Πονοκέφαλος με επιλογή subwoofer

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους!

Μετά απο καιρό λοιπόν έχω μαζέψει κάποια χρήματα και όντως μεγάλος basshead θέλω να πάρω ενα subwoofer το οποίο θα με αφήσει όσο γίνεται ικανοποιημένο σε αυτό το τομέα. Η χρήση θα είναι μόνο για μουσική, και ψάχνω κάτι με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο output χώρις να χρειάζεται να είναι flat έως τα 16hz ας πούμε. Το budget μου είναι γύρω στα 1000 πάνω κάτω, οχι απαραίτητα για κάτι καινούργιο, θα προτιμούσα κάποιο πιο ακριβό μοντέλο μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση δηλαδή!

Έχω διαβάσει πάρα πολλά για αρκετές μάρκες και μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως θα δώσω τόσα χρήματα και ευχαριστημένος δε θα μείνω!! Σαν πρώτες επιλογές στο μυαλό μου είχα τα svs pb2000 και klipsch r115sw αλλά έχω διαβάσει πως δεν έχουν πολύ ένταση. Από την εμπειρία σας λοιπόν, ποιο sub απο αυτά που έχετε ακούσει ή έχετε και οι ίδιοι θεωρείτε το πιο δυνατό για μουσική;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.412
Απόσταση ακρόασης;
Διαστάσεις χώρου;
Τα κυρίως ηχεία/ενισχυτής ποιά είναι;

Reaction score
0
Απόσταση ακρόασης;
Διαστάσεις χώρου;
Τα κυρίως ηχεία/ενισχυτής ποιά είναι;
Προς το παρόν ενα δωμάτιο γύρω στα 25 τμ. και η μονη τοποθεσία που μπορεί να μπεί το sub είναι μια γωνία στα 2.5 μέτρα περίπου απο τη θέση ακρόασης. Για ηχεία έχω τα ενεργά jbl lsr305. Ξέρω οτι για αυτά τα ηχεία και τον χώρο δεν χρειάζονται υπερβολές, αλλά έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στις χαμηλές συχνότητες και θέλω όσο το δυνατόν περισσότερες!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
καποιος εδινε (αν δεν κανω λαθος) ενα κλιπσακι......

Timaras

Reaction score
2.153
Το πιο σωστό,πιστεύω,είναι να βάλεις το ταίρι τους.Το lsr310s δηλαδή.Μάλιστα να πάρεις 2 και να τοποθετήσεις τα 305 πάνω τους.Να γίνουν 1 ηχείο ολοκληρωμένο.Τα 1000€ που διαθέτεις υπερκαλύπτουν το ποσό που ζητούν 2 από τα εν λόγω subs.
Ακόμα ένα sub που ίίίσως να είναι λίγο καλύτερο από το jbl είναι το presonus temblor t10 στα ίδια χρήματα περίπου με το jbl.

Μπορείς μάλιστα να χρησιμοποιήσεις το εσωτερικό crossover του sub,έτσι ώστε να στέλνεις σήμα απαλλαγμένο από συχνότητες που το 5αράκι των monitors δεν μπορεί να αναπαράγει δυνατά χωρίς παραμορφώσεις!
Αυτό επιτυγχάνεται,στέλνοντας το σήμα που πάει τώρα στα monitors στα subs και από συγκεκριμένη έξοδό τους στέλνεις σήμα στα monitors.

Reaction score
0
Να...
...something like this

View attachment 102219

Πόσο μακριά κάθεσαι από τα ηχεία?

Χμμ κατάλαβα, αυτο βέβαια είναι απο τη μία αδύνατο στο δωμάτιό μου (έχω τα ηχεία πάνω στο γραφείο, αριστερά και δεξιά της οθόνης του pc) και από την άλλη μπορώ να διαθέσω χρήματα για κάτι ακόμα πιο δυνατό, οπότε θέλω να πάρω το μέγιστο που γίνεται στο τομέα του μπάσου!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Είπες πως η χρήση του θα είναι για μουσική και σωστά επισήμανες ότι δεν χρειάζεται να κατεβαίνει στους 16 Hz.
Το κύριο μέλημα σου πρέπει να είναι το αρμονικό δέσιμο με το υπάρχων ηχείο και η ισορροπημένη αναπαραγωγή όλου του φάσματος.
Να συμπληρώνει δηλαδή τις συχνότητες που αδυνατεί να αναπαράξει το μικρό σου ηχείο.

Σε τι θα σου χρειαστεί μια μεγάλη τόνωση των χαμηλών συχνοτήτων κατά 10 db, βάση των όσων περιγράφεις, δίνοντας έναν τόσο έντονο χρωματισμό στο φάσμα;

Reaction score
0
Σε τι θα σου χρειαστεί μια μεγάλη τόνωση των χαμηλών συχνοτήτων κατά 10 db, βάση των όσων περιγράφεις, δίνοντας έναν τόσο έντονο χρωματισμό στο φάσμα;

Προσωπικό γούστο και μόνο, ξέρω πως αντικειμενικά δεν είναι σωστό αλλά εμένα μου αρέσει να ακούω οσο το δυνατόν περισσότερο μπάσο!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.821
Το πιο σωστό,πιστεύω,είναι να βάλεις το ταίρι τους.Το lsr310s δηλαδή.Μάλιστα να πάρεις 2
Συμφωνώ.
Ιδανικά, να πάρεις 4.
Μπορείς να τα τοποθετήσεις στις επάνω γωνίες του δωματίου, στο ταβάνι.
Στη γωνια ταβανιού και τοίχου, στη μεσότητα κάθε τοίχου.
Αν πάρεις 2, σε αντικριστους τοίχους, ιδανικά στη μεσότητα των τοίχων, και πάντα σε γωνία τοίχου, πάντα κολλητά στον τοίχο.
Αφού τα πάρεις κι αφού ανεβάσεις μια μέτρηση, μπορεί να προταθεί τροποποιηση θέσης. Το στάνταρ είναι αυτό.

1 σαμπ, όσο καλό κι ακριβό κι αν είναι, εκεί μέσα θα παίξει πολύ χειρότερα από 4 τέτοια.
Και τα 4 τέτοια, εκεί μέσα θα παίξουν πολύ πιο δυνατά από όσο θα αντέχεις.

Reaction score
0
Συμφωνώ.
Ιδανικά, να πάρεις 4.
Μπορείς να τα τοποθετήσεις στις επάνω γωνίες του δωματίου, στο ταβάνι.
Στη γωνια ταβανιού και τοίχου, στη μεσότητα κάθε τοίχου.
Αν πάρεις 2, σε αντικριστους τοίχους, ιδανικά στη μεσότητα των τοίχων, και πάντα σε γωνία τοίχου, πάντα κολλητά στον τοίχο.
Αφού τα πάρεις κι αφού ανεβάσεις μια μέτρηση, μπορεί να προταθεί τροποποιηση θέσης. Το στάνταρ είναι αυτό.

1 σαμπ, όσο καλό κι ακριβό κι αν είναι, εκεί μέσα θα παίξει πολύ χειρότερα από 4 τέτοια.
Και τα 4 τέτοια, εκεί μέσα θα παίξουν πολύ πιο δυνατά από όσο θα αντέχεις.

Χμμμ λιγάκι δύσκολα όλα αυτάo_O

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss