

Reaction score
1.657
Ευχαριστώ κύριοι!
Δεν θα τον έβρισκα ποτέ. Δείχνει καλός και πρέπει να ακούγεται καλά με το Systemdek.
Πάμε για τις βασικές ρυθμίσεις να δούμε τι θα ακούσουμε.

Reaction score
569
Καλημέρα, καλή πρωτομαγιά

Περιμένω και γω έναν ίδιο με το δικό σου για ένα systemdek iix900. Πρέπει να ταιριάζει. Μάλλον θα του φορέσω μια Denon dl 160. Θα ενημερώσω.
Είναι καλός βραχίονας made in Japan μοιάζει με jelco.

Reaction score
14.789
Η ΑΤ95 του ταιριάζει
Ευχαριστώ κύριοι!
Δεν θα τον έβρισκα ποτέ. Δείχνει καλός και πρέπει να ακούγεται καλά με το Systemdek.
Πάμε για τις βασικές ρυθμίσεις να δούμε τι θα ακούσουμε.
καλο μηνα να εχεις..ο Vasilism τον ειχε αν τον πετυχεις ρωτησε τον για τον βραχιονα

Reaction score
1.155
Παιδιά ο βραχίονας είναι πολύ καλός και εύκολα ρυθμιζόμενος είναι χαμηλής μάζας οπότε του ταιριάζουν κεφαλές mm υψηλής ενδοτικότητας όπως είναι οι Shure V15-iii, Shure M95, Shure M75, Shure m97xe κι όπως έχω διαβάσει δένει πολύ καλά και με τις καλές κεφαλές της ADC integra ST XLM II, XLM III
η AT95 δε νομίζω να του κάτσει πολύ καλά επειδή είναι μέσης ενδοτικότητας και δένει καλύτερα με βραχίονες με ενεργή μάζα πάνω από 12g. Στο Lenco εγώ τον έχω τώρα με την Shure M95HE high track με βελόνα Jico SAS, παλιότερα είχα δοκιμάσει και την Ortofon 530 mkii με επίσης καλή απόδοση.
Σίγουρα πάντως δεν ταιριάζει καθόλου με την Denon DL 160 που είναι μια κεφαλή mc και δένει με κάποιο βραχίονα υψηλής μάζας.

Last edited:

Reaction score
1.657
Παιδιά ο βραχίονας είναι πολύ καλός και εύκολα ρυθμιζόμενος είναι χαμηλής μάζας οπότε του ταιριάζουν κεφαλές mm υψηλής ενδοτικότητας όπως είναι οι Shure V15-iii, Shure M95, Shure M75, Shure m97xe κι όπως έχω διαβάσει δένει πολύ καλά και με τις καλές κεφαλές της ADC integra ST XLM II, XLM III
η AT95 δε νομίζω να του κάτσει πολύ καλά επειδή είναι μέσης ενδοτικότητας και δένει καλύτερα με βραχίονες με ενεργή μάζα πάνω από 12g. Στο Lenco εγώ τον έχω τώρα με την Shure M95HE high track με βελόνα Jico SAS, παλιότερα είχα δοκιμάσει και την Ortofon 530 mkii με επίσης καλή απόδοση.
Σίγουρα πάντως δεν ταιριάζει καθόλου με την Denon DL 160 που είναι μια κεφαλή mc και δένει με κάποιο βραχίονα υψηλής μάζας.
Άρα μια goldring από τη σειρά 10xx ή μια pickering xv15 θα του πήγαινε καλύτερα? Άλλη εναλλακτική δεν έχω .

Reaction score
1.155
Πρώτα βρες από το νετ τα specs της κεφαλής (weight και dynamic compliance)
έπειτα χρησιμοποίησε αυτό το εργαλείο https://www.vinylengine.com/cartridge_resonance_evaluator.php
δώσε στην εφαρμογή την τιμή μάζας του βραχίονα που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι 8.0g και θα δείς στον πίνακα σε συνάρτηση με τα χαρακτηριστικά της κεφαλής κατά πόσο ταιριάζει.

Reaction score
165
Τον έχω και εγώ. Πολύ καλός για τα λεφτά του σαν μεταχειρισμένος. Αν και έχει τσιμπήσει λίγο η τιμή του τα τελευταία χρόνια. Σωστή η πρόταση για shure v iii. Την ίδια με jico χρησιμοποιώ σε idler πικάπ.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Τον έχω κι εγώ, παίζει θαυμάσια με τη shure v15 type iv. Οκ, μπερδεύτηκα. Όταν πάω σπίτι, θα δω ποιον βραχίωνα έχω. :p

Reaction score
569
Ρε παιδιά συγνώμη, να κάνω μια χαζή ερώτηση. Πώς βιδώνει το παξιμάδι μέχρι πάνω γιατί με το χέρι σταματάει στη μέση της διαδρομής και δεν πάει άλλο;
Θα τον βάλω σε systemdek iix900

Reaction score
1.155
Ρε παιδιά συγνώμη, να κάνω μια χαζή ερώτηση. Πώς βιδώνει το παξιμάδι μέχρι πάνω γιατί με το χέρι σταματάει στη μέση της διαδρομής και δεν πάει άλλο;
Θα τον βάλω σε systemdek iix900
Ωχχχ, τον αγόρασες μήπως από αγγελία κάποιου τύπου στο car;;;

Reaction score
1.155
Ένας τύπος πούλαγε στο car 2-3 κομμάτια που είχε βρει κάπου καινούργιους από στοκ αλλά δεν είχε προφανώς τα δικά τους παξιμάδια και έδινε μαζί άλλα που δεν κάνουν.

Reaction score
569
Το δικό του παξιμάδι βιδώνει μέχρι πάνω με το χέρι ή θα χρειαστεί κλειδί;

Reaction score
1.155
Κανονικά έστω και με δυσκολία πρέπει να σου βιδώσει, ψέκασε λίγο wd40 στο πάσο και δούλεψε το παξιμάδι ξεβίδωμα-βίδωμα μήπως και ξεφρακάρει.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas