Ποιό φορμα έχει τελικά ημερομηνία λήξης??

Reaction score
1.127
Με αφορμή μια κούτα κασετες(μη εταιρικές) που μου παραχωρήθηκε από το μέλος dimpas(Δημήτρη ευχαριστώ και χρόνια πολλά!) και προς μεγάλη μου έκπληξη μετά από 35 χρόνια ζωής ανακαλύπτω οτί παίζουν,αναρωτήθηκα όταν μας λέγαν για το cd ''τέλειος ήχος για πάντα'',τι εννοούσαν?Μήπως νομίζαν οτί θα ζούσαμε 200 χρόνια?
για τη φθορά του δίσκου βινυλίου,την ευπαθή κασέτα κλπ.
Οσο για τους δίσκους έχω μαζέψει κάτι ηχογραφήσεις του 56 και του 58 από καφάσια λαικής και παίζουν απροβλημάτιστα
Τελικά πόσο φθείρονται τα μέσα?Πιστεύω πολύ λίγο ωστε αυτή η φθορά να είναι αντιληπτή στην ακρόαση.

Reaction score
1.173
Αν σκεφτείς ότι το cd μπορείς να το αποθηκεύσεις ατόφιο τι να πούμε; και χωρίς λάθη.

Να τις χαίρεσαι τις κασέτες καλές ακροάσεις. :drinks:

Reaction score
1.127
Αν σκεφτείς ότι το cd μπορείς να το αποθηκεύσεις ατόφιο τι να πούμε; και χωρίς λάθη.

Να τις χαίρεσαι τις κασέτες καλές ακροάσεις. :drinks:
Σε ευχαριστώ.Να το αποθηκεύσεις ατόφιο,τι ακριβώς εννοείς?Να αντιγράψεις τα αρχεία σε αυλη μορφή?
Αυτό που θέλω να πω είναι οτί όταν μας πουλάγαν κάθε έργο στο νεότερο φορμά ήταν καθαρά για λόγους ευχρηστίας,φορητότητας και φυσικά επειδή η τεχνολογία εξελίσεται.Όχι όμως επειδή η κασέτα ή ο δίσκος κάποτε θα ''χαλαγε'' ή δεν θα έπαιζε πια.
Εν τω μεταξύ τώρα που το σκέφτομαι έχω κάποια cd-r δισκάκια στα οποία έγραψα μουσική πριν 2 χρόνια και τώρα κάποια κομμάτια παίζουν με διακοπες ή κολλάνε.Η αντιγραμενη κασετα του 1980 δεν κολαει πουθενά!:o:o.

Reaction score
1.173
Σε ευχαριστώ.Να το αποθηκεύσεις ατόφιο,τι ακριβώς εννοείς?Να αντιγράψεις τα αρχεία σε αυλη μορφή?
Καταρχήν ναι το αποθηκέυεις σε flac και τελείωσε δεν το χάνεις.

Σου έχει τύχει να χαλάσει εργοστασιακό CD; Και δεν λέω για περίπτωση κακής αποθήκευσης.
Που στην περίπτωση "ντουλαπάκι αυτοκινήτου" έχω πετάξει πολύ κασέτα. Cd συγκεκριμένα το Rateralus των Tool έλιωσε το εξώφυλλο που ήταν έργο τέχνης αλλά το cd ανέπαφο.

Εν τω μεταξύ τώρα που το σκέφτομαι έχω κάποια cd-r δισκάκια στα οποία έγραψα μουσική πριν 2 χρόνια και τώρα κάποια κομμάτια παίζουν με διακοπες ή κολλάνε.Η αντιγραμενη κασετα του 1980 δεν κολαει πουθενά!:o:o.
Αυτό που λες ακριβώς το ίδιο μπορούσε να συμβεί και με τις κασέτες ίσως σε περισσότερα χρόνια. Παθόν.....
Άσε που τις μάσαγε και κάναμε πατέντες να τις κολλήσουμε και εάν ο ξάδερφος έλειπε που θα ξανάβρισκα το κομμάτι να το γράψω...... άσε με.:cry:

Συγκεκριμένα εάν έχεις καλά cd δεν παθαίνουν τίποτα.

upload_2017-10-27_8-51-5.png

Μέσα στα καλύτερα που έχω χρησιμοποιήσει. Ότι έχω γράψει με δαύτα δεν έχει πάθει τίποτα.
Τα έχω ακόμα από αρχές του 2000 και παίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.980
Members
38.524