Πολλά προβλήματα με Ferguson Ariva 150 combo

Reaction score
1
Μετά από αρκετό ψάξιμο και την προτροπή κάποιων εδώ, αποφάσισα να πάρω τον Ferguson Ariva 150 combo.

Δυστυχώς όμως, έχω πολλά προβλήματα και δεν ξέρω αν είναι η συσκευή ή κάνω κάτι λάθος, αν και θα πρέπει να κάνω πολλά πράγματα λάθος...

Αρχικά ο δέκτης δε βλέπει δίκτυο. Με την επιλογή DHCP, δεν παίρνει σωστές ΙΡ, ενώ αν τις βάλω χειροκίνητα, δε φαίνεται να βλέπει τίποτα (έχει εφαρμογές youtube, dailymotion, ftp update κ.α.). Όλες δηλώνουν "unable to connect to network". Από τη διαχείριση του router μου, δε φαίνεται να έχει μπει στο δίκτυο. Το περίεργο είναι ότι παίρνει σωστή ώρα και ημερομηνία αν και δεν ξέρω μήπως τα "τραβάει" από τα ψηφιακά κανάλια.

Δεύτερο πρόβλημα που έχω, είναι ότι δε μπορώ με τίποτα να στήσω το δεύτερο lnb. Το setup μου είναι λίγο περίεργο, αλλά με τον παλιό δέκτη (5ετίας+) δούλευε μια χαρά. Αρχικά υπάρχει ένα πιάτο στην πολυκατοικία που βλέπει hotbird. Παράλληλα υπάρχει και μια κεραία τηλεόρασης. Τα δύο σήματα μπαίνουν σε ένα "μείκτη" από όπου φεύγει ένα καλώδιο για κάθε διαμέρισμα. Στα διαμερίσματα τώρα, υπάρχουν διπλές πρίζες, RF & SAT. Εγώ, έστησα ένα δεύτερο πιάτο για να πιάσω Astra 2A. Αφού δε μπορούσα να επέμβω στο υπάρχον στήσιμο, πήρα ένα SPAUN, έβαλα την έξοδο που έρχεται στο διαμέρισμά μου στην πόρτα 1 για hotbird/tv και στη 2 τον Astra. Έτσι έπαιζε τέλεια, απλά δεν έβλεπα τηλεόραση αν ήταν γυρισμένο στην πόρτα 2.

Με τον Ariva, βρίσκω τα ψηφιακά, βρίσκω διπλάσια κανάλια από όσα έβλεπε ο παλιός δέκτης στoν Hotbird, αλλά δε μπορώ με κανένα τρόπο να στήσω τον Astra. Του ρυθμίζω ότι ο δορυφόρος 2 είναι αυτό, του λέω ότι είναι στην πόρτα 2, αλλά με κανένα τρόπο δεν το αναγνωρίζει. Μάλιστα αν ψάξω για κανάλια, μου φέρνει τα κανάλια του hotbird, σα να μη μπορεί να αλλάξει port. Δοκίμασα φυσικά όλες τις επιλογές, (Diseqc 1.0 ports1-4 & Diseqc 1.1 all ports) και πουθενά δε φαίνεται να λαμβάνει σήμα. Οι ενδείξεις είναι 45%/10%, οι οποίες είναι ίδιες ακόμα κι αν βγάλω το καλώδιο από τη θύρα.

Τέλος, ενώ την πρώτη μέρα είδαμε μια ταινία από usb δίσκο, με τις πολλές δοκιμές και τα "reset to factory" που έκανα μήπως και παίξει, δε βλέπει πλέον και το δίσκο. Όταν τον συνδέω εμφανίζει μήνυμα "device connected on usb1", αλλά μετά πουθενά δε βλέπει το δίσκο, ούτε στο media player, ούτε στις ρυθμίσεις pvr/timseshift.

Βοήθεια παιδιά, γιατί θέλω να τον στείλω πίσω, αλλά είναι αγορασμένος από Ιρλανδία και δε θέλω να το κάνω τσάμπα... :122:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Πολλά προβλήματα με Ferguson Ariva 150 combo

προτροπή βάσει αυτών που προ-επέλεξες. Δυστυχώς πάντα ισχύει το "ότι πληρώσεις παίρνεις" .... οι αγορές μέσω ιντερνετ έχουν και αυτά τα προβλήματα...

Κάνε κατ'αρχήν ένα γενικό default settings απο το μενου, γιατι μπορεί να υπάρχουν προρυθμίσεις απο τους Ιρλανδούς για να παίζει στα δικά τους συστήματα.
Μετά κάνε άμεσα αναβάθμιση μέσω usb. http://www.sat-universe.com/forumdisplay.php?f=401 (αν δεν μπορείς να το δείς γράψου μέλος ). Δες και αυτο το θέμα που συζητάνε γενικά για τους δέκτες αυτούς.
http://www.boards.ie/vbulletin/showthread.php?t=2056680966

Mόλις ολοκληρώσεις αυτά τα δύο σύνδεσε το καλώδιο ethernet και δοκίμασε να πάρεις ip. Μπορείς να δοκιμάσεις και πρίν την αναβάθμιση αλλά μετά το default.

Τα υπόλοιπα τα βλέπουμε...

Reaction score
1

panosop σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Όσον αφορά στα defaults, στις δοκιμές που έκανα, το έκανα αρκετές φορές.
Επίσης έκανα και αναβάθμιση στο τελευταίο επίσημο firmware. Δεν ξέρω αν αυτά στο sat-universe είναι επίσημα, αλλά αν όχι, δε θα ήθελα να το πειράξω για λόγους εγγύησης.

Αυτό που κατάφερα να λύσω είναι το θέμα του USB. Προφανώς ορίζοντάς τον ως δίσκο για PVR, γράφει κάποια αρχεία μέσα και αν δεν τα σβήσεις χειροκίνητα, δε μπορείς να τον ορίσεις PVR σε άλλη συσκευή.

Ειδικά για τον Astra 2A που είναι το βασικό μου θέμα όμως, δεν κατάφερα να κάνω τίποτα.

Reaction score
114

panosop σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Όσον αφορά στα defaults, στις δοκιμές που έκανα, το έκανα αρκετές φορές.
Επίσης έκανα και αναβάθμιση στο τελευταίο επίσημο firmware. Δεν ξέρω αν αυτά στο sat-universe είναι επίσημα, αλλά αν όχι, δε θα ήθελα να το πειράξω για λόγους εγγύησης.

Αυτό που κατάφερα να λύσω είναι το θέμα του USB. Προφανώς ορίζοντάς τον ως δίσκο για PVR, γράφει κάποια αρχεία μέσα και αν δεν τα σβήσεις χειροκίνητα, δε μπορείς να τον ορίσεις PVR σε άλλη συσκευή.

Ειδικά για τον Astra 2A που είναι το βασικό μου θέμα όμως, δεν κατάφερα να κάνω τίποτα.
Kοιταξε προσεχτικα ολους τους δορυφορους που υπαρχουν στο μενου του δεκτη μηπως και καποιος εχει οριστει στη θεση 2 η' και σε αλλη θεση .
Θα πρεπει να τους αφαιρεσεις και να εχεις μονο αυτους που πραγματικα θες να χρησιμοποιησεις.
Με factory reset δεν αλλαζει η κατασταση σε πολλους δεκτες ,οποτε πρεπει οπως ειπα πριν εναν εναν χειροκινητα.

Reaction score
68

Δε νομίζω ότι είναι "ό,τι πληρώσεις, παίρνεις" ο δέκτης. Καλοί είναι οι ferguson. Κάνε αυτό που σου γράφει ο Γιάννης και βλέπουμε.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

το "ότι πληρώσεις παίρνεις " πήγαινε περισσότερο για την αγορά μέσω ίντερνετ.
Όσον αφορά τους Ferguson μια χαρά πολωνικοί δέκτες με κινέζικη καταβολή είναι, κλασικοί με το ALI chip και μάλιστα το Μ3606 SoC που φοράει ο Ferguson 150, βγήκε στην αγορά στο φθινόπωρο του 2010. Τη δουλειά που ζητήθηκε την κάνει μια χαρά βέβαια.
Επίσης επειδή αγοράστηκε από Ιρλανδία μέσω ίντερνετ, συνήθως αυτοί ετοιμάζουν τους δέκτες τους για τους τοπικούς τους provider. Αυτός πιθανώς να είναι λόγος ελέγχου των θέσεων των δορυφόρων στα default settings.
Υποθέσεις κάνουμε δεν έχω εγώ τον δέκτη.

Reaction score
68

Μακάρι να βρει λύση ο φίλος μας και να μην έχει πέσει σε προβληματικό κομμάτι.

Reaction score
114

Ειναι μια πολυ μεγαλη συζητηση, αλλα εγω παντως δεν συμφωνω με τις γνωμες που ειναι αντιθετες με τις αγορες μεσω ιντερνετ και απο το εξωτερικο.
Προσωπικα στο παρελθον οσο και να προσπαθησα να στηριξω την Ελληνικη αγορα ,εχω απογοητευθει και για διαφορετικους λογους.
Πιστευω οτι εχει σοβαρους λογους ο καθε ανθρωπος που προτιμαει να ψωνιζει μεσω ιντερνετ και απο το εξωτερικο και επειδη το καταλαβαινω,αυτο ειναι απολυτα σεβαστο απο εμενα.

Reaction score
1

Κάνε κατ'αρχήν ένα γενικό default settings απο το μενου, γιατι μπορεί να υπάρχουν προρυθμίσεις απο τους Ιρλανδούς για να παίζει στα δικά τους συστήματα.
Μετά κάνε άμεσα αναβάθμιση μέσω usb. http://www.sat-universe.com/forumdisplay.php?f=401 (αν δεν μπορείς να το δείς γράψου μέλος ). Δες και αυτο το θέμα που συζητάνε γενικά για τους δέκτες αυτούς.
http://www.boards.ie/vbulletin/showthread.php?t=2056680966

Mόλις ολοκληρώσεις αυτά τα δύο σύνδεσε το καλώδιο ethernet και δοκίμασε να πάρεις ip. Μπορείς να δοκιμάσεις και πρίν την αναβάθμιση αλλά μετά το default.

Τα υπόλοιπα τα βλέπουμε...
Αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Λοιπόν ερχόμενος σπίτι, κάνω τα εξής:
1. Resel τον δέκτη από το Menu
2. Αφού επανέλθει, επιλογή από το menu, Factory Settings.
3. Πηγαίνω στις επιλογές του δικτύου. Είναι DHCP και οι διευθύνσεις που έχει πάρει, άσχετες με το δικό μου δίκτυο (192.168.1.ΧΧΧ)

4. Τον κλείνω, τον ανοίγω, πάω πάλι στο δίκτυο, δεν έχει αλλάξει κάτι.
5. Δοκιμάζω να στήσω τα δορυφορικά.

5. Εδώ έχει μόνο αυτή τη ρύθμιση. Δε βρήκα με κανένα τρόπο, ούτε αναφέρει κάπου στο manual πως βάζω περισσότερα lnb. Θεωρώ ότι αναφέρεται στη μία είσοδο που έχει για κεραία. Οι επιλογές είναι Fixed & Motor.

Reaction score
1

6. Πηγαίνοντας στο Satellite List, επιλέγω τους δύο δορυφόρους που "βλέπω". Αργότερα έκανα και δοκιμές με άλλους, από 19.2° μέχρι και 33.4°, αλλά και εκεί είχε ακριβώς την ίδια συμπεριφορά που περιγράφω παρακάτω.

7. Στην επιλογή απάνω έχει 1/2 Hotbird και κάτω τις ρυθμίσεις του. Εδώ φαίνεται καθαρά στο σήμα ότι πιάνει. Το περίεργο είναι πως είτε βάλω port 1, είτε το αφήσω Disabled, το σήμα δεν αλλάζει.

Reaction score
1

8. Προσπαθώντας να στήσω τον Astra όμως, και βάζοντας το port 2 που είναι σωστό (δοκίμασα όλες τις επιλογές, δεν άλλαξε κάτι), το σήμα είναι πολύ χαμηλό.

9. Εδώ, ψάχνοντας για κανάλια, βρίσκει εκατοντάδες, και αν επιλέξω και τα συνδρομητικά, βγάζει >1000. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το lnb1 που λέει, αλλά έτσι κι αλλιώς στο (5) δεν είχε κι άλλη επιλογή

10. Εδώ, λέει πάλι lnb1 και αν πατήσω αναζήτηση, βρίσκει όλα τα κανάλια του Hotbird πάλι

Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος, δεν είναι και πυρηνική φυσική... Στο manual, δε λέει κάτι παραπάνω.
Καμιά ιδέα;

Reaction score
114

Αφου δεν παιρνει ΙΡ μαλλον κατι συμβαινει με το software.
Τα αλλα οπως τα εχεις φαινονται σωστα.
Βαλε το τελευταιο patch απο εδω και ξαναδοκιμασε :
http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=234847

Reaction score
68

8. Προσπαθώντας να στήσω τον Astra όμως, και βάζοντας το port 2 που είναι σωστό (δοκίμασα όλες τις επιλογές, δεν άλλαξε κάτι), το σήμα είναι πολύ χαμηλό.
Η συχνότητα 10714 είναι δύσκολης λήψης, γι' αυτό δε σου βγάζει σήμα. Πήγαινε στο "transponder" και με το αριστερό, δεξί βελάκι πήγαινε σε μία συχνότητα που να έχει σήμα, π.χ. 11954, H. Νομίζω πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης, αφού έθεσες "port 2", αποθήκευσες μετά;

Reaction score
1

Αφου δεν παιρνει ΙΡ μαλλον κατι συμβαινει με το software.
Τα αλλα οπως τα εχεις φαινονται σωστα.
Βαλε το τελευταιο patch απο εδω και ξαναδοκιμασε :
http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=234847
To κατέβασα, το πέρασα, αλλά πάλι η ίδια συμπεριφορά. Με DHCP παίρνει άσχετες διευθύνσεις, με manual δε βλέπει τίποτα. Σε όλες τις αλλαγές τον έκλεινα και τον άνοιγα πάλι (από το remote)
Το μόνο που άλλαξε είναι μια επιλογή που μάλλον αναφέρεται σε server, ώστε να κάνει stream την εικόνα του στο lan από ότι κατάλαβα.

Η συχνότητα 10714 είναι δύσκολης λήψης, γι' αυτό δε σου βγάζει σήμα. Πήγαινε στο "transponder" και με το αριστερό, δεξί βελάκι πήγαινε σε μία συχνότητα που να έχει σήμα, π.χ. 11954, H. Νομίζω πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης, αφού έθεσες "port 2", αποθήκευσες μετά;
Λοιπόν, στον 11954, πάλι κάνει το ίδιο, αλλά στον επόμενο, 11973, φαίνεται να δείχνει σήμα (90/75%)
Το έβαλα λοιπόν να ψάξει, αλλά από τα 92 transponders που έχει, στα 80+ δείχνει FAIL και δε βρίσκει τίποτα. Τώρα τουλάχιστον φέρνει κανάλια, αλλά πολύ λίγα (fta only). Λείπουν όμως κάποια κανάλια του BBC (red button). Του άλλαξα το LNB Freq και το έβαλα στο 9750-10750, όπου εκεί βρίσκει περισσότερα.

Αν υποθέσουμε ότι ο Astra 2 είναι θέμα ρυθμίσεων, αυτό είναι οκ. Παραμένει όμως το θέμα του δικτύου που είναι από τους βασικούς λόγους επιλογής του.

Reaction score
68

Τώρα το είδα: υπάρχει λάθος στο "lnb freq". Πρέπει να είναι "universal 9750-10600". Διόρθωσέ το με τα βελάκια.

Reaction score
1

Τώρα το είδα: υπάρχει λάθος στο "lnb freq". Πρέπει να είναι "universal 9750-10600". Διόρθωσέ το με τα βελάκια.
To έγραψα παραπάνω ότι το έβαλα "9750-10750" κι έτσι έπιασα >100 κανάλια fta. Πρέπει να το αλλάξω σε 10600 ;

Reaction score
114

Στο 10 του ποστ νο.11 ειχες πει οτι σου εβρισκε παλι καναλια απο τον Hotbird,οποτε τωρα εισαι οκ .
Οσο για τα λιγα καναλια που κατεβαινουν , μαλλον οφειλεται στο γεγονος οτι δεν υπαρχει ανανεωμενη λιστα των συχνοτητων.
Πρεπει να κανεις αυτο που ειπωθηκε στο ποστ νο.15
Για το θεμα του δικτυου, κλεισε το router σου και ξανα ανοιξε το .
Το ιδιο κανε και με τον δεκτη με το ΟΝ/ΟFF ,οχι απο το remote.

Reaction score
1

Για το θεμα του δικτυου, κλεισε το router σου και ξανα ανοιξε το .
Το ιδιο κανε και με τον δεκτη με το ΟΝ/ΟFF ,οχι απο το remote.
Το έχω κάνει κι αυτό... Και το router έκλεισα και τον receiver... Θα το κάνω πάλι

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.185
Members
38.667
Νεότερο μέλος
giorgos8907