Ποσα Lnb χρειαζομαι ????????????

Reaction score
0
Στη νεοκτιστη διορωφη μεζονετα μου, κατα πασα πιθανοτητα θα εχω σε καθε οροφο απο εναν ψηφιακο δεκτη.Τα καλωδια θα ξεκινουν απο το δορυφ. πιατο πανε σε κεντρο & απο εκει θα διανεμονται στις μπριζες του ολου σπιτιου ακτινωτα.
Τι χρειαζομαι 2 ή 4 LNB & γιατι?
Ποσα καλωδια να κατεβασω απο το πιατο , μαζι με το επιγειο καλωδιο??
Τι λετε για το μαυρο καλωδιο της Hirschmann koka 799 που λεω να χρησιμοποιησω??
ΒΑΣΙΚΟ : Τοποθετω 2 δεκτες γιατι θελω να βλεπει δορυφορο, καθε δωματιο!! Μαζι με το καλωδιο περασα & ενα συναγερμου(συμφωνα με οδηγιες) σε καθε μπριζα.! θα εχω καποιες ευκολιες ετσι???

Reaction score
1
Χωρίς να ξέρω τι κάνει το κέντρο που θα καταλήγουν τα καλώδια,λογικά θέλεις δύο διπλά lnb,άρα 2 καλώδια,ένα για το κάθε lnb.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Σωκράτη να σου κάνω μερικές ερωτήσεις ,

καταρχήν πόσους δορυφόρους θέλεις να βλέπεις ?

θα χρησιμοποιήσεις σταθερό ή κινούμενο πιάτο?

Σε κάθε όροφο θα έχεις ένα δέκτη, άρα η κάθε πρίζα θα βλέπει ότι βλέπει ο κάθε δέκτης του ορόφου σωστά?

Η επιλογή καναλιού θα γίνεται από τον δέκτη για το κάθε όροφο, άρα πχ στο παιδικό, θα βλέπουν ότι βλέπεις εσύ στο υπνοδωμάτιο?

Όταν λες ακτινωτά , εννοείς από κάθε όροφο?

Απάντησε μου σε αυτά και θα σου πω μια λύση όπως την σκέφτομαι…

Reaction score
0
Καταρχην ,παιδια, το σπιτι ειναι μεζονετα(οχι διαφορετικα σπιτια),μενει εντος μια 4μελη οικογενεια. ΟΚ.
Δεκτες θα εχω δυο, εναν βασικο στο home theatre(σαλονι) & εναν για τα δωματια (επανω οροφος).
Θελω να βλεπω Astra & hotbird(Nova).
Πιατο σκεφτομαι για σταθερο, μπορω να βλεπω ετσι , και τους δυο δορυφορους????
Οταν λεω ακτινωτα εννοω φευγουν απο το κεντρο τα καλωδια για καθε μία μπριζα ξεχωριστα!
Τι επιλογες εχω, ποιες ειναι οι καλυτερες?, ανεξαρτητως τιμης!! 8)

Reaction score
1
Και πάλι δεν αλλάζει τίποτα.
Δύο διπλά lnb με δύο καλώδια έτσι ώστε να μπορείς να βλέπεις διαφορετικά κανάλια σε κάθε δέκτη.
Μιας και είσαι στην αρχή όμως,θα σου πρότεινα και ένα δεύτερο πιατάκι 0,60m για να βλέπεις και Hellasat μαζί με Turksat.
Κύριο πιάτο για Astra και Hotbird από τις καλύτερες επιλογές με μέγεθος 1,20m είναι το Gibertini και lnb ,τα Invacom με 0,3db,όπου κέντρο ο Hotbird και παράκεντρο ο Astra.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Φίλε dikaios μάλλον δεν λέγεσαι Σωκράτης... δαίμων του τυπογραφείου όπως συνηθίζεται να λέγεται... 8) :!:

Λοιπόν να αναλύσουμε το σκεπτικό σου.

Καταρχήν εάν παραμείνεις σε αυτούς τους δύο δορυφόρους μιλάμε για δύο LNB.
Το πιάτο καλό θα ήταν να είναι γύρω στο 1.10 έως 1.20 διάμετρο με βάση στήριξης 2 LNB 0,3db.
H σύνδεση θα πρέπει να γίνει με ένα multiswitch, το οποίο να έχει 3 εισόδους ,2 LNB και μια επίγεια κεραία VHF-UHF, και να βγάζει εξόδους για 4 δέκτες…

Αναφέρομαι σε αυτό το προϊόν ή κάτι αντίστοιχο...

Κάτω στα διαμερίσματα θα βάλεις μπρίζα διαχωριστή σήματος επίγειου -δορυφορικού.
Θα μπορείς δηλαδή να βλέπεις και τα δύο με ένα καλώδιο.

Όλα αυτά θα συνδεθούν με ένα καλώδιο σε αστεροειδή μορφή, απ΄ευθείας από κάθε μία έξοδο του multiswitch.
Η τιμή του είναι περίπου στα 50 $ από το Internet ή από κάποιο κατάστημα δορυφορικών ίσως κάτι περισσότερο.
Aρα για κάθε μπριζάκι ένα καλώδιο προς το multiswitch.
Η επιλογή του δορυφόρου θα γίνεται από τον δέκτη με ενεργοποιημένο το DiSEqC.

Το καλώδιο καλό είναι , τράβηξες και για το συναγερμό σε κάθε μπριζάκι???
Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για κάτι τέτοιο, εκτός εάν σκέφτεσαι κάτι άλλο.

Πάντως σε όλες τις περιπτώσεις ΞΕΧΝΑ για πάντα την λύση σε σειρά τα μπριζάκια για τα δορυφορικά
:idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

Reaction score
457
όσον αφορά τα LNB...μία είναι η λύση και ακούει στο όνομα SHARP 0.3db...δοκιμασμένα..!!!

Reaction score
0
Φιλε Σωκρατη ησουν κατατοπιστικοτατος, με λιγα και μεστα λογια!!
Ευχαριστω,για τις συμβουλες σου. Αυτο που ειπες για το δευτερο πιατο το σκεφτομαι σοβαρα,λογω HDTV... Eλπιζω να χωρουν τα καλωδια στις σωληνωσεις :roll: Προτεινε μου αλλες μαρκες LNB... wait....

Φιλε Πανο, κι εσενα ευχαριστω, για τις τεχνικες σου αναλυσεις,θα τα εχω υποψην
μου,να τα πω στον τεχνικο. Εγω δεν τα πολυεπιασα :?: Οι μπριζες που θα τοποθετησω θα ειναι VIMAR, τις γνωριζεις ??

Κατι να ρωτησω ο Nokia 9800 που εχω ηδη λετε να μην με ικανοποιησει σε ολη αυτην την εγκατασταση στο νεο σπιτι????? Φυσικα σιγουρα θα παρω αλλον χωρις να λυπηθω χρηματα.... ΤOPFIELD σαφως..................

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
τις μπριζες δεν τις γνωρίζω, μάλλον ελληνικές ακούγονται αλλά δεν έχει σημασία.
Εαν έχουν διαχωρισμό sat - tv, είναι εντάξει.

Σε κάθε δέκτη που θα συνδέσεις απο κάθε μπρίζα μπορείς να επιλέγεις όποιο LNB-δορυφόρο θέλεις λόγω DiSEqC, έστω και να είναι HDTV, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Το σήμα απο εκπομπή HDTV είναι το ίδιο που κατεβάζουν όλα τα πιάτα, η αποκωδικοποίηση γίνεται απο τον δορυφορικό δέκτη.
Εαν θέλεις μπορείς για περισσότερους δορυφόρους να βάλεις πιό πολλά LNB, αλλά πρέπει κάπου να στηρίζονται....!!!
Πρέπει επίσης να αλλάξεις και το multiswitch, για περισσότερες εισόδους LNB.

Δες το topic αυτό για περισσότερα.

O 9800 είναι ενας καλός δέκτης για λήψη δορυφορικού σήματος, αλλά παλιός.Ομως δουλεύει αρα τον χρησιμοποιείς. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και νέους δέκτες για ιδιαίτερες καταστάσεις όπως HDTV.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss