Ποσο ακριβη οθονη?

Η οθονη θα κοστιζει πανω στην αξια του προβολεα...

• 10% - και πολλα ειναι

Votes: 0 0,0%
  • 30%- το βρισκω λογικο

• 50%- μια καλη οθονη ειναι οτι χρειαζομαι τωρα

• 100%- οσο το ενα τοσο και το αλλο

• 200%- οθονη ζωης , ξερετε τι εννοω

• Total voters
    28

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ωραια λοιπον τον αγορασατε τον βιντεοπροβολεα.
Και ερχεται η στιγμη της οθονης.

Ποσα χρηματα θα ξοδεψετε ποσοστιαιως σε σχεση με τον βιντεοπροβολεα που αγορασατε?
Ποσο μπορει να βελτιωσει μια οθονη το συνολο της εικονας?

Παρακαλω ψηφιστε και σχολιαστε ελευθερα :wink:

Reaction score
1
Ξέρω οτι υπαρχουν καποιες οθόνες με κόστος γύρω στα 1000 ευρώ που σχεδόν διπλασιάζουν την απόδοση ενος καλού προβολέα.Εγώ προσωπικά εδωσα 300 ευρώ για μια οθόνη της projecta τα οποία τα θεωρώ λίγα λεφτά για οθόνη αλλα την στιγμή που έπρεπε να την αγοράσω δεν είχα την οικονομική ευχέρεια για κάτι περισσότερο.Με βάση του ότι έχω τον sanyo plv-z3 πιστεύω οτι μια οθόνη στα 500 περίπου ευρώ θα ήταν ανταξια των απαιτήσεών μου.Οταν αποφασίσω να δώσω 4000ευρώ για προβολικό σίγουρα θα διαθέσω 1000 για το "πανι".Άρα εν ολιγοις ενα 25% του συνολικού budjet νομίζω πως αξίζει να παει για οθόνη.

Reaction score
7
Αν και ειναι σχετικη λιγο η αναλογια του κοστους (πχ proj με 5000Ε και στο 100% οθονη με αλλα τοσα....)
στη δικη μου περιπτωση η οθονη ηταν γυρω στο 50% της τιμης του proj. Ασχετα με τη μαρκα του.

Μια καλη οθονη (και σε ''εικονα'' και σε διαρκεια στο χρονο) σιγουρα θα εχει καλυτερα αποτελεσματα στην ποιοτητα, αλλα και παλι μια σουπερ ντουπερ οθονη δε θα κανει καλυτερη την εικονα ενος μετριου προβολεα. Νομιζω...

Reaction score
51
Θεωρώ ένα ποσοστό κάπου στο 25% είναι απόλυτα λογικό.........

Αλλά αν σήμερα αποφάσιζα τι να κάνω αυτό σίγουρα θα ήταν να επιλέξω σταθερή οθόνη.....
Τελεία και παύλα.

& μια ακόμα ενδιαφέρουσα περίπτωση θα ήταν ένα καλό & ειδικό χρώμα (για τις προδιαγραφές του προβολέα μου) για τον τοίχο μου........
Άψογο από όλες τις απόψεις (και τελικά και οικονομικότερο, και καλύτερη κίνηση κατά πλάτος και δεν βλέπεις κάθε μέρα το "Καραγκιόζ Μπερνέ" στο σαλόνι.....) :roll: :wink:

Ψήφισα το 30% ως το πλησιέστερο στο νούμερό μου ποσοστό!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Εμένα η οθόνη μου στοίχισε περίπου στο 50% της τιμής του προβολέα (1600 - 800 Ευρώ). Νομίζω ότι την οθόνη θα την έχω για πολλά χρόνια...

Από την άλλη βέβαια αν έπαιρνα προβολέα των 4000 Ευρώ, αυτό δεν θα σήμαινε ότι θα έδινα και 2000 Ευρώ για οθόνη... μάλλον πάλι την ίδια θα έπαιρνα...

V

VIDEOMIX

Guest
Eγώ πήρα μια οθόνη στα 450 ευρό, μου συστήθηκε και δεν γνωρίζω το κατα πόσο εαν εδινα αλλα τόσα θα είχα καλύτερη εικόνα και σε τι ποσοστό. Ο βιντεοπροβολέας μου κοστίζει 4500.

Reaction score
453
Ο pj μου κόστιζε 2000. Τα 400 € θεωρώ ότι είναι αρκετά. Οπότε μιλάμε για 20%. Επειδή η οθόνη με τον καιρό χαλάει (ζάρες) θεωρώ ότι δεν πρέπει να ξοδεύω πολλά χρήματα εφόσον πρόκειται να αλλαχτεί.

Reaction score
1
Θα συμφωνησω με τον sothoms οτι η οθονη ειναι ειναι αρκετα αναλωσιμη ( ιδιαιτερα καποια φτηνη), και εγω πιστευω οτι 20% ειναι καλα εκτος βεβαια αν μιλαμε για σταθερη οποτε αλλαζουν τα πραγματα

Reaction score
7
Θεωρώ ότι για οθόνη κινητή (είτε αυτόματη, είτε χειροκίνητη) δεν αξίζει να δώσει κάποιος παραπάνω από 1000 ευρώ, καθώς πρόκειται για "εξάρτημα" 100% αναλώσιμο, που αργά ή γρήγορα θα αντικατασταθεί λόγω φθοράς.

Από την άλλη πλευρά, μια σταθερή οθόνη είναι βέβαιο ότι με τη σωστή φροντίδα, μπορεί να συνοδέψει άπειρες ώρες προβολών. Οπότε σ'αυτήν την περίπτωση όριο δεν υπάρχει θεωρητικά.

Βέβαια, το όριο αυτό συναρτάται άμεσα και από την ποιότητα του προβολικού, αλλά μια πολύ καλή σταθερή οθόνη μπορεί να σταθεί και να συνεργαστεί άψογα με προβολείς κάθε επιπέδου.

Δηλαδή τα σκας στην αρχή και μετά ξενοιάζεις. Γιατί, πού θα πάει, κάποια στιγμή προβολέα θα αλλάξεις, ενισχυτή θα αλλάξεις, player θα αλλάξεις, καλώδια θα αλλάξεις, οθόνη όμως μπορεί να μη χρειαστεί ποτέ να αλλάξεις... (εκτός αν βγουν τίποτα ολογραφικά συτήματα προβολής, τύπου star trek, που δε θα χρειάζονται ούτε οθόνες, ούτε τίποτα).

Ολα τα παραπάνω βέβαια ισχύουν όταν το κόστος έχει κάποια σημασία στο στήσιμο ενός home cinema, γιατί αλλιώς παίρνεις μια super αυτόματη που... της μιλάς και κατεβαίνει και την αλλάζεις κάθε δύο μήνες γιατί μάζεψε σκόνη και όχι γιατί έκανε ζάρες...

Γι'αυτά όλα ψήφισα (και εφάρμοσα) το 50%.

Reaction score
7
Εμένα η οθόνη μου στοίχισε περίπου στο 50% της τιμής του προβολέα (1600 - 800 Ευρώ). Νομίζω ότι την οθόνη θα την έχω για πολλά χρόνια...

Από την άλλη βέβαια αν έπαιρνα προβολέα των 4000 Ευρώ, αυτό δεν θα σήμαινε ότι θα έδινα και 2000 Ευρώ για οθόνη... μάλλον πάλι την ίδια θα έπαιρνα...
Εγω αν επαιρνα proj με 4000, δε θα επαιρνα καθολου οθονη :lol:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Η επί τοις εκατό αναλογία και οι ζαρωμένες υποσχέσεις.

Σε έναν Barco Cineversum 120 το λογικό 30% της οθόνης είναι 12,600 ευρώ
Σε έναν Sony G90 το λογικό 30% της οθόνης είναι 11,400 ευρώ
Σε έναν Marantz s4 το λογικό 30% της οθόνης είναι 4,200 ευρώ
Σε ένα νέο BenQ 7700 το λογικό 30% της οθόνης είναι 1,000 ευρώ
Σε έναν InfocusX1 το λογικό 30% της οθόνης είναι 300 ευρώ

Υπάρχει λογική στην επιλογή της οθόνης;

Όπως συνηθίζω να λέω σε όλους τους φίλους και πελάτες μου, η οθόνη είναι το τελευταίο κομμάτι της αλυσίδας που διαβάζουν τα μάτια σας. Το πανί κοιτάμε και όχι το φακό.

Επενδύστε σε μια καλή οθόνη και απολαύστε τη σωστή εικόνα.
Επενδύστε στη ζάρα και τη ανακλάση και ρίξτε τη ποιότητα του προβολέα σας 3 σκάλες κάτω!

Το κόστος απόκτησης μιας καλής οθόνης ξεπερνάει πολλές φορές τη τιμή αγοράς του προβολέα σας. Μην τη βλέπετε όμως απλά σαν πανί αλλά σαν το τελευταίο και πιο σημαντικό κρίκο της αλυσίδας.

Reaction score
53
Μετά από την ανάλυση του Βαγγέλη Λάμπρου τι να προσθέσει κανείς.

300 ευρώ η οθόνη μου σε σχέση με τον Infocus 4805.

Πάντως γιά πρωτάρης βλέπεις καλά! μέχρι νάρθει κάποιος :wink: σπίτι σου και να σου αποδείξει ότι χρειάζεσαι οφθαλμίατρο. :oops:

Και πράγματι τώρα βλέπω και κυματάκια και ζαρούλες και κλαίω τα 300 ευρώ. :!:

F1

Reaction score
0
Εγώ ψήφισα 100%
Και εξηγώ. Έχω έναν Χ1 με 1000 ώρες δηλαδή τον πουλάω περίπου κάνα 600άρι - το πολύ-. Οπότε καλά λαφτά για οθόνη.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Kαι εγω αισθανομαι πως εχω καλυφθει απο την τοποθετηση Λαμπρου.

Βεβαια οι οθονες ειναι αναλωσιμες.
Ολες πλην μιας φυσικα.

Οποτε μεγαλη σημασια εχει το ποσο που εχουμε ξοδεψει για τον βιντεοπροβολεα μας.
Σε κοστος βιντεοπροβολεα π.χ. 1500 ευρω δεν υπαρχει λογος να ξοδευουμε πανω απο 300-400 ευρω.

Σε μια αγορα π.χ. 4000 ευρω ομως ισως θα πρεπει να επενδυσουμε αλλα τοσα για την αγορα μιας οθονης που θα μας καλυψει για παρα πολλα χρονια αλλα και θα βελτιωσει κατα πολυ την συνολικη εικονα...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.424
Members
38.696
Νεότερο μέλος
AudioFuture