Ποσο rainbow βλεπετε?

Βλεπετε rainbow?

• Μπορω να δω μια ταινια αλλα με κουραζει

Votes: 0 0,0%
  • Υπαρχει τετοιο πραγμα?

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    65

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Δεν χρειαζεται να πουμε και πολλα , τα ειπαμε στο αλλο thread
Eδω απλως ψηφιζετε ,αλλα και σχολιαζετε εαν το επιθυμειτε :wink:

Reaction score
0
Ανδρέα νομίζω ότι πρέπει να βάλεις και άλλη μια περίπτωση.... "Βλέπω RAINBOW και σε 5Χ τροχό.... αλλά ούτε με κουράζει ούτε ζαλάδες μου φέρνει ! "
Η αλήθεια πιστεύω είναι ότι το φαινόμενο ΣΙΓΟΥΡΑ συνηθίζεται και έχει να κάνει με το αν κανείς βλέπει "μηχάνημα" ή βλέπει "ταινία". Για μην υπάρχει παρεξήγηση θέλω να πω ότι έχω DLP προβολέα με 5χ τροχό, μπορώ να δω rainbow οποιαδήποτε στιγμή το προσπαθήσω (και χωρίς προσπάθεια αρκετές φορές, ανάλογα με το περιεχόμενο της εικόνας... :roll: ) αλλά αυτό ποτέ δεν με κούρασε ή με έκανε να μην μπορώ να δω μία ταινία.
Έχει ενδιαφέρον μάλιστα το ότι και σε DLP με 2Χ τροχό που στο παρελθόν όντως δεν μπορούσα να δω, πλέον είμαι πολύ περισσότερο ανεκτικός (για LOTR αφιέρωμα δεν ξέρω...αλλά μια ταινιούλα άνετα βλέπω :) )
Τελικά καταλήγω στο ότι παίζει μεγάλο ρόλο η περίσταση. Εάν είμαστε σε μέρα "Χμμμ έχω βάλει FORCE το weave για το deinterlace σε film;", "Τελικά πρέπει το Zoom να παίζει καλύτερα σε VRM9 και όχι σε overlay και σίγουρα ο nvidia decoder κανει καλύτερη δουλειά με τον νέο driver αλλά μήπως να τα ξηλώσω πάλι όλα να δούμε πώς παίζει με DSCALER 5 και ffdshow;", "Εεεε συγνώμη, να βάλω μία πάλι το AVIA (στην μέση της ταινίας) διότι μου φαίνεται ότι έχει καμένα λευκά εδώ αυτό το πλάνο και δεν κάνουμε δουλειά έτσι!"κτλπ ...τότε πιθανότατα θα μας πιάσει πονοκέφαλος και ίσως τελικά να μην είναι καν από το RAIΝBOW! :shock:

minas

Πισιά
Reaction score
4.415
Αμφιταλαντευόμουν να σχολιάσω εδώ ή στο άλλο thread...
Αλλά αφού έχει να κάνει και με την ψηφοφορία:

Είναι μάλλον προς το καλύτερο που δεν έβαλες "ενδιάμεση" κατηγορία, γιατί νομίζω ότι θα μάζευε πολύ κόσμο :)
Και εξηγούμαι: Ενώ βλέπω περισσότερο από "ίσα που το αντιλαμβάνομαι", δε μπορώ να πω ότι με κουράζει... Πάντως είναι ευχάριστο ότι μέχρι τώρα επικρατούμε οι "αναίσθητοι" :wink:

hatzik: Ταύτιση απόψεων, αλλά με πρόλαβες στο νήμα :mrgreen:

Reaction score
0
Εγω δεν εχω δει ποτε μου rainbow, αλλα στην παραμικρη κινηση της καμερας ή στην αλλαγη σκηνης , ειναι σαν να μου μπηγουν δακτυλα μες τα ματια.
Και το πιο ειρωνικο ειναι οτι προλαβαινω και βλεπω τι ωραια εικονα εχουν οι DLP.
Τι να πω για την ατυχια μου???? Ας σιωπησω καλυτερα.

Reaction score
0
Μάλλον είμαι από τους τυχερούς...

Απάντησα ότι ίσα που το αντιλαμβάνομαι αλλά στην πραγματικότητα όυτε αυτό συμβαίνει πια. Πρέπει να προσπαθήσω αρκετά για να δω rainbow και αυτό συμβαίνει...

κρατηθείτε...

στον βασιλιά του rainbow Χ1.

Στην αρχή το έβλεπα σε σκοτεινές ταινίες στους υπότιτλους. Μετά από τρεις τέσσερις ταινίες απλά εξαφανίστηκε.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Οταν πριν αρκετα χρονια ειχα κανει το πειραμα και ειχα πρωτοπει πψς το rainbpow το αποδεχεται ο εγκεφαλος με την χρηση DLP μετα απο λιγες ημερες, ειχαν πεσει οι γνωστοι ξερολες να με φανε ζωντανο.
Τωρα το λετε μονοι σας... :wink:

Μονο 24 ψηφισαν?
Παμε και οι αλλοι παρακαλω , εδω ειναι ενα θεμα που αφορα παρα πολλους

Reaction score
7
Ψηφισα το 1, αλλα οφειλω να πω οτι ισως να ειμαι μεταξυ του 1 και του 2.

ο λογος ειναι το οτι δεν εχω δει ΠΟΤΕ ολοκληρη ταινια για να δω πως θα ειμαι μετα, παρα μονο στις παρουσιασεις/συγκρισεις και με διακοπες.
Το οτι με ενοχλει παντως ειναι γεγονος και πιθανον να με κουραζει μετα απο ολοκληρη ταινια.

Το θεμα οτι ειναι εγκεφαλικο τιο θεμα τι σημαινει?
Και δεν αναφερομαι στη συνηθεια αλλα στο θεμα της κουρασης ή οχι (πονοκεφαλος κλπ) του μυαλου απο τη θεαση...
Δηλαδη εχουμε...
αυτον που το βλεπει,
αυτον που δεν το βλεπει,
αυτον που δεν τον ενοχλει και
αυτον που τον ενοχλει...

Ποιος εχει περισσοτερο μυαλο ή παιρνει περισσοτερες στροφες.

minas

Πισιά
Reaction score
4.415
Οταν πριν αρκετα χρονια ειχα κανει το πειραμα και ειχα πρωτοπει πψς το rainbpow το αποδεχεται ο εγκεφαλος με την χρηση DLP μετα απο λιγες ημερες, ειχαν πεσει οι γνωστοι ξερολες να με φανε ζωντανο.
Τωρα το λετε μονοι σας... :wink:
Αντρέα, δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει αμφιβολία για αυτό -ο τρόπος που δουλεύει ο εγκέφαλος και ειδικά το οπτικό σύστημα του ανθρώπου υπαγορεύει ότι "μαθαίνει" να επεξεργάζεται καλύτερα οπτική πληροφορία με την οποία εξοικειώνεται.
H απόρριψη θορύβου (όπως το raibow) είναι η πιο χαρακτηριστική επεξεργασία που συμβαίνει...
Αλλά νομίζω ότι πλέον είμαστε ομόφωνοι σε αυτό 8)

minas

Πισιά
Reaction score
4.415
Μαθαινει να επεξεργαζεται καλυτερα... ή να αγνοει το φαινομενο?
Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω ότι τα δύο ταυτίζονται...
Μην ξεχνάτε ότι αυτό που βλέπουμε και αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Στην ιδανική περίπτωση, το rainbow γίνεται αντιληπτό σαν θόρυβος, και "φιλτράρεται". Απλά χρειάζεται λίγη εξοικείωση πρώτα.

GTX

Reaction score
39

Απάντησα ότι ίσα που το αντιλαμβάνομαι αλλά στην πραγματικότητα όυτε αυτό συμβαίνει πια. Πρέπει να προσπαθήσω αρκετά για να δω rainbow και αυτό συμβαίνει...

κρατηθείτε...

Στην αρχή το έβλεπα σε σκοτεινές ταινίες στους υπότιτλους. Μετά από τρεις τέσσερις ταινίες απλά εξαφανίστηκε.
Απίστευτο! Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε μένα και μάλιστα με τον ίδιο projector! Συγκεκριμένα μάλιστα λόγω μετακόμισης είχα να δώ ταινία στον προβολέα μου απο τον περασμένο Νοέμβριο και χτές τον έστησα πρόχειρα πάνω στον τοίχο και δεν είδα ουτε ενα rainbow!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

κρατηθείτε...

Απίστευτο! Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε μένα και μάλιστα με τον ίδιο projector! Συγκεκριμένα μάλιστα λόγω μετακόμισης είχα να δώ ταινία στον προβολέα μου απο τον περασμένο Νοέμβριο και χτές τον έστησα πρόχειρα πάνω στον τοίχο και δεν είδα ουτε ενα rainbow!

Αυτό μήπως συμβαίνει από την σταδιακή πτώση της λάμπας? Πως εξηγείται?... :roll:

Reaction score
0
οσο περισοτερο το contrast τοσο περισοτερο rainbow βλεπεις. Αυτο τουλαχιστον εχω παρατηρησει.

Τωρα για το αν αργει το σημα να φτασει στον εγκεφαλο κλπ τα θεωρω χαζομαρες (αποψη μου ετσι...μην παρεξηγηθουμε).

Αλλωστε εχει ειπωθει οτι το rainbow εχει σχεση με το αστιγματισμο (εγω εχω αστιγματισμο στο ενα ματι και βλεπω πολυ rainbow)

Βεβαια μπορω να δω ταινια πχ στον BenQ 7700 αλλα με τιποτα στον 5120.

Reaction score
50
Εγώ πάντως και στον 5120 μια χαρά είδα ταινία. Το rainbow το παρατήρησα με πολλή δυσκολία στους υποτίτλους... και όταν γυρνούσα το κεφάλι μου απότομα προς το μέρος της προβολής. Αλλά προφανώς δεν έχω καμία διάθεση να προσπαθώ να δω rainbow... απλά απολαμβάνω την ταινία όπως είναι...

minas

Πισιά
Reaction score
4.415
Ποιος είπε ρε yianni ότι καθυστερεί το σήμα να φτάσει στον εγκέφαλο? Εσύ αυτό κατάλαβες? :!:
Το αδαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι το σύστημα οπτικής αντίληψης του ενθρώπινου οργανισμού είναι αρκετά περίπλοκο και με εξαιρετική ικανότητα απόρριψης θορύβου. Προφανώς όπως όλα τα νευρωνικά δίκτυα χρειάζεται εκπαίδευση για να αποδίδει καλύτερα...
Μην ξεχνάς όμως ότι και το οπτικό τμήμα είναι αναπόσπαστο της λειτουργίας της όρασης. Κάποιος που έχει αστιγματισμό έχει εντονότερα CA (Chromatic Aberrations - Χρωματικές αποκλίσεις) και γιαυτό το λόγο, χρειάζεται ακόμη περισσότερη "επεξεργασία" για να απορριφθεί από την αντίληψή του ο διαχωρισμός των χρωμάτων.

minas

Πισιά
Reaction score
4.415
Λίγο φυσική (νευρωνικά, οπτική), λίγο νευροεπιστήμες (όραση), λίγη φωτογραφία (χρωματικές αποκλίσεις)... :roll:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.356
Members
38.688
Νεότερο μέλος
georgetsiakalakis