Ποιό φθηνό DAC να πάρω?

Μηνύματα
7.362
Reaction score
2.554
Δεν πρόκειται για αναπαραγωγή μουσικής υψηλού επιπέδου...

Έχουμε σε μια παρέα μια τηλεόραση LG που δεν έχει καμιά αναλογική έξοδο ήχου, μόνο μιά οπτική. Από μελος αγόρασα ένα σχετικά παλιό home cinema που δεν έχει ψηφιακή είσοδο ήχου (αλλά έχει πολύ καλό ηχο). Έχει μόνο μία AUX (L+R) είσοδο ήχου. Επειδή το home cinema δεν μπορεί να παίξει ταινιες από USB ο μόνος τρόπος να έχουμε ήχο στο Home Cinema (ο της TV είναι πολύ φτωχός) είναι να χρησιμοποιήσω ένα DAC που να με είσοδο οπτική ίνα και έξοδο L+R αναλογικό. Το δοκίμασα με ένα HIFIDIY.NET Mini PCM1793 DAC που είχα πάρει παλιά από κάποιο μέλος και δουλεύει μια χαρά (εντάξει δεν έχουμε πεντακάναλο ήχο αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ πιό καλό από τον ήχο της TV).

Βρήκα στο Ιντερνετ κάποια φτηνά DAC (π.χ.) αλλά δεν ξέρω αν θα παίξουν σωστά. Συγκεκριμένα δεν ξέρω ποιό είναι το bitrate κλπ του ήχου που έχουν οι ταινίες (σε MP4, MKV και λοιπά format) και αν αυτά τα κουτάκια μπορούν να κανουν την αποκωδικοποίηση και την μετετροπή σε αναλογικό L+R.

Τι χαρακτηριστιά πρέπει να έχει ένα τέτοιο κουτάκι? Για παράδειγμα το συγκεκριμένο που βρήκα στα 8,30€ λέει "Sampling rate: 32, 44.1, 48 and 96 KHz ". Φτάνει αυτό ή πρέπει να έχει 192 ΚΗz?

Το budget είναι πολύ περιορισμένο, δεν ενδιαφέρει ήχος υψηλής ποιοτητας, αρκεί να μπορεί να κάνει τη μετατροπή του εισερχόμενου ψηφιακού σήματος. Ομοαξονική είσοδος δεν μας χρειάζεται.
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.830
Reaction score
2.427
Αρκεί που παίζει στα 96, από κει και πάνω πλεονασμός - ειδικά για την χρήση που το προοριζεις
 

Μηνύματα
1.063
Reaction score
1.111
Εχω ενα dynavox για την δουλεια που το θελεις,
αν σε ενδιαφερει στειλε pm, στο δίνω πολύ φτηνά !
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.316
Μηνύματα
2.858.291
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top