Απάντηση: Ποιό είναι το αγαπημένο σας είδος μουσικής;
Η όπερα είναι η λατρεία μου.... μετά από όλα τα άλλα είδη μουσική διαλέγω σαν τη μέλισσα ότι καλύτερο έχουν να μου δώσουν.... Maria Callas- Tosca, second Act part 6 (Vissi d´arte)
[YOUTUBE]1ZXwz0gj5fY[/YOUTUBE]
Maria Callas- Tosca, second Act part 7 (Finale)
[YOUTUBE]Ujwdfdc5ic0&feature=related[/YOUTUBE]
Απάντηση: Ποιό είναι το αγαπημένο σας είδος μουσικής;
λοιπον, ξεχωριζω τα ακολουθα ειδη με σειρα προτεραιτητας:
1. Metal (σχεδον καθε κατηγοριας ... heavy/epic/power/prog/symphonic/glam/doom/death/black/thrash/gothic/avant-garde/etc.. που να αρχισω και που να τελειωσω... να κανω μονο ειδικη μνεια στην αγαπημενη μου μπαντα ανεξαρτητως ειδους... τους θεϊκους Manowar :125: τωρα για ολα τα αλλα οπως παντου καθε τι εχει τα κορυφαια του και τις πατατες του)
2. Rock (κατα βασει '70s prog, heavy rock, hard rock, hard n heavy, pomp, καποια blues rock, καποια post rock, λιγο stoner etc)
2. Jazz και fusion (σχεδον αποκλειστικα instrumental, απο Coltrain, Davis και Thelonius Monk μεχρι Mahavishnu Orchestra, Herbie Hancock και Planet X. Απο vocal jazz μ'αρεσει πολυ η Aziza Mustafa Zadeh. Απο acid/funk jazz καποια Down to the Bone, Incognito και δυο τρεις ακομη το πολυ)
3. Κλασσικη/ορχηστρικα soundtracks (απο αυτα ξεκινησε το μουσικο μου ταξιδι... δεν εχω ξεψαχνησει την κλασσικη οσο θα ηθελα, μενοντας στα βασικα...Mozart, Beethoven, Tchaikovsky, Mahler, etc.. το πρωτο cd που αγορασα ηταν το Carmina Burana του Carl Orff, το οποιο το ειχα λιωσει! αργοτερα βρηκα ολη την τριλογια, πραγματικα εξαιρετικο εργο. Διαχωριζω τη θεση μου στο θεμα της οπερας, απλα δε με συγκινει καθολου...:108:. Απο soundtrack, εννοειται ορχηστρικα.... αγαπημενο ολων των εποχων το Conan the Barbarian του Βασιλη Πολυδουρη (rip), μεγαλειωδης δημιουργια ισαξια των μεγαλυτερων κλασσικων για μενα...)
4. New Age (και οταν λεω New Age εννοω κατα βασει Βαγγελη Παπαθανασιου :109: τα λογια ειναι φτωχια...)
απο κει και περα, μ'αρεσουν σκορπια πραγματα σε αλλα ειδη μουσικης χωρις να εχω εντρυφησει ιδιαιτερα και ουτε εχω το χρονο ή το ενδιαφερον να το κανω...
αποφευγω οπως ο διαολος το λιβανι σχεδον οτιδηποτε νεοελληνικο (ειτε εντεχνο, ειτε ατεχνο, ειτε βαρυ, ειτε ελαφρυ, ειτε οτι θελει), οτιδηποτε χοροπηδηχτο (ραπ, χιπ χοπ, rnb) και με αφηνει παντελως αδιαφορο η μοντερνα/mainstream "ροκ" σκηνη (ειδικα κατι Οasis, Blur, Coldplay, Dandy Warhols, Kaiser Chiefs etc -και οτι αλλο βαζει η Κοσμοτε και Βονταφον για διαφημηση...- μου δημιουργουν αναγουλα...λαμπρη εξαιρεση οι κορυφαιοι Muse) οπως και η κλαμπιστικη/χορευτικη/house/κλπ μουσικη (αντε κανα ψαγμενο trance τυπου Astral Projection το ακουω αλλα μεχρι εκει και με μετρο).