Ποσα για καλη εικονα?

Η καλη εικανα ξεκινα στα...

  • 1000 ευρω περιπου

    Votes: 18 20,9%
  • 1500 ευρω περιπου

    Votes: 17 19,8%
  • 2000 ευρω περιπου

    Votes: 13 15,1%
  • 2500 ευρω περιπου

    Votes: 8 9,3%
  • 3000 ευρω περιπου

    Votes: 13 15,1%
  • 4000 ευρω περιπου

    Votes: 7 8,1%
  • 5000 ευρω περιπου

    Votes: 5 5,8%
  • πανω απο 5000 ευρω

    Votes: 5 5,8%

  • Total voters
    86
Μηνύματα
2.791
Reaction score
1
Η οικονομική απαξίωση των προϊόντων τεχνολογίας είναι σίγουρα ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας στην αγορά του "καλού και ακριβού". Ειδικότερα, αν αναλογιστεί κανείς την ταχύτητα με την οποία συντελείται αυτή η απαξίωση.

Το κριτήριο του "value for money" είναι αρκετό ώστε να γείρει την πλάστιγγα της αξιολόγησης προς την υποκειμενική μεριά. Όμως, αυτό αφορά το ερώτημα "πόσα θα δίνατε για βιντεοπροβολέα" και όχι "πόσο κοστίζει η καλή εικόνα".

Εάν το poll αυτό έμπαινε πριν 3 χρόνια, οι κατηγορίες τιμών θα ήταν πολύ διαφορετικές. Δέχομαι πως οι ποιοτικές διαφορές μεταξύ φθηνών και πανάκριβων προβολέων τότε ήταν μεγαλύτερη απ ότι σήμερα, όπως επίσης και το γεγονός ότι ακόμη και η μικρότερη κατηγορία τιμής του σήμερα συναγωνίζεται παλαιότερα μοντέλα 20πλάσιας αξίας.

Παρόλα αυτά, τα κριτήρια αξιολόγησης έχουν αλλάξει. Υπήρξε εποχή που ένας Faroudjia scaler (τότε είχε το όνομα "πολλαπλασιαστής γραμμών") κόστιζε 7 εκατομμύρια (!!!) και ήταν εκ των ουκ άνευ συνοδευτικό των CRT προβολέων (οι οποίοι με τη σειρά τους, κόστιζαν άλλα τόσα ή πολαπλάσσια). Για άλλα πράγματα μιλούσαν τότε, για άλλα μιλάμε σήμερα.

Εν πάση περιπτώσει, θα συμφωνήσω κι εγώ (με τη σειρά μου) στο όριο τιμής που έθεσε ο Ανδρέας (~3000). Είναι η κατηγορία που συνδυάζει καλό value for money ικανοποιώντας τα περισσότερα από τα κριτήρια ποιότητας εικόνας και κατασκευής.
 

Μηνύματα
406
Reaction score
0
Συγνωμη που επεμβαινω αλλα αμα δεν εχει "κοτετσο" τοτε μια χαρα ειναι ο προβολεας.
Ετσι Νικο?:happy_4:

(συγνωμη που δεν σου βγαλαμε τα φρεσκοτατα γλυκα που μας εφερες αλλα το ξεχασαμε εντελως. Ηταν καταπληκτικα παντως!!):cool_4:
 

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Μηνύματα
3.190
Reaction score
187
Yπαρχει κατι βασικο που τεινουμε να ξεχασουμε ολοι οσοι ασχολουμαστε με την βιντεοπροβολη. Το εργο τεχνης που προβαλλεται στον προβολεα. Ολοι οσοι ασχολουνται με το HT ειναι λατρεις του κινηματογραφου (εκτος ορισμενων εξαιρεσεων). Καλη εικονα λοιπον, ειναι αυτη που θα σου επιτρεψει να απολαυσεις μια ταινια (που βλεπεις για πρωτη φορα, εχει σημασια αυτο γιατι συνηθως την δευτερη, τριτη, ή πολλοστη φορα αντιλαμβανεσαι τις οποιες αδυναμιες του προβολικου μεσου, καθως η πλοκη ειναι γνωστη και επικεντρωνεσαι καθαρα στην ποιοτητα εικονας) χωρις να ασχολεισαι με τον προβολεα. Και αυτο, το πετυχαινουν ολα τα μηχανηματα, ανεξαρτητου τιμης απο την κατηγορια 720 και 1080 και ισως μερικα απο τις χαμηλοτερες αναλυσεις, οταν προβαλουν σε μικρες διαγωνιους.
Κανεις προβολεας σημερα δεν εχει μειονεκτηματα τα οποια να ειναι εμφανη στην οθονη και να σε βγαζουν απο την μεθεξη της ταινιας. Μπορει καποιος να εχει καλυτερο μαυρο, αντιθεση, φωτεινοτητα, αναλυση, κτλ απο εναν αλλο, αλλα αυτο ειναι εμφανες οταν βρισκονται διπλα διπλα και οχι οταν καποιος απολαμβανει μια ταινια (και εδω βεβαια υπαρχουν εξαιρεσεις, με τους περισσοτερους απο δω να μπορουν να διακρινουν μια διαφορα, αλλα σε καμια περιπτωση δεν δεχομαι οτι θα παω να δω το spiderman 3 σε πρωτη προβολη σε καποιον που εχει προβολεα υποδεεστερο απο τον δικο μου και θα ψαχνω διαφορες, απλα θα απολαυσω την ταινια).
Εχοντας αυτα υποψιν η καλη εικονα, ξεκιναει απο το χαμηλοτερο ποσο που μπορει να διαθεσει κανεις για να μπορει να απολαυσει μια ταινια χωρις εμφανη προβληματα στην εικονα (pixelation, scalling, μικρη φωτεινοτητα, ξεπλυμενο μαυρο, αναλυση) κατι που ολοι οι μικροι προβολεις 720 εχουν καταφερει να πετυχουν και μαλιστα τοσο επιτυχημενα ωστε να χανουν στα σημεια απο θηρια πολλαπλασιας τιμης...
 

Μηνύματα
2.791
Reaction score
1
Συγνωμη που επεμβαινω αλλα αμα δεν εχει "κοτετσο" τοτε μια χαρα ειναι ο προβολεας.
:lol:



(Υ.Γ.: Ο όρος "κοτετσό" είναι copyright του ζεύγους pseira, και αφορά στο SDE ή κοινώς "κοτετσόσυρμα". Τρέμε Βογιατζάκη...)
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.643
Reaction score
9.215
Απάντηση: Ποσα για καλη εικονα?

Θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους και θα συνοψίζω την άποψή μου στα εξής:
<o:p> </o:p>
Το σωστό κόστος είναι αυτό το οποίο θα αποφέρει ένα προβολικό που θα επιτελεί το σκοπό του (δηλαδή την προβολή ταινιών) σωστά και θα είναι εντός των οικονομικών προθέσεων του κατόχου.
<o:p> </o:p>
Η πρώτη παράμετρος (δηλαδή το όριο του «σωστά») είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενική και μόνο με εκτενείς δοκιμές συστημάτων μπορεί να καθοριστεί. Ας είναι καλά τα εξειδικευμένα καταστήματα που έχουν τη δυνατότητα και τη διάθεση να προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία.

<o:p> </o:p>
Η δεύτερη εξαρτάται από τις οικονομικές δυνατότητες του αγοραστή και από το πόσο… «βλαμένος» είναι, όπως θά' λεγε κι ένας φίλος απ’το βορά. :cool_4:
 

Μηνύματα
3.385
Reaction score
10
Μεχρι τα νεα φορματ Bluray/HDdvd να μπουν για τα καλα στη ζωη μας, πιστευω οτι το οριο ειναι στα 2000.
 

Μηνύματα
6.785
Reaction score
152
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Η ΟΡΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ 70 ΚΑΙ ΤΟΝ 81 ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΛΛΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΟΣΙΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΜΕ ΛΙΓΑ EUROS!!! :cool_4:
 

MAD

Σιαρτάκιας
Μηνύματα
5.251
Reaction score
1.161
Απάντηση: Ποσα για καλη εικονα?

<Παρόλα αυτά, τα κριτήρια αξιολόγησης έχουν αλλάξει. Υπήρξε εποχή που ένας Faroudjia scaler (τότε είχε το όνομα "πολλαπλασιαστής γραμμών") κόστιζε 7 εκατομμύρια (!!!) και ήταν εκ των ουκ άνευ συνοδευτικό των CRT προβολέων (οι οποίοι με τη σειρά τους, κόστιζαν άλλα τόσα ή πολαπλάσσια). Για άλλα πράγματα μιλούσαν τότε, για άλλα μιλάμε σήμερα.>

Συμφωνώ με όσα λέει ο φίλος zoglair, να συμπληρώσω όμως ότι ακόμα και σήμερα, και στούς ψηφιακούς ένας scaler είναι must για ένα σύστημα!!! μην ξεχνάμε και τις πολλες πηγές που έχουμε σήμερα.
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.591
Μηνύματα
2.866.869
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top