Ποιό 4κίνητο να πάρω? Αλλά να έχει και χώρους!

Reaction score
26.155
Δεν υπάρχει 4 κινητό που με ασφάλτινα ΔΕΝ θέλει αλυσίδες στα χιόνια .
Τα κλασσικά εκτός δρόμου (όχι suv) πάνε χιόνι γιατί έχουν λάστιχα εκτός δρόμου .

Επίσης ψηλό όχημα που να πηγαίνει οικονομικά με 150+ δε θα βρεις. Η μεγάλη μετοπική επιφάνεια δε βοηθάει .

Με το cx7 μπορώ να πάω με 9λτ/100 όταν κινουμαι με 100-110 αλλά στα 150 κάτω από 14 δεν παίζει (και μπορει να είπα λίγα)

Σκέψου μόνο ότι το ελάχιστα αυξημένο ύψος αφήνει μεγαλύτερη επιφάνεια τροχών εκτεθειμένη που λόγω βάρους είναι και πιο φαρδιά. Δηλαδή μεγαλύτερη επιφάνεια και χειρότερο σχήμα
ότι και να κάνεις στην εθνική θα καις παραπάνω

Reaction score
2.585
Σωστά συνάδελφε και τα ξερω...
Απλά συζητώντας το προσπαθώ να καταλήξω στο τι θέλω :lolsign:

Βασικά δεν ξέρω τι θέλω (που να το θέλει και το αφεντικό).
Ταξίδια κάνω ελάχιστα, στα βουνά δεν πάω, τα χιόνια δεν μου αρέσουν, ένα πατίνι χρειάζομαι βασικά!

Στο τέλος θα καταλήξω στο Paugeot 3008 (του 2017) για να κάνω εύκολη φιγούρα με την τεχνολογία του...

Reaction score
281
Μια χαρά ήταν το SUZUKI SX4 (του 2007)...

Η έλευση της εγγονής όμως δημιούργησε ανάγκη για χώρους (καρότσια, καλαθάκια, κλπ κλπ - τα μωρά θέλουν πολύ περισσότερο χωρο από τους ενήλικες).

To καινούριο SX4 Cross έχει μεν κάποιους χώρους παραπάνω αλλά είναι πιό χαμηλό και δεν θέλω να θυσιάσω τη δυνατότητα να κινηθώ εκτός δρόμου.
Το Vitara περίπου τα ίδια (και με μικρότερους χώρους)

Δεν ψάχνω για κάτι super σε κανένα τομέα:
- Να μπορεί να πάει εκτός δρόμου με 4 άτομα και 1 μωρό και τα πράγματά τους.
- Να έχει ουσιαστική (μηχανολογική) ποιότητα - οι πολυτέλειες δεν με ενδιαφέρουν, αλλά να παίρνει ένα στικάκι το ηχητικό του σύστημα και να ακούγεται υποφερτά
- Να είναι άνετο στα ταξίδια και με ικανοποιητικό κράτημα και να επιταχύνει ικανοποιητικά (τα 12" 0-100 είναι καλά). Μέγιστη ταχύτητα στην Εθνική μέχρι 160-170 χλμ/ώρα.
- Να μη καίει τα άντερά του.
- Να μπορώ να πάω στο συνεργείο χωρίς πρώτα να ρωτήσω την τράπεζα αν υπάρχουν αρκετά λεφτά
- Να είναι φιλικό προς τον Τρύφωνα Αλεξιάδη και τους λοιπούς που κυνηγάνε τους έχοντες. (υποφερτά τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα)
- Εντάξει, να μην είναι και κακάσχημο (γιατί θα πέσει απαγορευτικό από το έτερον ήμισυ).

Τι προτείνετε? Βενζίνη ή πετρέλαιο? Δεν κάνω και πολλά χιλιόμετρα (το πολύ 10000 το χρόνο).

Το Dacia Duster μου άρεσε αλλά δεν ξέρω πως πάει από ποιότητα.

ΥΓ: Το άλλο μας αυτοκίνητο είναι ένα παλιό ((2003) Peugeot 206 XT 1600 cc που δεν καίει, είναι πολύ σπιρτόζο και χωράει (για το μέγεθός του) πολλά. Επίσης τα πάει καλά με τον Τρύφωνα...

Καλότυχη να είναι Ευάγγελε.

Επι του θέματος, σαν λύση στο παραπάνω bold...

Reaction score
2.585
Οι επιλογές που θα ψάξω είναι οι εξής:
- Nissan Qashqai 4WD
- Suzuki S-cross βενζίνη 1.6 4WD
- Kia sportage 4WD
- Dacia Duster 4WD
- Peugeot 2008 All grip (2WD)

Παίζει και κανένα Skoda Octavia Scout μεταχειρισμένο ~2011-12 γύρω στις 11-12000€

To SX4 μπορεί να δοθεί άνετα 6000 €

Reaction score
2.585
Τελικά πήρα ένα Mitsubishi ASX 1600 Invite Plus 4Χ4 Diesel και μάλιστα μεταχειρισμένο (2/2016) με 9000 χλμ. σε 100% άψογη κατάσταση.

Eξοικονόμησα αρκετά χιλιάρικα (το πήρα από το Stock center της Βελμάρ 21000 και κάιτ ψιλά, με αρκετά επιπλέον έξτρα και ρεζέρβα φυσικά) και άμεσα (το S-Cross που μου άρεσε επίσης θα το έπαιρνα τον Απρίλιο!).

Νομίζω ότι για την περίπτωσή μου σωστή επιλογή θα ήταν και το Qashqai, αλλά 4Χ4 βγαίνει μόνο με 1,6 Diesel (της Renault) και κοστίζει 27-28 χιλ... Ο Diesel του ASX είναι της Peugeot.

Για πραγματικό off-road θα προτιμούσα το Duster (κοντές οι 3 πρώτες σχέσεις, μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων αλλά παλιά μηχανή Renault με 1 ΕΕΚ και δεν είναι τόσο καλό για ταξίδια)

Ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν να ξεδιαλύνω το κουβάρι και ιδιαίτερα το Γρηγόρη για το δήθεν Renegate...

ΥΓ. Κάπου διάβασα ότι σε αυτά με τετρακίνηση Haldex αν ξεπιάσει ένας τροχός έχεις ακινητοποιηθεί (δηλ. δεν κλειδώνει πουθενά κανένα διαφορικό). Σωστό?

ΥΓ 2 Το SUZUKI SX4 - με μεγάλη στενοχώρια - έχει βγεί στο Car.gr για πώληση στα 7500 αλλά αν ενδιαφερεται συμφορουμίτης θα γίνει καλύτερη τιμή.

Reaction score
27.925
Τελικά πήρα ένα Mitsubishi ASX 1600 Invite Plus 4Χ4 Diesel και μάλιστα μεταχειρισμένο (2/2016) με 9000 χλμ. σε 100% άψογη κατάσταση.

Eξοικονόμησα αρκετά χιλιάρικα (το πήρα από το Stock center της Βελμάρ 21000 και κάιτ ψιλά, με αρκετά επιπλέον έξτρα και ρεζέρβα φυσικά) και άμεσα (το S-Cross που μου άρεσε επίσης θα το έπαιρνα τον Απρίλιο!).

Νομίζω ότι για την περίπτωσή μου σωστή επιλογή θα ήταν και το Qashqai, αλλά 4Χ4 βγαίνει μόνο με 1,6 Diesel (της Renault) και κοστίζει 27-28 χιλ... Ο Diesel του ASX είναι της Peugeot.

Για πραγματικό off-road θα προτιμούσα το Duster (κοντές οι 3 πρώτες σχέσεις, μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων αλλά παλιά μηχανή Renault με 1 ΕΕΚ και δεν είναι τόσο καλό για ταξίδια)

Ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν να ξεδιαλύνω το κουβάρι και ιδιαίτερα το Γρηγόρη για το δήθεν Renegate...

ΥΓ. Κάπου διάβασα ότι σε αυτά με τετρακίνηση Haldex αν ξεπιάσει ένας τροχός έχεις ακινητοποιηθεί (δηλ. δεν κλειδώνει πουθενά κανένα διαφορικό). Σωστό?

ΥΓ 2 Το SUZUKI SX4 - με μεγάλη στενοχώρια - έχει βγεί στο Car.gr για πώληση στα 7500 αλλά αν ενδιαφερεται συμφορουμίτης θα γίνει καλύτερη τιμή.

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑΞΕΙΔΙΑ.

ΜΙΤΣΟΥΜΠΙΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΚΑΣΚΑΙ.

9000 ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.

Reaction score
2.585
Γρηγόρη αυτό που λές για αξιοπιστία πολύ με ευχαριστεί, ειδικά επειδή εσύ ξέρεις από αυτοκίνητα.

Πράγματι δείχνει εξαιρετικό σε αξιοπιστία και σοβαρότητα κατασκευής, χωρίς άχρηστα μπιχλιμπίδια αλλά πληρέστατο και λειτουργικότατο. Ειναι και made in Japan ενώ το Qashqai φτιάχνεται στο Sunderland

Και πάλι ευχαριστώ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.262
9.000 είναι αστρωτο! Του κουτιού!
Αντε, Καλό στρώσιμο! Χαχαχα
Με γειά!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.875